بازدید 15321
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست با خبرنگاران

اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود، پاسخ ما قاطع خواهد بود / وزارت امور خارجه، پیگیر وضعیت «سیروس عسگری» است / آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موفق نمی‌شود / خط تماس نظامی میان ایران و آمریکا در خلیج فارس وجود ندارد

«سید عباس موسوی» پیش از ظهر امروز در نخستین نشست مطبوعاتی حضوری خود در سال ۹۹ که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد، گفت: با توجه به شرایطی که نظام بین‌الملل و کشور‌های مختلف با آن درگیر هستند، دیپلماسی ادامه دارد و تعطیل‌بردار نیست. در سطوح مختلف در ایران، هم رئیس‌جمهور و هم وزیر امور خارجه و همچنین همه دست‌اندرکاران سیاست خارجی در داخل و خارج دیپلماسی را پیش می‌برند.
کد خبر: ۹۷۶۲۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵ 04 May 2020

اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود پاسخ ما قاطع خواهد بود/وزارت امور خارجه،‌ پیگیر وضعیت «سیروس عسگری» است/آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موفق نمی‌شود/ خط تماس نظامی میان ایران و آمریکا در خلیج فارس وجود ندارد

بین الملل تابناک: «سید عباس موسوی» پیش از ظهر امروز در نخستین نشست مطبوعاتی حضوری خود در سال ۹۹ که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد، گفت: با توجه به شرایطی که نظام بین‌الملل و کشور‌های مختلف با آن درگیر هستند، دیپلماسی ادامه دارد و تعطیل‌بردار نیست. در سطوح مختلف در ایران، هم رئیس‌جمهور و هم وزیر امور خارجه و همچنین همه دست‌اندرکاران سیاست خارجی در داخل و خارج دیپلماسی را پیش می‌برند.

سیدعباس موسوی صبح روز دوشنبه در نشست خود با خبرنگاران اعلام کرد: امروز رئیس جمهور کشورمان در نشست سران جنبش عدم تعهد که به میزبانی کشور آذربایجان برگزار می‌شود به صورت ویدیو کنفرانس شرکت می‌کند.

شرکت ویدئو کنفرانسی رییس‌جمهور در نشست سران جنبش عدم تعهد

وی با بیان این‌که «در این نشست حدود ۴۶ تن از مقامات کشور‌ها و سازمان‌های بین‌الملل شرکت دارند»، اظهار کرد: محوریت این نشست کرونا و نحوه مقابله کشور‌ها با شیوع این ویروس است.

موسوی افزود: ظریف در این مدت و بین دو نشست خبری سخنگویی ما، حدود ۲۲ تماس تلفنی با همتایان و مقامات خارجی داشت و درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و دوجانبه با آن‌ها گفت‌وگو کرد. معاونان وزارت خارجه این اقدامات ادامه داشته و دارد و قضیه افغانستان هم که طاهریان‌فرد نماینده وزیر خارجه در امور افغانستان به کابل سفر داشت و ظریف هم رایزنی‌های تلفنی با مقامات افغانستان داشت و امیدواریم شاهد برقراری دولت فراگیر در جمهوری اسلامی افغانستان باشیم.

سابقه تاریک آمریکا در عدم پایبندی به تعهدات بین‌المللی

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد خروج آمریکا از برجام گفت: شاهدید آمریکایی‌ها در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ از برجام خارج و این توافق چند جانبه را به نوعی زیر پای گذاشتند و قطعنامه ۲۲۳۱ را هم زیر پا گذاشتند و عضوی از این توافق نیستند. آمریکا سابقه تاریکی در عدم پایبندی به تعهدات بین‌المللی خود دارد که برجام یکی از رویکرد‌های یکجانبه آمریکا بوده که نشان داد، رژیمی است که به حاکمیت قانون در روابط بین‌الملل ندارد و مهمترین ناقض حقوق بین‌الملل در دنیاست.

وی با ذکر این نکته که فهرست بلندی از عدم پایبندی آمریکا به تعهدات بین‌المللی وجود دارد، رویکردی که آمریکا در پیش گرفته را خطرناک برشمرد و افزود: این رویکرد نظم بین‌المللی را به هم خواهد زد. آمریکا نشان داده که به هیچ یک از تعهدات و قواعد بین‌المللی پایبندی ندارد و هر جا منافعش اقتضا کند، از تعهدات خارج می شود و آن‌ها را زیر پا می‌گذارد.

موسوی خاطرنشان کرد: حتی شاهد بودیم با توجه به شیوع کرونا که همه دولت‌ها و ملت‌ها باید از سازمان جهانی بهداشت حمایت کنند، این رژیم با وقاحت این سازمان بین‌المللی را در این مقطع حساس و سرنوشت ساز برای بشریت، تهدید به قطع بودجه سازمان می‌کند که بسیار جای تاسف دارد.

از شروع وزارت ظریف تاکنون ۴ نفر از طریق ماده ۲۰ به استخدام وزارت خارجه درآمدند

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشره از استخدام‌هایی توسط ظریف در حالی که یک سال به پایان وزارتش باقی مانده است، گفت: سوال و نکات مطرح در این سوال اشتباه است. وزارت خارجه از معدود وزارتخانه‌هایی است که اساسنامه دارد و براساس اساسنامه خود که قانون و مصوب مجلس است، اداره می‌شود.

وی افزود: ماده ۲۰ اساسنامه به وزیر خارجه اجازه می‌دهد در شرایط خاص افراد خاصی که دارای ویژگی‌ها و تجربیات خاصی باشند بدون در نظر گرفتن برخی شرایط مثل شرایط سنی که تا حداکثر تا ۴۰ سال می‌تواند باشد با شیوه‌هایی به استخدام وزارت خارجه دربیاورند. جهت اطلاع شما از شروع وزارت ظریف تاکنون فعلا حدود ۴ نفر از طریق ماده ۲۰ به استخدام وزارت خارجه درآمدند و همه دارای مدرک دکترا و در سطح هیأت علمی هستند و تحقیقات و تجارب بسیار خوبی دارند.

موسوی خاطرنشان کرد: حدود پنج نفر دیگر معرفی شدند. برخی را آقای ظریف شخصا نمی‌شناسند آن‌ها مراحلی که باید طی کنند و در شورای معاونان سوابق آن‌ها بررسی و به کمیته‌ای که با آن‌ها مصاحبه می‌کنند، ارجاع شود. شاید روند استخدام آن ۴ نفر چیزی حدود یک سال و نیم طول کشید.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: در این هفت سال ۴ نفر هستند و پنج نفر دیگر معرفی شدند که باید مراحل سخت ورود به وزارت خارجه را بگذرانند که اگر گذراندند با توجه به ویژگی‌هایی که دارند به استخدام وزارت خارجه دربیایند.

مرجع تشخیص، مسائل امنیتی وزارت اطلاعات است نه یک رسانه

وی درباره اینکه گفته می‌شود سفیر آلمان در تهران افسر اطلاعاتی بوده و روابط مشکوکی با تل آویو داشته است، با بیان اینکه مرجع تشخیص مسائل امنیتی و اینکه چه کسی چه کاره است، وزارت اطلاعات ایران است و یک رسانه نمی‌تواند براساس گمانه‌های خود کسی را به چیزی متصف کند، اظهار داشت: تابع قوانین در کشور هستیم، دیپلمات‌های خارجی در ایران باید تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران و برای کار دیپلماتیک و تقویت روابط دوجانبه آمده باشند و اگر خلاف این بوده، وزارت اطلاعات به عنوان مسئول این امر قطعا رسیدگی می‌کند و گزارش‌های رسانه‌ای مبنای قضاوت ما نخواهد بود.

آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موفق نمی‌شود

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران با استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: در این خصوص اعلام موضع کردیم. برجام دستاورد‌های مختلفی داشته که رفع تحریم‌های تسلیحاتی یکی دیگر از دستاورد‌های برجام بوده است. آمریکا با خروج غیرقانونی خود خواسته که تمام دستاورد‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی برجام را از بین ببرد و با خیال خود فکر می‌کنند می‌توانند چنین کنند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: بعد از خروج از برجام، تحریم‌های ظالمانه‌ای علیه ایران وضع کرده و فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش دادند، ولی نتیجه‌ای نگرفتند. با توجه به مقاومت مردم و تدابیر ایران و همکاری با شرکا و همسایگان تا حدود زیادی توانستیم این کار آمریکا را بی اثر کنیم.

وی اضافه کرد: این موضوع جدیدی است که غیرقانونی آن‌ها می‌خواهند دستاورد برجام را از بین ببرند، فکر نمی‌کنم در این زمینه موفق شوند، چون کارشان مبنا ندارد و از برجام خارج شدند و قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کردند و عضوی از برجام نیستند.

موسوی با بیان اینکه با اعضای باقیمانده برجام در رایزنی و تماس نزدیک هستیم، اظهار داشت: مطمئنیم آمریکا در اقدام جدید موفق نخواهند بود، چون کارشان یک خلاف بَیّن است و دنیا بعید می‌دانم به زورگویی مجدد آمریکا تن بدهد و قطعنامه ۲۲۳۱ را که آمریکا خود نقض کرد و می‌خواهد بقیه این قطعنامه را نقض کنند، چنین کنند.

روند آستانه زنده است و ادامه دارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره نشست آستانه و سفر ظریف به دمشق عنوان کرد: روند آستانه زنده است و ادامه دارد و وقفه‌ای که برای برگزاری اجلاس‌های مختلف ایجاد شده به خاطر شیوع کرونا در دنیا است و هر سه کشور عضو روند (ایران، روسیه و ترکیه) معتقدند روند آستانه، تنها گزینه همه کشور‌ها و کسانی است که به سرنوشت منطقه معتقدند و دنبال ثبات و امنیت در منطقه هستند، معتقدند این روند می‌تواند منطقه و سوریه را از این وضعیت نجات دهد.

وی افزود: در تله کنفرانس سه وزیر خارجه همه اطراف بر این موضوع تاکید داشتند که روند آستانه پابرجاست و امیدواریم بعد از عادی شدن شرایط بهداشتی در جهان شاهد نشست سران این روند در تهران باشیم و اگر روند نامیمون کرونا ادامه یابد، شاید به سمت برگزاری ویدیو کنفرانس سران برویم. اگر کنترل خوبی روی موضوع کرونا داشته باشیم و دیگر کشور‌ها هم این موفقیت را کسب کرده و به این سمت حرکت کنند، شاید این کنفرانس را حضوری در تهران برگزار کنیم.

آن‌هایی که درصدد بر هم زدن شرایط در منطقه و بین ایران و افغانستان هستند

موسوی در پاسخ به سوالی درباره ویدیوی منتشر شده مبنی بر شکنجه اتباع افغانستانی توسط مرزبانی ایران عنوان کرد: در تماس نزدیک با مقامات افغانستان هستیم، هم مقامات مرزی و هم مقامات سیاسی و دیپلماتیک ما در حال تماس هستند و این موضوع توسط مرزبانی ما رد شده و صحت ندارد که اتفاقی توسط مرزبانان ما صورت گرفته باشد. در اینکه عده‌ای از شهروندان افغانستانی جان خود را در این حادثه از دست داده‌اند ما نیز ناراحت هستیم با خانواده آن‌ها ابراز همدردی می‌کنیم.

وی افزود: برخی درصدد بر هم زدن شرایط در منطقه و بین ایران و افغانستان هستند. شاهد بودید ایران اقدامات دیپلماتیک بسیار خوبی را شروع کرد برای اینکه وحدت ملی و دولت فراگیر در افغانستان شکل بگیرد. به نظر من طرح این موارد به حاشیه بردن این مساعی دیپلماتیک ایران است و ما اتباع افغانستان را همواره محترم شمرده و می‌شمریم و توصیه می‌کنیم رسانه‌ها، اتباع افغانستان و هم مسئولان مراقب توطئه‌ها باشند.

موسوی خاطرنشان کرد: اعلام کردیم نهایت همکاری را با مقامات افغانستان خواهیم داشت که مسائل روشن شود. معتقدم اطلاعات اولیه اعلام شده درست بوده و مرزبانی و مقامات ما و افغانستان گفتند موضوع در دست بررسی است و انشاءالله ابعاد این موضوع هم روشن خواهد شد.

اگر تست کرونای عسکری منفی باشد به ایران بازمی‌گردد

سخنگوی وزارت خارجه درباره آزادی سیروس عسکری دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا هم گفت: اقدامات خود را در این زمینه انجام دادیم هم در داخل و هم دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن پیگیری‌های لازم را انجام داده و این دفتر از نزدیک با مقامات قضایی آمریکایی در تماس بوده و است. قرار است امروز و فردا یک تست مجدد کرونا از ایشان گرفته شود و اگر پاسخ تست منفی باشد، همه تدابیر لازم برای بازگشت ایشان به ایران فراهم است و انشاءالله به زودی به ایران بازمی‌گردد.

اقدامات برای بازگرداندن اتباع ایرانی به کشور و اتباع خارجی به کشورهایشان

موسوی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اقدامات صورت گرفته در پی شیوع کرونا از سوی وزارت خارجه گفت: در خصوص مناسبات تجاری ایران با سایر کشورها، اگر موانعی در این راه وجود دارد باید برطرف شود، به ویژه باز بودن مرز‌ها که این موارد به خوبی در حال انجام است و تاکنون توانستیم اقدامات خوبی در این زمینه انجام دهیم.

وی افزود: درباره اتباع ایرانی و سایر کشور‌ها سعی کردیم با حداکثر همکاری آن اتباع را به کشورهایشان برگردانیم و سفارتخانه‌های ما فعال و خوب عمل کردند. برای ایرانیان متقاضی به ویژه دانشجویان ایرانی در خارج از کشور برای بازگشت به کشور، تمهیدات لازم از سوی وزارت خارجه و سفارتخانه‌های ما در همکاری نزدیک با دولت‌های آن کشور‌ها و با مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت صورت گرفته است که هفتگی اتباع خارجی را می‌بریم و اتباع ایرانی را وارد کشور می‌کنیم. این اقدامات در جریان است.

اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود پاسخ ما قاطع خواهد بود

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی درباره تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی و اینکه اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود پاسخ ایران چیست، اظهار داشت: امیدواریم کار به آنجا‌ها نکشد و احساس می‌کنیم شاید نکشد، ولی اگر به فرض محال رخ دهد، پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این اقدام و حرکت مقتضی و قاطع خواهد بود.

وی در عین حال گفت: اجازه دهید در اگر ننشینیم و ببینیم شرایط به چه سمتی می‌رود. اگر رخ داد شاهد خواهید بود که ایران چه پاسخی خواهد داد.

نسبت به سلامت همه اتباع ایرانی در زندان‌های آمریکا نگرانیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره اتباع ایرانی زندانی در دیگر کشور‌ها از جمله آمریکا گفت: اتباع ایرانی چه با گناه چه بی‌گناه که در خارج از کشور زندانی شده‌اند، حتما در دستورکار وزارت خارجه است و تاکنون با بسیاری از کشور‌ها که اتباع ما در آن کشور‌ها زندانی شده‌اند، در همکاری و تعامل با کشور‌ها در این زمینه بوده‌ایم که یا آزاد شده یا محکومیت خود را در ایران بگذرانند.

وی اضافه کرد: متاسفانه برخی زندانیان ایرانی به دلایل ناموجه و اتهامات موهوم و بی اساس در برخی کشور‌های اروپایی و آمریکا دستگیر و زندانی شده‌اند که همواره در دستورکار پیگیری ما بوده است. کسانی که به ادعای آمریکایی‌ها یا برخی کشور‌های اروپایی به اتهام واهی دور زدن تحریم‌های غیرقانونی و بی اساس آمریکا زندانی شده بودند، ما همواره خواستار آزادی بی قید و شرط آن‌ها شده بودیم، برخی کشور‌ها به نظرات آمریکا تمکین کرده و اتباع ایرانی را به آمریکا مسترد کردند و برخی چنین نکردند.

موسوی افزود: در تماس نزدیک با دولت‌های آن کشور‌ها و مقامات ذیربط آن‌ها توانستیم برخی اتباع را به کشور برگردانیم و همواره گفته‌ایم از هر تلاشی برای آزادی اتباع ایرانی که غیرقانونی در زندان‌های دیگر کشور‌ها از جمله آمریکا هستند، به کشور بازگردانیم. این آمادگی را هم رسما اعلام و هم از طریق پیغام‌ها به آن‌ها اعلام کردیم و حتی در خصوص برخی افراد پیشنهاد تبادل داده بودیم که برخی انجام شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به شرایط بد زندان‌های آمریکا در اوضاع کنونی شیوع کرونا ادامه داد: نسبت به سلامت همه اتباع ایرانی در زندان‌های آمریکا ابراز نگرانی می‌کنیم و امیدواریم هر چه زودتر بدون قید و شرط آزاد شوند. اگر مواردی هست که امکان تبادل باشد این آمادگی قبلا از سوی ایران اعلام شده است.

سهم آلمان‌ها در حملات شیمیایی صدام

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره مطالبه وزارت خارجه از عاملان حمله شیمیایی به ایران گفت: حمایت آلمان‌ها از صدام و فروش سلاح‌های شیمیایی به آن کشور علیه مردم خودش و مردم ایران و نیرو‌های مسلح ایران امر واضح و بدیهی است و به اثبات رسیده است و آلمان‌ها سهم بسیاری در این جنایات دارند و بعد از پذیرش قطعنامه و پایان جنگ اقدامات حقوقی علیه دولت وقت عراق و حامیانش ادامه یافت و بسیاری از آزمایشگاه‌هایی که در آلمان بوده مقصر شناخته شدند و احکامی علیه آن‌ها صادر شده بوده و این پیگیری‌ها ادامه دارد.

وی بیان کرد: خاطره ملت ایران و عراق از این بابت مکدر است و امیدواریم آن‌ها که در ردیف اول متهمان صادر کننده تسلیحات شیمیایی به صدام بودند، محاکمه شوند و دولت آلمان رسما از دولت و ملت ایران و عراق عذرخواهی کند.

سه مرز ما با کردستان عراق باز است

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت مرز‌های کشور با کشور‌های همسایه نیز گفت: مرز‌ها و تبادلات تجاری بین کشور‌ها همواره در دستورکار دوجانبه ما با کشور‌های هم مرز قرار دارد. تدابیر دوجانبه‌ای با ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان و بقیه جا‌ها داشته و داریم و براساس توافقات مرز‌ها به طور مشخص و در بازه‌های زمانی خاص و با توجه به شیوع کرونا بازگشایی می‌شود.

وی افزود: الان سه مرز ما با کردستان عراق باز است و مبادلات تجاری جریان دارد. یک جا‌هایی است که ما احتیاط کردیم و موقتا بستیم که مجددا باز کردیم و این‌ها بستگی به شرایط زمانی و مکانی دارد. اراده همه کشور‌ها و دولت‌های هم مرز بر باز بودن مرز‌ها و برقراری تبادلات کالایی بین کشورهاست.

وی افزود: در دوران کرونا همه کشور‌ها به لحاظ اقتصادی ضربه خوردند و ضرورت دارد مناسبات اقتصادی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه یابد.

حضور غیرقانونی آمریکایی‌ها در منطقه خلیج فارس

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد برخی تحلیلگران برای برقراری خط ارتباط نظامی بین ایران و آمریکا عنوان کرد: اصولا حضور آمریکایی‌ها و به ویژه حضور نظامی آن‌ها را در منطقه خلیج فارس به رسمیت نمی‌شناسیم و آن را غیرقانونی و مخل ثبات و امنیت در منطقه می‌دانیم.

وی یادآور شد: در مقاطعی شاهد بودید که آمریکایی‌ها مانع گشت زنی آزاد و قانونی نیرو‌های گشت دریایی ایران در منطقه خلیج فارس شدند که یک جا‌هایی مجبور شدیم هشدار‌های لازم را به آمریکایی‌ها بدهیم.

موسوی تصریح کرد: حضور آمریکایی‌ها بلاوجه و غیرقانونی و مخل آزادی کشتیرانی و ثبات و امنیت در منطقه ماست. در مناطقی عبور می‌کنند که مناطق ویژه و مناطق ساحلی ماست و یا مناطقی است که نیرو‌های دریایی ما در حال گشت‌زنی و انجام مانور‌های نظامی هستند و باید از نزدیک شدن به این مناطق پرهیز کنند.

هات لاینی بین مقامات نظامی و غیرنظامی ایران و آمریکا برقرار نیست

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: سعی کردیم از طریق قوانین و شرایط موجود با آن‌ها برخورد داشته باشیم. ارتباطات رادیویی بین کشتی‌های ما و آن‌ها برقرار است، ولی خط «هات لاین» بین مقامات نظامی و یا حتی غیرنظامی ما (ایران و آمریکا) برقرار نیست و همین ارتباطی است که در خلیج فارس است که ارتباطات رادیویی است که طبق مقررات دریانوردی بین همه کشورهاست.

وی درباره راه‌های دیگر برقراری ارتباط با آمریکایی‌ها گفت: از طریق سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران در تماس نزدیک با آمریکایی‌ها هستیم و مثلا از طریق نمایندگی ما در سازمان ملل این ارتباطات و کانال باز است که در مواقع لازم هشدار‌های لازم و جدی را به آمریکایی‌ها در قبال خطا‌هایی که مرتکب می‌شوند، اعلام کنیم.

آمریکایی‌ها راه به جایی نمی‌برند

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مواضع شرکای برجامی از جمله چین، انگلیس و آلمان درباره تلاش آمریکا برای تمدید تسلیحاتی علیه ایران گفت: در تماس با این کشور‌ها هستیم و از قبل که به پایان این موضوع نزدیک می‌شدیم، بعد از سرو صدای آمریکایی‌ها به همه شرکا در برجام اعلام کردیم این موضوعی نیست که ایران از کنار آن به راحتی بگذرد و تا الان این رایزنی‌ها و گفتگو‌ها ادامه داشته است.

موسوی افزود: آمریکایی‌ها بر تلاش خود مصر هستند و کمی هم به تلاش‌هایشان افزوده‌اند، ولی احساس می‌کنیم به احتمال قوی راه به جایی نمی‌برند.

امیدواریم رویکرد مثبت کنونی با مجلس آینده هم ادامه یابد

وی درباره حمایت مجلس در پیشبرد سیاست خارجی انقلابی عنوان کرد: مجلس و به ویژه کمیسیون سیاست خارجی یکی از ارکان تاثیرگذار در سیاست خارجی ایران است و حمایت‌های آن‌ها از سیاست خارجی نظام همواره پشتوانه ما بوده است و ما از رئیس مجلس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی سپاسگزاریم و همینطور بقیه نمایندگان مجلس که در مقاطع مختلف حمایت خود را از سیاست خارجی ایران اعلام کردند.

این دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: نقش مجلس در قانونگذاری در امر سیاست خارجی و حمایت از سیاست خارجی بی بدیل است و بر کسی پوشیده نیست. تعامل بسیار خوبی با مجلس فعلی داشتیم و امیدواریم در مجلس آینده این تعامل با نمایندگان مجلس که منتخبان ملت هستند ادامه یابد و ما هم بتوانیم دیپلماسی پارلمانی را در مجلس آینده تقویت کنیم و امیدواریم این رویکرد مثبت و دوجانبه ادامه یابد.

نگران جان گرفتن مجدد تروریست‌های تکفیری و داعش در عراق هستیم

خبرنگاری با اشاره به اقدامات تروریستی داعش در عراق از سخنگوی وزارت خارجه پرسید که چقدر ایران با توجه به خلأ موجود در عراق احساس خطر می‌کند که وی گفت: ما از نزدیک تحولات را دنبال می‌کنیم و نگران جان گرفتن مجدد تروریست‌های تکفیری به ویژه داعش در عراق هستیم. ممکن است این موضوع مرتبط باشد با درخواست مشروعی که دولت و ملت و به ویژه پارلمان عراق از نیرو‌های اشغالگر آمریکایی در عراق داشتند و شاید آن‌ها بخواهند نشان دهند که اگر حضور در عراق نداشته باشند، عراق ناامن خواهد بود، این تحرکات را انجام می‌دهند. احتمال می‌دهیم این اقدامات در همین راستا و با پشتوانه حامیان اصلی داعش در عراق صورت بگیرد.

وی افزود: طبیعی بود باقیمانده داعش در گوشه و کنار عراق و منطقه مخفی شده بودند، الان ممکن است آمریکایی‌ها، چون تحت فشار ملت عراق هستند که این ملت خواستار خروج آن‌ها از سرزمینشان شدند، ممکن است بخواهند با این اقدامات و تقویت گروه‌های تروریستی مثل داعش مانع خروج خود شده و یا خروجشان را به تاخیر بیندازند.

موسوی تصریح کرد: ایران همانطور که از قبل در کنار دولت و ملت عراق در مبارزه با داعش و تروریست‌ها بوده، الان در کنار آن‌ها ایستاده و هر کمکی بخواهند دریغ نخواهد کرد و حمایت خود را از عراق علنی و عملی اعلام کرده و خواهیم کرد.

اظهارنظر مهم و دقیق شمخانی

سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص خروج ایران از برجام در صورت تمدید تسلیحاتی گفت: اظهارنظر مهم و دقیقی بود. آمریکایی‌ها سعی کردند با خروج خود از برجام به دستاورد‌های برجام ضربه بزنند و بعد از خروج مانع بقیه دستاورد‌ها شوند؛ از جمله بحث تحریم تسلیحاتی ایران است.

موسوی اضافه کرد: اگر بخواهند این قضیه انجام نشود و منافع ایران تامین نشود، طبیعتا ایران واکنش قاطعی خواهد داشت و آن وقت ایران تدابیری که اندیشیده را اتخاذ خواهد کرد.

جان باختن دو هموطن کرد ایرانی

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره جان باختن دو هموطن کرد ایرانی در مرز ایران و عراق و ترکیه توسط بمباران پهپاد ترکیه گفت: طبق اطلاعاتی که استانداری ما داده، تعرضی به خاک ایران صورت نگرفته است و نکاتی که می‌فرمایید درباره محل جان باختن دو هموطن کرد ایرانی که هنوز رسما تایید آن را ندارم، توسط مراجع ذیصلاح در دست بررسی است که اگر جزییات آن و محل و نحوه آن مشخص شود اطلاع رسانی خواهند کرد.

الان شرایط عادی نیست

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره عدم همکاری آلمان برای بازگشت دانشجویان و هموطنان ایرانی گفت: الان شرایط عادی نیست و پرواز‌ها لغو شده و پروتکل‌های بهداشتی شدیدی اعمال می‌شود و طبیعی است قدری زمانبر است و مراجعانی که به سفارتخانه‌های ما مراجعه می‌کنند زیاد است و باید صبوری کنند. نیاز است مجوز‌های لازم را وزارت بهداشت صادر و مجوز پرواز هم صادر شود.

وی همچنین گفت که امروز یک پرواز رفت و برگشت با کشور‌های همسایه خواهیم داشت.

موسوی افزود: از هموطنان خواهش می‌کنم صبوری پیشه و به نکات اعلام شده از سوی سفارتخانه‌ها گوش دهند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا این روند به خوبی پیش برود.

بدهکاری تاریخی آلمان‌ها به صهیونیست‌ها

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اقدام آلمان در تروریستی خواندن حزب الله لبنان گفت: احساس می‌کنیم آلمان‌ها بدهکاری تاریخی به صهیونیست‌ها دارند و این را ادا می‌کنند و متوجه نیستند نقاط مختلف دنیا ممکن است واکنش نشان دهد.

وی یادآور شد: نمی‌شود با بهانه اینکه احساس کنند جمعی از دید آن‌ها کار غیرقانونی انجام می‌دهند که چنین نیست، کل مسلمان‌ها را در آن کشور مورد هجمه و اتهام قرار دهند.

موسوی تصریح کرد: حزب‌الله حزب جا افتاده و قوی و قدرتمند در بدنه و حاکمیت و دولت و مجلس لبنان است و اینگونه اعمال نظر‌های عجیب و غریب قانونی نیست و کمی دردسر ایجاد خواهد کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۴۱
بهتره از طرف خودت حرف بزنی

حرفهای سخنگوی وزارت خارجه به معنی حرفهای دل ۷۵ درصد ملت ایران نیست

ما هیچ پاسخی در برابر کسانی که سالها به آنها فحش دادیم و مرگ براشون خواستیم نداریم

سخنگوی خودت باش و از طرف من و امثال من حرف نزن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
البته صحیح میفرمائید. از طرف شما صحبت نمیکند چون شما امریکایی هستید.
روزبه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
لطف منشا امار رو هم لطف کن
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
دوستان انقدر با این مسئولین بد نباشید بعضی هاشون
واقعا دوست دارن یه کاری برای وطنشون انجام بدن و لی واقعیت اینه که کاری از دستشون بر نمیاد، زمانی که کاری از دستشون بر میومد یه عده که منافعشون به خطر میفتاد مشکل تراشی کردن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
از طرف ساندیسی ها بود . شما ناراحت نشید
خويي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
دوست هموطن چرا هركس مثل شما فكر نميكند انگ بيگانگي ميزنيد
ناشناس
| Philippines |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
با سلام فکر کنم تعداد منفی مثبتها خودش نشان دهنده موافقان و مخالفان هر سخن میباشد و لطفا انگ منافق و یا اجنبی پرستی به مخالفان خود نزنید اول شرایط امن اقتصادی و رفاه ملت خودش را در نظر بگیره اصلا گیریم ایران ابرقدرت دنیا شده و به مدیترانه رسیده وقتی ملت واسه نون شبشون لنگند و نگران فرداها هستند
علی
| Netherlands |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
امیدوارم از کامنتهایی که این زیر خوندی متوجه بشی که حرف دل ما ایرانی‌ها رو زده. شما هستی که به غلط نظر خودت رو نظر ۷۵ درصد ایرانی‌ها میدونی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
جناب ۱۵:۴۵ لطفا آب سرد بریزید در محل مورد نظر
یقه ۳ سانتی ها کی از وزارت خارجه میرن ؟؟
ایشان سحنگوی وزارت خارجه هستند و سخنگوی اکثریت مردم ایران نیستند

حرفهاش فقط خوراک تبلیغاتی است برای کیهان و جوان و .....
دروغ پشت دروغ
از همه چی حرف میزنن تو این جلسه ها جز واقعیت ایران
پاسخ ها
ناشناس
| Romania |
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
بیشتر سخنرانیش شده در مورد آلمان و چرا این گله ها را قبل از تصمیم آلمان مبنی بر تروریستی شناختن حزب الله نمی گفتید
شما جلوی بالا رفتن قیمت پراید رو نمی تونی بگیری داری از پاسخ حرف می زنی !!!!!!!!؟؟؟؟؟؟

مگه تا حالا چه کاری برای مردم ایران کردید که الان اینطور حرف از پاسخ میزنی ؟؟؟؟!
قبل از هر گونه پاسخ قاطعی اول ارزش از دست رفته ی پاسپورت ایرانی را دستکم به حد افغانستان و پاکستان و ....... برسانید
دکتر امیرحسین مزینی، اقتصاددان:
رونق اخیر بورس، حباب گونه است
مگر اتفاقی افتاده که هر روز در بازارسرمایه رشد داریم؟
این رشدها به هیچ وجه با واقعیت‌های اقتصاد ایران همخوانی ندارد
هشدار می‌دهم وضع نگران کننده و غیرطبیعی است
احتمال دارد چیزی شبیه بحران موسسات مالی غیرمجاز رخ دهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
نگران نباش،دولت همان گونه که بحران موسسات غیر مجاز را رفع کرد ،این بحران را هم جمع میکن.اصولا این مسئولین محترم در جمع کردن بحرانها تبحر دارن.
ایشان نماینده ی بنده در سطح جهانی نیستند

تحریمها را با جان دل می پذیریم چون خودمان خواسته ایم !!!

مسئولان هم مثل همیشه بیخیال
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
البته صحیح میفرمائید. نماینده شما نیستند چون شما امریکایی هستید و ایرانی نیستید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
ناشناس ۱۵:۴۶

ساندیس پرتقال زیاد نخور
کیک فقط یکی بخور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
شما که همه رو امریکائی می دونی فردا
معلوم نشه از این آقازاده های بدهکار میلیاردی سیستم بانکی هستی
نمونه نشو دیدم که میگم ها
از حرف های خالی بندی خسته شدیم. یک بار عمل کنید به جای حرف
مگه ما وزارت خارجه هم داریم !!!؟؟؟؟
مثه پاسخ قاطع قبلی ها که دادیم؟؟!
دیگه شورای امنیت کاروانسرا شده واسه پرونده های ایران!
انتقام سخت؟
ایشان گفته احساس من این است پرونده نمی رود شورای امنیت!!!!
اقای محترم احساس نباید در سطح وزارت امور خارجه باشد بلکه باید قطعیت باشد.
صحبتهای اقایان ربیعی و شمخانی و هشدار انها نشان از رفتن پرونده در شورای امنیت و تصویب ادامه تحریم تسلیحاتی می باشد و برجام ۲ ساله مرده منتهی اقایون هنوز باور ندارند و برجام از طرف ترامپ کشته شد
قاطع قاطع ؟؟؟ خیلی قاطع ؟
اندازه 4.8 میلیارد دلار گمشده قاطع ؟
طاهر و ادبیات و سن و سال ایشان نشان می دهد کمترین تجربه ای برای این پست و سمت ندارند و احتمالا طبق معمول با رانت و توصیه به این سمت منصوب شده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
شما میدونی ایشون چند سالشونه؟ادبیات ایشون هم در این مورد چه ایرادی داشت؟هدف و نیت واقعیت از نوشتن این نظر چی بود؟
ببخشید قاطع خواهد بود یعنی چی میشه ،امیدوارم وضع مردم بدتر ازاین نشه .چون هروقت از این حرفها زدید وضع اقتصادی مردم بدترشد .واین وسط دلالها واختلاسگران سود بردند.
اندازه حقوق کارگران قاطع - اندازه شرکت شستا و همسان سازی حقوق تامین اجتماعی قاطع
قاطعیتت ما رو کشته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
اگربرجام راپاره کنند ما انرااتش خواهیم زد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۵
به مولا قسم که همش فیلمه، قاطعیت در قاموس سیاست خارجی ایران وجود نداره .... فقط شعار .... فقط هارت و پورت بر سر مردم بدبخت ایران .... قاطعیت رو فقط برای سرکوب داخلی
بلدن
قبلا به قطعنامه های شورای امنیت می گفتند ورق پاره!!!!!! حالا خط و نشان می کشند!!!!
جالبه! هیچ اطلاعات بخصوصی از این آقای سخنگو در دسترس نیست...معلوم نیست چند سالشه و چه مراتبی رو طی کرده تا به اینجا رسیده!
اما تا دلت بخواد کری خوندن و قمپز در کردن تو اینترنت ازش هست!
دادا شما خیلی برخورد کن بودی جلوی اون تصویب تحریم اول رو میگرفتی! حالا واسه تمدیدش برخورد کن شدین؟ اونم از نوع قاطع؟؟
"برخورد قاطع" فقط مال پلیس امنیتو ضد شورش ایرانه!!!
این داداشمون آمریکا رو با مردم تظاهرکننده تو خیابونا اشتباه گرفته!!!
حاجی برخورد قاطع مال پلیسه تو تظاهرات مردم...شما تو وزارت خارجه ای طرفتم آمریکاست! ازین کلمات حالیش نیست!
نکشی مارو بچه تهرون!!!!
اینها با حمایت ان اقا همه ملت را به سخره گرفته اند .تمام اقتصاد تعطیل شده و هیچ جنسی برای صنعت و منزل و... اجازه نمی دهند وارد شود و فقط رنج را این ملت می کشند و اینها هم تهدید میکنند و انها عمل
همه چیز در ایران افراطی است
نتيجه استخدام اين همه به اصطلاح دكتر دقيقاً چي بوده تا به امروز؟

حاصل وجود يك عده آدم هاي بي منطق با اين درجات در انواع و اقسام پست هاي دولتي فقط موجب كاهش قابل توجه محتوي و استانداردهاي زندگي در اين سرزمين شده است.

چند تا از اين به اصطلاح دكترها مغزهاشون را روي هم گذاشتند تا پاسپورت ايران را تا اين حد بي ارزش كنند؟

چند تا از اين مثلاً دكترها مغزهاشون را روي هم گذاشتند تا پول ملي تا اين حد وحشتناك بي ارزش شود؟؟

چند تا از اين مثلاً دكترها مغزهاشون را روي هم گذاشتند تا صنعت را به زانو درآورند؟؟؟

چند تا از اين مثلاً دكترها به كار گرفته شدند تا فقر، فحشا، اعتياد، زورگيري در روز روشن، انواع و اقسام فسادهاي اداري و اجتماعي و بي تعهدي پشت-ميز-نشسته ها در قبال مراجعه كنندگان در اين حد در جامعه ترويج پيدا كند؟؟؟؟

دقيقاً چند تا از اين به اصطلاح دكترها همكاري كردند تا عدالت اجتماعي را راهي جهنم كنند؟؟؟؟؟

خواهشاً ديگه فقط استخدام آدم هاي با منطق و بدون دكترا. اين مثلاً دكترها به اندازه كافي زحمت كشيدند!!!

ممنون
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس