بازدید 9660
درباره هدف قرار دادن یک نماینده مجلس با #آقازاده_ماساژور؛

آیا می‌توان هر توییتی را به خبر تبدیل و در رسانه ملی پخش کرد؟!

در استانداردهای بین‌المللی و ملی باید مراجع قضایی جزئیات یک رویدادی شبیه آنچه به سلحشوری منتسب شده بود را تأیید کنند و پس از آن رسانه‌ها مجاز به انتشارش مبتنی بر قوانین محلی و میزانی که قوانین اجازه می‌دهند، هستند. در ایران حتی اگر این ادعا صحت داشت، تا زمانی که متهمین در دادگاه تجدیدنظر حکم قطعی محکومیت دریافت نمی‌کردند و حکم اجرا نمی‌شد، امکان عمومی کردنِ آن وجود نداشت...
کد خبر: ۹۲۵۰۳۶
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲ 21 September 2019

آیا می‌توان هر توییت دروغی را به خبر تبدیل و در رسانه ملی پخش کرد؟!باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به رسانه ملی در اقدامی قابل تأمل، اقدام به انتشار خبری عجیب درباره دستگیری یک باند ارائه خدمات جنسی در کنار ماساژ منتشر کرد و سپس با انتشار خبری به نقل از اکانت‌های توییتری عامل این اقدام را برادرزاده پروانه سلحشوری نماینده مجلس خواند؛ اتهامی که در نهایت مشخص شد، خلاف واقع بوده و اکنون این پرسش را پیش آورده که آیا این شیوه اطلاع رسانی قابل تجمیع با هر نوع ارزش‌گذاری اخلاقی در ساحت رسانه است؟!

به گزارش «تابناک»؛ «در روزهای اخیر برخی کاربران فضای مجازی با انتشار پست‌هایی از دستگیری یک باند گسترده ماساژ مختلط در تهران خبر دادند. باندی که علاوه بر ماساژ، به مشتریان خود خدمات جنسی نیز ارائه می‌دادند؛ نکته‌ای که در این بین حاشیه‌ساز شد، توییت دو تن از نمایندگان مجلس بود که تلویحی و غیرمستقیم به ارتباط سرکرده این باند ماساژ مختلط با یکی از نمایندگان مجلس اشاره کرده بودند. هر چند در این دو پست اسمی از نماینده‌ای مطرح نشد، با یک جستجوی ساده در شبکه‌های اجتماعی شاهد آن بودیم که برخی کاربران سرتیم این باند ماساژ را برادرزاده پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کردند.»

آیا می‌توان هر توییت دروغی را به خبر تبدیل و در رسانه ملی پخش کرد؟!

این خبری بود که سایت باشگاه خبرنگاران وابسته به صداوسیما منتشر کرد و همزمان طیف وسیعی از واکنش‌ها نه تنها از سوی گروهی دیگر از کاربران در فضای مجازی با هشتگ #آقازاده_ماساژور منتشر شد، بلکه برخی نمایندگان مجلس طیف مخالف سلحشور از جمله برخی نمایندگان روحانی روی همین شایعه سوار شدند و پروانه سلحشور را نواختند. سلحشوری در توییتی به این شایعات واکنش نشان داد و نوشت: «فی قلوبهم مرض فزادهم اللّه مرضا و لهم عذاب الیم بما کانوا یکذبون (بقره-۱۰) دو برادرزاده ۴ و ۲۰ ساله دارم که اکنون در کنار خانواده خود در اهواز هستند. برادرم که فرزندش ۲۰ساله است، در نوجوانی به جبهه رفت و جانباز است. از خدا بترسید و آخرت خود را فدای دنیای دیگران نکنید.»

پس از تکذیب موضوع توسط سلحشوری، جو معکوس شد و برخی چهره‌های حزب اللهی نیز در فضای مجازی نسبت به چنین فضاسازی اعتراض کردند و آن را بی‌اخلاقی خواندند. سوای بحث درباره عملیات‌ روانی در فضای مجازی به ویژه در توییتر، پرسش اساسی این است که آیا باید یکی از بازوهای رسانه ملی چنین اقدامی کند و چنین فضاسازی را شکل دهد و آیا این اقدام در چارچوب‌های اخلاقی که برای رسانه‌های در نظر گرفته می‌شود، قابل توجیه و هضم است؟

در استانداردهای بین‌المللی و ملی باید مراجع قضایی جزئیات یک رویدادی شبیه آنچه به سلحشوری منتسب شده بود را تأیید کنند و پس از آن رسانه‌ها مجاز به انتشارش مبتنی بر قوانین محلی و میزانی که قوانین اجازه می‌دهند هستند. در ایران حتی اگر این ادعا صحت داشت، تا زمانی که متهمین در دادگاه تجدیدنظر حکم قطعی محکومیت دریافت نمی‌کردند و حکم اجرا نمی‌شد، امکان عمومی کردنِ آن وجود نداشت. در غیر این صورت متهمین می‌توانستند از منتشرکنندگان خبر به دادسرا شکایت کنند که عواقب قضایی جدی داشت. در این شرایط که اساساً چنین خبری نبوده، سلحشوری می‌تواند به جرم افترا و نشر اکاذیب به قصد تشویش افکارعمومی شکایت کند که تبعات جدی در پی خواهد داشت.

در خبرهایی که منبع رسمی نظیر مقام قضایی تا طرفین ذینفع حضور ندارند، روش مرسوم در رسانه‌های بین المللی، تأیید خبر از سوی دست کم دو منبع (دو رسانه معتبر و خوش سابقه) است. در این مورد حتی رسانه‌ معتبری قبل از باشگاه خبرنگاران اقدام به انتشار این خبر نکرده بود و چند توییت نیز سند تایید خبر محسوب نمی‌شود؛ بنابراین، اگر قرار باشد آثار این نوع اطلاع رسانی را از امر غیراخلاقی به سطحی پایین‌تر تقلیل بخشیم، دست کم با امر غیرحرفه‌ای‌گری مواجه هستیم. دور از انتظار نیست که استانداردهای حرفه‌ای در پوشش رویدادها از سوی رسانه‌های پرمخاطب مورد توجه ویژه قرار گیرد تا شاهد چنین بی‌آبرویی نباشیم.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۲۹
شما هم از صدا و سيما و دار و دستش توقعاتي دارينا
"رسانه ملی" ... ؟!!
مطمعن هستید که این اسم در شرایط کنونی برازنده صدا و سیماست ...؟
فکر کنم خبرگذاریها فقط اخباری که بهشون دیکته میشه درج میکنن . اینهمه تجمع مالباخته ها تو همه جا هر روز اتفاق می افته یه خبرنگار جرات نمیکنه میکروفونش رو بیاره ببینه چه خبره .
صدا و سیما و ارگانهای وابسته اش که تکلیفشون روشنه و اگه بگن ماست سفیده، باید با سفید بودن ماست شک کرد. .
اونها خون قرمزتری دارن ... و مسئول و مدیرن! لاجرم قانون برای مردم و رعیت اجرا میشود!!
آیا توییتهای اینچنینی حبس و تعزیر ندارد؟؟؟
قانون مملکت ما کُت رو رها کرده دکمه اش رو چسبیده!!
من عاشق صدا سیمام... عالیه عالیییییییییی....
رسانه ملی؟! این رسانه فقط بودجش ملی هست!
البته دیگه رسانه هم نیست چون کسی نگاه نمیکنه (خدا رو شکر!)
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
نمیدونم چرا وقتی کسی نگاه نمیکنه وقتی یک اتفاق کوچیک میفته شما دست پاچه میشین و آسمان به ریسمان میبافید اگر کسی نگاه نمیکنه چه اهمیتی داره.در ضمن من و همه اطرافیانم رسانه ملی نگاه میکنم
هتک حرمت افراد توسط صداوسیما وبرخی جریانات تازگی ندارد وچون این افراد مصونیت تام دارند مجددا ومکررا این دست اتفاقات تکرار خواهندشد.
از رسانه میلی که روز به روز بیشتر به قهقرا میره بیشتر از این انتظار نمیره
فقط می توانم بگویم جوانان ناشی.
اوه بعله خانم تکذیب کند از نظر شما می شود خبر دروغ !!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
آتش به اختیار عزیز همچنان باور داره خبر واقعی بوده
رسانه ملی بود الان؟
اینقدر خودت را به در و دیوار نکوب برای کوبیدن صدا و سیما
به هرچی که میپرستید سوگند که این دینی که عده ای به ان پایبندند و بابت ان به هر دروغی اویزان میشوند،اصلا دین نیست بلکه دکانیست برای رسیدن به امیالشان.چیزی که به ما از کودکی اموزش دادند زمین تا اسمان با دین برخی توفیر دارد.
اصلاحات و سایر فعالین سیاسی دیگر " غیر از اصولگرایان " اگر هیچ کار دیگری نکنند اما فقط صدا وسیما را از دست عده ای مشخص خلاص نمایند کارنامه این دنیا وجهان آخرتشان نورانی خواهد گشت
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
آره مثل گلی که در اقتصاد کاشتن دلار 13000 هزار تومانی و پراید 50 میلیونی واقعا دنیا وآخرتشون اوکیه. این حواشی برای فراموشی معیشت مردم که اصلاحات چی ها راه انداختن . احتمالا شما در این دولت کاسب برجام بودین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
اونوقت میتونی بگی بدن دست کی .؟
امیدوارم روزی صدا و سیما بیوفته دست امثال سلحشوری و مطهری و صادقی و روحانی و اصلاح طلبان
نکنه توقع داشتید که اگر خبر راست بود خانم سلحشوری تایید کنند. این همه چپ ها به مثلا دلواپسان تهمت زدند و تکذیب شد ولی اون موقع اسمش بود مصونیت نمایندگان الان شده تهمت! خخخ
تو هم باید هر توییتی پخش کنی؟
اکثریت مردم ایران منبع خبریشان اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌‌ای است نه صدا‌و‌سیما. لطفاً کلمه‌ی "ملّی" را به صدا‌و‌سیما نچسبانید که هیچکس باور نمی‌کند. بنده حقیر اخبار را از بی‌بی‌سی فارسی، ایران اینترنشنال و اتاق خبر منوتو دنبال می‌کنم و بیشتر اقوام، نزدیکان و همکارانم هم مثل بنده هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
من هم کسانی را می شناسم منبع اصلی خبریشون صدا و سیما است خصوصا خبر ۲۰۳۰ یا ۲ ظهر و ۹ شب شبکه یک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
نگو اینکه اخبار هایی به خوردت می دهند از اساس مشکل داشته
نصيحتي به پايداري چي ها ! اين تلاش مذبوحانه براي راي اوردن به جايي نخواهد رسيد . خودتون رو بيشنر از اين مضحكه نكنيد . قشر خاكستري راي نخواهد داد .
سلام. عکس انتخاب شده برای متن ، خوب نیست. امیدوارم در خبررسانی دقت بیشتری بکنید.
بنام خدا
باسلام
خانم سلحشوری از خدا بترسد بهتر است تا دیگران را بترساند
رسانه ملی در زمان احمدی نژاد در قالب طنز زندگی یک خانواده قالیشو رانشان میداد که تم داستان دعوت به صبر ٬ قناعت وراضی بودن از شرایط سخت بود . اما در دولت اول روحانی سریالی به نام سایه بان ساخت که به وضوح بیننده را به سرحد نا امیدی ٬ خشم و عصیان در برابر ظالم فرا میخواند . تیتراژ پایانی فیلم در انسان حس سرکشی را شعله ور میکرد. این سریال مدت کمی قبل از شورشهای دیماه ۹۶ ساخته وپخش شد. تفاوت تا کجا.
عكسي كه براي اين مطلب انتخاب كرديد مناسب نيست
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر