بازدید 47431
شرحی بر سخنان اخیر عراقچی درباره مهاجران؛

آیا ایران مهاجران افغان را به کشورشان بازمی‌گرداند؟/ چرا باید هزینه مقابله با صادرات مواد مخدر و ایدئولوژی‌های خشونت‌آمیز به اروپا را بپردازیم؟

بنابراین به نظر می‌رسد، سخنان اخیر عراقچی از آن جهت بیان شده که اگر اروپا نخواهد هزینه نبرد ایران با این جریانات را بپردازد، چه لزومی دارد ما در مقابل حجم گسترده از مواد مخدر و ایدئولوژی‌های خشونت آمیزی که در افغانستان تولید می‌شود و عزم اروپا می‌کند و البته مسبب آن هم آمریکاست، بایستد و هزینه آن را بدهد؟ در این صورت ایران لزومی به ایستادگی در مقابل چنین موضوعاتی برای خود نمی‌بیند تا آن‌ها هر جا می‌خواهند منزل کنند...
کد خبر: ۸۹۸۰۷۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۶ 10 May 2019

ما چند میلیون مهاجر افغان در ایران داریم که بخشی از آنها حتی در ایران متولد شده اند. عده ای از آنان در مدارس و دانشگاه های ما تحصیل می کنند و تعدادی از آنان در کشور ما ازدواج کرده و تشکیل زندگی داده اند و البته بخشی از نیروی کار در کشور ما نیز از مهاجران افغان هستند؛ بحثی که اکنون انجام شده این نیست که جمهوری اسلامی ایران پس از چهل سال پذیرایی از آنها، قرار است مهاجران افغان را از کشور بیرون کند.

به گزارش «تابناک»؛ سخنان «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه ـ که چهارشنبه‌ شب ١۸ اردیبهشت در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه ٢ سیما عنوان شد، حاشیه های زیادی به پا کرد. او در این برنامه گفته بود که «مهاجران افغان در مجموع هشت میلیارد دلار برای کشورمان هزینه دارند و اگر تحریم‌ها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژه‌ای را برای اقتصاد خود در نظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغان‌مان بخواهیم ایران را ترک کنند».

وی همچنین تأکید کرد: «از لحاظ انسانی نمی‌خواهیم چنین اتفاقی بیفتد و اگر مجبور شویم چنین خواهیم کرد و تبعاتش بر عهده آمریکاست؛ همان کشوری که افغانستان را به بحران کشید».

معاون وزارت خارجه ایران یادآور شده بود: «هم اکنون بیش از ٣ میلیون افغان در ایران هستند که ٢ میلیون فرصت شغلی را اشغال کرده‌اند و سالانه ٣ تا ۵ میلیارد یورو از ایران خارج می کنند. هم اکنون ۴۶۸ هزار دانش آموز افغان که رایگان در مدارس ایران تحصیل می‌کنند، در حالی که هر یک سالانه ۶۰۰ یورو هزینه دارند. هم اکنون ۲۳ هزار دانشجوی افغان در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل هستند، در حالی که سالانه ۱۵ هزار یورو برای هر کدام از آنان هزینه می‌شود».

این موضوع با واکنش های داخلی و خارجی بسیاری روبه رو شد، تا جایی که معاون سیاسی وزیر امور خارجه مجبور به ارائه توضیح دقیق در این رابطه شد. او عنوان کرده است: «ایران چهل سال است که سخاوتمندانه حق میهمان نوازی را در مورد مهاجران افغان بجا آورده است، اما کشور‌های غربی که مسبب بسیاری از مصیبت‌های مردم افغانستان هستند هم باید به وظیفه خود در این زمینه عمل کنند.»

سید عباس عراقچی امروز جمعه در گفت وگویی با اظهار تعجب از برخی اظهارنظر‌ها و برداشت‌های غلط از سخنانش در فضای مجازی اظهار کرد: «‎بحث مهاجرین و پناهندگان یک بحث بین المللی است و مدیریت و تأمین هزینه‌های مربوط به آن نیز یک مسئولیت بین المللی به شمار می‌رود. این که مردم ایران بر مبنای اعتقادات انسانی و اسلامی خود ظرف ۴۰ سال گذشته سخاوتمندانه حق میهمان نوازی را در مورد پناهندگان و مهاجرین اعم از افغان یا سایر ملیت‌ها به طور کامل به جا آورده و باز هم به جا خواهد آورد یک بحث است، اینکه سایر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی، به خصوص کشور‌های غربی که اتفاقا مسبب بسیاری از مصیبت‌های مردم افغانستان هستند هم باید وظیفه و مسئولیت خود را انجام دهند، یک بحث دیگر است.»

معاون سیاسی وزیر امور خارجه تأکید کرد: «دولت‌های اروپایی باید سهم خود را در پذیرایی از مهاجرین ادا کنند، حال یا در قالب پرداخت هزینه‌ها یا با پذیرش بخشی از آن‌ها در کشور‌های خود. این یک مطالبه جدی جمهوری اسلامی است و وزارت امور خارجه سال‌هاست آن را از طریق کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، مقامات اروپایی و دولت افغانستان پیگیری کرده و باز هم به طور جدی پیگیری خواهد کرد.»

وی همچنین گفت: «بدیهی است در اوضاع کنونی که تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی دولت آمریکا بدون هیچ توجیه بین المللی بر ایران تحمیل شده و آن دولت سعی در محدودیت شدید منابع مالی جمهوری اسلامی دارد، مطالبه گری ملت ایران ابعاد جدیدی می‌یابد. موضوع اخراج یا بازگرداندن مهاجرین و پناهندگان به هیچ وجه در دستور کار دولت ایران قرار ندارد، اما این که گزینه‌های جدیدی در برابر آن‌ها قرار داده شود، امر جداگانه‌ای است.»

پس از بین سخنان معاون سیاسی وزیر امور خارجه در مورد مهاجران افغان بحث های زیادی رسانه ای و همچنین مباحثی در شبکه های اجتماعی درگرفت. موضوعاتی که ناظر به جنگیدن لشکر فاطیمون متشکل از برادران افغانی در کنار ایرانی ها و در مقابله با داعش بود، مباحثی که بر لزوم توجه به مسئولیت های انسانی و بین المللی تأکید داشت و لزوم قربانی نکردن مهاجران افغان در مقابل رفتار خصمانه دولت آمریکا. اما حقیقت مسأله به نظر می رسد هیچ یک از اینها نباشد، بلکه موضوع مورد اشاره عراقچی احتمالا به بعد از مسئولیت ناپذیری دولت های اروپایی و همچنین ادامه رفتار خصمانه آمریکا برخواهد گشت.

حقیقت ماجرا این است که به دلیل شرایط کشور افغانستان مهاجران زیادی از این کشور هستند که قصد عزیمت به سمت کشورهای اروپایی را دارند و در این راه اولین مقصدشان جمهوری اسلامی ایران است. در ایران برخوردی با این مهاجران که عمدتا غیرقانونی عزم مهاجرت دارند صورت نمی گیرد و حتی شرایط خوبی هم برای کار، زندگی و تحصیل برایشان فراهم می شود که این را می توان به گواه آمار اعلام شده از میزان محصلان، دانشجویان، شاغلان و مهاجران افغان در ایران با قاطعیت بسیار بیان کرد.

طبیعی است وقتی اقداماتی به واسطه تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و می گیرد و شرایط مطلوبی از حیث اقتصادی حتی برای مردم کشور خودمان مهیا نیست، طبیعتا ایران دیگر محیط ایده آل سابق حتی برای مهاجران افغان به حساب نمی آید و از طرفی ما هم دلیل شرایطی که در آن قرار گرفته ایم، میلی به ایجاد شرایط مطلوب برای مهاجران و جلوگیری از گسیل شدن انها به سمت اروپا نخواهیم داشت.

موضوع دیگری که احتمالا سخنان معاون وزیر امور خارجه متناظر بر آن است، ایستادگی ایران در مقابل تولید خشونت و همچنین مواد مخدری است که با حمایت آمریکا به سمت اروپا می رود. در حقیقت آمریکا کشور افغانستان را به محیط امنی برای تولید مواد مخدر و همچنین آنجا را به میحطی برای تولید و صادر کردن ایدئولوژی های خشونت آمیز تبدیل کرده است، اما ایران در مقابل چنین موضوعاتی ایستادگی می کند تا به اروپا نرسد.

بنابراین به نظر می‌رسد، سخنان اخیر عراقچی از آن جهت بیان شده که اگر اروپا نخواهد هزینه نبرد ایران با این جریانات را بپردازد، چه لزومی دارد ما در مقابل حجم گسترده از مواد مخدر و ایدئولوژی‌های خشونت آمیزی که در افغانستان تولید می‌شود و عزم اروپا می‌کند و البته مسبب آن هم آمریکاست، بایستد و هزینه آن را بدهد؟ در این صورت ایران لزومی به ایستادگی در مقابل چنین موضوعاتی برای خود نمی‌بیند تا آن‌ها هر جا می‌خواهند منزل کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲۰۸
انتشار یافته: ۱۵۶
افتضاخات قبلی رو با اشتباهات جدید پوشش میدهند. از برجام که قرار بود اقتصاد ایران رو متحول کنه چه خبر؟ این آقا اینقدر حرفهای متناقض زده که به هیچ وجه نباید بهش اعتماد کرد. به امید روزی که ایشون و رئیسش استعفا دهند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
اشتباهی مثبت دادم
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
پیشنهاد جایگزین شما چه کسانی برای اداره کشور هستند جناب ناشناس؟ نکند خدای نکرده آنهایی که بارها ثابت کرده اند که در شرایط غیر رقابتی هم توان به دست آوردن رأی مردم را نداشته اند در نظر دارید؟! یا شاید راه سومی را پیشنهاد می کنید مثلاً انتخابات رقابتی أزاد بین تمام افراد مورد اقبال مردم را؟
ناشناس
| Germany |
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
درسته که این روزها مردم دلخوشی از دولت ندارند اما دلیل نمیشه که موفقیت های برجام را ندیده بگیریم،
زمانی که دولت نهم و دهم مورد حمایت شماها داشت پیرفت گذشته از تحریمهای جور واجوری که ببار آورده بود کشور را در داخل فصل هفتمی قطعنامه های شورای امنیت قرار داده بود و حتما آنقدر سواد داری که بفهمی عواقب فصل هفتمی یعنی چه ؟ نمونه اش بلایی بود که بر سر عراق و لیبی آوردند.
این برجام بود که شورای امنیت را وادار کرد تا با یک قطعنامه همه شش قطعنامه علیه ایران را ملغی کند. اما این اصول گراهای امثال شما بودند که با همسویی با اسرائیل و عربستان سعودی ساز مخالف زدن تا دست آوردهای برجام را کمرنگ وتا حتی پس با روی کار آمدن ترامپ همان شد که شماها دوست داشتید .؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
کامنت های نژاد پرستانه را خواندم.
البته بسیار از حقوق بگیر های عربستان در فضای مجازی حضور دارند.
از اسرائیل و امارات نیز.
تعدادشون بیش از ایرانیهای شاغل است
بیکارم هستند و در سایت های مهم کامنت می گذارند.
منافقین نیز فعالند و به دنبال تفرقه افکنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
21:48
نوبت بیان حقیقت شد،،نامش شد نژادپرستانه....برو عمو ....حر ف دل سالهای سال مردم. است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
سوریه هم با فصل هفتم به این روز افتاد؟ یکم بیشتر بررسی کن، برجام خیلی ایرادات فنی و حقوقی به ضرر ایران داره ، فقط یک نمونش غیرالزام آور برای امریکا اما الزامی برای ایران...!!
من حقوقدانم،سرهنگ نیستم...!! زرشک
پس ما جلو صادرات مواد مخدربه اروپا را می گرفتیم تا در داخل ایران به مصرف برسد ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
باید یه خط ترانزیت داشته باشیم که قاچاقچیا برسن اون ور مرز ایران و حق ترانزیت هم ازشون بگیریم و البته مشروط به این که هیچ چیز در ایران توزیع نکنن
آفای عراقچی چیزی را گفته است که ده ها سال است در دل ما خاک می خورد و نمی توانستیم آن را جز با نزدیکانمان زمزمه کنیم. آیا تاوان این اقوام را ما باید بدهیم؟ در همین ایام سیل کدام کشور به کمکمان آمد؟ این ها همینقدر معرفت نداشتند که در ازای چهل سال میهمان نوازی ما، آب را رویمان نبندند.
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
صحبت شما را نسبت به نابرابری و قدرناشناسی دولت افغانستان قبول دارم. ولی افغانستانیهای مقیم ایران غالباً افرادی بسیار زحمت کش و کوشا و قانع و از نظر تاریخی هموطن و برادر فرهنگی ما هستند.
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
یعنی چی دو میلیون افعانی را حدود چهل سال در ایران ساکن کردید که بشود روزی از این پناهندگی برای ابزار فشار سیاسی به افغانستان و غربیها استفاده کرد یعنی راهکار بهتری وجود نداشت چرا اینهمه هزینه
آقای عراقچی کاملا درست می فرمایند و الان وقت آن است که از بار مشکلات مردم ایران با بازگرداندن مهاجرین و یا اجازه خروج از مرزهای ایران به سمت کشور های دیگر داده شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
جلوی سفارتهای اروپایی صفهای کیلومتری برای درخواست پناهندگی راه بیندازید. در صورت توجه که به نفع افغانستانیهاست. در صورت بی توجهی هم چهره واقعی مدعیان غربی حمایت از حقوق بشر و مردم جنگزده هم نزد جهانیان هویدا می شود.
ناشناس
| France |
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
چی میگید بابا خدایی همه مشکلات از خوئ ما مردمه چون نمیفهمیم پشت یه تصمیمشون چیه...اگه ما مهاجرین افغان رو برگردونیم دولت افغانستان صد در صد شاکی میشه و به جای این که از ایران حمایت کنه میشه حامی منافع آمریکا اونوقت دوباره شرق ایران میشه مرکز ناامنی و لونه پایگاه های نظامی آمریکا... ما که نمیتونیم تو جهان متحد پیدا کنیم حداقل همسایه هامون رو تو این شرایط از دست ندیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
22:11 کاملا موافقم
من یک کارگر افغان هستم که در شهرداری کار میکنم. هرروز بامداد ساعت 2تا 5صبح در سرما و گرما جوی های آب و خیابان را تمیز میکنم هیچ فرد ایرانی حاضر نیست اینکار را انجام دهد. با این درآمد کم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
از طرف ایرانی ها حرف نزن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خب راست میگه بنده خدا. افغانستانیها غالباً بسیار زحمتش و کم توقع هستند. خسته نباشید آقا نعمت..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
یا افغانی هستی و در طرفداریش کامنت گذاشتی یا اصلا نمی دانی چه خبره
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
من یه ایرانی هستم حاضرم دستشویی و توالت هم پاک کنم به شرط اینکه حقوق کافی بهم بدن نیروی کار افغان نسبت به کارگر ایرانی ارزانتر است و بدون دردسر
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
تشزیف ببر شهرهای کوچک تا ببینی
می دهند.ایرانیان هم کار سخت انجام
داود
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
زنده باشید شما برادران افغان با ما ایرانیها فرقی ندارید ما یک ملتیم برادر
شنبه
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
هیچکدام ایرانیها نمیتواند کار ما را انجام دهد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
ایرانیهای گرامی معمولا پرتوقع و کم کار هستن و تنبل
ایرانی
| United States of America |
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
از شما بیشتر ایرانی نباشم به یقین کمتر هم نیستم. ضمناً من تلاش می کنم طرفدار حرف حق باشم و کینه و عقده ای از هیچ ملتی به دل ندارم، به ویژه از افغانستانیها که تا صد و بیست سی سال پیش هموطن ما حساب می شده اند. خوشبختانه بخت بیش از ده سال تحصیل و تدریس در بهترین دانشگاههای اروپا را هم داشته ام و باواقعیتهای جهان دیروز‌و امروز بیگانه نیستم و در توهمات به سر نمی برم. ضمناً سطح کینه و رزی و خودبزرگ بینی نشانه سرخوردگی و ناکامی و ناتوانی یک ملت است و بس. یادمان باشد ایرانی هستیم یعنی کشور و تمدنی مابین افغانی و عراقی، روسی و عرب خلیج، هندی و ترکیه ای و پاکستانی، نه مرکز اروپا و امریکا! 
مهاجران باید برگردند به کشورشون چه افغانی و چه عراقی

ایران با کشورهای غربی مثل آلمان و اینگیلیس فرق داره و همانند ژاپن و روسیه، کشوری مهاجر پذیر نیست

هزینه 40 سال حضور افغانی ها در ایران، اگر سالی 8 میلیارد دلار باشد، عدد 320 میلیارد دلار می باشد

اگر کسی در سوریه جنگیده به مردم ایران چه ربطی داره!!!

طرف یک افغانی بوده و تو سوریه جنگیده، به مردم ایران چه ربطی داره!!!

اگر خدمت کردند به ایران، در مقابلش پول گرفتند و بدتر این که بسیاری از این پول ها رو از ایران خارج کردند

با سپاس
پاسخ ها
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
واقعا که
بعضی از شماها حتی جرات دفاع از ناموس خودتان را هم ندارید
ادیب
| Germany |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
من نمی دونم چرا یه عده به جای گرفتن جلوی رونالدو و بدتر از اون غضنفر همیشه توپ جمع کن ها را دعوا می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
احمد و ادیب
شما برگردید کشورتان و هموطنانتان را از چنگ امریکاییها و طالبان نجات دهید.
از این ببعد هم در حد کوپنت حرف بزن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
شما دو نفر احمد و ادیب خان
لطفا عقده هایتان را ببرید جای دیگر...صحبت از جرات ن.نید که اگر جراتی و غیرتی باشد مختص ایرانیست که 8 سال دست خالی با صدام که تمام قدرتها پشتش بودند جنگید نه یک وجب خاکش را تقدیم کرد و نه ناموسش...شما اگر جراتی دارید تشریف ببرید کشورتان و خاکتان را از چنگ اجنبی درآورید
بحث ایشان بسیار منطقی بود اساسا چرا ایران باید به فیلتر مواد مخدر وتروریست اروپا تبدیل بشود اتفاقا حساسیت ما باید برای جلوگیری از مصرف مخدر در داخل متمرکز بشود نه دقت در عدم خروج آن!
ایا امار قتل غارت دزدی تجاوز. افاغنه در ایران را میدانید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
چیزی که ما دیده ایم کارگران سختکوش و کم تپقعی هستند که اگر از ایران بروند و قرار باشد با کارگران کم کار و پرتوقع ایرانی جایگزین بشوند باید فاتحه صنایعی مثل کشاورزی، عمران، ساختمان، راهسازی، و غیره را در ایران خواند. نسبت به این بندگان خدا که تا ۱۲۰ سال ویش هموطن ما بوده اند نامهربان نباشیم. مسلماً تفاوت فرهنگی یک افغانی با ایرانی به اندازه ایرانیها با اروپاییها نیست. پس اگر توقع داریم از طرف مردم کشورهای توسعه یافته تحویل گرفته شویم، باید اول به اینها که به ما شبیه ترند مهربان تر باشیم.
نظری
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خوب ترامپ هم چند ماه قبل همین نظر رو در مورد مکزیکی ها و ایرانی ها و برخی تبعه مسلمان امریکا داشت. این موضوع دو حالت داره. یا ترامپ حق داشت و یا حق نداشت. اگر حق داشت که خوب هیچی. اگر حق نداشت ما چه فرقی با اونا داریم؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
شما نگران صنایع ایران نباش
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
اقای ناشناس۲۱
: ۴ افغانها اگه سخت کوش و کم توقعی بودند الان باید کشور پیشرفته و توسعه یافته ایی بودند
دکتر مهندس در پاسخ ۲۱:۱۶
| United States of America |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
اتفاقاً نگران صنایع ایرانم چون یک کارفرما هستم و تفاوت کارگر سختکوش افغانی و کارگر پرتوقع و پررو و تنبل ایرانی را خیلی خیلی خوب درک می کنم. غیر از برخی کارگران ترکمن و بلوچ بقیه کارگرهایی که در طی سی سال اجرای پروژه های عمرانی و نفت و گاز دیده ام از لحاظ سختکوشی و وجدان کاری و دقت و نظم به پای کارگران افغانی نمی رسیده اند. شما حتما تا به حال صنعت ندیده ای که نگران سطح بهره وری و در نتیجه سرنوشت صنایع ایران نیستی.
واقعا آقای عراقچی حرف زشت و غیرانسانی ای زده و باید هرچه زودتر برکنار بشه. یک کشور بدون انسانیت و اخلاق فرو می پاشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
حتم داریم افغانی هستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
حرف غیرانسانی نزده. ولی بهتر است که با افغانها با برادری رفتار کنیم.
برای اینکه اروپا درک کند که ما چقدر هزینه جانی و مالی میکنیم تا جوانان آنها راحت باشند، در این شرایط بهتر است برای مدتی از این هزینه ها بکاهیم. اجازه دهید مواد مخدر از مرزهای شرقی تا مرزهای غربی براحتی ترانزیت شود (عملا اسکورتشان کنید و اجازه ندهید در داخل ایران پخش شود). مدتی این بلای خانمان سوز وارد خاک اروپا شود، کشورهای مزخرف اروپایی به غلط کردن می افتند و التماس می کنند تا ما جلوی مواد مخدر را بگیریم. آن وقت هزینه های اینکار را با مضرب 5 از این کشورها بگیرید.

وقتی بی چشمداشت برای آنها کاری انجام می دهید همین میشود. فکر می کنند وظیفه ماست تا برای امنیت و رفاه آنها هزینه کنیم.
افغانی ها خوب کار میکنن منتی هم ندارن
اگر هموطنان گرامی کمی و فقط کمی مثل افغانی ها همت کار داشته باشند بخدا مجبور نیستن سر چهارراه ها بغچه بدست منتظر کار های موقت و چند ساعته باش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
باید کامنتهای این دو روزشان را می خواندی تا ببینی منتی دارن یا نه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
حرف حق!
بهترین کار ممکن این است سپاه و ارتش و سازمان هایی که با قاچاقچیان مواد مخدر مبارزه می کنند دست از مهار مرزها بردارند تا سیل مواد مخدر کل اتحادیه اروپا را نعشه کند !!! نه تعهد برجام نقض شده نه پرونده ایران به شورای امنیت میرود
اینجور که معلومه سیاست ضد مهاجرت ترامپ هم خیلی بد نیس
فقط چون یه آمریکایی اجراش کرده به مذاق ما خوش نمیاد
برای اینکه فرزندان و خانواده مسدئلان اروپا هستند و نگرانید معتاد بشوند
چرا به طلبه های افغان گیر نمی دید وقتی به دانشجوهای افغان گیر می دید؟؟ هر دو گروه برای کسب تحصیل و... به ایران آمده اند
یک کم انسانی نگاه کنید. اینجوری تهدید میکنید مردم افغانستانی که در ایران هستند دلشون میلرزه درسته؟ البته با سخت شدن شرایط اقتصادی خودبخود خیلی از افغانستانیها از ایران میرن ولی ما نباید با روشهای نادرست مجبورشون کنیم.
پاسخ ها
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
چنین اتفاقی نمی افتد ما مسلمانیم و باید برادرانه در همه زمینه ها پشت هم باشیم.ضمنا من ایرانی هستم و خواهان همزیستی برادرانه.
به نظر من حرفذدرستی زده ,چرا ما بایدهزینه مالی وجانی امنیت منطقه رو.بدیم ,چشمامونو ببندیم ,هزاران تن موادمخدر به اروپا میره به همراه هزاران مهاجرو قاچاقچی و تروریست ,تازه درامدش هم از نفت بیشتره .
مهاجرت پذیری اروپا و کانادا و استرالیا و آمریکا برای ما ایرانی ها، صرفا برای استفاده از ثروت های علمی ایرانی هاست

ما که مهاجر قبول میکنیم جنبه ظاهری مهمان نوازی داره ولی بیشتر به فکر نپرداختن بیمه و دستمزد کمتریم

افغانی ها برای ایرانی ها مثل مکزیکی ها برای آمریکایی هستن

با این تفاوت که ما هزینه مهاجرت پذیری را پرداخت میکنیم ولی نمی توانیم که از سازمانهای بین المللی کمک هزینه دریافت کنیم اما آمریکایی ها هزینه مهاجران را با کمترین قیمت پرداخت میکنن و جراتش هم دارن از صد تا نهاد بین المللی کلی وام میگیرن و هیچ وقت هم پس نمیدن

خلاصه کم رو هستیم
اگر نتونیم پول در بیاریم مجبوریم بفرستیم اروپا ما چرا باید بخاطر غرب شهید بدیم برایجلوگیری از معتاد شدن چشم ابی ها
از همان ابتدا باید مانع ورودشان میشدید و این هزینه هایی که مردم خودمون بهش احتیاج دارند رو خرج اون ها نمیکردید
مسئولین فقط در زمان تحریم های شدید شروع میکنن به پوست اندازی

خدا کنه مسولین کمی تهاجمی تر باشن
فقط کمی
اینقد ( ......... )
توجیه مسخره ای بود، #عراقچی_اشتباه_کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
بشین سرجات
این صحبتها برای بساز بفروش ها خوب نیس

قیمت کارگر داخلی براشون گرون تموم میشه اونوقت میکشن رو قیمت خونه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
ددچ تو هم از اونایی که گودرز و شقایق را بهم وصل می کنی ها....
باید با اروپایی ها با زبان تهدید سخن گفت افغانی ها هم همزبون و هم تا حدود زیادی هم نژاد ما هستند ولی چرا باید ما هزینه فقط بدیم بعدش هم تحریم اجازه بدید این سه میلیون نفر هجوم ببرن به اروپا لایک به اقای عراقچی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
واقعا شما از برده داری مدرن هزینه میدین امریکا باید مهاجراتون رو اخراج کنه ی
چرا مردم باید هزینه ندانم کاری مسئولین رو بپردازند؟
این همه شهید دادیم برای مواد مخدر یک راه قانونی و ترانزیتی باز کنید و از مرز عبورشان دهید و ان طرف هر کاری می خواهند بکنند
منافع کوتاه مدت ما نباید قربانی منافع اساسی تر بشه. دوستی با مردم منطقه باید جزو مهمترین اولویتهای سیاست خارجی ما باشه.
یکی از بزرگترین معضلات فعلی جامعه ما وجود میلیونها مهاجر افغانی هست که جا خوش کردن و ساده ترین مشاغلشون که کارگریه ماهی 3 میلیون ناقابل میزنن جیب . زاد و ولدشونم که عین رگبار مسلسله . فشار شدید و تورم ونزوئلایی فعلی صدای خرد شدن میلیونها جوان بیکار خودمونو درآورده . جوانانی که خیلی هاشون رفتن سمت سطلهای زباله و جمع آوری بازیافتی ها . دیگه اشک سوزناک ریختن برای دیگران باید جاشو با دلسوزی و توجه بمردم خودمون عوض کنه . کارامون شده همش احساسی و فیلم هندی . بی بروبرگرد باید برگردن
حق ترانزیت بگیریم
من که راضیم
احسنت کاملا درسته .آقای عراقچی سخنان درستی را فرمودند
این را میگویند دیپلماسی!
کی بود کی بود من نبودم.
مبارزه با استعمار اروپا که با بمباران افغانستان و ترور اقتصادی آنها برای کشت خشخاش و شریک آمریکا در تحریم ها چه کاری به افغانی هایی که در ایران جان میکنند و کمتراز ایرانیها حقوق میگیرند و در مبارزه برعلیه غصب زمین فلسطین ودیگر کشورهای عربی و سپس بمباران ایران شرکت دارند چه ربطی به فداشدن افغانی های مقیم ایران برای اروپا دارد؟؟ این دیپلماسی ولی نوع لیبرالیسم ناب آنست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
مظلوم نمایی بس است
زنده باد عراقچی
این تهدیدات نمیتونه دردی از برجام و بدبختی کم کنه, موشک پرانی نباید میکردیم اونم با شعار مرگ بر اسراییل اولا
آمریکا نباید در سرمایه گذاری در ایران پس میزدیم ثانیا.
تواناییها را بر اساس واقعیت باشد بعد عمل کرد.
جالبه با این همه لطفی که در حق افغان ها کردیم دولت این کشور حاضر نشد حقابه رود هیرمند را برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه هامون بپردازه....
شما عرضه مملکت داری ندارید گیر دادید به اینها افغانها اینجا مگه کمک هزینه میگیرند همه کار کردند با حقوق کمتر کارهای سختتر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
شما اگر مسئولین کشورت عرضه مملکت داری دارند برگرد کشورت بدون حرف
مهمترین بحث منافع ملی است و سایر چیزها فرعی هستند.
امریکا از سال2001 افغانستان را اشغال کرده چرا ما ایرانیها باید هزینه اش را بدهیم معاون وزارت خارجه ایران یادآور شده بود هم اکنون بیش از ٣ میلیون افغان در ایران هستند که ٢ میلیون فرصت شغلی را اشغال کرده‌اند و سالانه ٣ تا ۵ میلیارد یورو از ایران خارج می کنند. هم اکنون ۴۶۸ هزار دانش آموز افغان که رایگان در مدارس ایران تحصیل می‌کنند، در حالی که هر یک سالانه ۶۰۰ یورو هزینه دارند. هم اکنون ۲۳ هزار دانشجوی افغان در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل هستند، در حالی که سالانه ۱۵ هزار یورو برای هر کدام از آنان هزینه می‌شود
ما از اول گفتیم ملت ایران چرا باید هزینه اضافی بدهد . راه رو برای این آوارگان باز کنید بگذارید راحتتر به سرزمین آمالشان در اروپا برسند. بدبختها رو جمع کردید ایران. بگذارید بار مواد مخدرشون رو ببرن. به خدا کار نداشته باشین از کشور عبور می کنند.
حرفش حسابه
بلاخره یکی پیدا شد که حرف حساب بزند ، این درسته ،،،
صد در صد موافقم. اگر از تمام ایرانیان پرسیده شود همگی هم موافق خواهند بود. اروپا بخصوص و کل دنیا باید سهمشون از مهاجرین و مبارزه از مواد مخدر را بدهند و گر نه ایران دیگه نه باید هزینه کنه که میتونه از این طریق منبع درآمدی داشته باشه به اندازه کل صادرات نفت!
مگر حرم حضرت زینب مختص شیعیان ایران است که افغانی ها تا چیزی می شود منت گروه زینبیون را سر ایرانی ها می گذارند؟ اول که پول حضورشان رو گرفته اند دوم ملت ایران نمی خواهنشان
مشکل اینه که اگه مرزها رو باز کنیم، سیل پناهجویان به ترکیه میروند و برای آنجا مشکل و برای روابط ما با ترکیه معضل جدید درست میکنند.
پاسخ ها
Asd
| Seychelles |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
اب که از سرگذشت چه یک وجب چه صد وجب فرقی نداره.
وقتی دنیا میخواد با ایران قطع ارتباط کنه بذار ترکیه هم رابطش را قطع کنه
غیر از افغانهایی که در ایران متولد شده اند یا با ایرانیان ازدواج کرده اند همگی باید اخراج شوند بخصوص آنهایی که ارز خارج میکنند باید حتما خارج شوند و فرصتهای شغلی را به ایرانیان دهند و ارز در داخل کشور بماند
من از آقای عراقچی خوشم نمی اد. اما منظور ایشون یادآوری به اتحادیه اروپاست که اگر جنگی بشه شما باید هزینه هنگفتی پرداخت کنید چون ایران سدی در مقابل ایدئولوژی افراطی و مبارزه با مواد مخدره.
حالا شما چرا بخودتون می گیرید و تا نوک دماغتون بیشتر نمی تونید ببینید. مطالعه تون رو بیشتر کنید تا عمق مطلب رو بگیرید و سطحی فکر نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Romania |
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
مراقب باش سازمان سیا و پنتاگون ندزدت
امریکا بصورت علنی و اروپا بصورت موذیانه تمام هم و غم خود را بر این قرار داده اند تا با استفاده از تمام ظرفیت هایی که دارند ایران را تحت فشار های اقتصادی و سیاسی قرار دهند و از این کار هیچ ابایی هم ندارند.
خب ،ما باید هر یک از اهرمهایی که داریم را به دلیلی مانند ، مظلوم بودن مهاجران ،همسایه بودن ،هم دین بودن ،همکیش بودن ،همجوار بودن و چیزهایی از این قبیل که هر کدام سر جای خودش درست است به کناری بگذاریم مردم کشورمان علی الخصوص قشر کارگر را تحت فشار قرار دهیم که مهاجرین از ما خشنود شوند ؟ کاری که آنها نه انجام داده اند و نه میدهند.
متاسفانه برخی مسئولین ما همه قوانین کشور را برای راضی نگه داشتن اروپا و آمریکا زیر پا گذاشته اند و از کیسه مردم برای کشور های همسایه که تحت سلطله آمریکا هستند نقش حاتم طایی را بازی میکنند.
برادر خوب برادریست که در خانه و زندگی خودش باشد و برای آن تلاش کند.اگر مشکلی داشت، مطرح کند تا در حد توان بتوانیم آنرا بر طرف کنیم.ولی اگر برادری بیاید و در منزلمان اطراق کند و قرار باشد چهل سال برایش هزینه کنیم ،دیگر برادر خوب به شمار نمی آید و نقش سوء استفاده چی را بخود میگیرد در نتیجه اقدام به بیرون کردنش می کنیم.
همه میدانیم و در اخبار میشنویم که فقط تعدادی از شهرها ی افغانستان در گیر مشکلات جنگ است پس مهاجرین بجای انتخاب راحتترین راه بهتر است کمی قبول زحمت کنند پایمردی به خرج دهند و در شهرهای دیگر کشورشان بمانند تا بتوانند در موقع لزوم از کشورشان دفاع کنند نه اینکه به ایران بیایند تا بتوانند در یک سال در آمد چند سال افغانستان را در قالب مهاجر بی پناه به جیب بزنند و در سایتهای خودی و ایرانی دم از نژاد پرستی ایرانی ها بزنند.
نگهداشتن مهاجر هر ملیتی مخصوصا بصورت میلیونی خیانتیست که در حق کشور و مردم میشود .
در روزگاری که دانش آموز ایرانی در کپر و کانکس درس میخواند برای دانش آموزی با ملیت دیگر آنهم قریب چهل سال رفاه و آسابش رقم زدن و افتخار کردن خیانت است به کشور .
در روزگاری که تعداد بیشماری از طریق بهزیستی و قریب ده میلیون نفر از طریق مستمری اندک کمیته امداد ارتزاق میکنند وارد کردن مهاجر دست فروش و جوراب فروش و کارگر ساده آنهم بدون شناسایی شدنشان خیانت به قشر فقیر و کارگر است تاز ه اگر افراد خاطی در بین آنها نباشد.
وقتی دانشجوی افغانی چند هزار یورو برای هزینه دانشگاه آزاد میدهد و تحصیل میکند و دانشجوی این آب خاک نمیتواند این هزینه را پرداخت کند، نه آن دانشجوی افغانی مستحق پذیرایی و مظلوم است و نه آن دانشجوی ایرانی مستحق این بی مهری. اصلا پدر و مادر آن دانشجوی مهاجر که به قول خودشان کارهای سخت میکنند و دستمزد پایین میگیرند چطور میتواند این هزینه را پرداخت کند که آن ایرانی با دستمزد بالا نمیتواند ؟
متاسفانه دلیلهای زیادی وجود دارد که نشان میدهد ما خیلی بیش از آنچه که باید، صبوری نشان داده ایم و هزینه کرده ایم.
بماند که ظاهرا آنها منافعی برای مسئولین دارند که ظاهرا ما نمیدانیم.
به هر صورت این یکی از اهرمهایست که ایران میتواند در مقابل آمریکا و اروپا بکار گیرد و آنها را دچار هزینه های هنگفت کند.آنها باید بدانند که برای کارهایی که میکنیم باید هزینه اش را بپردازند.
مانند آمریکا که عربها را بابت امنیتی که دارند میدوشد و میگوید ما باعث امنیت داشتن شما هستیم .اینجا هم ما باعث امنیت اروپاییها در کشورهایشان و آمریکا در افغانستان هستیم پس باید یا خودشان جان بکنند و هزینه ها را به ما برگردانند و یا خودشان هزینه کنند .
مهاجران افغانستانی موقع جنگ نیابتی، "مدافعان حرم" و "فاطمیون" نام می‌گیرند و سربازان سپاه اسلام؛ اما وقت کری‌خوانی با اروپا می‌شوند ابزار تهدید و تسویه حساب. این نگاه ازبالا و ابزاری ، واقعیت عریان سیاست در قبال مهاجران است و چقدر زیبا و تلخ نوشته این جناب که حقارتتان خنده آور است ! واقعا حقارتتان نفرت انگیز است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
آسمون ریسمون نباف ...این ها ربطی بهم ندارد افغانی گرامی
Asd
| Seychelles |
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
تو که سنگشون را به سینه میزنی برای چی کانادا هستی!؟ پاشو برو افغانستان به هموطنات کمک کن تا پیشرفت کنند.لازم نیست برای ایران تعیین تکلیف کنی.ی
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
دعوت نامه که برای جنگ برایت نفرستاده اند خودتان با شریط برقراری حقوق دایم و حق اقامت قبول کردهاید نمر فتید به زور که نمی بردندتان
...شرایط خوبی هم برای کار، زندگی و تحصیل برایشان فراهم می شود......

....ما در مقابل حجم گسترده از مواد مخدر و ایدئولوژی‌های خشونت آمیزی که در افغانستان تولید می‌شود......

نویسنده این مقاله ایران را با سوییس اشتباه گرفته البته برای فرزندان مقامات و مسئولین از سوییس هم بهتره ولی برای مردم ایران هم شرایط خوبی برای کار و تحصیل و زندگی وجود ندارد چه برسد به پناهجویان افغان که با سخت ترین شرایط کاری و انواع توهین ها روبرو می شوند.
اما درمورد مواد مخدر شما بروید در هر پارکی در تهران در کمتر از ۱۰ ثانیه مواد مخدر به دستتان می رسد و تورم فروش مواد مخدر به مراتب کمتر از تورم نیازمندی های خورد و خوراک و پوشاک و ...مردم در ایران است فکر کردم اگر با توزیع مواد مخدر مبارزه نمی شد این ۱۰ ثانیه به چه عددی می رسید!!!!!

اما در مورد ایدئولوژی های خشونت آمیز که می دانیم طالبان است و طالبان در حال جنگ با دولت قانونی افغانستان است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خودت هم نمی دانی چه نوشتی
ایران باید برای اروپا هزینه ایجاد کنه.
با غرب فقط باید با زبان پول صحبت کرد.اون ها همه چیز رو با پول مورد سنجش قرار میدن.
اميدوارم براي يكبار هم كه شده تصميم درست را بگيريم و اين افراد را به افغانستان برگردونيم
این به هیچ وجه درست نیست که جمهوری اسلامی واسه همیشه افغانیها را درکشور ایران جای بدهد افغانی ها بالاخره باید به کشور خودشان برگردند دوم اینکه یکسری میگویند که این افغانیها مدافع حرم بوده اند و... اولا جمهوری اسلامی افغانیها را به زور به عراق وسوریه اعزام نکرده ونمیکند این خود شیعیان افغانی بوده اند که چون مورد شکنجه و ظلم طالبان ودیگر گروه های خشونت ووهابی و... قرارگرفته است ونسبت به مذهب شیعه تعصب دارد انها خودشان بدون اجبارو اکرا خودشان داوطلبانه تقاضا داشتند که به جبهه سوریه وعراق اعزام شوندچون این اجحاف که درحقشان توسط حکومتهای طالبان برانها روا شده است و ظلم و ستم انها را مشاهده کرده اند وازطرفی شیعه هم بوده اند وعلاقه به شیعه داشته اند به عراق وسوریه اعزام شده اند والا شما مشاهده میکنی یک اهل سنت ازافغانستان به سوریه وعراق اعزام نشده اند ولشکرانها هم تحت عنوان فاطمیون است بنابراین خواهشا ایران نباید حق جوانان ایران را ضایع کند وبالاخره یک روزی باید این افغانی ها به سرزمین خودشان ویا کشورهای دیگر برود وایران نباید بخاطرافغانیها حق جوانان ایران را پایمال وضایع کند
به چه دلیلی ما 40 سال هزینه کردیم تا اروپا در امان باشد؟
چون اروپا باید امن بمونه تا آقازاده ها اونچا راحت درس بخونن و زندگی کنن. جوانان وطن بذار معتاد و بیکار بمونن
بسمه تعالی
فعلا که در حد لفظ است، لاکن امیدوارم در هر صورت افاغنه برندکشور خودشون، وقتشه اگر قراره سر و سامانی هم بگیرند برند کشور خودشون، الآن طوری شده پنجشنبه ها وجمعه ها که میری پارک افاغنه ها دارند به لحاظ تعداد غالب میشند....
هزینه ها رو مردم میپردازند ، ژستش رو شماها میگیرید تاوانش رومردم میدن....
مرز ایران با افغانستان به رو ی پناهنده باز نیست
به نظرم باید کشورهای جهان وامریکا 6میلیون هموطن را به ایران باز گردانند.
دونسل مهاجر با جنگ روانی ومحرومیت نگهداشتیدازسازمان های جهانی کمک هم میخواهید؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
از سه فرسخی مشخصه افغانی هستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
میخواستن از ایران فرار نکنن که الا بخوان برگردن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
اشتباهی لایک دادم
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
ایرانیان مقیم امریکا و کانادا و برخی کشور های اروپایی همه تحصیلکرده و برخی سرمایه گذارند و وجودشان به نفع آن کشور هاست
در هر صورت مطالب دکتر عراقچی وارد است.
درباره اینکه مهاجران باید برگردند من باید بگم در درجه اول ایرانی هستم و ایران مهمتر است اما یه واقعیت هست که الان ایرانیان زیادی در کشورهای مختلف و همین کنار گوشمون ترکیه با این تعداد زیاد مهاجر اسکان موقت یا دائم دارند حالا خوبه که مثلا ترکیه هم همین حرف رو بزنه اونوقت حکومت میتونه مسئولیت این بازگشت دادگان را بپذیرد نه نمیتواند اگر میتونست اصلا کار به اینجا کشیده نمیشد و حکومت الان نمیتونه همینها که در کشور هستند رو سرپرستی کنه و انگار شرایط کشور به حال خودش رها شده واقعا چیزی که عوض داره گله نداره یه چیز مهم دیگه که دیدم این بود که برای دانش آموزان افغان سالانه ۶۰۰ یورو و برای دانشجویان سالانه ۱۵۰۰۰ یورو هزینه شده من سالهای زیادی مدرسه میرفتم و تا مقطع کارشناسی ارشد و بیشتر هم دانشگاه بودم ولی یادم نمیاد ریالی خرجم شده باشه بجز اونی که یا پدرم داده یا خودم و البته این احتمال رو میدم طبق عادت این پولها در ایران و از جیب کشور ایران برای ایرانی نباید خرج شود آخه الان چی باید گفت من واقعا کی ساپورت شدم الان هم که بیکارم پس یا این خرج و هزینه ها استانداردهای جهانیست که باید خرج ما شود و نمیشود و جای دیگه خرج میشود یا این آقا دروغ گفته که باور هر دو گزینه بسیار راحت و قابل فهم هستش
یا حق
بااین جمعیت بالای مهاجرین عزیز دراین چندسال که امارهای نکان دهنده ای است خودبه خود برای دو یا سه دهه اینده اگر فکری نشود یه جوری خدای ناکرده همان سیاست اشغال یک کشور بدون جنگ وخونریزی وادم را به فکر فرو می برد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
در جزیره مثل جزیره کیش چند سال پیش یک هفته مسافرت داشتم از جمعیت ۳۰ هزار نفری جزیره پنج هزار نفر افعانی بودند . یک کمی ترسناک نیست ؟ یعنی تمام ساختمانهای در دست احداث افعانیها مشعول بودند . این سیاست مثل دیگر سیاست ها اشتباه هست . قانون مهاجرت باید با برنامه باشد اگر هدف این باشد که از مزایای سیاسی و مدهبی و دینی وووو در امور مهاجرت استفاده بشه در آینده جواب نمیده
آفرین به عراقچی:
باید همت کنیم حداقل 4-3 میلیون افاغنه ای که بدون مدارک در ایران زندگی می کنند و تعداد زیادی افاغنه که شناسنامه جعلی گرفته اند و هم اکنون از امکانات وام، تحصیل، یارانه، بهداشت و . . . استفاده می کنند شناسایی و اخراج شوند.
اینجا انجمن نژادپرستان شده
متاسفم برای تابناک
متاسفم برای برادری وبرابری ودین این مردم
متاسفم برای انسانیت مرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
متاسع باش برای هموطنانت که وفتی خرشان از پل گذست هیرمند را بروی کساورزان ایرانی بستند و مبالغ لان در ارایش خواستند.آنجا برادری یادتان نبود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
برو توی افغانستان. اگر بعد 3 ساعت آزارو اذیت نشدی بیا از حقوق بشر و نژاد پرستی حرف بزن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
متاسف باش برای هموطنانت که وقتی خرشان از پل گذشت،آب هیرمند را بروی کشاورزان ایرانی بستند وطلب مبالغ کلان کردند...آنجا برادری یادتان نبود؟!!و
یک ایرانی و دوست
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
برای اینکه آنقدر به شما میدان داده شده که حتی کلمه نژاد پرستی را هم مصادره کردید و هر طور که مطلوب شماست معنا میکنید.
اگر واقعا دلبسته بلخی ،بسم الله ، و گر نه دروغ تحویل مردم ندهید.بلخ کجا و شما کجا.شما دنبال این در ایران ماندید تا چند برابر بیشتر و بهتر درآمد کسب کنی.
در 8سال جنگ ایران و عراق، مردم مناطق جنگ زده ایران دست به مهاجرت در داخل کشور زدند.آنهم به شهرهایی که هنوز در آتش ترورها و انفجارها و گاهی هم موشکهای صدامی میسوخت.
ولی شما راهی را انتخاب کردید که ساده تر ،چرب تر و شیرین تر باشد . در حالی که در تعدادی از شهرهای شما از جنگ خبری نیست.
شما حاضرید چند نفر ایرانی را و چند سال، در افغانستان بپذیرید.؟
شما و بزرگان شما حتی حاضر به مذاکره در باره حق آبه ایران نشدید و مدام تظاهرات علیه مسئولین و کشور ما راه انداختید .و در این میان مردم سیستان چه ها که نکشیدند از کشور شما. آنها انسان نبودند ؟برادر نبودند ؟ همدین نبودند ؟شما که در ایران جا خوش کرده اید چند بار به پشتیبانی مردم سیستان به مسئولین کشورتان تذکر دادید ؟ شما چند بار به دفتر سازمان ملل مراجعه کردید تا اعلام کنید مردم سیستان برادران شما هستند؟
ولی 3/5میلیون از شما سر سفره کسانی نشستید که آب را به رویشان بستید.و حالا دم از برادری ،برابری و همدینی می زنید.!!!
هنوز هم شما را مثل برادر و خواهر دوست داریم ولی برادر و خواهری که در خانه خودش باشد و رابطه هم داشته باشیم .خواهر و برادر سوء استفادگر نمیخواهیم درود بر آقای عراقچی که این موضوع را هر چند بر اساس اقتضائات سیاسی ،مطرح کرد.
امیدواریم شما بتوانید به کشورتان برگشته، افغانستانی مقتدر بسازید که ما هم به عنوان همزبان شما بتوانیم بصورت جدی به شما افتخار کنیم.
کلام آخر :رها کردن وطن و چانه زنی برای بدست آوردن وطن دیگر کار پسندیده ای نیست، به نسلهای آینده خود چه جوابی خواهید داد.؟
بوی جوی مولیان آید همی
یاد یار مهربان آید همی
ریگ آموی و درشتی های او
زیر پایم پرنیان آید همی
کاش هنوز هم بلخ برایتان بلخ باشد نه مفر گریز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
بچه پررو
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
همین چند وقت پیش بود که جانباز ایرانی در افغانستان از سرما و گرسنگی فوت کرد
سالها بچه‌هایما لب مرز شهید شدن به خاطر نرسیدن مواد مخدر به اروپا؟ به خاطر همین کار مردم خودمون نابود شدند و بخاطر جلوگیری از عبور مواد مخد گران قیمت در اروپا، ایران تبدیل شد به بازار ارزان قیمت مواد مخدر. کاش بجای جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر به اروپا از باندهای مواد مخدر که بیشتر برای عربها و غربی هاست تضمین عدم توزیع در ایران می گرفتیم و این همه خسارت نمی‌دادیم. سیاستهای ترامپ چندان هم بد نیست
افغانیا باید فورا برگردن اونا سالا با روسها جنگیدن تا تحت سلطه آمریکا قرار بگیرن چرا ؟
مهاجرت ومهاجرین در کل دنیا هست و قوانین دارد و تحت همان قوانین باید برخورد شود و به سیاسی کشانیدن آن کار درستی نیست. مخصوصا با افغانی ها. که در اینده اوضاع روشنی دارند و سختکوشند و اهل کار و تولید و صنعت که کوچکترین روزنه ای پیدا کنند . فوری خودشان را جمع و جور میکنند اگر اجازه بدهند و باید درست حرف زد و اظهار نظر کرد. ما باید بچبیم بفرمایشات اخر رئیس جمهور که مسئله مواد مخدر را که بالاترین هزینه را میدهیم کاشت و داشت و برداشتش را خودمان انجام دهیم و اجازه دهیم بکل ادوپا صادرشود و خودشان جلو این کار را بگیرند و چندین صد فایده برای ما دارد که بزرگترینش ادب کردن غرب و کمترینش هم جلوگیری از قتل و کشتار جواکان عیور ما . هزینه های مبارزه. خجلوگیری از ورود مواد فلابی و آدمکش . و با کاشت و مصرف اهالی سینه سوخته از جنس خوب .. بیمارب ها ریشه کن . و مغزها متفکر حداقل در آینده هزارها تن مثل شهریار و دیگران خواهیم داشت که تاریخ کل چهان را بدون تپق از بر برای جهانیان بگویندو باهمین افراد یک مبارزه اخلاقی و ادبی را بنا خواهیم گذاشت و با سرودن شعر و تحریر ادبیات بویژه حماسی کلی کسب و کار عاید خواهد شد درست مثل زمانیکخه دربار هندوستان مملو شده بود از شاعران ایرانی که با یک لنگه ومپائی رفتند و با کلی سنگهای قیمتی و ادویجات و لباس و پارچه های زربفت برگشتند و به صنعت مملکت یاری رسانیدند
در این خصوص حرف های عراقچی اشتباه نیست
درست بجاست این تهدید بسیار عااالی است
البته تهدید اقای عراقچی از طرف اروپایی ها جدی گرفته نخواهد شد، و این جور حرفها گدشته از اینکه چقدر عملی باشه، معلوم نیست مشکل خاصی از ایران حل کنه.
به نظر من باید الا برن.
همین جور برای خودمون کم مشکل نداریم که مهمون نوازی هم کنیم.
مهمونی که دستش از پاش هم دراز تره.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
بسیار جالب و مضحکه که همین ایرانیها که همه جا از ایران بزرگ و تمدن پارسی و وسعت ایران قدیم و خیانت شاهان پیشین در از دست دادن خاک ایران دم می زنند، در همین کامنتها شده اند دشمن افغانها که تا اواسط دوره قاجار جزو سرزمین و اتباع ایران حساب می شده اند!! در ضمن یادآوری کنم که من ایرانی ایرانی هستم و نه افغانی. ولی گنده گویی های هموطنان درباره ایران و همزمان نژاد پرست و افغان ستیز بودن را مضحک و جاهلانه می دانم!!!
این حرفتان ایران را زیر سوال میبرد . مگر تنها کانال عبور مواد مخدر ایران است.
آمریکا باید هزینه تحریم ما را حس کنه. اگرچه دل خوشی از مسولین داخلی نداریم از آمریکا هم زخم های بسیاری متقبل شدیم. ما موندیم میان دو قوم
اول مسولین بیرحم، بی درد و مرفهی که فکر خودشان هستند
دوم دنیای بیرحم خارج از کشور که به زندگی مردمان عادی فشار می آورند و ذره ای به فکر دیگران نیستند.
ای کاش راهی بود...
افغانها قطعابایدازایران بروند.همینطورعراقی ها.این حرف قاطبه ی مردم ایران است.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
ستیز با همسایگان عاقبت خوشی ندارد. اینها که نام بردید اگر دشمن ایران و ایرانی باشند هزینه شان به مراتب بیشتر است برای ما تا مهمان و دوست ما باشند. ضمناً این سرزمینها به خصوص افغانستان تا یکی دو قرن پیش با ما ایرانیان مرز مشخصی نداشته اند.
دوست عزیز ایرانی هایی که به آمریکا میروند اکثرا پولدار وبا تحصیلات عالیه هستند ولی افغان ها در ایران اکثرا موقعیت های شغلی را اشغال کرده و برخی از آن ها بزه کار هستند در ضمن در مناطق غربی ایران افغانی وجود ندارد ولی در عوض عراقی ها حضور دارند ولی تعداد آنها بعد از جنگ خیلی کمتر شده ودر کارهای خلاف ومواد مخدر حضور ندارند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
انگلیس و اروپا و امریکا پر از ایرانیهای مفتخور و پناهنده های الکی و سودجو و تنبل و بیکاره و بی اخلاقه. اصلاً در کشورهایی مثل سوئد و ژاپن غالباً ایرانیها را به عنوان مهاجران مجرم و خلافکار می شناسند. دیدم که میگم! اصلاً ما خوب، افغانیها بد. دوستان با انصاف باشیم، زحمات اکثر افغانهای مهاجر کمک زیادی به توسعه و ساختن ایران کرده. در بین جمعیت فقیر و جنگزده مهاجر تعدادی مجرم هم عجیب نیست.
با سلام. بنده یک معلم هستم. یادم میاد در کرج چند دانش آموز افغانی داشتم. ناخودآگاه بین اونها و بقیه تبعیض قائل می شدم. تازه من رفتارم خیلی انسانی بود به نسبت سایر معلمان و کادر مدرسه.
واقعا به خاطر این رفتارم از خودم بدم میاد. لطفا در تحلیل ها و نظراتتون اصول اساسی انسانی را فراموش نکنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
ساکت باش.همکلاسی های افغانی من از من بیشتر بهشان توجه می شد
بندت پیشنهاد میفرمایم .خودمون در ایران تریاک کشت کنیم و بفرستیم اروپا هم پولی به جیب زدیم هم دهن استعمار وسرویس کردیم و هم اقتصاد رو فعال کردیم ..
لطفا همراه هزینه افاغنه، هزینه های عراق، سوریه، یمن، لبنان و ... را هم کم کنید.
کاش از مرحله حرف به عمل برسه
به نظر بنده اگر مسؤولین تنها به منافع ملی فکر کنند و برای مدت معینی انتخاب و حق انتخاب مجدد نداشته باشند ایران به اوج فدرت اقتصادی مانند ژاپن میرسد ومورد احترام تمام کشورهای جهان خواهد بود وبه پشتیبانی مردم کسی جرآت چپ نگاه کردن نخواهد داشت اکنون فاصله زیادی بین مردمو مسئولان وجود دارد
چرا باید ضعف خودمان را همیشه برگردان آمریکا می اندازیم آنقدر گرانی در کشور هست که خود اتباع افغانی کشور را ترک میکنند آیا شده است مسئو لان محترم کمی پای درد دل این اتباع می نشستند بعداٌ حرف میزدید آیا شده است تشکیلات عریض و طویل وزارت خارجه وسفیرمان در کشور افغانستان راجب به مجازات ورود غیر مجاز به کشور ایران را به ایشان گوشت زد کرده اند.وچرا با باندهای سازمان یافته که این افراد را وارد کشور میکنند برخورد نمیگردد و در حال حاضر که دولت آمریکا با طالبان وارد مذاکره شده است معاون سیاسی کشورمان به فکر اخراج اتباع افغانی افتاده است . به هر حال فکر اساسی برای ورود و خروج اتباع بیگانه در کشور کنیم و افرادیکه غیر قانونی وارد کشور میشود به کشورشان باز گردنند خیلی برای من جالب است اتباع افغانی هنگام خروج از کشور جانشینشان را در همان کاری که انجام میدادند می گمارد و لی ما در کشور مدیرانی که بازنشست میشوند برایشان جایگزین نداریم .
خدايا خودت درست کن
عراقچی نباید اسم می آورد، اما واقعیتی را گفت که قابل کتمان نیست. وقتی پول در کار نیست دولت باید هزینه هایش را کم کند، هزینه های پناهجویان و مبارزه با مواد مخدر میلیاردها دلار است. چقدر شهید مبارزه با مواد مخدر دادیم که اروپا امن بماند ، حالا با باز گذاشتن راه ترانزیت پناهجوها و مواد مخدر این هزینه سنگین مالی و جانی که باید خرج ساخت زیر ساخت در کشور شود بر می گردد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
کار خوبی کرد نام برد
آقای عراقچی فکر می کنید مشکلان کشور با این گونه تصمیماتی که بیشتر شبیه خودزنی است حل خواهد شد شما حتی برای یک هفته کشور قدرت تصمیم گیری وبرنامه ریزی ندارید این رفتارها بیشتر فرافکنی وپاک کردن صورت مسئله است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
به شما ربطی ندارد...در امور ایران دخالت نکنید
سخنان آقای عراقچی با هر بهانه ای که گفته شده باشد شرم ناک است و عرق شرم بر پیشانی ما گذاشته. اصلا مگه ما چه خدماتی داریم میدیم به افغانها. اگر کشورهای دیگه همین حرف رو درباره ما بزنن چه حسی بهمون دست میده ؟
رسم ما ایرانیها این نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
آن بالا اسمت را اشنباه نوشتی افغانی محترم!!! آنقدر شناخت داریم که بفهمیم این ادبیات و واژگان ادبیات و واژگان یک ایرانی نیست بلکه ادبیات یک افغانیست
ناشناس
| Sweden |
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
.ما 40 سال است کار خودمان را برای مهاجرین انجام داده ایم بنابراین عرق شرمی نداریم که بریزیم
شما هم که کشور خارجی بروید مجبورید خوب کار کنید انقدر از افغانی ها دفاع نکنید ثروت مملکت را می بلعند و جای کارگر ایرانی را می گیرند
مدتهاست عاقلا میگن یه خط ترانزیت راه بندازید ولی کو گوش شنوا، حیف این همه جوون که از دست میرن حالا چه در دفاع از کشور چه در مصرف مواد مخدر
با سلام
باور داریم که برادران و خواهران افاغنه همیشه در رنج و سختی بوده اند و ایران را مأمن خود دانسته و ایران و ایرانی نیز با هزاران مشکلی که با آن درگیر بوده و هست در حد توان در خدمت این عزیزان بوده و مطمئنا خواهد بود چرا که آنها مسلمانند و ما هم به وظیفه خود آشنا ،
اما فارغ از موضع گیری بیگانگان در مقابل اظهارات آقای عراقچی ،
بهتر است فرصت دهیم دیپلمات های ما حد اقل در قالب محاوره فرصت بازی با دشمن را داشته باشند و از طرفی مسؤلین مربوطه به این عزیزان مهمان اطمینان را بدهند که آنچه به زبان دیپلماسی گفته میشود آنچه نیست که خواهد شد .
و از حمله به دیپلمات خود امتناع کنیم
انشاءا... حق پیروز خواهد شد
همميهن عزيز، وجود افغانها در. ایران غنیمت بزرگی برای انتقال فرهنگ ایران زمین است، به ویژه در دراز مدت وقتی یک نسل کودک و جوان با گویش بر. گرفته از فارسی به زادگاهش بر گردد. این سرمایه گذاری بزرگی برای ایندگان است. قدرشان را بدانیم و به انها احترام در خور انسان را روا بدانیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خودت معلومه که اصلا افغانی نیستی!!!! و
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
برو خودتو رنگ کن...تو ایرانی نیستی...بیخود نگو هم میهن
جناب عراقچی بسیار حرف درستی زدید و بابت این تصمیم بسیار ممنونم
من بعنوان یک ایرانی حاضر نیستم و رضایت نمیدم منابع کشورم که برای مردم خودش الان تنگ شده رو به بیگانه بدم
تقریبا 1000 یرو سالانه فقط بابت تحصیل یک افغان؟
هیهات از اینهمه جوون بیکار ایرانی
به نظر من در رابطه با اروپا باید از تاکتیک ترکیه که پناهجویان را به اروپا هدایت می کرد تا از اروپایی ها پول بگیره استفاده کرد: یک کانال مخفی ارتباطی با اروپا ایجاد بشه و از اون طریق مواد مخدر به اروپا هدایت بشه و بعد به اروپا بگیم ممانعت از این کار هزینه می خواد ...
اين نوع عملگرايي سياسي ، اگر مورد تاييد نظام هم باشد، هرچند به ظاهر غير مهم بنظر ميرسد اما شروع يك چرخش بنيادي در نحوه تفسير و اعمال سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران است . در واقع روي ديگر سكه "هدف وسيله را توجيه ميكند" است. از اين لحاظ چنين رويكردي ماهيتا با بنياد سياست ساير كشورها تفاوتي ندارد. ظاهرا قرار بوده اينچنين نباشد.
هزینه اش شما نمیوردازید بلکه مردم میپردازند،ضمنا کی به شما گفته جلوش بگیرید اروپا نره.ومردم ایران به خاک سیاه بنشینند دلتان به حال مردم اروپا سوخته،شما یک‌ذره عرق ملی ندارید
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار