ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک

لابی چینی‌ها با کشورهای آ س‌آن برای جایگزینی دلار با یوآن

کد خبر: ۸۹۵۲۶۹
| |
4711 بازدید

یک روزنامه ژاپنی گزارش داد چین و کشورهای عضو آسه‌آن قرار است یوآن چین و ین ژاپن را به شبکه سوآپ ارزی ۲۴۰ میلیارد دلاری خود اضافه کنند.

به گزارش ایبِنا به نقل از راشاتودی، روزنامه نیکی ژاپن گزارش داد چین و کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آ سه‌آن، قصد دارند موضوع اضافه کردن یوآن چین و ین ژاپن به شبکه سوآپ ارزی خود را بررسی کنند.

قرار است ۱۰ کشور عضو آسه‌آن به همراه چین، ژاپن و کره جنوبی این موضوع را در نشستی که در  روز ۲ می در فیجی برگزار  می‌شود مطرح کنند.

این جلسه با حضور وزرای اقتصاد و رؤسای بانک‌های مرکزی این کشورها برگزار خواهد شد.

این کشورها از سال ۲۰۰۰ یک توافق سوآپ ارزی با نام چیانگ مای امضا کرده‌اند و حجم این قرارداد هم اکنون به ۲۴۰ میلیارد دلار رسیده است.

هدف از انجام این توافق جلوگیری از تکرار بحران ارزی در سال ۱۹۹۷ در آسیا بود.

در صورتی که کشورهای عضو این پیمان ارزی بتوانند به جای دلار به ارز کشورهای آسیایی دسترسی پیدا کنند این مسئله می‌تواند به گسترش استفاده از این ارزها به خصوص در حساب ذخیره خارجی آنها منجر شود.

اضافه شدن ین ژاپن و یوآن چین به چارچوب سوآپ ارزی چیانگ مای وابستگی آسیا به دلار آمریکا در زمان بحران را کاهش می‌دهد.

طرح این مسئله به شدت از سوی چین حمایت می‌شود چرا که به گسترش نفوذ اقتصادی این کشور در منطقه منجر خواهد شد.

ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟