بازدید 111967
دانستنی‌های حقوقی؛

شرایط دوازده گانه تنظیم سند ازدواج چیست؟

در عقدنامه‌های رسمی، بخشی به عنوان شروط ضمن عقد وجود دارد که در آن مسائل متعددی به عنوان شرط ضمن عقد ذکر شده است. زوجه می‌تواند همه یا برخی از آن‌ها را به عنوان شرط ضمن عقد خود ذکر کند.
کد خبر: ۸۸۹۱۹۴
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ 05 April 2019

در عقدنامه‌های رسمی، بخشی به عنوان شروط ضمن عقد وجود دارد که در آن مسائل متعددی به عنوان شرط ضمن عقد ذکر شده است. زوجه می‌تواند همه یا برخی از آن‌ها را به عنوان شرط ضمن عقد خود ذکر کند.

به گزارش «تابناک»؛ در عقدنامه‌های رسمی، بخشی به نام «شروط ضمن عقد» وجود دارد که در آن مسائل متعددی به عنوان شرط ضمن عقد (یا شرط خارج لازم) ذکر شده است. زوجه می‌تواند همه یا برخی از آن‌ها را به عنوان شرط ضمن عقد خود ذکر نماید. در صورت پذیرش اجمالی آن‌ها از طرف مرد، سردفتر موظف است قبل از تعهد و امضای این شروط توسط مرد، تک تک آن‌ها را برای وی قرائت و تفهیم نماید.

آشنایی با این شروط و الزامات حقوقی آن به انتخاب آگاهانه طرفین کمک کرده و از ایجاد تعهد و انتظارات بیجا در زندگی زناشویی جلوگیری می‌کند.

شروط ضمن تنظیم سند ازدواج در محضر اسناد رسمی

در بند الف. شرط انتقال تا نصف دارایی در نظر گرفته شده، که با هدف حمایت از زن مطلقه درج شده است. البته این بند یک نهاد قراردادی است که بر اساس توافق طرفین ایجاد می‌شود و چنانچه شوهر از قبول آن امتناع کند، حقی برای زن بوجود نمی‌آید. لیکن اگر مرد ذیل آنرا امضاء کند، می‌پذیرد که در صورتی که زن خواهان طلاق نباشد و تقاضای طلاق نیز ناشی از تخلف زن از وظایف زناشویی نباشد، تا نصف دارایی موجود خود را که در دوره ازدواج بدست آورده، بلاعوض به زن انتقال دهد.

اما در بند ب. شرایط قانونی دوازده گانه ذیل گنجانده شده، که این امکان را به زن می‌دهد، در مواردی به وکالت از جانب مرد خود را مطلقه کند.

شرایط دوازده گانه شامل چه مواردی می‌شود؟

بند ب- ضمن (عقد نکاح/ خارج لازم) زوج به زوجه وکالت بلا عزل با حق توکیل غیر داد که در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وکالت بلا عزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول کند.

توضیح: این بند بیانگر این مطلب است که زن در صورت تحقق هر یک از شرایط زیر، از ناحیه مرد وکیل است خودش شخصا یا با انتخاب فرد دیگری به عنوان وکیل به دادگاه مراجعه کند و پس از اثبات ادعا درخواست طلاق نماید. این موارد شامل؛

۱- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن (عدم پرداخت هزینه زندگی و خرجی همسر) شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تادیه نفقه و همچنین در موردی که اجبار شوهر هم ممکن نباشد.

۲- سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید. توضیح: بدرفتاری غیر قابل تحمل مرد با زن و فرزندان.

۳- ابتلا زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.

توضیح: بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد در حدی که سلامت زن را به خطر بیندازد.

۴- جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.

توضیح: دیوانه بودن مرد در زمانی که امکان فسخ نباشد.

۵- عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.

توضیح: اشتغال مرد به کاری که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه می‌زند.

۶- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی در اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال بازداشت یا بیشتر شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

توضیح: محکومیت به حبس از پنج سال به بالا (در زندان بسر بردن مرد به عنوان محکومیت در حال اجرا از پنج سال به بالا)

۷- ابتلا زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.

توضیح: اعتیادی که به اساس زندگی خانوادگی ضرر بزند، مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد، فروش اثاثیه منزل و وارد نمودن ضرر به سلامت جسمی و روحی زن و فرزند گردد.

۸- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند. تشخیص ترک زندگی خانوادگی (تشخیص عذر موجه با دادگاه است) یا اینکه زوج شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.

توضیح: ترک بدون علت خانواده یا غیبت یکسره شش ماهه بدون دلیل موجه.

۹- محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب به جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد. تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.

توضیح: اجرای هر نوع مجازاتی که آبرو و موقعیت زن را به خطر اندازد.

از جمله موادریکه زن می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند، محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب به جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد.

۱۰- در صورتی که پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن (بچه دار نشدن مرد) و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.

۱۱- در صورتی که زوج مفقودالاثر (غیبت طولانی شوهر) شود و ظرف شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

۱۲- زوج همسر دایمی دیگری بدون رضایت زوجه (ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر) اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۱۰
متاسفانه دفتر داران ازدواج بدون امضای این شروط حاضر به خواندن خطبه عقد نیستند و می گویند یک بخشنامه ای از سوی دستگاه قضا،امضای این شروط را اجباری و ضروری اعلام نموده است.
با این وضعیت گرونی از خرج خودمونم به سختی بر میاییم چی برسه بخواییم ازدواجم کنیم .بچه هم که دیگه هیچی به بچه میشه گفت گوشت و پیاز و مرغ و گردو ... نخور؟ یا مثلا مسافرت نرو یا فلان بازی رو نخر!
اینهمه بند و قانون و کلی مشکل دیگه مثل مهریه درست شده چون مسئولان نمیخوان بپذیرن دنیا عوض شده. بجای این کارها به زنان حق طلاق بدین و اموالی که در طول زندگی مشترک بدست میاد نصف بشه و نفقه و مهریه و اینها رو هم از قانون بردارید. بعد هم مسخره نیست که بجای اینکه این موارد در قانون باشد، کلی بند در عقدنامه وجود داره؟
ده شرط که همه شون فقط درمورد زوج می باش د اما یه بند در مورد عدم انجام وظایف زوجه ویا خیانت زوجه به زوج وارتباط نامشروع زوجه درصو ت اثبات دادگاه فسق عقد نامه ذکر نشده و نتیجه این نوع قرار داد ترکمنچای پرشدن زندانها از زندانیان مهریه می باشد.
قوانین ۱۴۰۰ سال قبل تو عصر تسخیر فضا بیشتر شبیه جوکه
پاسخ ها
محبوبه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
این که بند و قانون نمیخواد مرد حتی با تهمت خیانت هم میتونه زنشو طلاق بده اصلا تهمت چیه مرد بدون هیچی میتونه زنشو طلاق بده هر وقت زن دلشو زد میزه طلاقش میده ولی برای اینکه مهریه رو هم نده یه چند تا تهمت هم بهش میزنه که دیگه ناجوانمردانه ترینش همون خیانته غصه نخور راه در رو برای مردها زیاده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
مردها قصه تمام ازدواج هستند
وای به حال زنان که میشن برده و نوکر بی اختیار
ازدواج
سو رفتار؟؟ خنده دارترینه؟ چون اثبات می خواهند از طرف ؟ حتی با داشتن اثبات و سند پزشکی قانونی بازم شورای حل اختلاف زن رو به آرامش و بازگشت به خانه و ادامه زندگی در محیط نا امن تشویق می کند. اونوقت منجر به آزارهای روانی زنان و فرزندان در خانه های محبوس شده می شوند.
این تجربه ایی بود که از نزدیک شاهدش بودم.
۱۵ سال طول کشید تا زن بتونه از شوهری که منجر به آسیب های جسمی، بروز اختلالات روانی که ۵ سال دوره درمانش شد طلاق بگیره !!! اونم بعد از کلی بالا و پایین رفتن از پله های پزشک قانونی، شورای حل اختلاف و دادگاه و ...
رسما یعنی آینده اون‌خانم سوخت.

توصیه من به بانوان، حق طلاق رو برای خودتون بگیرید و در عقد نامه تون اضافه کنید. این بندها به تنهایی حافظ شما نخواهد بود.
همهٔ این شروط را باید گذاشت دم کوزه ،و آبش را خورد ؟ مرد همسایهٔ ما به الکل اعتیاد دارد و تعزیر ،،شلاق ،و اخراج از کار ،، شده و حدود پنج سال است خانه را ترک نموده ،و نفقهٔ خانواده را هم نمیدهد ، هزینهٔ زندگی زن ،و دو فرزند دبیرستانی را پدر زن تامین میکند ،منزل مسکونی را هم پدر زن در سال اول ازدواج برای دخترش خریداری نموده ؟ اکنون این زن با هزینهٔ پدر شش ، هفت میلیون پول وکیل داده اند ،اما تا کنون افاقه ای بحالش نشده ؟ قضات ،و دادگاه ها و قوانین ایران ضد زن است ؟ این آقا میخواهند بهمراه خانوادهٔ ،،برادر و خواهر و مادرش به خارج کشور مهاجرت کنند ؟ بیچاره به این خانم ،و دو فرزندش ؟ قانون ایران یعنی کشک ؟،،،
این نصف اموال از کجا آمده؟ از غرب؟ غربی ها که هم نصف اموال مرد به زن میرسه و هم نصف اموال زن به مرد!
اینجا که رسید یک طرفه شد؟
تازه مرد های غربی نفقه و مهریه هم نمی دهند
خانم ها اگر برابری میخوان حرف پول را نزنن
یک بام و دو هوا نمیشه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار