بازدید 8967

بیش از ۲۰ میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور بازنگشته است/ صادرکنندگان برای رفاه مردم به میدان بیایند

رئیس کل بانک مرکزی بر این باور است که هدف مشترک باید ایجاد رفاه برای مردم باشد. همه ما در بانک مرکزی و بخش خصوصی در یک کشتی هستیم؛ اما از طرفی بانک مرکزی مسئول سیاست‌های ارزی کشور است و باید در مقابل 82 میلیون جمعیت ایرانی پاسخگو باشد. این در شرایطی است که صادرکنندگان در ۹ ماه اخیر حدود ۲۹ میلیارد یورو صادرات داشته اند.
کد خبر: ۸۶۷۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰ 07 January 2019
تابناک اقتصادیاین روز‌ها تقابل بخش خصوصی یعنی صادرکنندگان غیرنفتی با بانک مرکزی، وارد فاز جدیدی شده است. این را می‌توان از سخنان دکتر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با هیأت رئیسه و اعضای اتاق بازرگانی ایران دریافت. در این جلسه، دکتر همتی با تأکید بر بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور گفته بود: اگر صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات بیشتری را به سامانه نیما عرضه کنند، شاهد تعادل بیشتر نرخ ارز در بازار خواهیم بود و این‌گونه بخش خصوصی به رونق تولید نیز کمک کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی، با بیان اینکه هدف مشترک ما باید ایجاد رفاه برای مردم باشد، اظهار داشت: همه ما در بانک مرکزی و بخش خصوصی در یک کشتی هستیم؛ اما از طرفی بانک مرکزی مسئول سیاست‌های ارزی کشور است و باید در مقابل 82 میلیون جمعیت ایرانی پاسخگو باشد و البته هدف مشترک همه ما باید رفاه مردم باشد که این امر از هر اولویتی مهم‌تر است. به گفته همتی، صادرکنندگان برای رفاه مردم به میدان بیایند و ارزشان را به چرخه اقتصادی بازگردانند.
 
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این چالش از زمان خروج یکجانبه آمریکا از برجام و به دنبال آن، بازگشت دوباره تحریم‌ها آغاز شد. زمانی که بانک مرکزی به نمایندگی از دولت به دنبال راهکاری برای ارزآوری از طریق صادرات غیرنفتی برای کشور بود و در مقابل صادرکنندگانی قرار داشتند که سال‌های سال با رویه مشخصی کار کرده و عادت داشتند. بانک مرکزی با بخشنامه‌ای به بخش خصوصی و صادرکنندگان غیرنفتی، اعلام کرد از این پس ۹۵ درصد ارز حاصل از صادرات بایستی به چرخه اقتصاد کشور بازگردد و در این راه، راهکار‌هایی همچون واردات در مقابل صادرات؛ پرداخت بدهی ارزی؛ فروش ارز به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز و سپرده گذاری ارزی نزد بانک به صادرکنندگان پیشنهاد شد؛ اما در طرف مقابل صادرکننده‌ای قرار داشت که سال‌های سال در مسیری کار خود را پیش برده بود که هرگز اجباری برای بازگشت ارز به کشور وجود نداشت و حتی در این بین برخی از صادرکنندگان با بیش اظهاری در میزان صادرات، توانسته بودند از معافیت‌های مالیاتی و همچنین جوایز صادرکننده نمونه برخوردار شوند.

اما آنچه مسلم است، در دوره جدید بانک مرکزی، سیاست گذاری در جهت شفاف سازی ورود و خروج ارز از کشور بنا شده است. موضوعی که هرچند انتظار می‌رفت در دوره‌های قبلی سیاست گذاران بانک مرکزی و نظام بانکی صورت بگیرد، با این حال، در شرایط فعلی نیز اجرای آن به ثبات اقتصادی کشور کمک زیادی خواهد کرد.

در این میان، بانک مرکزی در دوره مدیریت جدید، به دنبال شفاف سازی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور بوده است. موضوعی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، نیازمند حمایت همه جانبه از سوی بخش‌های دولتی و خصوصی است. زیرا صادرات در کشور ما، همواره حاصل تولیدی بوده که با استفاده از منابع ارزان قیمت و یارانه‌ای صورت گرفته است و اگر حاصل تولید با ارز دولتی به صورت ارز خارجی هرگز به کشور بازنگردد، جز زیان و خسارت به اقتصاد ایران چه خواهد داشت؟

اما بخش خصوصی نیز از ابتدا معتقد بود، در شرایط تحریم نمی‌توان ارز حاصل از صادرات را در زمان کوتاهی به کشور بازگرداند و با مشکلاتی از قبیل: تحریم‌های بانکی، بستر مناسبی برای اجرای تعهدات وجود ندارد. اما با نگاهی به دستورالعمل جدید بانک مرکزی در خصوص سازوکار بازگشت ارز به چرخه اقتصاد کشور مشخص است که بانک مرکزی در تقسیم بندی که نسبت به صادرکنندگان خرد و کلان داشته است، سعی بر رفع مشکلات آن‌ها داشته است، زیرا در برنامه جدید بانک مرکزی، به طور مشخص معافیت‌هایی در جهت بازگشت ارز به نیما لحاظ شده است تا صادرکنندگانی که سالانه کمتر از یک میلیون یورو صادرات دارند، از بازگشت ارز به سامانه نیما معاف باشند، صادرات بین یک تا سه میلیون یورو علاوه بر اینکه شامل معافیت یک میلیون یورویی می‌باشند، از مابقی آن نیز بایستی ۵۰ درصد را به نیما عرضه کنند.

همچنین صادرکنندگانی که در سال بین ۳ تا ۱۰ میلیون یورو صادرات دارند، علاوه بر معافیت یک میلیون یورویی باید ۷۰ درصد از ارز باقی مانده را به نیما بیاورند و در نهایت صادرکنندگانی که بالای ۱۰ میلیون یورو صادرات دارند، تا سقف یک میلیون یورو اولیه معاف هستند و ۹۰ درصد باقی مانده را باید در سامانه نیما بفروشند.

با توجه به اینکه بخش وسیعی از صادرکنندگان به صورت خرد صادرات دارند، می‌توان نتیجه گرفت که سیاست جدید بانک مرکزی در جهت حمایت از صادرکنندگان بوده است. اما صادرکنندگان بزرگ که تعداد کمتری هستند، بیش از ۱۰ میلیون دلار در سال صادرات دارند، همچنان در برابر قانون ایستادگی می‌کنند و حاضر به شفاف سازی از سرانجام ارز حاصل از صادرات در چرخه اقتصاد کشور نیستند.

هرچند این مطالبه عمومی به قوت خود باقی است که چرا در شرایط تحریم بایستی حاصل سرمایه‌های ملی برای تولید و اشتغال به صورت صادرات از کشور خارج شود و هرگز مشخص و شفاف سازی نشود که بالاخره ارز حاصل از صادرات چه سرانجامی پیدا کرده است؟ به هر حال آنچه مسلم است، صادرات بخش خصوصی حاصل چرخه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال است که منجر به محصول برای صادرات می‌شود و در این بین بانک مرکزی با توجه به مسئولیتی که دارد، همواره در جهت تأمین نیاز ارزی واحد‌های تولیدی قدم برداشته است و در نتیجه این حق را دارد که از صادرکننده مطالبه کند که حاصل صادرات در نهایت به کشور بازگردد، چه در قالب اسکناس و یا واردات کالای مورد نیاز کشور. به نظر می‌رسد، در شرایط کنونی که اقتصاد کشور درگیر تحریم‌های خصمانه و یک جانبه از سوی دولت آمریکاست، جایگاه بخش خصوصی بیش از هر زمان دیگری در جهت ثبات و امید به اقتصاد مورد توجه است و انتظار می‌رود، در جهت عمل به سیاست‌هایی که در سطح سران قوا تصمیم گیری و تصویب شده است حرکت کند.

به هر حال آن گونه که معاون ارزی بانک مرکزی در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی ایران گفته است: صادرکنندگان در طول ۹ ماه اخیر، حدود ۲۹ میلیارد یورو صادرات داشتند و حدود ۲۲ میلیارد یورو از طریق بانک مرکزی و حدود ۷ میلیارد یورو از طریق سامانه نیما برای واردات ارز تأمین شده است.

آنچه مشخص است، هنوز مقدار زیادی از ارز حاصل از صادرات به کشور بازنگشته و همچنان نیازمند پیگیری از سوی مقامات دولتی و بانک مرکزی است. در این خصوص اخیراً محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به ضرورت بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور و اهتمام دولت در این راستا، گفته است: متأسفانه برخی از صادرکنندگان تصور می‌کنند دولت از آنچه اعلام کرده عقب نشینی می‌کند، در حالی که با تصمیمات اتخاذ شده، می‌توان با صادرکنندگانی که به مقررات اعلام شده عمل نمی‌کنند برخورد قانونی کرد.

واعظی تأکید کرد: سیاست دولت مبتنی بر امنیتی کردن مسائل اقتصادی کشور نیست، اما آنچه اهمیت دارد، این است که در شرایط کنونی باید ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد بازگردد تا بتوانیم پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵۰
انقدر اعلام این حذف چهار صفر از سوی بانک مرکزی غیر مترقبه بود که فقط می توان اینجور تصور کرد که شاید تنها دلیلی که ریاست بانک مرکزی به صورت ناگهانی صحبت از ارسال فوری لایحه و حذف چهار صفر از پول ملی که همه اقتصاد دانان قطعا می دانند اولویت پنجم یا اخر اصلاح اقتصاد کشور است این است که متاسفانه بانک مرکزی می داند نمی تواند به این روند تزریق ارز به بازار ادامه دهد و برای اینکه توجهات را از دلیل عدم تزریق ارز به بازار منحرف کند می خواهد با این طرح دلیل اشفتگی و صعودی شدن شدید قیمت ارز را که غیر قابل اجتناب است بپوشاند و بعد اعلام کند که این اعلام طرح اصلاحی ما برای حذف چهار صفر بود که مخالفان و نفوذی ها و دلالهای بازار ارز روی ان مانور دادند و باعث افزایش قیمت ارز شدند!
در خبرها از سوی سازمان برنامه و بودجه گزارش عملکرد دارمدها و هزینه های بودجه کشور در هشت ماه اول امسال امده بود.همین اطلاعات نشان میده که متاسفانه در دو ماه اخیر میزان صادرات نفت و میعانات گازی چه اندازه کاهش شدید داشته و به زیر 700 هزار بشکه کاهش داشته و ان هم ناشی از تحریم خرید نفت ایران است. چون در ششماه اول امسال که تحریم هنوز کامل اجرا نشده بود صادرات نفت و میعانات گازی متوسط حدود 2.5 میلیون بشکه یا مجموعا 450 میلیون بشکه برای 180 روز بوده. ولی در دو ماه مهر و ابان میزان صادرات نفت ایران به زیر 700 هزار بشکه کاهش داشته یا مجموعا 42 میلیون بشکه برای 60 روز. بنابراین برای 8 ماه یا 240 روز مجموع صادرات نفت و میعانات گازی به زیر 500 میلیون بشکه رسیده که در روز می شود همین حدود 2050 هزار بشکه! انها که به اقتصاد ایران و سیاست بین الملل اشنا هستند کاملا می دانند این به چه معنی است که متاسفانه تحریم خرید نفت ایران بسیار موثر بوده و در صورت ادامه این روند چه تاثیرات عظیم و منفی برای اقتصاد کشور دارد. تا دیر تر نشده مسئولان بالای کشور باید برای این روند فکری بکنند. چند ماه دیگر برای اقتصاد ایران خیلی دیر است. البته برخی دوستان هم نگویند ما مثلا کارشناس تحریم ایران در وزارت خزانه داری امریکا هستیم. همینطور که می بینید یک ضرب و جمع ساده است و همه می توانند به این برسند. حالا ببینیند کارشناسان خزانه داری و وزارت خارجه امریکا که دسترسی به اطلاعات بسیار ریز تر دارند به چه راحتی دارند این مسایل را به نفع سیاستهای خود تحلیل می کنند و پیش می برند.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
جمعیت ما 80 میلیون نفر است، اگر نصف این جمعیت یعنی 40 میلیون بودیم اینقدر مشکلات نداشتیم. منابع و مصارف با هم سازگار نیست، خب نمیشه به 40 میلیون جمعیت گفت شما نباشید، پس باید منابع رو افزایش داد. منابع درآمدی هم واقعیت اینه که با تحریم شدید چندان راحت بدست نمیاد. شما 10 تن گوجه فرنگی بخوای صادر کنی باید جایی باشه که تسویه مالی انجام بشه، تحریم مانع است
ما با این همه تجربه چهل ساله نباید اجازه می دادیم چه در 92 و چه در 97 به اینجا می رسیدیم که امریکا می توانست ما راتحریم کند! همه می گویند امریکا ظالم و تحریم می کند. چرا نمی تواند به راحتی و با این حجم روسیه یا چین را تحریم کند. دشمن خود را بشناسیم. ترامپ اصولا ادمی است که امکان ندارد مانند ما وارد میدانی شود که در نهایت امکان گوشه قرار گرفتن او باشد. همین جنگ تجاری او را با چین ببینید. او خود را در موقعیتی قرار می دهد که در هر صورت او برنده و چین بازنده است. اگر غیر از این بود اصلا ازهمان ابتدا با چین روابط خیلی خوبی بر قرار می کرد. او می داند که اگر چین خواستهای او را انجام دهد که برنده است و اگر چین مقاومت کند و به جنگ تجاری ادامه دهد ترامپ 150 میلیارد دلار تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین می گذارد که این پول مستقیم به جیب دولت امریکا می رود. در مورد دادن معافیت خرید نفت ایران هم همین کار را کرد. او می دانست که نمی شود واردات نفت ایران را در ششماه صفر کرد. ابتدا این را اعلام کرد و لی بعد با منت به مثلا چین و هند و ترکیه به انها معافیت داد ولی به جای این لطف از انها خواست کاملا مطابق نظرات او این کشورها به ایران اسکناس و پول نقد ندهند و البته قیمت جهانی نفت را هم از 85 دلار به 50 دلار کاهش داد! کاش بیشتر دشمن خود را بشناسیم و مانند او پیچیده باشیم نه اینکه همش بگوییم اروپا و یا امریکا منزوی شده!
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
از نظر پروفسور ظریف آمریکا منزوی شده و ما الان در مرکز عالم قرار داریم و اینها. ضمنا از نظر ایشان برجام اصلا هدفش رفع تحریم نبود، یک اقدام فرهنگی ورزشی بوده
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
ایکاش بجای هزینه کردن بر روی هسته ای و موشک و دخالت نظامی و سیاسی و عقیدتی در امور داخلی کشورهای منطقه و جهان ، و دادن شعارهای دشمن ساز و مشکل آفرین ، صرفا برروی داشتن رابطه سالم منطقی و متعارف با دنیا برنامه ریزی میکردیم
و پس از رسیدن به توسعه و پیشرفت کشور و خودکفایی واقعی و رفاه و آسایش مردم میتوانستیم به دنیا و منطقه خودکار ثابت کنیم که انقلاب و راه ما به حق بوده و باعث پیشرفت شده و این خود بهترین تبلیغ برای جذب سایر ملل برای الگو برداری از ما میشد
ولی الان واقعا ما کدام کارنامه مثبت خود را که نتیجه عملکرد صحیح ما بوده است را میتوانیم به دنیا و منطقه نشان دهیم ؟
ما حتی از تامین خوراک و آب سالم و داروی کامل و خدمات پزشکی و بهداشت و آموزش استاندارد و اتومبیل و خیلی چیزهای دیگر ناتوان هستیم و قطعا چنانچه تحریم فروش نفت یک سال طول بکشد بشدت آسیب خواهیم دید و جامعه مان از داخل فرو خواهد پاشید کما اینکه الان هم با سختی زیاد ۸۰ درصد مردم دارند تحمل میکنند
برید ببینید این شرکتها متعلق یا وابسته به کی هست که پولها رو بر نمی گردونند؟
اقاجان تحریم هستیم چرا مساله را جور دیگر مطرح می کنید.
از چه طریقی یورو را وارد کنند؟
بانک مرکزی وقتی سویفتش قطع شود معنای خاصی در جهان میدهد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
بعد برجام هم وصل نشده بود ادرس غلط نده با کیف پول میاوردن این را روحانی هم گفت
ناشناس
| Germany |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
برادر ناشناس ۱۴۳۱:صحبت از چندین میلیارد دلارنیامده به کشور ان وقت شما میفرمایید با کیف بیاورند؟
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
با کیف دلار خاج کنند بهتر است!
یک وزارت صادرات تشکیل دهید و کالا را از صادر کنندگان دریافت و خود صادر کنید و ارز آن را برگردانید
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
! کدوم صادرات ؟ دلتون خوشه ها ؟
مواد غذایی که دو هفته گوجه فرنگی را عراقی ها بردند در داخل تا ۵ برابر شد .و صنایع هم که خودشون گرفتار تحریم برای وارد کردن مواد اولیه و تجهیزات و قطعات یدکی خودشان هستند و عملا تولید با سی درصد فقط برای مصرف داخلی برای کوتاه مدت امکان دارند
تنها می ماند تولیدات پتروشیمی که در دست خواص است و این ۲۰ میلیارد دلار هم ناشی از فروش و صادرات آن است که برگشت نداده اند
باید قبول کنیم که راه سخت و دردناکی برای اکثریت مردم در پیش است
صادرکنندگان غیرنفتی چه کسانی هستن؟ اغلب شرکتهای پتروشیمی و فولاد و صنایع سنگین هستن که بسیاری از آنها به نوعی خصولتی اند. مجبورشان کنید که ارز را برگردانند در غیر اینصورت می بایست مدیریت مجموعه شان با تبعات قانونی و حتی اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور مواجه شوند.

از طرفی پیشنهاد میکنم که مالیات برخی از صنایع کوچک (نه همه صنایع) که اقدام به صادرات میکنند 0 شود، مثلا کارگاه های تولید فرش دستباف
همه وابستگان بزرگان هستن وکسی جرات برخورد را نداره
آقای همتی، ساز و کاری فراهم کنید که ارز دیجیتال به رسمیت شناخته شود، در برخی کشورها از جمله روسیه و چین مراکز استخراج ارز دیجیتال ایجاد شده و بخش خصوصی سالانه صدها میلیون دلار درآمد دارد. اصطلاحا به آن Mining گفته میشود مثلا Mining Bitcoin یا Litecoin و سایر ارزهای دیجیتال معتبر ... این باعث ورود بخش تحصیلکرده و جوان به عرصه Fintech خواهد شد و ضمنا تحریم پذیر نیست.
پشت هر صادر کننده کلان یک فرد ردیف اول مملکت هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
احسنت
مگه دولت میتونه پول نفت را به کشور برگردونه ؟
مدعی العلوم میبایست وارد گود شود و اموال این صادر کنندگان سود جو و حود سر را مصادره وتا حصول بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد ،اموال آنان را رفع توقیف نماید تا درس عبرت باشد برای دیگران ،نمیشود مردم زیر فشار اقتصادی باشند و این صادر کنندگان با لابی و رانت بر اقتصاد مملکت صدمه بزنندو در ناز نعمت زندگی نمایند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
موافقم
آفرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
دولت از کنترل قیمت خودور که دست دو تا خودرو ساز است عاجز است . انوقت دم از برخورد با پتروشیمی و غیره می زنید ! دوتا مدیر از هر مجموعه متخلف با یک حکم برکنار شوند بقیه ماستها را کیسه می کنند ولی هیچ اراده ای برای درست کردم اوضاع وجود ندارد . مردم ایران همانطور که بعد از غلطی که کردند و از شرکتهای چند ملیتی رودست خوردند و شاه را که انها را تهدید کرده بود که قرارداد کنسرسیوم را امضا نخواهد کرد مثل موش بیرون انداختند این بار هم کشور ما را به اشوب خواهند کشید . انوقت است که این مردم و این دولت و این مسئولین به همین روزها هم غبطه خواهند خورد . امروز باید همتی کرد فردا خیلی دیر است .
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
همه بزرگان یک جوری خودشون درگیر و گرفتار این خلافها هستند
و هر وقت لیست ۱۱۰ نفره دزدان صندوقهای بازنشستگی کشور افشا شد بعد شاید بتوان به برخورد جدی با دزدان بزرگ دیگر امیدی داشت
الان دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان پول دزدیده شده صندوقها را بجای دزدان دارد به بازنشستگان مالباخته بصورت حقوق ماهیانه پرداخت میکند و بودجه های عمرانی و بهداشت را نمی توانند بصورت کافی بپردازند
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
چه لیستی ؟
همه می دانند که کیا در این لیست هستند.
صادر کنند گان برای رفاه مردم به میدان بیایند .!!!!!????جمله خنده داری بود
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
صادرکنندگان پتروشیمی و فولاد که همگی وابستگان مافیایی هستند ، جیب ما را بیشتر نزنند کمک به کشور و
مردم پیشکش شان .
خائنین به ملت ایران را اعدام کنید اگرواقعاً به دنبال منافع مردم هستید .
پاسخ ها
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
موافقم . جز قوه قهریه دیگر جواب نمی دهد . باید ابتدا مدیران سو استفاده چی را ازکار برکنار کرد . دو.تا مدیر گردن کلفت را برکنار کنند بقیه ماستها را کیسه می کنند . ولی چنین اراده ای در دولت وجود ندارد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
اونطوری که کار مملکت به همین کمی تا قسمتی هم که لنگان لنگان انجام میشود نیز تعطیل میگردد
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
درست بر عکسش صادق است.
این مطلب امری تقریبا محال است چون اگر برنگشته باشد صادر کننده دیگر پولی ندارد که هزینه خرید یا تولید محصول صادراتی جدید را تامین کند.البته 2 حالت دارد یا ارز را در بازار ازاد فروخته که با توجه به پیمان سپاری ارزی دیگر امکان ندارد و گرفتار می شود و حتی در صورت وقوع عمده خریداران با این ارز کالابه نرخ ارز ازاد خریده اند و وارد کرده اند یا اینکه صادرات در مقابل واردات داشته که عملا ارز به صورت کالابرگشته و نه پول
مگر کلا چقدر صادرات داریم که بیست میلیارد یورو آن وارد کشور نشده است. واقعا چه خبر است. دست ما هم به جایی بند نیست خدایا به داد این ملت برس.
اینا حساب کار فردایشان را می کنند که اگه تقی به توقی خورد فرار کنند و در خارج سرمایه ای داشته باشند. از مسئولان خواهشمند است جلوی خروج بی رویه ارز از کشور را بگیرند البته اگر خودشون شریکشون نیستند.
صادرات باید به شرطی انجام شود که ارز حاصل از صادرات مستقیما به دست صادر کننده نرسد و بایستی ارز آن به بانک مرکزی واریز شده و معادل ریالی آن به قیمت روز به صادرکننده داده شود. اگر اینکار انجام شود ارز به اندازه کافی در کشور خواهد بود و کمبودی نخواهیم داشت و اگر کمبود ارز نباشد قیمت بروز ارز نیز پایین خواهد رفت و معادل ریالی که به صادرکنندگان پرداخت خواهد شد روز به روز پایین تر خواهد شد
ورود صادر كنندگان به ميدان كاملاً با رفاه مردم در تضاد است. صادر كننده فقط منافع خود را مي بيند و قوت لايموت مردم را صادر مي كند تا دلار كسب كند و كاري ندارد كه در اثر صادر نمودن كالاهاي مورد نظر ايشان ، قيمت مرغ يا رب و يا گوشت قرمزو .... چقدر افزايش خواهد يافت و چه بر سر مصرف كننده خواهد آمد لذا "ورود صادر كنندگان به ميدان براي رفاه مردم "به لطيفه بيشتر شبيه است تا يك خط مشي هدفدار اقتصادي .
دولت برای رفاه مردم خرجش رو کم کنه
رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت که «همه ما در بانک مرکزی و بخش خصوصی در یک کشتی هستیم»
موقع بخور بخور در یک کشتی نبودیم، حالا که ملاقه به ته دیگ خورده، سوار یک کشتی شدیم؟!
داستان کشور ما شده "همسایه ها یاری کنید ... " همه دست بدست هم بدیم و سرمایه و تلاش و کوشش کنیم که دولت محترم و مجلس محترم در آسایش باشند و هی آمار موفقیت های خودشون رو اعلام کنن .
موقع محنت و تحریم و گرانی و بیکاری و ... میشه مردم باید حمایت کنند و تلاش کنن و مقاومت و استقامت کنن ولی موقعی که یه کم وضعیت خوب میشه و کمی پول وارد کشور میشه کشورهائی مثل سوریه و عراق و ... حسابی احساس آسایش و خوبی میکنن
خارجی ها هم به اختلاسگرهای داخلی اضافه شدند.
پول مفت نفت یا توسط مسئولین اختلاس میشه یا توسط خارجی بلوکه میشه.
چه داستان جالبی است.
ایران یعنی یک عده پادشاهی می کنتد و بقیه مردم هم بدبختی فلاکت.
با سلام
سیستم حکومتی با اهمال و بی مدیریتی مملکت را به هم ریخته اونوقت از صادرکنندگان می خواهد به مردم کمک کنند. آقا جان خرابکاری را شما کردید از مردم انتظار دارید درست کنند؟خجالت هم خوب چیزی است
ظاهر مطلب و دستورالعمل این است که طبق فرمولی صادر کنندگان ارز خود را به سامانه تحت کنترل بانک مرکزی برگردانند. این یک واقعیت است که در این برهه این تصمیم درست و بجا گرفته شده و ابلاغ گردیده. بدون قصد حمایت و یا جانبداری از تولید کننده - صادر کننده ای که به بخشنامه عمل نمیکند باید از دید تولید کننده- صادر کننده هم به آن نگاه کرد و علت عدم اجرای انرا بررسی کرد. این نکته نیز قابل توجه است که اکثریت صادر کنندگان بزرگ دولتی هستند که در غالب به اصطلاح خصولتی در بازار و عرصه اقتصادی عمل می‌کنند. حالا بنگاههایی که به نحوی‌دولتی و یا متعلق به بخش عمومی و یا زیر مجموعه ارگان‌های مختلف چگونه امکان و مجال تخلف را دارند و جز در موارد معدود برخوردی هم با آنها نمی‌شود ، جای سؤال و بررسی جدی توسط همه دستگاههای نظارتی را دارند. هیچکس منکر خدمات بعضی از این فعالان نیست ولی اگر به قیمت دور زدن قانون و یا استفاده از رانت باشد باید مسئولان یکبار و برای همیشه عطای این خدمات را به لقای زیر پا گذاشتن قانون حتی به قصد خیر را ، ببخشند. با مدیران و صاحبان سهم و سرمایه در هر رده ای در صورت تخلف باید برخورد شود . چون این موضوع سال‌های سال است که در امور کشور و بخصوص صادرات جاری بوده و می‌باشد ایجاد حقی بلا وجه کرده است که نشان از ضعف در برخورد و یا عدم خواست واقعی نزد دستگاههای دولتی، نظارتی و نهایتا عدلیه است.
اما پیشنهاد برای حل این موضوع:
۱- در درجه اول بررسی اینکه چرا صادر کننده تمایل به باز گشت ارز حاصل از صادرات به چرخه تعریف شده را ندارد. تا حد ممکن باید نظرات منطقی و شدنی صادر کنندگان را برآورده کرد.
۲- چون کشور بر اساس سوبسید دولتی در بخش‌های مختلف و گسترده ای همچون انرژی، حمل و نقل و حتی حقوق و دستمزد پایین کارکنان بنگاههای اقتصادی ( به طور غیر مستقیم از سوبسید دولتی استفاده می‌شود و در ازای آن با دستمزد کمتری استخدام می‌شوند) و‌موارد دیگر را را محاسبه و به نسبت تأثیر آنها در قیمت تمام شده کالای صادراتی ، صادر کننده موظف به باز گرداندن در صدی از ارز حاصل از صادرات باشد. بدیهی است ماده اولیه و یا اصطلاحا خوراک تولید کنندگانی که این خوراک را با قیمت سوبسیدی و از دولت می‌گیرند نیز بای لحاظ شود.
۳- حتی المقدور سوبسید های کلان به شرح بند ۲ در یک بازه زمانی حداکثر سه ساله حذف شود تا فقط تولید کننده - صادر کننده های غیر سوبسیدی در بازار بمانند . صرفه جویی ناشی از عدم اختصاص سوبسید به صنایع قطعا از بر سرجمع الزام به برگشت ارز حاصل از صادرت بیشتر خواهد بود .
۴- تحت هیچ شرایطی و بواسطه هیچ مصلحتی مجوز تأسیس و ایجاد شرکت های دولتی و یا متعلق بخش‌های عمومی و ارگانی جدید صادر نشود و با متخلف برخورد قاطع شود.
۵- واگذاری موسسات و شرکت‌ها و کارخانجات دولتی به شدت و با قاطعیت دنبال شود و البته نظارت کامل بر عدم‌واگذاریها به بخش‌های شبه خصوصی- دولتی- عمومی - ارگانی اعمال گردد.
۶- دولت از اعمال قوانینی که تحت شرایط خاص و به علت اینکه دولت های مستقر در کشور طی حتی صد سال اخیر همواره‌ بزرگ‌ترین کارفرما بوده‌ ، به بنگاههای کاملا خصوصی اجتناب کند. به عنوان نمونه قانون کار که حتی اسلامیت آن نیز توسط شورا نکهبان وقت تأیید نشد و نهایتا با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام خنک قانون را پیدا کرد و مورد اعتراض بعضی کارفرمایان و کار آفرینان می‌باشد شامل بخش‌های اقتصادی کاملا خصوصی نباشد. بالطبع بخشنامه باز گرداندن ارز شامل مثلا صادر کننده پسته و فرش که عملا حزبی از چرخه تولید تا فروش خارجی ( صادرات ) این محصولات هستند ملزم به رعایت آن نخواهند بود.
اگر این موارد و با حتی بعضی از موارد به درستی اجرا و‌نظارت شود جلوی فسادی که شائبه آن به عنوان اصل مخالفت تولید کننده - صادر کننده های خصولتی از جمله پتروشیمی ها با بازگرداندن‌ارز ناشی از صادرات که از شفافیت بیشتری نسبت به روش فروش ارز در بازار آزاد، دارد در اذهان هست، زدوده خواهد شد.
سوال اینه که اینها چیزی که صادر می کنن مگر از این کشور بدست نمیاد چرا پول رو بر نمی گردونن و چرا دولت باهاشون مقابله نمی کنه
مسولین بانک مرکزی بایستی هر مقدار ارز خارجی به تجار ،و تولید کننده داده است را عینا مطالبه نماید ،و اگر کسی هم مقاومت کرد ، کلیهٔ حسابهای آن فرد را مسدود نماید ،و آنرا تحت عنوان خیانت در امانت به قوه قضاییه تحویل دهد ، ، مداخله گران اقتصادی فقط میتوانند از ، ارزش افزوده بهرهمند گردند ،و آنهم مالیات واقعی را به پردازند
بدبختمون کردید دیگه یک کیاو گوشت نمیتونیم بخریم گدامون کردید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
تازه اولشه یواش یواش برای نان هم مشکل خواهیم داشت
فعلا که پروفسور ظریف با دلار ملت میره ماموریت البته انشالله نتیجه بده
ایا وقت ان نرسیده که مردم ایران هم در منابع ایران سهیم شوند. ما که سالها غصه مردو کشورهای دیگه رو خوردیم. الان نوبت ملت مظلوم ایران است.
مردم از نظر جناب رئيس از طبقه متوسط به به بالا تعريف ميشود بايدمنافع وحاكميت ازان انها باشد دولت وجناب رئيس بانك ازفقرا ودينداران متنفرند كه بايسى از سرراه برداشته شوند وهمين كار را ميكنند ولى موفق نمى شوند
بانک مرکزی سر مردم کلاه گذاشت .دلار گران فروخت انوقت توسط شما با شعار دلار خانگی را از جیب مردم ارزان می خریدید جنس گران شد نفت ارزان شدافرادت را به عنوان نوسان گیر به بازار وارد می کنی تا دلار ها را ارزان بخرید .ابروی شما حاکمان رفته انتظار دارید حالا دلار 20 تومانی را به کشتی شما بریزند .از لحاظ بازار این تفکر حاکمان جواب نمی دهد .تو تنها خیانتی که بزرگ است جلوی تجارت را گرفته ای و همه کارگاه ها و کارگران را بیکار کرده ای
بانک مرکزی سر مردم کلاه گذاشت .دلار گران فروخت انوقت توسط شما با شعار دلار خانگی را از جیب مردم ارزان می خریدید جنس گران شد نفت ارزان شدافرادت را به عنوان نوسان گیر به بازار وارد می کنی تا دلار ها را ارزان بخرید .ابروی شما حاکمان رفته انتظار دارید حالا دلار 20 تومانی را به کشتی شما بریزند .از لحاظ بازار این تفکر حاکمان جواب نمی دهد .تو تنها خیانتی که بزرگ است جلوی تجارت را گرفته ای و همه کارگاه ها و کارگران را بیکار کرده ای
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل