بازدید 7515

پایان قابل حدس «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» در نقطه شروع!

محکومیت‌هایی که در متن طرح یاد شده گنجانده شده و آنقدر مبسوط و شدید هستند که با توجه به اقبال بسیار ایرانیان به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌های مختلف و همچنین کسب و کار‌های شکل گرفته در این فضا و بهره برداری‌های مشابه از این نوع ارتباطات، باید جمعیت بزرگی از هموطنانمان را مجرم نامید.
کد خبر: ۸۵۷۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۳ 05 December 2018
تخریب سازه‌های عمرانی، حاصل امضاء فروشی مهندسین خاکستری است/ واگذاری پروژه‌های عمرانی به سرمایه داران، نتیجه‌ای جز تحویل پروژه ضعیف و نا ایمن ندارد ندارد
طرحی که قرار است نگرانی‌های کنونی بسیاری از مسئولان و مردم را رفع کند، در گام نخست، زمینه ساز خلق نگرانی‌های جدیدی شده است؛ نگرانی‌هایی که به باور برخی آنقدر بزرگ هستند که نگرانی‌های قبلی مقابلشان رنگ می‌‎بازد و حتی بی اهمیت جلوه می‌کند.

به گزارش «تابناک»؛ به فاصله حدود دو هفته از ارائه طرح ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی به هیأت رئیسه مجلس، نگرانی‌ها در خصوص این طرح و مفاد آن رو به افزایش است تا جایی که برخی مواد این طرح دستمایه طنز‌هایی قرار گرفته و میان کاربران فضای مجازی دست به دست می‌شود؛ واکنشی که نویدبخش فرجام چندان خوشایندی برای این طرح نیست.

کافی است، نگاهی اجمالی به شبکه های اجتماعی بیندازیم تا دریابیم مواردی مانند دایر کردن کسب و کار در شبکه های اجتماعی تا چه اندازه مورد استقبال عموم است؛ اما از دید قانونگذار، آنانی که این کار را انجام می دهند، به ضبط اموال و جزای نقدی چندبرابری محکوم خواهند شد و مشابه این محکومیت و حتی شدیدتر از آن (از نوع حبس) در انتظار دایرکنندگان کانال و گروه بی کسب مجوز هم خواهد بود که از دید کاربران نیز تعجب برانگیز و شگفت آور است.

محکومیت‌هایی که در متن طرح یاد شده گنجانده شده و آنقدر مبسوط و شدید هستند که با توجه به اقبال بسیار ایرانیان به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌های مختلف و همچنین کسب و کار‌های شکل گرفته در این فضا و بهره برداری‌های مشابه از این نوع ارتباطات، می‌بایست جمعیت بزرگی از هموطنانمان را مجرم نامید و چشم انتظار محاکمه شان بود.

اکنون کافی است به این موارد عجیب، برخی موارد دیگر مانند ماده ۲۴ طرح مذکور که می‌گوید «صدور مجوز واردات و فعال سازی تلفن همراه با تشخیص هیات نظارت منوط به پیش نصب پیام رسان‌های موثر داخلی است.» را بیفزاییم تا چرایی شکل گیری واکنش‌های پر تعداد به این طرح، واضح‌تر شود؛ طرحی که هرچند امضای ۹۵ نماینده مجلس ذیل آن درج شده، اما کمتر استقبال مثبتی از آن را شاهدیم.

این در حالی است که اگر به مشکلات فراوان موجود در فضای مجازی در کشورمان دقیق شویم، اوضاع متفاوت به نظر می‌رسد. شرایطی که بسیاری از مسئولان، نهاد‌ها و مردم از آن رضایت ندارند و ریشه برخی مشکلات را در آن می‌دانند و بر این اساس، خواستار رسیدگی و اعمال نظارت در این خصوص هستند.

به عبارت بهتر، اگر رسیدگی به مشکلات فراوانی که شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها بدان مبتلا هستند، خواسته‌ای بزرگ و عمومی است، شواهد حکایت از آن دارد که طرح «ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی» قادر به پاسخ دادن به این خواسته‌ها نیست که اگر بود، از آن استقبال می‌شد، نه اینکه دستمایه طنز و شوخی و حتی ابراز نگرانی بسیاری از کاربران فضای مجازی قرار گیرد.

نگرانی‌هایی که ظاهرا آنقدر عمیقند که حتی مانع از آن شده که طرح نامبرده نقد شده و پیشنهادهایی در راستای اصلاح آن ارائه شود؛ رویکردی که بار‌ها ثابت شده فعالان عرصه‌های مختلف در قبال طرح‌های مختلفی که در حوزه‌های مربوط به ایشان در مجلس طرح و ارائه می‌شوند، در پیش می گیرند، ولی در خصوص طرح ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی تقریبا دیده نمی‌شود.

رویدادی که می‌توان آن را بدترین واکنش عمومی به یک طرح نامید و از به فرجام رسیدن آن طرح ناامید شد؛ طرحی که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه را نشانه رفته، اما آنقدر در پرداخت آن ضعیف عمل شده که بعید است با تبدیل شدن به قانون نیز بتواند کاری از پیش ببرد، جز اینکه جمعیت بزرگی از ایرانیان را مجرم کند و به صف قوانینی بپیوندد که قابلیت اجرا ندارند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
به نظرم طرح بازنشگی برای مشاغل حساس مثل نمایندگی باید برای افراد بالای ۴۰ سال اجرا بشه،چون مشخصه هیچ درکی از فضای روز و اکثر مردم ایران که قشر جوون هستن ندارن و هنوز در دهه ۱۰-۲۰ زندگی میکنن
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
دهه ۱۰ و۲۰ که خوبه ما میخواهیم به صدر اسلام برویم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
واقعا حرفت رو باید با طلا نوشت
نمایندگان چرا برای مسئولان مملکتی که از توییتر و فیس بوک به راحتی استفاده میکنند طرح نمیدهند؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
بابا اینا باز نشستن معلوم نیست چی زدن یه قانونی در عالم توهم نوشتن.مثل بقیه قانونا که ملت براش تره هم خرد نمیکنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
مسئولان مملکتی - فرماندهان نظامی - مراجع و بزرگان حوزه - وکلا تصمیم گیران باید با بودجه بیت المال به خارج بروند و اوضاع واحوال جاهای دیگر ومردم دیگرو فرهنگ و آیین های دیگر روهم ببینند و دردایره
تنگ اطرافیانشون گرفتارنشن . در اینصورت به نظرم امیدبه پیشرفت
.خواهیم داشت . هزینه این کار کمتر ازهزینه هاییه که الان میدیم چون این آقایون از اوضاع جهان دورند
به نظر یک اشتباه دیگری در راه است.
این طرح حاصل تجدید ساختار مرکز پژوهش های مجلس و نتیجه به حاشیه رانده شدن گروه تخصصی مطالعات فناوری اطلاعات این مرکز است. متخصصین فناوری اطلاعات در مرکز پژوهش های مجلس کنار گذاشته شدند و بی تخصص ها طرح های اینگونه می دهند. چند کار این گونه باید انجام شود تا بفهمند فناوری اطلاعات هم تخصص است؟
با اين سرعت از كره شمالي جلو ميزنيم!!!!
من موندم نماینده مردم از اسمش مشخص حالا چرا بر ضد مردم عمل می کنه ؟ این یعنی نشون میده نماینده افراد پر نفوذی که منافعشون در خطر افتاده و دیگه کسی سراغشون رو نمی گیره ، واقعا اینا به چی می اندیشند.... خیلی لارجند به خدا دمشون گرم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
منم میخاستم همین نکته رو بگم واقعا چرا نماینده مردم بر ضد مردم عمل میکنه واقعا چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
اسمش رو بزاریم نماینده دولت بهتره تا نماینده مردم بدبخت
همه این کار ها آب در هاون کوبیدن است هر کس در برابر تکنولوژی و مدرنیته بایستد محکوم به فناست.
ای خدا سه ای زور
به کسانی که به این 95 نماینده رای دادن باید آفرین گفت. واقعا چشم بازار را کور کردند.
امان از بیکاری !!!!!!!!!!!
متاسفانه مسئولین می خواهند بفهمند ته حرکت غیرمنطقی به کجا می رسد . برای خودمان متاسفم.
در چهل سال گذشته سرمایه های کشور فقط صرف کار آموری سیاسیون شده است
ظاهراً وظیفه ی قانونگذاران ما با بقیه ی قانونگذاران دنیا فرق داره. همه جا سعی میکنند جامعه رو قانونمندتر و مردم رو آزادتر کنند، ولی اینجا سعی میکنند مردم رو محدودتر کنند.یعنی اونقدر قوانین عجیب غریب و غیر قابل اجرا برای ملت وضع میکنند که باورتون نمیشه همین الان دارید توی همین زندگی عادی و بی حاشیه تون، پنج شش تا قانون شکنی میکنید که میتونن بخاطرش جریمه کنن. نمایندگان محترم هم ظاهرا بجای باز کردن این حلقه ی تنگی که دور مردم کشیدند، دلشون میخواد هر روز تنگ ترش کنند. نمیدونم تحمل مردم تا چه حدی خواهد بود، ولی مطمئنم تحمل مردم هم حدی داره. مخصوصا جوانان که مخاطب اکثر این محدودیتها هستند.
مگر فیلتر فیس بوک و توییتر جواب داده؟ مگر دو برابر کردن نرخ استفاده از پیامرسان های خارجی جواب داده؟
پیش نصب پیامرسان داخلی روی گوشی؟ این یعنی دستکاری گوشی آکبند. باعث تاسفه برای کشور بزرگی به اسم ایران که مسئولینش به برنامه روی گوشی شهروندان هم کار دارن.
لطفا اسامی ۹۵ نماینده محترم مجلس را هم اعلام کنید تا مردم همیشه در صجنه بدانند به چه کسانی نباید رای بدهند.
ایا واقعا این حرف ها به صورت قانون درامده اند و اگر قانون هست علت فرار نخبه ها معلوم میشود و اگر جوک هست واقعا جوک های بی مزه ای هست.
بنظر من افشاگری هایی که در کانال ها و فضای مجازی میشه یا چه میدونم این مطالبه گری های به حقی که از دولت و مجلس در کانال ها و فضای مجازی میشه و باعث بالا رفتن آگاهی مردم حتی در دورترین نقاط کشور شده اینها چیزهایی هست که باعث نگرانی بعضی ها شده
اینهمه گیرو و گره و بدبختی و بیچارگی و گشنگی آوار کردید روی سر مردم بس نیس دلشون به یک فضای مجازی خوشه که اینم میخاید ازشون بگیرید
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار