بازچرخانی آب؛ ایده ای زیبا شده اما تکراری مدیران اصفهان برای دست اندازی به کارون

حوضه آبریز زاینده رود که به واسطه تشدید بحران آب و کاهش شدید بارندگی‌ها اسیر تنش‌های سیاسی و اجتماعی شده است، اکنون محل مطالعه و اجرای طرح و برنامه‌های است که سابق بر این شکستشان اثبات شده بود؛ طرح و برنامه‌هایی مثل بازچرخانی آب که در قالبی زیبا و پر طمطراق به تکرار مکررات پرداخته و مسائل بدیهی را در کنار موضوعات غیر ممکن به عنوان راهکار‌های نجات زاینده رود، محور کاری مسئولان قرار داده است.
کد خبر: ۸۴۴۱۶۶
|
۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۰ 19 October 2018
|
20706 بازدید
|
تکرار مکررات و ماهیگیری از بحران، برنامه جدید متولیان آب در زاینده رودحوضه آبریز زاینده رود که به واسطه تشدید بحران آب و کاهش شدید بارندگی‌ها، اسیر تنش‌های سیاسی و اجتماعی شده است، اکنون محل مطالعه و اجرای طرح و برنامه‌هایی است که سابق بر این شکستشان اثبات شده بود؛ طرح و برنامه‌هایی مثل بازچرخانی آب که در قالبی زیبا و پر طمطراق به تکرار مکررات پرداخته و مسائل بدیهی را در کنار موضوعات ناممکن به عنوان راهکار‌های نجات زاینده رود، محور کاری مسئولان قرار داده است.

به گزارش «تابناک»؛ حوضه آبریز زاینده رود و رود زیبای آن که در پی بی توجهی و عدم بارگذاری صحیح دهه‌های گذشته به طبیعتی بی آب و علف تبدیل شد، مدتی است به دنبال آغاز اعتراض‌های اجتماعی و سیاسی مردم محلی به ویژه کشاورزان شرق اصفهان به دغدغه‌ای بزرگ در فلات مرکزی کشور تبدیل شده است؛ دغدغه‌ای که البته بنا به روند‌های موجود، هنوز در مسیر درست قرار نگرفته و روایتگر حکایتی تلخ از تکرار اشتباهات گذشته است.

تمرکز بر منابع آبی خارج از حوضه آبریز زاینده رود، چشم داشتن به منابعی که دسترسی به آن تقریباً غیر ممکن است، عدم اصلاح الگوی کشت و نوع آبیاری زمین‌های زراعی، توسعه صنایع مبتنی بر فولاد، انتظار برای تأمین نیاز آبی دیگر حوضه‌ها از این حوضه و... از جمله اشکالاتی است که در گذشته وجود داشت و اکنون نیز به رغم اثبات خسارات‌ برآمده از این عوامل، هنوز محور طرح و برنامه‌های میلیاردی مدیران و متولیان آب قرار دارند.

بزرگترین اشکال موجود در فرآیند مدیریت بحران آب زاینده‌رود را می‌توان بارگذاری بیش از ظرفیت حوضه در سال و دهه‌های اخیر و نیز چشمداشت دائمی مدیران این حوضه آبی به منابع آبی دیگر حوضه‌های آبی قلمداد کرد که زمینه افزایش مصرف آب و عدم ایجاد الگوی بومی محلی مصرف را رقم زد و اکنون نیز چندان توجهی به این اشکال بزرگ نمی‌شود.

شرایطی که نشان می‌دهد متولیان آب زاینده هنوز هم تصویر دقیقی از بحران آبی که در سال‌های اخیر صد‌ها هزار خانوار کشاورز و دامدار منطقه را دچار بحران معیشتی و اشتغال و شهر زیبای اصفهان را به لحاظ گردشگری دچار خسارات سنگین کرد، ندارند.

پیشتر بسیاری از منتقدان، بخشی از نبود عزم جدی برای حل مشکل و تکرار رویه‌های غلط گذشته در اصفهان را مربوط به استاندارانی می‌دانستند که همگی زاده کلانشهر اصفهان بودند و خواسته یا ناخواسته منافع این شهر بزرگ را بر سایر مناطق همجوار ترجیح می‌دادند؛ روندی که با حضور استان دار جدید و غیر بومی این استان یعنی «محسن مهرعلیزاده»، انتظار می‌رفت با اصلاح و تغییر الگو‌ها همراه شود، اما از قرار معلوم چنین رخدادی هیچ گاه قرار نیست به وقوع بپیوندد.

بررسی دقیق و موشکافانه طرح‌های جدید مطرح در استانداری اصفهان برای حل بحران آب موجود، چندان امیدوار کننده به نظر نمی‌رسد و گویا همه طرح‌های جدیدی که متولیان آب به آن تمسک جسته اند، چیزی جز تکرار مکررات نیست.

این مهم را از آن جهت می‌توان مورد تأکید قرار داد که طراحان طرح‌های جدید مثل بازچرخانی آب، هنوز در طرح‌های خود چشم به منابع آب سایر حوضه‌های آبریز مثل کارون دارند و با برنامه های آرمانی و غیر عملیاتی با زیرکی هرچه تمام‌تر راه‌های گریز مشخصی را برای خود در صورت عدم توفیق طرح هایشان ترسیم کرده اند.

سخن از طرف بازچرخانی آب و بخش‌های جداگانه آن است که پس از ماه‌ها مطالعه و بررسی توسط کارشناسان و متولیان استان اصفهان، اکنون در شرف عملیاتی شدن است؛ طرحی که یقیناً برای نگارش و اجرای مطالعاتش صد‌ها میلیون و چه بسا میلیارد‌ها تومان هزینه شده و جزئیات آن عاری از هر گونه دستاورد جدید و مفید به نظر می‌رسد.

محمد نبویان پور، مدیر عامل شرکتی که طرح مطالعاتی و اجرای بازچرخانی آب را در حوضه آبریز زاینده رود را بر عهده گرفته است، در مورد جزئیات این طرح به رسانه‌ها گفت: اگر اضافه شدن تونل اول و دوم کوهرنگ نبود در دهه ۶۰ به مشکل امروز برمی‌خوردیم، با توجه به رشد جمعیتی که داشتیم نیاز به تأمین منابع آبی جدید هستیم، از طرفی رودخانه زاینده‌رود باید ساماندهی شده، مدیریت مصرف باید انجام شده و روی برداشت‌ها نظارت انجام شود، ایجاد جریان دائمی زاینده‌رود و نجات گاوخونی همگی جزو طرح هفتگانه آبی استان است.

وی با تأکید بر ضرورت تکمیل طرح تونل سوم کوهرنگ که از سال‌ها پیش در حال انجام بوده است، افزود: انتقال آب به سد چم آسمان مهم است که پیش‌بینی شده ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب منتقل شود، انتقال آب از خلیج فارس به مرکز اران از جمله اصفهان به ظرفیت ۲۰۰ میلیون مترمکعب از برنامه‌های پیش روست، این طرح‌ها امکان ایجاد منابع آبی جدید به اصفهان را دارند.

وی با بیان این که محصولاتی که آب مجازی زیادی را صرف می‌کند، باید از کشور‌هایی که آب زیادی دارند وارد کنیم، گفت: کشاورزان ما باید محصولاتی را بکارند که نیاز به آب کمتری دارد، در ساماندهی رودخانه به اصلاح بازه‌های آسیب‌پذیر رودخانه، تعریض، تثبیت دیواره و سنگ چینی توجه شده است.

نبویان‌پور ادامه داد: پیش‌بینی شده آبی که کشاورزان حدفاصل سد چم آسمان تا سد نکوآباد احتیاج دارند توسط لوله به آن‌ها تحویل داده شود، پیش‌بینی شده حداکثر آبی که کشاورزان نیاز دارند توسط این سیستم تحویل کشاورزان شود، این قسمتی جزیی از طرح لوله‌گذاری است و لوله‌گذاری صرفا از حد فاصل سد چم آسمان تا سد نکوآباد انجام می‌شود و هدف تأمین آب اراضی است و بقیه آب در بستر طبیعی رودخانه زاینده‌رود جاری می‌شود و با این کار از برداشت غیر مجاز جلوگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت مجری در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که مدیریت پساب از جمله طرح‌های مطرح است، خاطرنشان کرد: با استفاده از تصفیه پساب، می‌توان آن را در اختیار صنایع قرار داد و در ازای آن، آب خام مورد نیاز را از آن‌ها گرفت؛ آب خامی که مورد استفاده از کشاورزی و شرب است، استفاده از پساب در شهرک‌های گلخانه‌ای نیز امکان‌پذیر است، نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان برای انجام این فرایند پیش‌بینی شده است.

نبویان‌پور افزود: وقتی از آب زیرزمینی برداشت می‌کنیم، فرونشست زمین رخ می‌دهد در حالی که بارندگی نیز نشده است تا آب خوان‌ها نیز احیا شود. اگر انتقال آب تا ۳ متر مکعب باشد و این آب در حوالی باغ پرندگان رها شود، نیمی از آن جذب آب خوان‌ها می‌شود و حرکت خوبی است، اگر طرح‌های بالادستی انجام شود، امکان تأمین این ۳ مترمکعب آب وجود دارد و مابقی در سد آبشار به سمت تالاب حرکت می‌کند، اما اگر این ۳ متر مکعب آب تأمین نشود با طرح بازچرخانی آب رودخانه جریان خواهد داشت.

وی در بخش پایانی سخنان خود نیز گفت: در صورت نیاز در داخل شهر نیز لوله‌گذاری می‌شود. با تکمیل همه مراحل، آب قطعا به تالاب گاوخونی خواهد رسید. اگر بین ۳۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب به تالاب برسد، بخش عمده مشکلات حل خواهد شد؛ هرچند ظرفیت تالاب بیشتر است.

همان طور که از سخنان مدیر عامل مجری طرح بازچرخانی آب برای احیای زاینده رود برمی‌آید، در این طرح همچنان چشم امید مدیران به منابع آب خارج از حوضه آبریز زاینده رود است و این بار مدیران، پای را از منابع آب کارون فراتر گذاشته و حتی در پی انتقال آب از خلیج فارس نیز هستند؛ ایده‌هایی که مرور زمان غیر عملیاتی بودن آن‌ها را برای بسیاری از افراد متخصص و کارشناس اثبات کرده است و تکرار این موارد در طرح‌هایی که برای نجات زندگی میلیون‌ها شهروند گفته می‌شود، جای سؤال دارد.

در این طرح انتقال آب از خلیج فارس بدون اشاره به شرایط جغرافیایی و توپوگرافی فلات مرکزی کشور و هزینه‌های سنگینی که اجرایی کردن چنین طرحی به کشور تحمیل خواهد کرد، در حالی مطرح شده است که از هم اکنون باید شکست این طرح را اعلام و تأکید کنیم کرد مدیران مجری طرح بنا دارند با طرح چنین ایده‌های بلندپروازانه‌ای برای آینده توجهیات مناسب مبنی بر چرایی عدم توفیق برنامه هایشان داشته باشند.

در این طرح، در حالی به مسأله تأمین آب از طریق طرح‌های انتقال آب با هدف تغذیه آبخوان‌ها اشاره شده که از آن سو، مدیران اجرایی کشور از جمله رئیس جمهور، تأکید فراوانی بر انتقال آب تنها با هدف تأمین آب شرب، آن هم در مواقع اضطرار دارند.

در این طرح از سویی نیز در حالی بر لزوم تصفیه آب و بهره برداری از منابع آب و فاضلاب تأکیده شده که برای اجرایی کردن چنین طرح‌هایی اعتبار چندانی در نظر گرفته نشده است.

بسیاری از موارد اشاره شده در طرح بازچرخانی مثل لزوم تغییر الگوی کشت، جلوگیری از برداشت اضافه از آب زاینده رود و... در حالی بیان می‌شود که این امور از جمله بدیهیات مدیریت صحیح منابع آب است و مشکل اجرایی شدن یا نشدن آن نه طرح‌های گذشته بلکه نوع تعامل مسئولان با مردم بوده است.

بنابر این می‌توان گفت، آنچه در طرح بازچرخانی آب برای احیای زاینده رود مورد تأکید است، از یک سو تکرار اصول و مقرراتی است که در گذشته به آن‌ها اشاره شده بود و از سوی دیگر، ناظر بر طرح‌هایی است که اجرایی شدن آن نه تنها توجیه مالی ندارد، (انتقال آب خلیج فارس) بلکه در آینده نزدیک نیز عملیاتی نخواهند شد.

با این شرایط، شاید بهترین نتیجه گیری آن باشد که هنوز بحران آب حوضه آب زاینده رود، به رغم تغییر رویکرد‌های مدیریتی با بحران مدیریتی رو به روست و هنوز روش‌های دقیق و معقول حل این بحران در سایه طرح‌های پر طمطراق و ناممکن نادیده گرفته شده اند؛ اتفاقی که شاید برای مدیران و مجریان چنین طرح‌هایی آورد مالی و اسمی خوبی داشته باشد، اما برای میلیون‌ها شهروند ساکن در حاشیه زاینده رود اتفاق مبارکی را در پی نخواهد داشت.

اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱۴
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
هموطنان خوزستانی و شمالی و شهرکردی عزیزی که در بیست سال اخیر به اصفهان هجوم آورده اند برند به استان عزیز خودشون که نگویند کارون خشکید و یا آب شمال را منتقل نکنید
چطور باید تمام باغات و فضای سبز اطراف اصفهان نابود شود و رودخانه ما که هزاران سال آب داشته از بین برود و کسی کاری نکند این انتظاری بیجا است
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
راه های اشتباهی در گذشته با روابط و پارتی طی شده باید اصلاح شوند .
صنعت فولاد رو که باید در ساحل آبهای آزاد احداث می شد با اصرار نمایندگانی !!! به اصفهان بردند و دائم توسعه
دادند .
الان هم یک راه انتقال صنعت فولاد از اصفهان و همه شهرهای دیگر به حاشیه جنوب کشور است که از آب دریا بتوان استفاده کرد نه اینکه آب دریا رو بیاریم داخل با هزینه های سرسام آور .
ظاهرا لقمه رو دور سر چرخوندن در همه کارهای ما ریشه دار هست .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
اصفهانی های عزیز پرشمار هم از شمال و خوزستان سزیعا زحمت را کم کنند . مفهوم بود
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
چیزی که مردم شهرهای دیگر را به اصفهان می کشاند جریان انتقال ثروت به کویر مرکزی است این انتقال ثروت به دلیل سیاستهای کلان اشتباه است نمونه اش ارز چند نرخی است همزمان با افزایش دلار محصولات فولادی با ارز آزاد فروخته شدند اما محصولات کشاورزی تولیدی استانهای دیگر با ارز 4200 تومنی فروخته می شوند همین مثال نقش سیاستهای کلان در جریان ثروت را نشان می دهد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
اگر تمام آب کارون به استان کویری اصفهان منتقل شود مشکلات عظیم آبی این استان قابل حل نیست، کم آبی این استان ریشه تاریخی دارد، و توسعه صنعتی بی حد و حصر این استان بسیار اشتباه بوده و اسفانه ادامه دارد،، ابتدا می بایست توسعه متوقف و سپس به مرور بایست تمام صنایع پر آب بر منتقل شده و کشاورزی نیز محدود دارای الگوی صحیح شودهنوز هم متا
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
این مسئله که عده ای از سایر استانها در اصفهان ساکن شدن از اصفهان هم به سایر استانها ساکن شدند هر ایرانی حق دارد در هر نقطه ای از ایران که بخواهد زندگی کند هیچکس دوست ندارد زادگاه خودش را ترک کند منتها شرایطی که ناشی از سو مدیریت است چنین شرایطی را ایجاد کرده
رضا از اهواز
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
اصفهانی های عزیز و بی شماری هم که برای کسب درآمد ریختن توی اهواز و شهرهای مختلف خوزستان لطفا زحمت رو کم کنن ، انشاء الله خوزستانی ها هم از اصفهان میرن.
مالک
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
ایول حق گفتی .
برادر عزیز که میگی فولاد اصفهان یه نکته محض اطلاعت اگر فولاد دست شما بود الان فولاد خوزستان -فولاد سفید دشت و... رو ایران نداشت
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
آدم عاقل مگه فولاد رو تو کویر می زنند شما باید یقه مسئولین و نمایندگان خودتون رو بگیرید که باعث این مشکلات برای اصفهان شدند بخاطر چند شغل چند استان رو دچار کم آبی و بی آبی کردید چاه نکن بهر کسی اول خودت بعدا کسی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
استان کویری اصفهان! حدود ۲.۶ میلیارد مترمکعب از ۸ میلیارد مترمکعب آب کارون را تامین می نماید. خود خوزستلن سهم بسیار کمی در تامین آب کارون دارد بقیه از استانهای کویری همسایه میاد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
برادر يك سر بيا شمال ببين چقدر ويلا و زمين توسط هموطنان اصفهاني خريداري شده. پس بايد بگيم اونها هم برگردند اصفهان
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
جمعیت اصفهان در ده سال گذشته سه برابرشده به دلیل مهاجرت از استانهای دیگر به خصوص خوزستان واین یعنی سه برابر شدن مصرف آب، برق وخیلی چیزهای دیگر واگر هم آب خوزستان به اصفهان بیاید جای دوری نرفته وبه مصرف همین دوستان وهموطنان خوزستانی میرسد
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
من نمی دونم چرا برخی از دوستان متوجه نمی شوند. خود استان اصفهان قربانی انتقال آب به یزد شده. در حقیقت قرار بوده اب کارون برای یزد بره. اصفهان نه ته پیازه و نه سرپیاز. اگر انتقال آب بده درباره انتقال اب زاینده رود هم بنویسیم. درست نیست یک سویه قضاوت کنیم. بیایید اصفهان ستیزی که مد شده را کنار بذاریم و منطقی فکر کنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
بیخود شما ننه من غریبم در نیار چندین سال تمام منابع آبی و غیر آبی صرف اصفهان شده و تمامی این خشکسالی ها و مشکلات اخیر بدین علت است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
درختکاری روی کوه صفه با چه منطقی است. شده عین یک آدم کچل که فقط چند تا تار مو مثل شوید روی سرش است . ااین فقط یک نمونه کوچک از اتلاف آب در اصفهان است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
انتقال آب راهزنی است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
اصفهانی ها بیشتر از 20 دفعه به تاسیسات آب انتقالی به یزد، حمله و خسارت وارد کردند و بارها آب یزد را قطع کردند.
ناشناس
| Germany |
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
ننه غریبم کیه؟ منطق داشته باشید. 300 هزار کشاورز اصفهانی به دلیل انتقال آب بی کار شده اند تا در یزد کاشی کاری شود و در چارمحال هلو در نوک کوه بکارند. تمام منابع آبی صرف اصفهان شده؟
مالک
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
ناشناس درخت روی صفحه از نوع بومی کم آبه مثل درختان سنجد زیتون و کاج
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
متن با بی انصافی تمام علت تنش آبی در اصفهان را فقط به صنایع فولاد که فقط 5 درصد اب زاینده رود را مصرف می کنند و خشکسالی نسبت داده. بحث کشت هلو و برنج در چارمحال و انتقال اب به یزد هم اساسا مطرح نیست. وقتی به این اندازه از بلوغ رسیدیم که زاینده رود هم برامون اندازه کارون عزیز بود و انتقال اب اصفهان به یزد هم به اندازه انتقال اب کارون حساسیت برانگیز، اون موقع می تونیم منصف باشیم و مشکل را حل کنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
تو چیکار داری به کشت هلو در چارمحال مگر استان تو است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
سیستم یک رودخانه اینطور نیست که ساکنان سرچشمه تا آخرین حد از آب استفاده کنند و اگر چیزی باقی ماند آن را به بخشهای پایین دست بفرستند.
زاینده رود از سرچشمه تا گاوخونی حق حیات دارد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
بابا زاینده رود در موقعی حق حیات دارد که آب باشد ، الان در کل کشور آب نیست ، خشکسالی است ، زاینده رود چه جوری در این شرایط حق حیات دارد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
5 درصد یه رودخونه از نظر شما زیاد نیست؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
دوست عزیز اشتباه به عرضتون رسوندن بیش از 40 درصد آب صرف صنایع علی الخصوص
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
خیر ۵ درصد بقیه از تصفیه فاضلاب استفاده می کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
تابناک چه ربطی داشت میخوان فاضلاب رو تصفیه کنند به کارون چه کار دارد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
خوزستان تشنه و خشک شده . دست از سر کارون بدارید . کاروبن بی رمق شده گرد و خاک امان ما بریده نخلهای خرما یکی پس از دیگری در حال خشک شدن هستند کشاورزی خوزستان مثل قبل نیست امثال جهاد کشاورزی مردم خوزستان را از کاشت برنج و پرورش ماهی منع کرد بخاطر بی آبی خوزستان . مسیولان اصفهان دست از سر خوزستان بردارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
واقعا راست میگه بنده خدا کمی هم به خوزستان برسند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
واقعا دست از سر خوزستان بردارن
حاج مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
حق با این دوست عزیزه... آقایون دست از سر کچل خوزستان بردارین.. نفت ما رو که بردن ..گاز رو هم همینطور... آب هم که بردن... اغلب مدیران خوزستان هم که پروازی و غیر بومی هستن ... وضعیت شهرهای خوزستان هم که از نظر امکانات فلاکت باره من نمیدونم دیگه چیکار دارن به ما... بزارن به درد
خودمون بمیریم... اه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
نفت ما گاز ما. اگه قراره به منم و ما باشه لرستان و کوه گیلویه هم می گن اب ما بی خود می کنه به خوزستان نیره . لطفا جزیره ای برخورد نکنید هرگاه منافع ملبچی بر قومی و استانی برتری یافت مشکل حل می شه وگرنه همین اشه و همین کاسه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
تابناک عزیز چطور یزدی ها می تونن از سهمیه اصفهان استفاده کنن ولی کارون فقط متعلق به خوزستانه. چطور هموطنان خوزستانی می تونن از امانات اصفهان استفاده کنن ولی اونها نه. حتما نفت هم مال خودتونه. احتمالا دوست ندارید مستقل باشید؟ انتشار افکار این چنینی براتون گرون تموم می شه. همه ایران متعلق به همه ایرانی هاست اگر مشکلی هست راهش انتشار افکار قوم گرایانه و بیثبات کردن مملت اون هم در این زمان حساس نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
کفکیر منابع آب به ته دیگ خورده هرمنطقه ای هر مقدار آبی که داره با همون باید بسازه و صرفه جویی کنه
همین الان هم مقدار زیادی آب از کارون منتقل میشه مسئله اینه که آبی برای برداشت بیشتر نیست
رضا از اهواز
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
نفت رو که بذل و بخشش کردیم برای تمام کشور. دو سوم منابع آبی خوزستان رو هم که بردن برای تمام کشور. تمام اصفهانی ها هم که ریختن توی بازار اهواز و شرکت های خوزستان دارن پول در میارن. دیگه چی میخواید از جون خوزستان.چرا موقع تقسیم ریزگرد که میشه دنبال سهمتون نمی گردین؟ ریزگردهایی که به خاطر غارت منابع آبی خوزستان توسط اصفهان ، بر سرمون میریزه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
خوزستان یعنی ایران
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
دوست عزیز اتفاقا مغز افکار ناسیونالیستی از اصفهان شروع میشه تو چند دهه هست تمام امکانات و صنایع مادر در اصفهان جمع شده...یا صنعت یا کشادرزی....اینو هم یاداوری میکنم ک اصفهان یک کویر بزرگی هست با درامد های نفتی سبز شده....
ب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
سراسر مقاله اتهام زنی به مدیران حوزه آب زاینده رود است. اما سوالی که مطرح است چرا وقتی حوزه زاینده رود آب شرب و کشاورزی و صنایع استانهای دیگر را تامین می کند ، نباید از حوزه های دیگر تامین شود ؟ در تمام مقاله تامین آب این حوزه از طریق حوزه خوزستان نکوهیده شده است اما ابدا اشراه نشده که چرا این کار بد است ؟ مشخصا نویسنده هیچ دلیل منطقی بر این موضوع ندارد و جز صحبتهای احساسی و صدور حکم قبل از اجرا حرف دیگری نزده است . شما بفرمایید که چه راهکاری جز این وجود دارد ؟ و اساسا چرا هیچ نگرانی از خشک شدن زاینده رود ندارید ؟ و وقتی صحبت از تامین آب از حوزه های دیگر می شود برآشفته شروع به اتهام زنی می کنید ؟ مدیران بجز کنترل برداشتها و تامین آب از حوزه های دیگر چه راهکاری دارند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
اصفهان خودش آب دارد فقط کافی است جلو برداشت بی رویه آب بخصوص در قسمت چهار محال گرفته شود. نیازی هم به آب کارون نیست.
پاسخ ها
maryam
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
زاینده رود خروشان تو شهر باغ بهادران تحویل اصفهانی ها شده برو ببین بعد حرف بزن با یه رودخانه صنایع فولاد ذوب آهن و پالایشگاه و 200 تا کارخونه رو دارید تامین میکنید میخواهید 400 تاکارخونه رو باهاش اداره کنید دیگه ظرفیت نداره تو چهارمحال ما اجازه نداریم باغ آبیاری کنیم مگر ساعت داشته باشیم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
از کی تا حالا چهر محال جزو اصفهان شده؟ نکنه تو کتاب جغرافیای استان اصفهان چهار محال به اصفهان ملحق شده ما خبر نداریم؟ اصفهانی عزیز
امین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
دوست عزیز آب چهارمحالو میبرین بعد با پررویی میگین خودشونم برداشت نکنن.عجب روزگار زوری شده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
اولا خوزستان تقریبا آبی از خودش ندارد و آب کارون هم از چهار محال و لرستان است.
ثانیا برای پیشرفت فرهنگ مردم باید اصلاح بشه. پیشرفت با تلاش حاصل میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
الویت آب مربوط به مسیر طبیعی رودخانه است وشهرها تا نقطه آخر مسیر رودخانه نسبت به آن حق دارند تمام مشکلات از انتقال آب است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۷
اولین بار آقای تکرار بود که آب زاینده رود رو برد یزد. بعد هم کرمان و قم
حالا همون رو برگردونید، کشاورزان اصفهانی به خاک سیاه نشستند.
کسی چشم طمع به کارون ندارد.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت