بازدید 6232

احکام صید ملخ

احکام صید ملخ
کد خبر: ۸۳۷۵۲۱
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۰ 27 September 2018

صید ملخ

(مسأله 2622) اگرملخ را با دست يا به وسيله ديگري زنده بگيرند، بعد از جان دادن، خوردن آن حلال است. و لازم نيست كسي كه آن را مي گيرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد1ولي اگر ملخ مرده اي در دست كافر باشد و معلوم نباشد كه آن را زنده گرفته يا نه، اگر چه بگويد زنده گرفته ام حلال نيست2.

این مساله در رساله آیات عظام: مکارم و سبحانی نیست.

1- وحید: ولى اگر ملخ مرده اى در دست كافرى باشد كه از دست مسلمان نگرفته باشد و معلوم نیست كه آن را زنده گرفته یا نه ، اگرچه بگوید زنده گرفته ام حرام است ، مگر این كه بینه یا ثقه اى كه ظنّ به خلاف قولش نباشد بگوید كه زنده گرفته است.

2- گلپايگاني، فاضل، صافي، نوري: مگر آن كه يقين (فاضل: يا اطمينان) حاصل شود يا دو شاهد عادل شهادت دهند كه راست مي گويد.

بهجت: مگر اين كه انسان بداند يا اطمينان داشته باشد كه آن را زنده گرفته است.

خوئي، تبريزي، سيستاني: اگر چه بگويد زنده گرفته ام حرام است.

*****

زنجاني: مسأله- اگر ملخ را با دست يا به وسيله ديگري زنده بگيرند، خوردن آن حلال است، و لازم نيست كسي كه آن را مي گيرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن آن نام خدا را ببرد ولي اگر ملخ مرده اي از ممالك غير اسلامي تهيّه شود يا از بازار اسلامي يا سرزمين اسلامي تهيّه شده ولي بدانيم كه بدون تحقيق از ممالك غير اسلامي وارد شده و معلوم نباشد كه آن را زنده گرفته اند يا نه، حرام است چنانچه در مسأله [95 و مسأله اختصاصي 96،بعد از مسأله 95 گذشت].

مظاهری: مسأله- اگر ملخ را چه بيابانى و چه دريايى با دست يا به وسيله ديگرى زنده بگيرند بعد از جان دادن خوردن آن حلال است و لازم نيست كسى كه آن را مى‏گيرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد، ولى اگر ملخ به خودى خود مرده باشد يا هنوز بال در نياورده باشد و كسى آن را بگيرد خوردن آن حرام است.

(مسأله 2623)خوردن ملخي كه بال درنياورده و نمي تواند پرواز كند، حرام است.

این مساله در رساله آیات عظام: مکارم و سبحانی نیست.

مظاهری: رجوع کنید به ذیل مسأله 2622.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل