بازدید 6397

آیا آثار رشد اقتصادی برای مردم ملموس است؟

حدود یک هفته پیش، مرکز آمار ایران، آمار مربوط به نرخ رشد اقتصادی ایران در فصل بهار سال جاری را بدون نفت 7 درصد و با نفت 6.5 درصد اعلام کرد. وقتی از محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در مورد آثار این نرخ رشد و رونق اقتصادی پرسیده شد، ایشان در پاسخ، به 700 هزار شغل ایجاد شده در بهار امسال اشاره کرد؛ پاسخی که نقدهای زیادی به آن وارد شد؛ اما پرسش مطرح این است، آیا این نرخ رشد اقتصادی موجب ایجاد 700 هزار شغل شده است؟
کد خبر: ۷۲۹۹۴۲
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷ 13 September 2017
حدود یک هفته پیش، مرکز آمار ایران، آمار مربوط به نرخ رشد اقتصادی ایران در فصل بهار سال جاری را بدون نفت 7 درصد و با نفت 6.5 درصد اعلام کرد. وقتی از محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در مورد آثار این نرخ رشد و رونق اقتصادی پرسیده شد، ایشان در پاسخ، به 700 هزار شغل ایجاد شده در بهار امسال اشاره کرد؛ پاسخی که نقدهای زیادی به آن وارد شد؛ اما پرسش مطرح این است، آیا این نرخ رشد اقتصادی موجب ایجاد 700 هزار شغل شده است؟

به گزارش تابناک اقتصادی، مرکز آمار ایران در روز چهارشنبه، 15 شهریور 1396 آمار مربوط به نرخ رشد اقتصادی ایران در فصل بهار سال جاری را اعلام کرد.

بنا بر این آمار، رشد اقتصادی در بهار امسال با نفت حدود 6.5 درصد و بدون نفت حدود 7 درصد بوده است. این ارقام نشان می دهند که برای اولین بار در دوران پسابرجام رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت از رشد کل سبقت گرفته است. آخرین باری که رشد اقتصادی بدون نفت از رشد اقتصادی کل بیشتر ثبت شد، بهار سال 1394 بود. در آن سال رشد اقتصادی بدون نفت از رشد اقتصادی با نفت 0.7 درصد بیشتر بود.

اما پرسش مطرح این است که آیا آثار این رشد اقتصادی 7 درصدی بدون نفت در زندگی مردم دیده می شود یا خیر و چقدر می توان به این آمار اتکا کرد؟

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در 21 شهریور 1396 در پاسخ به این پرسش گفت: آثار این رشد اقتصادی اعلام شده را می توان در میزان اشتغال ایجاد شده در فصل بهار مشاهده کرد.

وی ادامه داد: در بهار امسال از 920 هزار نیروی جدیدی که وارد بازار کار شده اند، توانستیم 703 هزار تن را مشغول به کار کنیم. همین اشتغال بیش از 700 هزار تن آثار همین سرمایه گذاری ها و رشد اقتصادی است.

این پاسخ سخنگوی دولت البته انتقادهایی را نیز با خود به همراه داشت. از جمله منتقدان به این سخنان محمدباقر نوبخت، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود. پورابراهیمی در مورد ایجاد 700 هزار شغل ایجاد شده گفت: من نمی دانم این عدد 700 هزار شغل از کجا محاسبه شده و چگونه به دست آمده است. ما در گزارش های بخش دولتی همچنین عددی و حتی کمتر از آن را برای اشتغال ایجاد شده ندیده ایم و در بخش خصوصی نیز که خارج از دسترس دولت است، اگر سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار تأیید بکنند که در این مدت 700 هزار دفترچه بیمه جدید صادر شده که خود تعریف کننده اشتغال واقعی است، می توان این موضوع را تأیید کرد، وگرنه با اشتغال یک یا دو ساعته برای نیروی کار نمی توان راه به جایی برد و ایجاد 700 هزار شغل واقعی نیست.  

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد نرخ رشد اقتصادی سه ماهه نخست که 7 درصد اعلام شده نیز گفت: اصلی ترین بخش ما، بخش صنعت است که کمترین میزان در این نرخ رشد 7 درصد را از آن خود کرده و این نشان می دهد که این بخش از اقتصاد کشور هنوز تحرکی نداشته است. وی ادامه داد پیش بینی ما برای رشد اقتصادی سال 96 در حدود 3.9 درصد است.

به هر صورت در زمینه آمار اعلام شده باید با اندکی تأمل به آن ها نگریست، چون آنچه اعلام شده است با آنچه مردم در واقعیت آن را لمس می کنند تفاوت هایی وجود دارد. موضوعی که حسن روحانی رئیس جمهور دولت یازدهم در 15 مرداد ماه 1392 نیز به آن اشاره کرد و گفت: آن کسی که بهتر از همه می فهمد و معیار سنجش است، جیب مردم است و نه آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار. همه می دانند وضع اقتصادی، وضع تورم و وضع گرانی چیست. بیکاری هم لازم نیست دولت آمار بدهد هر کس در خانه خودش به راحتی می تواند بفهمد بیکاری چقدر است.

امید است، روزی آمار اعلامی از سوی نهادهای ذی ربط با واقعیت های جامعه همراه باشد و مردم بتوانند آثار نرخ های رشد اقتصادی بالا را در زندگی روزانه خود لمس و حس کنند.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۲
برای مردم یا برای بنگاهای اقتصادی ؟؟؟؟؟
1-رشد قیمت گوشت
2-رشد قیمت مرغ
3-رشد پول اب برق گاز اینترنت
4-رشد قیمت مواد خوراکی
5-رشد قیمت مصالح ساختمانی
6-تعرفه پزشکان
7-وغیره...............
در عالم دروغ ، همه چیز امکان پذیره !!!
علاوه براینکه رشد اقتصادی برای مردم اصلا ملموس نیست امار های ایجاد اشتغال نیز کذب محض است
اره خیلی ملموسه دارم با پوست و استخونم حسش میکنم
چند نفر از اطرافیان بیکار ما به تازگی کار پیدا کرده و مشغول شده اند . شاید علائمی از خروج از رکود باشد .
کدام رشد؟ رشد اقتصادی توهمی بیش نیست. بیکاری و گرانی بشدت حس می شود ولی رشد اقتصادی که نداریم!
آره واقعی است
نه
ايجاد اشتغال واقعا خنده دار است
فقر روز به روز داره بیشتر حس میشه. به قول دکتر زیباکلام احتمالا دوتا ایران داریم
هفت دهم درصد درست است چونکه ما در ایران اقتصاد نداریم
از این 700 هزار نفر که میگن 99 درصد دوستان اشنایان و سهمیه ای های بیسواد بودند
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر