اقتدارگرایی در سیستم ترکیه دردسرساز می شود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کنارگذاشتن سیستم حکومتی ترکیه که آزمون خود را در گذشته پس داده است موجب تشدید اقتدارگرایی و عثمانی گرایی در آنکارا خواهد شد.
کد خبر: ۶۸۵۵۹۶
|
۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۵ 17 April 2017
|
2923 بازدید
سیدحسین نقوی حسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت گفت: روند سیاسی ترکیه طی دو دهه اخیر نشان دهنده روند خوب مردم سالاری و چرخش قدرت در این کشور بوده است اما روند سیاسی آنکارا پس از شکل گیری جنگ سوریه به هیچ عنوان مطلوب نبوده است.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه حذف نظام پارلمانی ترکیه و اجرای سیستم ریاست جمهوری باتوجه به نحوه توزیع قدرت موجب اخلال در روند دموکراتیک آنکارا خواهد شد.

وی در ادامه افزود: در نظام ریاستی مورد نظر حزب عدالت و توسعه نقش مردم کاهش پیدا خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کنارگذاشتن سیستم حکومتی ترکیه که آزمون خود را در گذشته پس داده است موجب تشدید اقتدارگرایی و عثمانی گرایی در آنکارا خواهد شد.

وی تصریح کرد: روحیات افراد حاکم بر عرصه سیاسی ترکیه اقتداراگرایانه است که تصویرناخوشایندی از دیکتاتوری را به اذهان متبادر می کند تا جایی که اروپایی ها هم لب به انتقاد گشوده اند.

نقوی حسینی گفت: با تثبیت عثمانی گرایی و رویکرد دیکتاتورگونه اردوغان موجب وخامت اوضاع داخلی ترکیه و جنگ سوریه خواهد شد.

وی تاکید کرد: با مقتضیات سیستم حکومتی ترکیه ، نظام پارلمانی ترکیه مانع اتخاذ تصمیمات شتابزده و یکجانبه می شود اما اردوغان برای اجرای سیستم عثمانی گرایانه نیازمند سیستم ریاست جمهوری است.

این نماینده مجلس دهم در انتها گفت: نگرانی عمده تهران این است که تنش های دامنه دار ترکیه در نتیجه همه پرسی تغییر نظام حکومتی ترکیه تشدید شود و شکاف های اجتماعی در این کشور موجب درگیری داخلی شود.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت