بازدید 7923

معلوم نیست ما چه دینی به تولیدکننده های خارجی داریم؟

از نظر اقتصادی، دولت به دلیل انتخاب گزینه کاهش تورم، باعث ایجاد رکود در بازار شده است. این رکود در بازار کامل ملموس است و در بیشتر جاهای کشور به جز در مواردی که اجتناب ناپذیر بوده، رکود نیز وجود دارد.
کد خبر: ۶۷۸۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۵ 19 March 2017
یکی از مهم ترین ایرادات وارد به دولت روحانی، تحقق نیافتن وعده بهبود معیشت مردم و در کل بهبود اوضاع اقتصادی بود؛ هر چند دولت تلاش های بسیاری در سه سال گذشته انجام داده، به دلیل برخی موانع، آن گونه که باید در این راه موفق نبود.

به گزارش «تابناک»؛ از این روی نیز بیشترین انتقاد به دولت در این زمینه بوده است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز همگام با مردم انتقادات خود را بیشتر به این نکات معطوف کرده اند. با این حال، امید است، این روند در سال آتی بهبود یابد.

عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک درباره بهبود روند معیشتی مردم در سال 96 نیز گفت: چیزی که در مجلس شورای اسلامی رخ می دهد، قانون گذاری است و آنچه در فضای عمل دیده می شود، وظیفه دولت و قوه مجریه است، که این قوانین را عملیاتی و اجرایی کند.

وی گفت: از نظر اقتصادی، دولت به دلیل انتخاب گزینه کاهش تورم، باعث ایجاد رکود در بازار شده و این رکود در بازار کامل ملموس است و در بیشتر جاهای کشور به جز در مواردی که اجتناب ناپذیر بوده، رکود نیز وجود دارد. برای مثال خرید نان امری اجتناب ناپذیر است و هر کسی مجبور به خرید آن است؛ البته موارد دیگری از جمله آموزش، آب، برق و مواردی از این دست نیز اجتناب ناپذیرند و شامل رکود نیستند.

مصری ادامه داد: اما در سایر بخش های اقتصادی مانند بخش مسکن و صنعت، رکود حاکم است؛ بنابراین، پیش بینی های ما برای رسیدن به رشدی که از قبل در نظر گرفته بودیم، با وضعیت موجود به دست نیامد. مجلس شورای اسلامی رشد بالای 8 درصد را برای اقتصاد کشور در نظر گرفته بود اما دولت حتی به این عدد نزدیک هم نشده است.

این نماینده مجلس افزود: ما قانون سیاست های اقتصاد مقاومتی را نیز داریم که ظرفیت های لازم را نیز برای فعال کردن تولید داخلی در اختیار دارد؛ اما متأسفانه زمانی که به بازار سر می زنیم، صد مدل جنس خارجی از یک قلم جنس مورد نیاز را که همه وارداتی هستند، در قفسه های مغازه ها می بینیم، ولی یک جنس ایرانی در میان آنها به چشم نمی خورد.

وی گفت: زمانی که به تولید داخلی توجهی نمی شود، در واقع به اشتغال توجهی نمی شود. زمانی هم که به اشتغال توجه نشود، معیشتی در کار نخواهد بود. این در حالی است که باید فرد شغلی داشته باشد که بتواند با آن امرار معاش کند. متأسفانه هم اکنون حدود 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می شود، که اقتصاد ما را فلج کرده است.

مصری همچنین یادآور شد: به جز قاچاق، واردات بی رویه نیز یکی دیگر از معضلات اقتصادی ما شده است، معلوم نیست ما چه دینی به کشورهای دیگر داریم که باید کارگران آنها کار کنند و ما تولید کننده مواد آنها باشیم. چرا این دین را به تولید کننده های داخلی کشور خود نداریم. اکنون تولید کننده ما با هزاران مشکل کوچک و بزرگ باید دست به گریبان شود؛ اما تولید کننده خارجی به راحتی تولید می کند و به آسانی وارد کشور ما می کند.

وی در پایان گفت: آنقدر در گذشته این کار را انجام دادیم که صنایع خود را از بین بردیم، صنعت کفش، صنعت نساجی و صنایع دیگری نظیر این از بین رفتند و اکنون نوبت به صنایع بهداشتی و غذایی ما رسیده است. امروز اینها نیز تحت تأثیر محصولات خارجی قرار دارند و اگر این گونه ادامه یابد، حتما همین چیزهای کوچکی هم که برایمان مانده را نیز از دست خواهیم داد.

کمیسیون برنامه و بودجه، یکی از پرکارترین کمیسیون های مجلس شورای اسلامی در سال 95 بود، این کمیسیون در ماه های گذشته دو لایحه بسیار مهم را در مجلس بررسی کرد، یکی برنامه ششم توسعه کشور و دیگر بودجه سال 96 بود.

این نماینده مجلس درباره عملکرد مجلس در سال 95 نیز گفت: در سال گذشته، کمیسیون هیچ فرصت دیگری جز رسیدگی به این دو لایحه بزرگ کشور نداشت. البته باید روی این دو لایحه وقت زیادی گذاشته می شد که خوشبختانه ماحصل این لوایح، امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قابل رویت است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان افزود: عمده فعالیت کمیسیون به اقتضای نامی هم که دارد، مربوط به برنامه و بودجه و اولویت ما نیز در کمیسیون برای پر بار کردن این لوایح بود.




سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر