بازدید 4861

افسران فراری؛ بزرگترین بحران تاریخ ارتش اسرائيل

ارتش رژیم صهیونیستی این روزها با یکی از بزرگترین بحران‌های تاریخ خود مواجه است، این بحران فرار افسران برجسته و شایسته از ارتش و پیوستن به بخش‌های غیرنظامی است.
کد خبر: ۶۲۵۷۲۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵ 24 September 2016
ارتش رژیم صهیونیستی این روزها با یکی از بزرگترین بحران‌های تاریخ خود مواجه است، این بحران فرار افسران برجسته و شایسته از ارتش و پیوستن به بخش‌های غیرنظامی است.

به گزارش ایسنا، سایت مجله "اسرائیل دیفنس"، ویژه مسائل نظامی فاش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی با بزرگترین بحران تاریخ خود مبنی بر دشواری در یافتن افسرانی با درجه  سروانی مواجه است. این افسران غالبا در سمت‌های مختلفی فعالیت داشته و زمان خالی ندارند.

اولین نشانه‌های این بحران پس از جنگ سال ۲۰۰۶ علیه حزب الله نمود پیدا کرد سپس با تحولات عمیقی که در جامعه اسرائیل ایجاد شد، شدت یافت. در جامعه اسرائیل دیگر این رویکرد که جوانان شایسته در ارتش خدمت می‌کنند، از بین رفته است.

به دلیل حساسیت این بحران و پیامدهایی که می‌تواند برای ارتش داشته باشد، دستگاه اطلاعات رژیم صهیونیستی تاکید دارد این بحران همچنان از افکار عمومی دور نگه داشته ‌شود.

این سایت افزود، ارتش اسرائیل معمولا تنها اطلاعاتی را در رسانه‌ها منعکس می‌کند که در راستای خودش باشد به همین دلیل بحث و گفتگو درباره این بحران به اتاق‌های بسته محدود شد.

اما این بحران بیشتر متوجه افسرانی است که خدمت نظامی خود را در پایگاه‌های نظامی به اتمام می‌رسانند و به سوی زندگی غیرنظامی شتاب می‌ورزند.

بحران تا حدی بالا گرفته که شاهد کاهش نیرو در پست‌های عالی به ویژه بخش سامانه‌های تکنولوژی‌های امنیتی هستیم که مرکز تقویت ابزارهای جنگی و تاسیسات حیاتی تکنولوژی است، گرچه در تشکل‌های جنگی و یگان‌های لجستیک پست خالی نداریم اما باید توجه داشت که این سمت‌ها انتخاب اول و یا دوم نیروها نبوده‌اند.

این مساله که ده‌ها تن از افسرانی که در حال حاضر در ارتش خدمت می‌کنند، به دنبال شغلی غیرنظامی هستند، خواب را از چشمان فرماندهان ارتش ربوده است و البته هرکدام از آنان که کاری می‌یابند، ارتش را ترک می‌کنند.

سایت مذکور در مقاله‌ای به نوشته عمیر ربابورت،‌ سردبیر این مجله و یکی از مهم‌ترین تحلیلگران اسرائیل نوشت، این بحران نسبت به سقوط نگران‌کننده جایگاه ارتش و اینکه در دهه پیش‌رو مزایای خدمت در ارتش شبیه به خدمت در زندان‌ها، مرکز اطفای حریق و پلیس اسرائیل شود، هشدار می‌دهد.

ربابورت درباره نقطه آغاز این بحران بی‌سابقه در تاریخ ارتش تاکید کرد که شاخص‌های بحران کنونی پس از جنگ دوم لبنان (سال ۲۰۰۶) شروع به نمایان شدن کرد. علاوه بر این در دوره اخیر نیز نشانه‌هایی از روند کاهش دوباره نیروها در ارتش دیده شد.

این تحلیلگر گفت: در کنار کمبود شدید تعداد افسران با درجه سروانی در ارتش، کسانی که از مدت‌ها قبل مسائل ارتش را دنبال کرده‌اند،‌ باید متوجه کاهش کیفی تعداد کسانی که در ارتش خدمت می‌کنند، شده باشند.

سردبیر مجله اسرائیل دیفنس افزود: ارتش پیشتر با بحران‌های دیگری نیز مواجه بوده است، بزرگترین این بحران‌ها پس از جنگ اول لبنان در سال ۱۹۸۲، مربوط به زمانی می‌شود که این جنگ موجب کاهش حقوق‌ها و تخریب چهره ارتش و نیز ترک آن از سوی تعداد زیادی از سربازان شد. در مقابل ارتش سال‌های طولانی را به جبران خسارتی پرداخت که در سال‌های ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ آشکار شد، این درمان در آن دوره از ابعاد حرفه‌ای ارتش هزینه شد و به دنبال آن فرماندهی گردان‌ها را افسرانی ۲۷ ساله به دست گرفتند.

وی با اشاره به کاهش تعداد افسران برجسته در ارتش رژیم صهیونیستی ادامه داد: ارتش در گذشته می‌دانست چگونه با برنامه‌های تشویقی و اعطای پست‌های عالی افسران جوان و شایسته را حفظ کند اما امروز وضعیت فرق کرده است.

ربابورت یکی از عوامل اصلی ایجاد این بحران را سامانه‌های تکنولوژیک و پیشنهادهای فریبنده در بخش غیرنظامی می‌داند.

اما در مقابل ایال اوراتی، رئیس سابق بخش علوم رفتاری ارتش رژیم صهیونیستی با رد این مساله معتقد است وخامت اوضاع در ارتش تنها متوجه وزارت دارایی نیست بلکه مساله بسیار عمیق‌تر از اینها بوده و به تغییرات گسترده و بنیادی در جامعه اسرائیل بازمی‌گردد.

اوراتی افزود:‌ این روزها مادران یهودی تمایلی ندارند که فرزندانشان در ارتش خدمت کنند در واقع آن عهدی که جامعه اسرائیل را به سربازان ارتش پیوند می‌داد، شکسته شد و نتیجه آن کاهش کیفی بیشتر ارتش است.

رئیس سابق بخش تحلیل رفتاری ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه هیچ راه گریزی از این مساله وجود ندارد، گفت:‌ این وضعیت تا زمانی که سربازان ۲۲-۲۳ ساله ما از حضور در جامه با لباس فرم ارتش شرم دارند، هرگز تغییر نخواهد کرد.

وی درباره رتبه‌های بالا در ارتش رژیم صهیونیستی افزود:‌ ضروری است این مساله را درک کنیم که ارتش همواره در پر کردن جایگاه‌های اولیه با افراد شایسته موفق خواهد بود زیرا موضوع مربوط به تعداد کمی از مردم است و همواره نیز گروهی هستند که خدمت در ارتش برایشان فرصتی برای ارتقای جایگاه اجتماعی‌شان است اما در مراتب بالاتر تغییرات بزرگ بوده و بسیار نگران‌کننده است و ما هرگز نخواهیم توانست کیفیت نیروی انسانی ارتش را حفظ کنیم.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان