اعضای شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست کشور در نامه سرگشادهای به رییس جمهوری نوشتهاند ارادهای قوی برای خشکاندن کارون، بزرگترین رود تمدنساز کشور، شکل گرفته است.
به گزارش مهر، اعضای شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست کشور در نامه سرگشادهای به رییس جمهوری به پروژههای متعدد سدسازی و انتقال آب در رودخانه کارون اعتراض کردهاند.
به اعتقاد این فعالان ارادهای قوی برای خشکاندن کارون، بزرگترین رود تمدنساز کشور، شکل گرفته است.
نام شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی خوزستان، شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی چهارمحال بختیاری، سمنان، خراسان جنوبی، بوشهر، زنجان، یزد، قم، قزوین، اردبیل، مرکزی، کردستان، گلستان، همدان، لرستان، البرز، گیلان، مازندران، کرمان، آذربایجان غربی، آربایجان شرقی،سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و فارس پای این نامه به چشم میخورد.
متن کامل این نامه که برای خبرنگار مهر ارسال شده به شرح زیر است:
بیش از ۵۰ سال تجربه سدسازی و پروژه های انتقال آب، بدون ارزیابی های محیط زیستی و تنها با نگاه توسعه یکجانبه نگرانه سبب به وجود آمدن مشکلات متعدد و همچنین پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، اکولوژیکی، زیست محیطی واقلیمی ناشی از این نگاه توسعه طلبانه در حوضه های مبدأ و مقصد بوده است.
خسارت های جبران ناپذیری ناشی از این نوع فعالیت های شرکت ها منتفع در ذیل مدیریت ناصحیح وزارت نیرو بر منابع آبی کشور امروزه حیات جلگه خوزستان و مردمان استان های چهار محال بختیاری و خوزستان را مورد هجوم قرار داده و حیات نسل های آینده را با خطر مواجه ساخته است، که از این جمله می توان به تضعیف معیشت پایدار بیش از ۲۰۰ هزار کشاورز خوزستانی، محدود سازی حقآبه تالاب ها و رودخانه های این استان و در نهایت افزایش آسیب و نگرانی های بیش از ۵ میلیون نفر مردمان این دو استان شده است. مردمانی که ده ها هزار نفر از آنان در اثر تبعات سدسازی آواره شده و مجبور به ترک سرزمین های خود شده اند و مثال عینی این پیامدها را در جریان آبگیری سدهای کارون ۳ و گتوند به تلخی می بینیم.
بر این باوریم این روند به گونه ای پیش می رود که خواسته یا ناخواسته اراده ای قوی برای خشکانیدن بزرگترین رود تمدن ساز ایران یعنی کارون را شکل داده است که نمونه عینی آن را در طرح سد و انتقال آب پروژه های سد و تونل در استان چهار محال بختیاری بر روی رودخانه ی کارون از قبیل: ۱- تونل انتقال کوهرنگ یک ۲-سد و تونل انتقال کوهرنگ دو ۳- سد و تونل انتقال کوهرنگ سه ۴-سد و تونل چشمه لنگان سدو تونل سبزکوه ۵- سد چغاخور ۶- سد دره سبز گرگک ۷- سد سورک دهنو ۸-سد کارون چهار ۹- سد خرسان سه و سد ونک اشاره کرد.
لذا ضمن احترام و تاکید بر تامین اصولی آب آشامیدنی برای همه هم وطنان عزیزمان، از جنابعالی استدعا داریم با استناد به مفاد اصول ۴۸ ،۵۰ و ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مفاد ابلاغیه سیاست های کلی محیط زیست کشور که در آبان ماه ۱۳۹۴ توسط رهبر حکیم انقلاب ابلاغ شده است و نظر به خطر جدی انتقال غیر کارشناسی آب ها به نام آشامیدنی و به کام صنایع، دستور فرمایید پیش از آنکه آسیب ها و خسارت های بیشتری بر این اکوسیستم ها و پیکره ی طبیعت و محیط زیست ایران تحمیل شود نسبت به توقف کامل طرح های انتقال آب بین حوضه ای و سد سازی های بدون ارزیابی محیط زیستی اقدام نمایند.