صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

وام ۱۶۰میلیونی مسکن سنگ بزرگ برای نزدن است

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بر این باور است که وام ۱۶۰میلیونی مسکن هم خوب است و هم مانند سنگ بزرگ علامت نزدن، و طرح مسکن مهر بهتر از این بود.
کد خبر: ۵۷۳۸۲۰
| |
3632 بازدید
|
۳
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بر این باور است که وام ۱۶۰میلیونی مسکن هم خوب است و هم مانند سنگ بزرگ علامت نزدن، و طرح مسکن مهر بهتر از این بود.
مهدی تقوی تحلیلگر اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با تسنیم در رابطه با وام 160میلیونی مسکن گفت: در دوره قبل ریاست جمهوری، قدرت خرید مردم به‌شدت پایین آمد، به‌خاطر هدفمندی یارانه‌ها، بنابراین تقاضای زیادی برای خرید مسکن نبود؛ حالا با این وام 160میلیونی اقشار کم‌درآمدتر می‌توانند خانه‌های کوچک و ارزان در جنوب شهر تهیه کنند.
وی در پاسخ به این سؤال "این وام با اقساط 2 میلیون و 300هزار تومانی که حداقل سه برابر حقوق کارگری و اقشار کم‌درآمد است چگونه این کار امکان دارد؟" گفت: قشر متوسط اگر هر دو نفر زن و شوهر کار کنند و روی هم 4 میلیون، 5 میلیون حقوق بگیرند، می‌توانند اقساط را بپردازند، بنابراین یک ثروت برای بچه‌هایشان می‌ماند، به‌جای اینکه اجاره بپردازند.
وی در پاسخ به این سؤال "پس این وام برای اقشار کم‌درآمد نیست؟" افزود: بله، ولی با سود 14 درصد خیلی وام خوبی است، به‌شرط اینکه مدت بازپرداخت آن را زیادتر کنند. وزارت مسکن یک مشاور دارد که باهوش‌ترین آدم مدیریت مالی در ایران است، دکتر حسین عبده تبریزی، این طرح را امکان دارد او نظر داده باشد، چون مشاور آقای آخوندی است؛ از طرفی یک سنگ بزرگ است که علامت نزدن می‌شود.
تقوی در پاسخ به اینکه، یعنی طرحی است که برای رسانه‌ای کردن و تحریک بازار بدون اثر مستقیم است، گفت: بله.
وی به این سؤال "طرح مسکن مهر نسبت به این طرح کارآمدتر نبود"؟ پاسخ داد: آن طرح خیلی پرت بود، و در جاهای بدی ساخته بودند. آن طرح برای اقشار کم‌درآمد خوب بود، ولی اون طرف رودهن بالای تپه بود، حالا من نمی‌دانم چطور می‌خواستند آب و گاز و دیگر امکانات بدهند. ولی به هر حال برای اقشار پایین خوب بود، بهتر از این بود که زن و مرد بیچاره کار کنند و نصف حقوقشون را بدهند اجاره در شهر.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سؤال "بهترین راهکار برای خروج از رکود بخش مسکن چیست، با توجه به این‌همه واحد خالی که در کشور وجود دارد؟" گفت: این از ایراد کسانی است که در بخش مسکن فعالیت دارند. آن هنگامی که این واحدها را می‌ساختند تورم 40 درصد بود، حالا که تورم پایین آمده و با توجه به اینکه آقای روحانی می‌خواهد آن را به 10 درصد برساند، دیگر صرف نمی‌کند بفروشند، البته اشتباه مردم این است که خیال می‌کنند تورم پایین بیاید اجناس باید ارزان شود در حالی که این‌طور نیست، بلکه این است که قبلاً 40 درصد بالا می‌رفت ولی حالا 14 درصد بالا می‌رود.

تقوی در پاسخ به "مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند تأثیری بر عرضه آنها و تاثیر در بازار شود؟" افزود: این دوستان که خانه ساختند بنده خداها گران تمام شده برایشان، کسی هم الآن نمی‌خرد، حالا یک مالیات هم روی آن خانه‌ها ببندند، بیچاره می‌شوند. این کار باعث می‌شود سرمایه گذاری در بخش مسکن کم شود، مثلاً در خارج از شهر تهران کسانی که انبوه‌سازی کرده‌اند بیچاره شدند، کلی آپارتمان ساخته‌اند، یکی از آنها با من صحبت کرد، که "چکار کنیم؟" گفتم: هیچی، دیگه روی دستتان مانده است.
وی به این سؤال "پس مالیات بر خانه‌های خالی تأثیری بر خروج بخش مسکن از رکود ندارد؟" پاسخ داد: نه، این بنده‌خداها آمدند ساختن به‌امید اینکه تقاضا هست، الآن روی دستشان مانده و باید مالیات هم بدهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سؤال "پس گره بخش مسکن را چگونه باید باز کرد؟" گفت: این را باید با سیاستهای درست، حلش کنند؛ این وزیر مسکن و اقتصاد باید بنشینند ببینند چه‌کار می‌توانند بکنند. الآن وضع مردم دارد نسبت به دوره قبل بهتر می‌شود، و حل این موضوعات زمان می‌برد. اگر کسانی که حقوق بالاتری دارند و بانکها هم وام بدهند می‌توانند خانه‌دار شوند و برای خانه‌هایی که ساخته‌اند تقاضا ایجاد شود.
وی به این سؤال "پس این باعث تحریک خیلی کم بازار می‌شود؟" پاسخ گفت: بله؛ ببینید خراب کردن خیلی آسان است، احمدی‌نژاد با تورمهای 40درصدی مملکت را داغون کرد، حالا الآن آقای روحانی بیچاره افتاد گیر یک اقتصادی که واقعاً مخروبه بود، خدا پدرش را بیامرزد که تورم را پایین آورده، نرخهای رشد را مثبت کرده، بنابراین این سیر صعودی اقتصاد شروع شده است، ولی زمان می‌برد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
آخه آدم خر کدام زن و شوهری از طبقه مستضعف وبی خانمانها 5 میلیون حقوق میگیرند
پاسخ ها
امیراسد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
سایت محترم تابناک

همانطور که در سایتهای خبری- تحلیلی مرسوم است ، این سایتها باید از انتشار کامنتهایی که حاوی توهین و یا کلمات توهین آمیز است خودداری کنند. اما شما این کامنت را منتشر کرده اید!
تنگستان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
به قران قسم برای مسخر کردن ملت است بنده در تنگستان از 25/10/94 تا کنون برای خرید خانه 50 میلیون تومانی که 6 سال سپرده خرید نزد بانک مسکن داشتم و با کلی دوندگی گفتن دو برابر پولت وام می دهیم چون خانه 100میلیون تومان قیمت آن است ( در تنگستان یک خانه ویلایی در 100تا 130میلیون تومان است در کل خانه گران نیست ) اما برای همین 100 تومان هم که 70 میلیون خواستم بگیرم تاکنون اینقدر بهانه آوردن که خسته شدم جدا مسئولین با این حرفهای یک من یک غاز بنظر خودشان می خواهد مسکن از رکود خارج کنند خیلی خنده داره بنده 6 سال پول گذاشتم آقایان اینطور هستند جز اینکه جیب دفتر ثبت پر می کنند چیزی دیگر نیست برای در رهن قرار دادن خانه 600هزار تومان باید به حساب ثبت و اسناد کشور ریخته شود من می خواهم بدانم اینها می خاهند برای وام که من از بانک می گیرم چه بکنند آیا نیاز است من پول 30 خرید خانه در سال 65 در استان بوشهر که هرخانه 25 تا 30 هزار تومان نبود برای ثبت سند امروز بدهم جای خجالت دارد ....
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟