بازدید 32710

به اسم «هتل فرشته» مجتمع تجاری می‌سازند!‬

سرمایه گذاران بخش خصوصی برجی می سازند که قرار است دومین ساختمان بلند بعد از برج میلاد شود. آنها اعلام کرده اند که این برج کاربری هتل دارد ولی نقشه های آن نشان می دهد که از 57 طبقه فقط 18 طبقه از آن به هتل تبدیل می شود.‬
کد خبر: ۵۰۶۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷ 06 June 2015
سرمایه گذاران بخش خصوصی برجی می سازند که قرار است دومین ساختمان بلند بعد از برج میلاد شود. آنها اعلام کرده اند که این برج کاربری هتل دارد ولی نقشه های آن نشان می دهد که از 57 طبقه فقط 18 طبقه از آن به هتل تبدیل می شود.‬

به گزارش «تابناک» به نقل از معماری نیوز، در شرایطی که برای بازسازی و نوسازی منازل لازم است پس از طی پروسه‌ای طولانی و با پرداخت مبالغی هنگفت، مجوزهای لازم برای این کار را به شرط رعایت موارد بسیار دریافت کرد، هستند کسانی که ساختمان هایی می‌سازند که با یک شهرک مسکونی برابری می‌کند و بقدری در سکوت کارشان را پیش می‌برند که گویی وجود خارجی ندارند!

از جمله این ساختمان ها، برجی است که مدتی پیش کار ساخت و ساز آن در یکی از گرانقیمت ترین مناطق پایتخت، در منطقه الهیه تهران آغاز شده و تا چند سال دیگر به پدید آمدن دومین ساختمان بلند پایتخت خواهد انجامید و احتمالا خیلی را شوک زده خواهد کرد چرا که این شهرک مسکونی در مجاورت خیابانی با عرض حدود پنج متر در حال احداث است و به لحاظ کاربری آنقدر مراجعه کننده خواهد داشت که از امروز بتوان گره های ترافیکی ناشی از آن را احساس کرد.

آن گونه که در معرفی سازه در حال احداث آمده، قرار است گود عمیق ابتدای خیابان مهدیه –که از یک سمت 72 متر عمق و از سمت دیگر تا 35 متر عمق دارد- با هتلی با نام «فرشته پاسارگاد» پر شود و در مجموع به خلق عمارتی با 57 طبقه و ارتفاع حدود 235 متر و در مجموع به زیربنای 106 هزار متر مربع برسد. این در حالی که زمین محل احداث آن تنها 4000 متر مربع است.
 
نخستین سوالی که به ذهنمان خطور می‌کند اینکه چگونه می‌توان در زمینی با این ابعاد، چنین سازه ای بنا کرد و به گونه ای پیش رفت که زیربنایی چند ده برابر زمین پدید آورد؟

به اسم «هتل فرشته» مجتمع تجاری می‌سازند!‬

آیا چنین ساخت و سازی با این سطح اشغال، قانونی و مورد تایید مراجع ذی صلاح است؟

آیا نکاتی مانند مشرف شدن این برج به منازل اطراف در شعاع وسیع در قانون دیده نشده و حتی سایه انداز برج برای هیچ مرجع قانونی مورد توجه نبوده؟ آیا این برج و امثال آن در خلاءهای قانونی ساخته می‌شوند؟

این ابهامات زمانی فزونی می‌یابند که به یاد می آوریم در هفته های اخیر، شهردار تهران دفاع جانانه ای از اقدامات مجموعه متبوعش در حوزه ساخت و ساز ارائه کرده و تراکم فروشی را محدود به دو دسته –که هر دو مورد تایید قانون گذار هستند- دانسته بود و در پاسخ به این سوال که چگونه در برخی مناطق برخی می‌توانند بلندمرتبه تر از سایرین بسازند؟، گفته بود: «معلوم است تراکم نسبت به سطح و عرصه زمین است.»؛ حال حدس بزنید که با آن جواب چگونه می‌توان به معمای ساخت این برج پاسخ گفت!

اگر از این ابهامات بگذریم و بررسی اشکالاتی که از نظر حقوق شهروندی در ساخت چنین برجی در مجاورت منازل مردم مشاهده می‌شود را هم به متخصصان حقوقی واگذار کنیم،  باز برج فرشته بقدری سوال و جواب در بطن خود نهفته دارد که پاسخ به آنها نیازمند توضیح خواستن از مسئولان باشد. از جمله این اشکالات، پیشوندی است که به اسم این برج سنجاق کرده‌اند تا ذهن ها را به خود معطوف کنند.

آنگونه که سرمایه گذار این برج گفته، برای ساخت این هتل حدود 350 تا 400 میلیارد تومان سرمایه نیاز است و تاریخ اتمام آن نیز بر اساس برنامه، سال 97 اعلام شده که ممکن است تحریم های کشورمان در پس و پیش کردنش تاثیر گذار باشد چرا که سازندگان قصد دارند با برندهای مشهور هتل در جهان تعامل و همکاری کرده و حتی در افق کاری شان، باز کردن پای مجموعه هتل های هیلتون به کشورمان را هم دیده‌اند!
 

شواهد حاکی است که قرار است رقیب برج میلاد، هتلی مجلل و شیک در منطقه‌ای اعیان نشین در شمال پایتخت باشد ولی دقت در جزئیات طراحی سازه، خلاف این را نشان می‌دهد؛ زیرا بقدری تفاوت در ادعا و  بوی رانت خواری از ماجرا به مشام می‌رسد و ابهامات جای خود را به شائبه‌های جدی می‌دهد که لازم است متولیان امر هرچه سریعتر پاسخ دهند.
 
آن گونه که تصاویر منتشر شده از طراحی این برج زیبا ثابت می‌کند، طراح بین المللی این سازه یعنی خانم «زاها حدید»،  ساختمانی ترسیم کرده که بیشتر برج تجاری است تا مجتمع خدمات گردشگری و مسافرپذیری بسیار لوکس!

این موضوع را به وضوح در نقشه سازه می‌توان دید که تنها چند طبقه از 48 طبقه برج که روی زمین قرار می‌گیرند (9 طبقه به پارکینگ اختصاص دارد) به هتل اختصاص یافته و باقی قرار است مراکز فروش، رستوران، سالن های پذیرایی و تالار، مجموعه های اداری-تجاری و امثال آن شوند!


به عبارت بهتر، هر چند عنوان پروژه «برج هتل» است و سازندگانش سعی دارند که از سازه شان با عنوان هتل یاد کنند، اما در عمل مجتمع بزرگ چند منظوره‌ای در حال ساخت است که احتمالا برای مشتریان رستوران ها، تالارها و فروشگاه هایش حساب بیشتری باز شده تا مسافرانی که قصد اقامت در طبقات میانی آن را دارند.

به اسم «هتل فرشته» مجتمع تجاری می‌سازند!‬

هرچند  نمی‌دانیم آیا تعریف پروژه با عنوان هتل، نفعی بر سازندگان در برخورداری از مزایای هتل سازی مانند تخفیف ها و معافیت ها در دریافت مجوزهای لازم و بهره مندی از تسهیلات ساخت هتل و غیره داشته یا خیر؟!

این در حالی است که استفاده از نام هتل برای سازه ای که 18 طبقه از 48 طبقه اش به هتل اختصاص یافته، به نظر امری نامعقول و شائبه برانگیز به نظر می‌رسد؛ شائبه هایی که با شنیدن قصد و نیت سازندگان از تکرار این پروژه در شهرهای اصفهان، شیراز و یزد، به نگرانی ای دامنه دار تبدیل می‌شود؛ آنقدر که احتمال می‌دهیم در خلاء های قانونی، تعریف هتل تغییر کرده و به زودی شاهد ساخت مجموعه های تجاری فراوانی باشیم که شباهتشان در «هتل» لقب دادنشان خواهد بود!
 
در پایان گفتنی‌است «تابناک» آمادگی دارد که توضیحات مسئولان نهادهایی چون شهرداری، میراث فرهنگی، سازندگان برج مذکور و دیگر افراد مرتبط با این پروژه را برای تنویر افکار و رفع ابهامات منتشر نماید.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۳۶
انتشار یافته: ۳۹
کاملا درسته من با یکی از مهندسانش که حرف میزدم گفت که ما مجوز هتل گرفتیم ولی در نهایت به مجتمع تجاری تبدیل میشه و هتل یه ظاهری برای گرفتن مجوز و ...
پاسخ ها
عمو قزوینی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۶
میتونی اسم اون مهندس را بگی ببم خالی بند!
سکوت شورای شهر بسیار معنا دار است:
--گود 70 متری در کناره خیابانهای باریک و پر ترافیک و ساختمانهای بلند بالا دست ....
---تخریب منظر شهری در کوچه های سر سبز ...
--- معماری بی منطق و بی اساس .....
---- و مکانیلبی بسیا نامناسب برای هتل و یا مر کز خرید ...جه فرقی می کند
حالا چون رقیبی برای شهردل=اری چی ها شده خلاف درآمده است.
باغ برج ها در کوچه 6 متری مجاز است.
این همه ساختمان مرتفع هیچ کدام مشرف نیستند.فقط همین یکی مشکل دارد؟
اگر کار به حسابرسی برسد باید در همه شان را تخته کرد ؟؟؟از زمین میدان تره بار فرمانیه بوی رانت نمی امد؟؟ از اطلس مال چی؟؟؟از اون یکیدیگه چی ؟؟؟؟
حالا هی منتشر نکن تا ببینیم چی میشه.
ول کنید اه اه چی کار دارید بزار بسازه
شما نیویورک رفتی تو یه خیابون 3 متری 20 تا از این برجها هست
همش دنبال فحش به پولدارایی تابی
پاسخ ها
عبدالوحید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
تو شهر دبی هم اینطوریه
تو یه خیابان 5 متری اسمانخراش وجود داره
تا کی میخواهید دیدگاه کمونیستی داشته باشید
ضد هر چیز در درون همون چیزه.
نویسنده محترم نگران نباشد! اگر عرض خیابان 5 متر باشد!!! (البته کوچه های کم عرض هم کمتر از 6 متر نیستند حالا نویسنده 5 متر را از کجا آورده نمی دانم) اصولا عبور ماشین آلات برای ساخت چنین برجی نا ممکن خواهد بود. مگر اینکه فکر کنیم نویسنده به یکی از کوچه ها اطراف برج اشاره دارد و از خیابان های دیگر چشم پوشیده شده است. در مورد همسایه ها هم حتما ایشان خودشان زبان و قلم برای شکایت دارند!! هتل هم فقط جای خوابیدن نیست. سالنهای همایش و واحدهای تجاری و رستورانها همه از اجزای هتل های 5 ستاره هستند. حالا اینکه نویسنده با هر چیز لوکسی ولو ساخته شده با سرمایه خصوصی نظر مثبت ندارد حرف دیگری است!!
امان از غفلت شهرداری و شورای شهر که به جای حل مشکلات تهران بر آن می افزایند
خیابان و خیابانهای اطرافش کشش ترافیکی آن را همین امروز هم ندارند.مسئولین ساعت 3 بعد از ضهر به بعد تشریف بیاورند . بز حاضر و دزد هم حاضر.
آیا این رانت نیست که در زمینی با این عرض خیابان 50 و اندی طبقه بدهند و بعد مجموعه بابک زنجانی در شهرک غرب با بلوار 24 متری را زدند و 11 طبقه کردند اینکه در خیابان 5 متری . این حق الناس نیست که شهرداری و شورای شهر فروخته؟ارزش افزوده زمین به جیب چه کسانی میرود؟
آیا گود این پروژه بیشتر از پروژه بابک زنجانی نیست؟ پس چطور مال او غیر اصولی بود مال این پروژه اصولی؟
ساخت این برج خیلی هم خوب است به شرطی که قوانینی که با ان این برج را میسازند شفاف باشد و هر کسی در شرایط مساوی بتواند برج بسازد.
با بررسی نقشه ها و طرح هایی که در سایت های مختلف وجود دارد بنظر میرسد که عمده سطح زیربنای این پروژه به هتل اختصاص داده شده است. البته خوب فضای تجاری هم پیش بینی شده که مورد نیاز و باید حتما مسایل دسترسی و ترافیکی آن هم بررسی شود.

سال گذشته این پروژه در ITB آلمان نمایش داده شد و چندین شرکت توریستی خارجی هم بسیار علاقه مند به این پروژه بودند و ما هم با مدیرعامل این گروه فقط در مورد توسعه هتل صحبت کردیم. صاحب پروژه در این نمایشگاه بیشتر در مورد هتل و خدمات توریستی صحبت کردند و گویا این پروژه متعلق به یک شرکت توریستی است.

پروژه زیبایی است که اگر ساخته شود کمی شهر تهران را متفاوت خواهد کرد. بنظر میرسد بهتر است بیشتر در مورد جزیات تحقیق شود
.وای به حال ما که بعضیها هر کاری میخواهند میکنند بعد ۴ تا ماشین شون میروند تو چشم!خوب بابا تا این رانتها و پا رتی بازیها نباشه اون پولها بوجود نمی آید و...
من یه سئوال از مجموعه شهرداری دارم . می خواستم بدانم در یک منطقه نیاز به چند مرکز خرید وجود دارد. شما الان منطقه پنج رو در نظر بگیرید سه مرکز خرید دایر شده و پس از بهزه برداری باعث تراکم شدید ترافیک در اطراف خود شده است. حال شما منطقه 22 رو در نظر بگیرید که با خیابانهای کم عرض خود تا چند سال آینده شاهد بهره برداریاز چندین مرکز خرید و آپارتمانهای مرتفع مسکونی خواهد بود. یه ضرب المثل قدیمی هست که عقل که نباشه جون در عذابه
اشكال نداره وقتي تمام شد شهردار وارد ميشه و تخريبش ميكنه تا عدالت اجرا بشه مثل علاالدين
فقط پول..پول..پول..هم برای مسئولین وسازمانهای مربوطه وهم برای سرمایه گذاران پول مهمه،همشون هم دارای تابعیت خارجی وپاسپورت دولتهای خارجی هستند،زن وبچه هاشون که همین الان هم درخارج ازایران ویران زندگی میکنند،خودشون هم هروقت بخوان میرن.
حتما باز هم گروهی از ((مستضعفان )) در پشت پرده قرار دارند که براحتی چنین مجوزی را گرفته اند
این تهران مگه چقدر گردشگر داره که یه همچین هتلی توی اون جای فرعی اعیان نشین میخوان بسازن؟؟ خدا میدونه چند صد تا درخت قطع شده تا این گود ایجاد بشه!این آقای قالیباف چیکار داره میکنه؟ تمام شهرو کرده چاله و کارخونه سیمان!
این دقیقا کجای تهران عست ؟؟
106 هزار متر زیر بنا اگه حداقل قیمت منطقه رو متری بیست میلیون تومان در نظر بگیریم حداقل دو هزار میلیارد تومان ارزش کل مجموعه میشه اونوقت میگید با 400 ملیارد تومان هزینه ساخته میشه یعنی پنج برابر برگشت سرمایه واقعا بوی رانت میاد
خوش به حال آقاي قاليباف با اين نظارتشان
شهرداری دیگه....................
پول بده رو سبیل شاه نقاره بزن.... والا
مي تونه شبيه ساختمان هاي بلند اطراف رود تيمز لندن باشه . به هر حال باعث زيبايي منطقه خواهد بود .
چرا کسی جوابگو نیست ؟ یعنی فاجعه است از نظر منظر شهری این پروژه...،یعنی واقعا ورودی ساختمان فقط از یک خیابان 5 متری تامیین میشود ؟
تابناک لطفا پیگیری کنید ..
چرا به جای حمایت و تشویق سرمایه گذارها اونهارو فراری میدیم؟!! ارشیتکت بسیار سرشناس ِطراحی زیبا و لوکس و مدرن در محلی که به لحاظ مقاومت خاک یکی از بهترین مکانهاست (تپه های الهیه) ِ ساخت مجموعه خدماتی که مسلما میبایستی دارای هتل و مراکز خرید و رستوران وحتی شهر بازی و خیلی چیزهای دیگر باشه ِراستش همه اینها به نظر من میتونه آغازی خوب برای سرویس دهی مناسب ودر خور نام ایران ِجذب توریست ِ درامد بهتر برای کشور و حتی استفاده خود شهروندان عام برای گذران هر چه با کیفیت تر زمان باشه. ضمنا به عنوان کسی که تخصص کوچکی در سازه دارم به نگارنده متن اصلی عرض میکنم که مورد عرض گذر با توجه به نگرش های نوین در چگونگی طراحی سازه ِ عملکرد خود محور تاسیسات مکانیکی و برقی با ابزارهایی چون بی ام اس در مدیریت انرزی واعلام و اطفا حریق دیگر در راس عوامل بازدارنده محسوب نمیشود
این نکات که اشاره شده است تنها کمی از معضلاتی که این برج ایجاد خواهد کرد را مورد توجه قرار داده است ساختمانهای بلند مرتبه ایجاد بادهای دایمی پیرامونی میکنند که به فضای سبز محیط پیرامون خود و سایر مناطق اسیب میرساند و ایجاد گرد و غبار دایمی میکنند احداث چنین بناهایی مشکلات زیادی برای شبکه برق و اب و فاضلاب به همراه دارند بخصوص که در منطقه ای احداث شوند که قبلا تمهیدات لازم برای ان در نظر گرفته نشده باشد از طرف دیگر سایه اندازی اینگونه بنا ها در مناطق دارای شیب طبیعی همچون شمال تهران باعث میشود بسیاری از ساختمانهای اطراف از استفاده از نور طبیعی خورشید محروم شوند که خود تبعات بهداشتی و روانی بسیاری برای ساکنان منطقه به همراه خواهد داشت اما در کل نگران نباید بود بهمت مسئولین دلسوز مربوطه همزمان با تعطیلی بانکها و موسسات مالی و لیزینگ های غیر قانونی و...... این پروه هم تعطیل خواهد شد
آیا آسمان تهران حق الناس نیست که شهرداری میفروشد؟
دیگر شهروندان و آیندگان تهرانی و مسئولین چقدر باید هزینه کنند تا این غده های سرطانی شهری را مدیریت کرده تا ترافیک و آب و برق این غده ها را درمان کنند؟
چون آیا کس دیگری میتواند به این محله ها خیابان و یا پیاده رو اضافه کند.
این غده های سرطانی به ترافیک و کل مجموعه شهری خسارت وارد مینماید.
خداوکیلی حالا یک نفر پیداشده به جای اینکه در دبی هتل سازی کند آمده بجای دلالی ورباخواری درکشور میخواهد ریسک کرده وهتل با درآمد خوب برای خودش وایجاد آبروبرای کشور بسازد ببینیم میتوانید شروع نشده طرف رافراری کنید
میشه شهردار بفرمایند تامین تاسیسات زیر بنایی منطقه به چه صورت خواهد بود ۰۰۰۰ کی به این مسله خواهیم رسید که تیم شهرداری تهران خود بزرگترین تخریب گر است۰
لطف کنید و در سال 1400 لیست ساکنین در این
ملک را چاپ کنید , خواهید دید که اینها هستند .
... , معاونین و ....... , آقای .... و یا فرزندان ایشان , .... و.... و........ ...............................
من فقط یک سئوال پیش پا افتاده و کوچک دارم اگر میشه به من پاسخ دهید ، با توجه به خصوصی بودن پروژه صاحبان این بنا از کجا آورده اند ؟ در همه جای دنیا پروزه با این سبک توسط شرکتهای بین المللی با فاینانس از طریق چندین کمپانی و شرکت خارجی و یا توسط دولت ساخته می شود .
صاحبان کارمند دولت هستند ؟ با پول بازنشتگی ؟
سرمایه گزاری مسلما به نفع کشور خواهد بود
واقعا که!!
هتل و سرویس اپارتمان توی پلان مشخص شده بقیش هم رستوران واسپا و...نویسنده خبر نداره که یه هتل استاندارد باید اینارو داشته باشه.از بس هتل بدرد بخور نداریم نمیدونیم هتل خوب باید چه امکاناتی باید داشته باشه.انتقاد از گذر 5متر ولی منطقیه
جالبتر اینکه در طول روز خیابان را برای بتون ریزی می بندن و چه ترافیکی درست میشه! چند روز قبل اشتباه کردیم از آنجا رد شدیم و چند ساعت توی ترافیک به خاطر بتون ریزی توسط کامیونها معطل شدیم!!!
سازنده و سرمايه گذارو سهامداراش كيا هستن؟!!
نمونه مشابه در تقاطع بلوار خوردين و بلوار دريا در حال ساخت است كه هيچ منطق و اصل ترافيكي ايجاد چنين مجتمع بزرگي رأ در أين چهارراه هميشه پر ترافيك توجيه نميكند٠متاسفانه آنچه در أين ميان ناديده انگاشته ميشود،طبق معمول،حقوق شهروندي ساكنين محل ميباشد
آن گونه که تصاویر منتشر شده از طراحی این برج زیبا ثابت می‌کند، طراح بین المللی این سازه یعنی خانم «زاها حدید»، ساختمانی ترسیم کرده که بیشتر برج تجاری است تا مجتمع خدمات گردشگری و مسافرپذیری بسیار لوکس
داداش نظرندی سنگینتری نمیگن لالی. 4تاهتل ببین بعد نظر گوهربارصادر کن.این طراحی هتله
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار