بازدید 7750

برخی با این حرف ها می خواهد تورم را مدیریت کنند

با اتفاقات روی داده، تورم در کشور به دیواره سخت خود رسیده ‌و برای کاهش هر واحد از این میزان، باید دولت تلاش دوچندانی داشته باشد؛ بنابراین،‌ با پیش‌بینی کنونی، افزایش ۴۰ درصدی در انرژی را در یک هفته اخیر داشتیم و اثرات واقعی و روانی بر ‌قیمت‌ها خواسته یا ناخواسته ایجاد خواهد شد.
کد خبر: ۵۰۳۹۷۷
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۹ 27 May 2015
پور ابراهیمیآن گونه که انتظار می‌رفت، دولت در سال جدید با کسری بودجه روبه‌رو شود، بیش از آنچه ‌تصور می‌شد، خود را نشان داد؛ بنابراین، برای اینکه ‌بتواند کمبود بودجه را جبران کند، از راهکاری ممکن در صدد جبران آن است و تقریبا می‌توان گفت، همه خدمات دولت‌ اعم از گاز، برق، آب، بنزین و گازوئیل در ‌دو ماه گذشته افزایش داشته است.

به گزارش «تابناک»، با توجه به این افزایش‌ها، افزایش دوباره تورم اجتناب‌ناپذیر است. به همین دلیل، به نظر می‌رسد ‌دولت هر گونه شده، به فکر مدیریت روانی جامعه است؛ این ‌را ‌‌می‌توان به سادگی در سخنان‌ امروز نوبخت و رئیس کل بانک مرکزی کشور شنید و دید.

بنا بر این گزارش، اروز ولی‌الله سیف در حاشیه جلسه معارفه مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی گفت: برای امسال پیش‌بینی می‌کنیم که تورم کمتر از سال ۱۳۹۳ باشد، ولی به هر حال، تورم تک رقمی برای سال ۱۳۹۵ پیش‌بینی شده است و احتمال دارد به دلیل شرایط خاص، این پیش‌بینی‌ها برای تورم کمی دچار نوسان شود؛ بنابراین،‌ پانزده روز تا ‌یک ماه آینده، بررسی‌های ما کامل شده و ‌می‌توانیم برآیند درستی از تورم در پایان سال ۱۳۹۴ و سال ۱۳۹۵ داشته باشیم.

اما نمایندگان مجلس با این نظر موافق نیستند و چنین چیزی را با توجه به اوضاع پدید آمده باور نکردنی ‌می‌دانند. بر هیمی اساس محمد‌رضا ‌پور‌ابراهیمی در گفت‌و‌گوی خود با تابناک و با اشاره به صحبت‌های سیف اظهار داشت: با توجه به آمار‌های موجود در کشور، در پنجاه سال گذشته ـ چه پیش از انقلاب و چه پس از آن ـ و حتی در زمان جنگ و صلح هیچ‌ گاه تورم در ایران تک رقمی نبوده‌ و متأسفانه چون ‌یک اشکال ساختاری در  این زمینه داریم، این صحبت‌ها هم فکر نمی‌کنم‌ زیاد کار‌شناسی شده باشد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس با بیان اینکه ما دچار یک بیماری به نام «تورم دو رقمی» در اقتصاد‌ هستیم، گفت: ریشه این نیز در درآمد‌های نفتی است که آثار آن را ما می‌بینیم و حتی شده که تورم کشور در برخی‌ سال‌ها از ۴۰ درصد هم گذشته است.

این نماینده با بیان اینکه رسیدن تورم به ۱۵/۶ درصد اقدام قابل تقدیری است، گفت: ‌باید توجه داشت که نباید در این مرحله سیاست پرش قیمتی اعمال شود تا در یک شرایط واقعی به این نرخ تورم برسیم. در اقتصادی که تورم ۴۰ درصد را تجربه کرده، رسیدن به ۱۵ درصد با سرکوب قیمتی امکان‌پذیر نیست.

وی همچنین یادآور شد: ما نباید فکر کنیم که کاهش تورم از ۴۰ به ۳۰ مانند کاهش از ۳۰ به ۲۰ یا از بیست به ۱۰ است، بلکه تورم چیزی مانند زلزله است و یک درصد افزایش در میزان زلزله اثار مخرب‌تری بر جای می‌گذارد؛ بنابراین، تنها با آزاد‌سازی نرخ قیمت‌ها و تعادل با عرضه و تقاضا در اقتصاد کشور، می‌شود آن را کنترل کرد.

وی ادامه داد: با اتفاقات روی داده، تورم در کشور به دیواره سخت خود رسیده ‌و برای کاهش هر واحد از این میزان، باید دولت تلاش دوچندانی داشته باشد؛ بنابراین،‌ با پیش‌بینی کنونی، افزایش ۴۰ درصدی در انرژی را در یک هفته اخیر داشتیم و اثرات واقعی و روانی بر ‌قیمت‌ها خواسته یا ناخواسته ایجاد خواهد شد. در ماه‌های آینده، با یک شوک قیمتی مواجه خواهیم بود و بعید است، حتی بتوان سقف تورم قبلی را هم نگه داشت.
 
این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت گزینه‌ای بسیار بهتر از این داشت تا بتواند مصارف و منابع مالی را متعادل کند، گفت: متأسفانه دولت بد‌ترین راه را برای خود انتخاب کرده است و برای اینکه گرفتار تبعات اجتماعی حذف یارانه بگیران نشود، این کار را نمی‌کند و قصد هم ندارد آن را عملیاتی کند.
نکته دوم هم اینکه ما پیسنهاد دادیم به جای حذف یارانه ثروتمندان، حدود ۱۰ درصد از مقدار یارانه را حذف کنند و به جای پرداخت ۴۵۵۰۰ تومان ۴۰ هزار تومان به مردم بدهند؛ این تأثیر چندانی در معیشت ندارد، ولی ۴۰۰۰ میلیارد تومان برای دولت منابع ایجاد می‌کرد که از یک طرف نقدینگی را کاهش می‌داد و از سوی دیگر، منابع برای تعادل بخشیدن منقی‌تر می‌شد.

وی با اشاره به اظهارات سیف گفت: من نمی‌دانم سخنان وی بسته به کدام برآوردی‌ است، چون اثر افزایش قیمت بر ‌اقلام به سادگی قابل محاسبه است و همه می‌دانند‌ این اتفاق نمی‌افتد‌ و گویا این حرف‌ها خارج از بحث‌های محاسباتی باشد و می‌خواهد با این فکر‌ها، فضای روانی را کنترل کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه امروز خود دولت است که خدمات خود را ‌بالا می‌برد و مردم تنها تماشاگر هستند،‌ بهای بلیت، ‌برق، آب، گاز، بنزین و گازوئیل را بالا برده و هر چیزی را که دولتی ‌است، گران کرده؛ بنابر‌این، نباید انتظار داشته باشد که کارخانه‌ها در محصولات خود افزایش قیمت ندهند. به هر حال هزینه تولید بالا رفته‌ و این صحبت‌ها فقط برای کنترل فضای روانی است و نمی‌توان با این وضعیت اوضاع را کنترل کرد.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر