بازدید 3013

بخاري‌هاي غيراستاندارد در کمين دانش‌آموزان

۱۳۰هزار کلاس در کشور سيستم گرمايشي استاندارد ندارند و به وسيله بخاري نفتي کاربراتوري يا بخاري گازي گرماي آن ها تامين مي شود. اين تعداد کلاس درس حدود ۳ ميليون و ۲۰۰ هزار دانش آموز را در خود جاي داده است.
کد خبر: ۴۵۶۲۰۳
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰ 08 December 2014
۱۳۰هزار کلاس در کشور سيستم گرمايشي استاندارد ندارند و به وسيله بخاري نفتي کاربراتوري يا بخاري گازي گرماي آن ها تامين مي شود. اين تعداد کلاس درس حدود ۳ ميليون و ۲۰۰ هزار دانش آموز را در خود جاي داده است. براساس اعلام وزير آموزش و پرورش علاوه بر اين تعداد کلاس ۵۰ هزار اتاق اداري آموزش و پرورش هم در کشور با بخاري نفتي گرم مي شوند.

به گزارش خراسان، وقتي زمستان و سرما از راه مي رسد، دغدغه ايمني مدارس در بين والدين و برخي از مسئولان هم شدت مي گيرد، در طول ۱۷ سال گذشته ۶ مدرسه در کشور دچار سانحه آتش سوزي شدند. جدول زير (که خبرآنلاين آن را تنظيم کرده است) نشان دهنده حوادثي است که طي اين سال ها در برخي مدارس روستايي اتفاق افتاده است.

محل وقوع آتش سوزي        تاريخ            قربانيان آتش سوزي

مدرسه شهرستان شفت گيلان   بهمن ۱۳۷۶   سوختگي بالاي ۶۰ درصدي معلم و ۱۱ دانش آموز

مدرسه روستاي سفيلان     آبان ۱۳۸۳        سوختگي بالاي ۴۰ درصد ۱۳ دانش آموز

مدرسه شهيد رحيمي درودزن فارس     آذر ۱۳۸۵       سوختگي شديد ۸ دانش آموز از ناحيه سر و دست

خوابگاه شبانه روزي دانش آموزي در سيستان و بلوچستان     آبان ۱۳۸۹    يک دانش آموز جان خود را از دست داد

دبيرستان شبانه روزي وابسته به دانشگاه چابهار     آبان ۱۳۹۰     مرگ ۲ دانش آموز و سوختگي شديد ۳ دانش آموز ديگر

مدرسه دخترانه انقلاب اسلامي شين آباد      آذر ۱۳۹۱      سوختگي ۲۸ دانش آموز و فوت يکي از دانش آموزان

نگراني از تکرار حادثه شين آباد

يکي از اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با انتقاد از نبود سيستم گرمايشي استاندارد در بسياري از مدارس کشور به خصوص مدارس روستايي گفت: با ادامه روند کنوني بايد منتظر تکرار حادثه شين آباد در تمام مدارس فاقد سيستم گرمايشي استاندارد کشور باشيم.

از اين رو با آغاز فصل سرما دولت بايد اختصاص بودجه به آموزش و پرورش را براي تجهيز مدارس به سيستم گرمايشي استاندارد در اولويت و دستور کار قرار دهد.

متاسفانه در بسياري از شهرستان هاي محروم و روستاها، مدارس مجهز به سيستم گرمايشي استاندارد نيستند و فقط بنا به آمار ۲ درصد مدارس اين مناطق سيستم گرمايشي استاندارد دارند.

پيشگيري بهتر از درمان

وقتي که فقط ۲ درصد از شهرستان هاي محروم و روستاها مجهز به سيستم ايمن گرمايشي هستند و معاون وزير هم به صراحت اعلام مي کند هنوز يک سوم مدارس کشور از سيستم گرمايشي ناايمن برخوردارند، تکرار آتش سوزي نظير آن چه ذکر شد دور از انتظار نيست. براساس برآوردهاي انجام شده درمان يک بيمار سوختگي با حداقل درصد سوختگي حدود ۵ ميليون تومان هزينه دارد، در حالي که معاون وزير بهداشت و درمان اعلام کرد برخي از دانش آموزان حادثه شين آباد نياز به ۲۰ بار عمل جراحي ترميمي دارند.

عضو هيئت رئيسه کميسيون بهداشت و درمان مجلس درباره هزينه درمان فردي که دچار سوختگي مي شود به خراسان گفت: درمان يک بيمار سوختگي حداقل بيش از ۵ ميليون تومان هزينه دارد و اين رقم با نوع و درصد سوختگي افزايش مي يابد. وقتي ما دانش آموزان شين آباد را براي درمان آماده کرديم شاهد بوديم که تعدادي از اين دانش آموزان به چندين نوبت و شايد به ۲۰ مرتبه عمل جراحي ترميمي نياز داشتند، هزينه اياب و ذهاب و هزينه بستري در بيمارستان از ديگر هزينه هايي بود که بايد مبلغ بالايي به آن اختصاص داده مي شد. با آن که وزير آموزش و پرورش تاييد مي کند که هنوز ۱3۰ هزار کلاس ناايمن از لحاظ سيستم گرمايشي در کشور وجود دارد و مدارس بيمه آتش سوزي نيستند اما تمام دانش آموزان همه ساله بيمه مي شوند و اگر حادثه اي براي دانش آموزان رخ دهد شرکت هاي بيمه موظف هستند بخشي از خسارت را جبران کنند.

اما چرا بايد اجازه دهيم که نبود سيستم ايمني گرمايشي هزينه ها را براي درمان به دولت و برخي از خانواده هاي دانش آموزان تحميل کند که اغلب آن ها از لحاظ اقتصادي وضعيت نامطلوبي دارند در حالي که با هزينه ناچيز در مقابل هزينه هاي سنگين درمان مي توانيم مدرسه اي را از لحاظ سيستم گرمايشي ايمن کنيم. به گفته عضو هيئت رئيسه کميسيون بهداشت و درمان يک مدرسه که حداقل ۶ کلاس داشته باشد اگر به سيستم شوفاژ مجهز شود بيش از ۲۰ ميليون تومان هزينه نياز ندارد.

حذف حفاظ ثابت از پنجره هاي مدارس

بياييم حفاظ ثابت پنجره هاي مدارس را برداريم اين مسئله زماني مورد توجه همگان قرار گرفت که آتش سوزي در مدرسه روستاي سفيلان رخ داد و ۱۳ دانش آموز به دليل داشتن حفاظ هاي آهني ثابت گرفتار شعله هاي آتش شدند و راه فراري براي نجات خود نيافتند. اين مسئله در مانور سراسري ايمني که در مدارس برگزار شد منجر به اين تصميم شد که ديگر پنجره هاي مدرسه به ويژه در طبقه همکف حفاظ نداشته باشد.

وعده پايان عمر بخاري هاي نفتي در تير ۹۵

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور نيز در گفت وگو با خراسان وعده داد که تا تيرماه سال ۹۵ ديگر مدرسه اي با بخاري نفتي و گازي گرم نشود و سيستم گرمايشي مدارس از استاندارد لازم برخوردار مي شوند تا ديگر شاهد حوادثي تلخ و ناگوار براي دانش آموزان کشور نباشيم.

به هر حال با آن که دو سال از حادثه تلخ شين آباد مي گذرد، اما هنوز کمبود اعتبار مانع از آن شده که سامانه گرمايشي مدارس به طور کامل ساماندهي شود و وعده آن به سال ۹۵ موکول شد، باتوجه به آن که هنوز يک سوم مدارس که تعداد قابل توجهي از دانش  آموزان در آن مشغول به تحصيل هستند، ايمن نيست و به نوعي سلامت دانش آموزان تهديد مي شود، پيشگيري از بروز حوادث غيرمترقبه و آتش سوزي در مدارس ضروري است و کمبود اعتبار توجيه خوبي براي عدم ايمن سازي خانه دوم فرزندان اين مرز و بوم نيست چرا که خداي ناکرده در صورت بروز حادثه چندين برابر آن را بايد دولت و خانواده براي درمان هزينه کنند و چه بسا برخي هزينه ها، ديگر خسارت مادي و معنوي حادثه را جبران نکند.
مهم ترين نکات پرونده

هنوز ۱3۰ هزار کلاس ناايمن از لحاظ سيستم گرمايشي در کشور وجود دارد

اگر براي سال ۹۴ بودجه ۵۰۰ ميليارد توماني اختصاص داده شود تا پايان تير ۹۵ تمام کلاس هاي مدارس کشور سيستم گرمايشي غيراستاندارد نخواهند داشت.

در روستاها ومناطقي که شبکه گازرساني وجودنداشته باشد نمي توانيم از پکيج يا شوفاژ استفاده کنيم.

از 300 ميليارد تومان بودجه استاندارد سازي سيستم گرمايشي 140 ميليارد تومان تخصيص يافته است.

برخي از دانش آموزان حادثه شين آباد نياز به ۲۰ بار عمل جراحي ترميمي دارند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار