پس از چند روز انتشار اخبار متناقض در مورد سرنوشت فرماندار بروجرد، سرانجام خبر استعفای وی و پذیرش آن از جانب استاندار لرستان پایانی بر این موضوع بود. پس از اینکه در اواخر هفته گذشته، خبرهای
متناقضی درباره عزل منوچهر فراقی منتشر شد و وی این شایعات را تکذیب کرد، امروز
اعلام شد، وی پذیرفته که استعفا دهد و استاندار لرستان
نیز با استعفای وی موافقت کرده است.
به گزارش «تابناک»، کنار رفتن فراقی از مسئولیت فرمانداری ویژه بروجرد که همزمان معاون استاندار نیز هست، پس از سلسله جنجالهایی رخ داد که به سبب برگزار نشدن همایش ملی تبیین شخصیت علمی امام خمینی (ره) در شانزدهم و هفدهم اردیبهشت در دانشگاه دولتی آیتالله بروجردی به وجود آمده بود.
قرار بود این همایش با حضور حجتالاسلام سید حسن خمینی، حجتالاسلام قربانعلی دری نجفآبادی و حجتالاسلام سید هاشم رسولی محلاتی برگزار شود، ولی بنا به گفته منابع نزدیک به دولت، پس از آنکه برخی «جریانهای افراطی» بدون هیچ گونه تجمع و بیانیه و تنها با فرستادن چند پیغام خصوصی به فرماندار بروجرد، مانع سخنرانی نوه امام (ره) در همایش تبیین جایگاه علمی امام خمینی (ره) در شهرستان بروجرد شدند، رئیس جمهور ضمن آنکه خواستار عزل فرماندار این شهر شده، دستور پیگیری دقیق این ماجرای تأسفبار را صادر کرده بود.
پس از اینکه این خبر نخست از سوی فرماندار بروجرد تکذیب شد، اعلام گشت تصمیمگیری در این باره به امروز دوشنبه موکول شده و امروز نیز رحمانی فضلی وزیر کشور اعلام کرد، فرماندار بروجرد به دلیل قبول قصور خود استعفا داد و استاندار لرستان نیز این استعفا را پذیرفت.
صرف نظر از اینکه روند واقعی کنار رفتن فرماندار بروجرد ـ که از انتصاب وی به این مسئولیت کمتر از شش ماه میگذرد ـ چه بوده و از بین دو خبر برکناری یا استعفا کدام یک درست است، مرور روند ایجاد مشکل برای برگزاری همایشها و سخنرانیهای شخصیتهای مهم سیاسی قابل توجه است.
لغو برنامههای سخنرانی سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و نماینده کنونی رهبری در این شورا در سال گذشته خبرساز شد. ادعای بروز مشکل در سخنرانی هاشمی رفسنجانی در کیش در نوروز امسال با خبرهایی حتی درباره احتمال برکناری فرماندار لنگه همراه شد و به تازگی رسانههای نزدیک به دولت به نقل از فرزند مرحوم طاهری خرمآبادی به انتقاد از دولت پرداختهاند که «استانداران به جای اینکه بخواهند با این گروههای فشار برخورد کنند، صورت مسأله را پاک کرده و کلا سخنرانیها را لغو میکنند تا هیچ برخوردی نشود».
البته نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که فرمانداران باید توانایی همه مسئولیتهای خود در شهرستانها را داشته باشند تا شایسته مسئولیتی باشند که بر عهده آنها قرار گرفته است، ولی اکنون که فرماندار بروجرد مسئولیت خود را به سبب قصور در برگزاری همایشی در این شهرستان از دست داده است، این پرسش پیش میآید که دولت و رسانههای نزدیک به آن، تنها برقراری نظم و آرامش مراسم مربوط به شخصیتهای مهمی مانند هاشمی رفسنجانی و نوه امام راحل را مهم میدانند یا اینکه چنین حقی را برای سعید جلیلی و محمود احمدینژاد نیز قائلند.
در روزهای اخیر در میان خبرهای فراوانی که در مورد احمدینژاد منتشر میشود، ادعا شده که وی می خواهد در دورهای به برخی از استانها سفر نیز بکند. آیا جلوگیری از به هم زدن برنامههایی از این دست، برای دولت روحانی و وزیر کشور وی نیز این اندازه اهمیت دارد که فرماندار یک شهرستان را به دلیل قصور درباره آن کنار بگذارد؟
وزیر کشور همچنین اظهار داشته از ۴۳۰ فرمانداری که در حال حاضر در کشور فعالند تاکنون ۲۴۰ تن از آنان با هماهنگی و همراهی مسئولان منطقهای جابجا شدهاند و جابجایی برخی دیگر از آنان نیز در دست انجام است. انتصاب مقامات مطلوب دولت حق هر دولتی است و سرعت انتصاب فرمانداران در این دولت از دولت گذشته نیز کمتر بوده است. با پایان یافتن روند انتصاب فرمانداران در دولت جدید، آنگاه دولت کاملا پاسخگوی عملکرد فرمانداران خود خواهد بود.
این در حالی است که روزنامه جمهوری اسلامی که از نزدیکترین روزنامههای کشور به رئیس جمهور است، امروز مدعی شده که فرماندار یک شهرستان در غرب کشور، به صورت یک افسر راهنمایی و رانندگی به سبب اصرار وی بر رفتار برابر قانون سیلی زده است. اگر چنین خبری درست باشد، سرنوشت این فرماندار چه خواهد بود؟