صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
رئیس اتحادیه صادرات پتروشیمی در گفت‌وگو با «تابناک»:

بنزین وارداتی با بنزین تولید داخل مخلوط می‌شود

در حالی که موضوع افزایش کیفیت بنزین توزیعی در سراسر کشور از سال‌های گذشته مورد توجه کار‌شناسان و منتقدان قرار گرفته‌ و همواره بر غیر استاندارد بودن بنزین تولید داخل در پتروشیمی‌ها تأکید شده، امروز رئیس شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی اذعان کرد‌ه که کیفیت بنزین در سال جاری بهبود یافته است.
کد خبر: ۳۷۵۳۵۳
| |
14109 بازدید
|
۸
بنزین وارداتی با بنزین تولید داخل مخلوط میشوددر حالی که موضوع افزایش کیفیت بنزین توزیعی در سراسر کشور از سال‌های گذشته مورد توجه کار‌شناسان و منتقدان قرار گرفته‌ و همواره بر غیر استاندارد بودن بنزین تولید داخل در پتروشیمی‌ها تأکید شده، امروز رئیس شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی اذعان کرد‌ه که کیفیت بنزین در سال جاری بهبود یافته است.

به گزارش «تابناک»، در حالی که متخصصان همواره بر مشکلات استاندارد بنزین‌های تولید داخل کشور تأکید کرده‌اند و بالا بودن مقدار آروماتیک این بنزین‌ها را از دلایل عمده آلودگی هوای شهرهای بزرگی همچون تهران می‌دانند، امروز معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی اشاره کرد‌ که کیفیت بنزین تولیدی امسال به مراتب بالا‌تر از گذشته است.

عباس کاظمی گفت: قطعاً بنزین امسال فوق‌العاده از بنزین سال گذشته کیفیت بهتری دارد و ما می‌توانیم این مسأله را اثبات کنیم. در طول سال هم تولید بنزین ثابت است و ما متوجه نمی‌شویم چرا آلودگی هوا را به این مسأله نسبت می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲۵ درصد ‌بنزین تولیدی کشور ‌از استاندارد یورو ۴ برخوردار است گفت‌: هنگامی که ۲۵ درصد از بنزین با کیفیت بالاتری توزیع می‌شود، نمی‌توانم درک کنم چرا حمله به بنزین داخلی از سال گذشته بیشتر شده است. اکنون حدود نیمی از جایگاه‌های تهران و کرج بنزین یورو ۴ توزیع می‌شود که در تعدادی از آن‌ها تابلوی توزیع بنزین پاک نیز نصب شده است.

سخنان کاظمی در حالی است که رئیس اتحادیه صادرات پتروشیمی با تأیید سخنان کاظمی، اما روی دیگری از مشکلات بنزین تولید داخل را بازنمایی می‌کند.

خسروجردی در گفت‌وگوی خود با «تابناک» پیرامون موضوع کیفیت بنزین تولید در داخل و درست بودن سخنان معاون وزیر نفت عنوان کرد: اکنون مقداری بنزین برای مصرف داخلی کمبود داریم که این مقدار بنزین وارد می‌شود. این بنزین وارداتی با اکتان بالا‌تر است که با بنزین تولید داخل مخلوط می‌شود تا سطح اکتان و استاندارد بنزین تولید داخل افزایش یابد.

وی اشاره کرد: پیش از این، واردات بنزین به دلیل تحریم و حمل و نقل با مشکلات بسیاری روبه‌رو بود، ولی اکنون کاهش تحریم‌ها منجر به آن شده‌ که دست دولت و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی برای واردات باز‌تر باشد و در نتیجه، اینکه کیفیت بنزین در سال جاری افزایش یافته، می‌تواند درست باشد.

وی افزود: ‌بنزین تولیدی در شازند با استاندارد یورو ۴، اکنون برای شروع روانه بازار تهران ‌و در این شهر توزیع می‌شود؛ اما از تعداد جایگاه‌هایی که اکنون در تهران بنزین یورو ۴ توزیع می‌کنند اطلاع دقیقی ندارم.

خسروجردی تأکید کرد: اکنون واردات Additive‌ها (اکتان افزا‌ها) و کاتالیزور‌ها ساده‌تر شده است. همچنین واردات بنزین با کیفیت و اکتان بالا‌تر برای مخلوط کردن با بنزین تولید داخل برای افزایش کیفیت بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها بهتر و با سهولت بیشتری نسبت به گذشته انجام می‌گیرد که البته باید پالایشگاه‌ها در ‌تولید بنزین تجدید‌نظر کنند.

بنزین وارداتی با بنزین تولید داخل مخلوط میشود

وی ادامه داد: ‌باید برای افزایش تولید بنزین با استاندارد یورو ۲ و یورو ۴ در پالایشگاه‌ها برنامه‌ریزی شود. ما هم‌اکنون در حال گذار هستیم و‌ بحث واگذاری‌ها و تغییر مدیریت‌ها و ‌سیاست‌ها در حال تغییر است و این روند برنامه‌ریزی را با مشکل مواجه می‌سازد.

خسروجردی اعلام کرد: ‌هم‌اکنون پالایشگاه‌های کوچکی توسط بخش خصوصی فعال شده‌اند که در زمینه سولفور زدایی توسط متخصصان ایرانی ایجاد شده‌اند. قرار است فردا یکی از این مراکز در ایلام با حضور مسئولین ‌‌رسما افتتاح شود. ناگفته نماند که پالایشگاه دیگری نیز در اهواز مستقر است.

وی همچنین تأکید کرد: چاره‌ای جز افزایش کیفیت بنزین تولید داخلی نداریم و حتی این موضوع تنها مربوط به بنزین ‌نیست، بلکه در بحث گازوئیل، گاز LPG و به ویژه مازوت باید اقدامات جدی شود. اکنون حتی افغانستان نیز که پیش از این چندان در خصوص استاندارد سوخت جدیت نداشت، بحث کیفیت و استاندارد بالا را مد نظر قرار داده و در مرزهای خود بر این موضوع نظار‌ت دارد.

وی گفت: برای آنکه بخش خصوصی بازار داخلی را ‌داشته باشد، چاره‌ای جز افزایش کیفیت تولید بنزین ندارد؛ بنابراین، فشاری که از سوی دولت وارد می‌شو‌د منجر به آن خواهد بود که کیفیت بنزین باز هم افزایش پیدا کند.

سخنان خسروجردی در حالی است که معاون وزیر نفت، تنها از تولید بنزین یورو ۴ در پتروشیمی اراک و توزیع آن در تهران و کرج یاد کرده، ولی به موضوع واردات بنزین با اکتان بالا و اختلاط آن با بنزین تولید داخل برای افزایش اکتان هیچ اشاره‌ای نکرده است.

از سوی دیگر، در حالی مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی از تولید ۲۵ درصدی بنزین یورو ۴ در کشور و توزیع آن در تهران و کرج سخن می‌گوید که با فرض پذیرش این نکته، هنوز ۷۵ درصد از سوخت مصرفی کشور ‌استاندارد لازم را ندارد و بی‌گمان‌ آلاینده و سرطان‌زاست.

‌حتی در خود موضوع توزیع بنزین یورو ۴ در سطح تهران نیز نکته‌ای وجود دارد که مسئولان به آن هیچ اشاره ندارند‌ و آن اینکه آیا بنزین یورو ۴ از طریق چاه‌های سوخت و پمپ‌های جداگانه در جایگاه‌ها توزیع می‌شود یا آنکه همین بنزین نیز در اختلاط با بنزینی با استاندارد پایین‌تر در جایگاه‌ها به دست مشتریان می‌رسد؟

آنچه اکنون از وضعیت جایگاه‌ها بر‌می‌آید، اینکه گویا همین توزیع بنزین یورو ۴ نیز از طریق‌‌ همان چاه‌ها و پمپ‌های موجود صورت می‌گیرد که خود این موضوع را به ذهن ‌می‌‌رساند که دست‌کم در برخی ‌موارد این بنزین با بنزینی با استاندارد پایین‌تر مخلوط شده و به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

همه این موضوعات در حالی است که مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش به جای آنکه بر موضوع کیفیت پایین و عدم استاندارد بخش اعظمی از سوخت مصرفی کشور صحه گذاشته و با تأیید آن در پی رفع مشکلات بر‌آیند، همچنان از موضع خود دفاع می‌کنند و قائل به این هستند که کیفیت بنزین تولید در کشور در حال بهبودی است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
رنگ آسمان شهرهای ایران نشان دهنده صحت صحبت دوستان هست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
ما شديم موش آزمايشگاهي! يعني چي بنزين استاندارد خارجي با بنزين غيراستاندارد اخلي مخلوط مي شود؟ مگه آش شله قلم كاره؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
اطفا بنزین وارداتی را بدون اینکه با بنزین داخلی مخلوط کنید با قیمت گرانتر بفروشید و اجازه ندهید هوا آلوده شود
پاسخ ها
کارشناس نفتی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
اونوقت شما حاضرید قیمت واقعیشو بپردازید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
چرا فقط بنزین گازوییل اوضاعش بدتره
اتوبوس های شهری تو ترافیک شدن کارخونه دودی کردن مردم
کمربندی هر شهر و که نگاه کنی اینقدر آلوده هست که کلا بوی محیط اطرافش بوی گازوییل میده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
شما متخصص خراب کردن محصولات با کیفیت هستین. مگه پراید به این روز نیفتاد ؟ مگه پیکان موتور پژویی یادتون رفته ؟ یا بدنه پژو با موتور پیکان.....؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
من که هر روز سردرد دارم.قطعاً بنزین های تولید شده در ایران علت اصلی آلودی هواست.آقایان لطفا فکری به حال ما بکنید.
داود سجادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
تکنولژی موتور های درون سوز مورد استفاده در ایران قادر به سوزاندن کامل سوختهای فسیلی مورد استفاده در ایران را ندارد.الایندگی ناشی از سوخت ناقص این موتور ها باعث الایندگی هوا شده است.
چنانچه گوش شنوا وجود داشته باشد پیشنهاد میگردد با نصب یک سیستم که قادر است در مجاورت یک کاتالیزور مخصوص اب را به هیدروژن واکسیژن تبدیل وانرا به سر سوپاپها منتقل نماید وسوزاندن سوخت در موتور های دیزلی وبنزینی را حداقل 30% افزایش دهد الودگی هوا را 30% کاهش دهید.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...