بازدید 4080

غربی ها فیلسوف هستند اما حکیم نیستند

کد خبر: ۳۶۹۴۰۰
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۷ 06 January 2014
عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: در اینکه فیلسوفان غربی فیلسوف هستند، شکی نیست اما نظیر حکمای اسلامی اتصالاتی با مبدأ هستی نداشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، چهارمین جایزه علمی استاد علی‌محمد کاردان و بزرگداشت رضا داوری اردکانی پیش از ظهر امروز (دوشنبه 16 دی ماه) در تالار کوثر دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران برگزار شد.

آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد در این مراسم با اشاره به اینکه هر دو بزرگواران مرحوم کاردان و استاد رضا داوری اردکانی، حکیم هستند، گفت: کلمه حکیم 16 بار در قرآن تکرار شده و اینکه خداوند به هر کسی این حکمت را نمی‌دهد، صحت دارد.

وی با اشاره به تفاوت بین فلسفه و حکمت گفت: هر فیلسوفی حکیم نیست شاید هر حکیمی فیلسوف باشد ولی برعکس آن نمی‌شود تفاوت فلسفه و حکمت در نحوه اتصال با خداوند و مبدأ هستی است، در اینکه فیلسوفان غربی فیلسوف هستند شکی نیست و من موافق این نیستم که به غربیان فحش بدهیم، به طور مثال شخصی نظیر کانت بسیار بزرگ بوده اما نظیر حکما اتصالاتی با مبدأ هستی نداشته است. لقمان یک حکیم است که به فرزندش توصیه‌های حکیمانه می‌کند.

آیت‌الله محقق‌داماد در ادامه با سخنانی درباره اهمیت مسؤلیت‌پذیری در نهادهایی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شما را به خدا سوگند می‌دهم که همه چیز در این شورا علمی باشد و مسؤلیت‌ها را به کسانی بسپارید که از نظر علمی متخصص باشند همه کس نمی‌توانند اینجا به اداره امور بپردازند، مدیریت آموزش و پرورش یک تخصص علمی است و امروز ادعا می‌کنم که متأسفانه آموزش و پرورش کشور هنوز مدیریت علمی نمی‌شود برای همین است که این همه مشکلات محیط زیست، اخلاق عمومی، برخوردهای بد خیابانی و ... را مشاهده می‌کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه تعلیم و تربیت مسأله روز جامعه است، یادآور شد: به عنوان یک معلم دانشگاه دست همه معلمان دانشمند را می‌بوسم. عزیزم استاد داوری با فلسفه غرب مأنوس هستند و از کودکی به دلیل همشهری‌بودن با خانواده ایشان رفت‌وآمد داشتم قاطعانه می‌گویم که ادب و تواضع ژنتیکی در خانواده آنها جریان دارد. استاد حائری یزدی یک باری می‌گفتند که اتاقشان زباله‌دان تاریخ است، استاد داوری به ایشان گفتند که زباله‌دان تاریخ هم جای خوبی است ایشان مکرر به منزل آیت‌الله حائری می‌رفتند و راجع به فارابی کار می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه از استاد داوری می‌خواهم که در سمتشان در فرهنگستان علوم باقی بمانند و ما را به دست کسانی که نمی‌خواهیم نسپارند، توضیح داد: اگر هرجایی دموکراسی را فحش می‌دانیم اینجا بیاییم و دموکراسی را برقرار کنیم و از استاد داوری می‌خواهم که در این جا باقی بمانند فرهنگستان علوم افتخار حضور ایشان را دارد و من استاد پیری هستم که افتخارم عضویت در این فرهنگستان بوده و همه ما اساتید خوشمان می‌آید که اینجا باشیم اما متأسفانه از وقتی که فرهنگستان هم اعضایش انتسابی شد دیگر ارزشش کمتر نمود پیدا کرد البته بازهم استاد داوری در این جا ایستادگی کرد و بحران را گذراند.

وی در پایان گفت: ‌امروز در دولت تدبیر و امید که البته انتظاری جز تدبیر از آن نداریم، امیدواریم خلاف تدبیر عمل نکند و بزرگان ما در این سمت‌ها باقی بمانند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل