بازدید 5924
گفت‌‌وگوی «تابناک» با کرباسچی و روح‌الامینی؛

آیا نشست با احزاب به فعالیت آنها می‌انجامد؟

باید کاری کنیم که احزاب تصمیم‌گیر برای قدرت باشند. از سوی دیگر، دولت باید احزاب را یار و همراه خود بداند و نصیحت‌ها و انتقادهای آن‌ها را تحمل کند. وی در ‌‌پایان خواستار باز کردن دست و پای احزاب شد، چرا که آن‌ها دشمن کشور نیستند.
کد خبر: ۳۶۸۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۳ 05 January 2014
دیروز نخستین نشست هم‌اندیشی دولت روحانی با احزاب با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در سالن پیامبر اعظم (ص) این وزارتخانه برگزار شد. در این نشست، پنجاه حزب فعال حضور داشتند که بنا بر شاخص‌هایی همچون برگزاری منظم جلسات شورای مرکزی، برگزاری بموقع کنگره و داشتن ترکیب مشخص از بین احزاب و تشکل‌های کشور برگزیده شده بودند.

هدف از برگزاری این نشست نیز تبادل نظر، هم اندیشی و شناسایی موانع پیش روی فعالیت احزاب اعلام شد. در این نشست علاوه بر نمایندگان احزاب سید کاظم میرولد، قائم مقام وزیر کشور در امور سیاسی و محمدعلی پورموسوی، مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیرکمیسیون ماده ۱۰ احزاب نیز حضور یافتند.

در همین راستا «تابناک» با برخی از مسئولان احزاب و تشکل‌ها، ‌گفت‌وگوی کوتاهی انجام داده است.

در این بخش، گفت‌و‌گوی «تابناک» با «غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب «کارگزاران سازندگی» و «عبدالحسین روح الامینی» دبیرکل حزب «توسعه و عدالت» را می‌خوانید.

کرباسچی در ارزیابی جلسه احزاب در وزارت کشور بیان داشت: این جلسه شروع خوبی بود و اگر همین روند ادامه ‌داشته باشد و به سخنانی که گفته می‌شود، عمل شود، جای امیدواری است.

همچنین دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی درباره دعوت از همه احزاب و ملاک انتخاب آن‌ها توسط وزارت کشور گفت: قرار بوده ‌‌از احزابی که ‌مشکلات دادگاهی نداشتند، دعوت شوند؛ اما اینکه چرا از احزابی مانند حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی دعوت نکرده بودند، باید از خود وزارت کشور پرسید.

او در مورد اینکه آیا‌ در برخورد با احزاب روند قانونی وجود دارد یا مورد قبول دولت هست یا خیر، بیان داشت: این پرسش‌ها باید از دولت پرسیده شود.

وی افزود: در این جلسه اشاره صریحی به عدم حضور این احزاب نشد.

کرباسچی همچنین در مورد نگاه حزب متبوعش به برگزاری چنین نشست‌هایی افزود: ما از هر قدمی برای تحکیم جایگاه و بازیابی احزاب در کشور حمایت می‌کنیم. تحزب در قانون اساسی و از پایه‌های دمکراسی است. تحزب گرایی از ضروریات کشور برای رسیدن به دموکراسی و انتخابات معقول است و از سوی دیگر، حتما باید جایگاه احزاب روشن شود.

وی در مورد خانه احزاب گفت: این خانه وجود داشته و قرار است موانع آن برطرف شود. از قبل وزارت کشور فعالیت خانه احزاب را تعلیق کرده است، چرا که بعضی از احزاب در انتخابات قبلی اشکالاتی را به انتخابات وارد کردند، ولی به هر صورت نهاد خانه احزاب وجود دارد. یک سری امکانات و پرونده‌هایی نیز که متعلق به خانه احزاب است نیز هست که وزارت کشور قول داده است آن‌ها را بازگرداند.

همچنین کرباسچی گفت، وزیر کشور هم اعلام کرد که اگر بنا بر قانون انتخابات (خانه احزاب) برگزار شود، دولت با ادامه فعالیت این خانه موافق است.

وی در واکنش به سخنان محمد‌رضا خاتمی پیرامون نحوه فعالیت احزاب بیان داشت، من صحبت‌های ایشان را نشنیده‌ام و ترجیح می‌دهم اظهار نظر نکنم.

کرباسچی درباره نحوه ارتباط حزب گارگزران با دولت افزود: کارگزاران در انتخابات فعال بوده، ‌ ولی این دولت توسط کارگزاران تشکیل نشده است. شما ببینید چند تن از این حزب در هیأت دولت حضور دارند. اینکه دولت توسط کارگزاران اداره می‌شود، حرف درستی نیست. حزب کارگزاران به عنوان حزب تحول‌خواه و اصلاح‌طلب در این انتخابات فعالیت و در تشکیل دولت نقش داشته است.

عبدالحسین روح‌الامینی ‌نیز برگزاری چنین نشست‌هایی را بسیار مفید و سازنده دانست و گفت: در نشست احزاب که به ابتکار وزارت کشور برگزار شد، مسائل مهمی بیان شد که امیدوارم این صحبت‌ها جامه عمل به خود ببیند.

همچنین وی گفت: بنده در این نشست به چند مورد‌ اشاره کردم که به نظرم در آینده احزاب بسیار مهم است؛ برای نمونه، گفتم پارلمان دانش‌آ‌موزی در کشور داریم، ولی پارلمان احزاب نداریم، به همین دلیل نیازمند، تأسیس چنین نهادی از دل برگزاری چنین جلساتی هستیم؛ بنابراین، امیدواریم از این جلسات به عنوان پارلمان احزاب یاد‌ و تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: من به مسئولان وزارت کشور توصیه کردم که مُر قانون را اجرا کنند و از برخورد سلیقه‌ای بپرهیزند. به مسئولان توصیه کردم ‌در مسیر رو به جلو و با تأکید بر مشترکات حرکت کنند و رفاقت در عین رقابت‌باشد، ولو ‌گلایه‌های زیادی وجود دارد و مسائلی در گذشته به وجود آمده است، اما باید رو به جلو حرکت و اعتمادسازی کنیم.

روح‌الامینی در ادامه گفت: ما نباید کاری کنیم که مردم گمان کنند احزاب تشنه قدرت هستند، بلکه باید کاری کنیم که احزاب تصمیم‌گیر برای قدرت باشند. از سوی دیگر، دولت باید احزاب را یار و همراه خود بداند و نصیحت‌ها و انتقادهای آن‌ها را تحمل کنند. وی در ‌‌نهایت خواستار باز کردن دست و پای احزاب شد، چرا که آن‌ها دشمن کشور نیستند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۱
انشاءا... روزی برسد که دولت ها از احزاب نترسند و اجازه فعالیت آن ها سلیقه ای نباشد و احزاب نماینده واقعی افکار عمومی هستند ولی متاسفانه در دولت نهم و دهم نشان داده شد که احزاب هیچ جایی در تصمیم گیری ندارند
احزاب باعث رشد وشکو فایی هر کشور ی خواهد شد.
پاسخ ها
بهمن
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
این احزاب اگر فعال و به فکر مردم و جامعه باشند موجب رشد و شکوفایی می شود نه اینکه به فکر منافع یک عده ای خاص که تازه ضرر و زیان جبران ناپذیری به جامعه و مردم تحمیل می کند. عموما احزاب در ایران تعطیل است مگر در انتخابات !!!
حزب یعنی دروغ و دغل !
حزب یعنی من خوبم ، بقیه کشک!
حزب یعنی هر کاری بکن ولی در جهت منافع حزب!
حزب یعنی گور ... مردم !
در اسلام حزبی غیر از حزب الله وجود ندارد!
تو رو خدا مثل زمان خاتمی حزب و حزب بازی راه نیندازید که فقط و فقط مردم بیچاره متضرر می شوند و یک عده جیب هایشان پر می شود!
در آخر به این نتیجه خواهیم رسید که در شرایط فعلی وجود احزاب غیر ممکن است. اگر حزب هم داریم اسما حزب است و نه رسما.
دشمن مردم وكشورآنهايي هستند كه به هرنحوي مشاركت ازادمردم درتصميم گيري وتصميم سازي رامحدودوياممنوع نموده ويا مينمايند.اين افراددرك نمي كنندكه بدون مردم وملت ايران هيچ وپوچند
تا الان که ایران فقط خانه ی یه حزب بوده و بقیه ی احزاب همسایه بودن . حالا ببینیم با این کار جایی واسه سیاسیون در حاشیه باز میشه ؟! آیا واقعا سیاسیون وارد جبهه ی خودشون میشن ؟! بعضیا از این محافظه کاریشون دست ور میدارن !؟ فقط خداکنه تا انتخابات مجلس این اقدام عملی بشه تا مردم توی انتخابات با احزاب سروکار داشته باشن نه افراد .
احزاب؟؟!!! يعني چي؟مگه ما اين چيزارو هم تو ايران داريم؟
هيچ نشستي به فعاليت نمي انجامد مگر آستين بالا بزنند. با حرف زدن كه نميشه فعاليت راه انداخت بابا جون من..!!!!!!
فرهنگ حزب داشتن باید از آن تعریفی شود نه اینک دولت تعریفی کند و دیگران تعریف دیگری و همه در یک معنای مشترک که آن هم منافع ملی کشور است با هم توفق داشته باشند و یگران نخواهند فقط برای هم حزبی خود قدرت رابخواهند و بقیه را به عناوینی از میدان رقابت بیرون کنند در ضمن باید سعی شود منافع داشتن خزب برای جامعه را نهادینه کنیم
ظاهراً بنده خيلي سماجت به خرج ميدهم، شما نظر بنده را هيچ وقت منتشر نمي كنيد ، حتي مطلبي كه در خصوص آن نظر ميدهم از صفحه پاك مي شود( مثل مطلب مربوط به اقدام به موقع قوه قضائيه در مورد بابك زنجاني )، اما باز در بحث ها مشاركت مي كنم. لااقل اظهار نظر از لحاظ رواني براي خودم خوب است و عدم نشر شما ايرادي ندارد.
اصولاً تا زمانيكه حزب به معناي واقعي كلمه و آن تعريفي كه در فرهنگ علوم سياسي از آن به عمل آمده و در دنياي مدرن امروز ساز و كار ويژه خود را دارد(يك محصول غرب است مثل شكل حكومت خودمان ، و...) در كشور ما حاكم نشود ، مديريت كشور به همين شكل ديمي و من درآوردي ادامه پيدا خواهد كرد. استقرار نظام سياسي مبتني بر فعاليت احزاب نيازمند ايجاد بستر لازم در اين خصوص است. فعلاً مسئولان مملكت ما در برائت از حزبي بودن از هم سبقت مي گيرند و هر كسي رأي احزاب را در انتخابات اخذ مي كند ، اما بعد خود را وابسته به هيچ حزبي نمي داند يا وضعيت فعلي احزاب را نكوهش مي كند. در حاليكه وظيفه دولت بستر سازي براي فعاليت احزاب بر اساس عرف پذيرفته شده جهاني آن است ، نه ميل و اراده من حاكم. و فرهنگ سازي در جامعه جهت زدودن منفي بافي هاي ساليان متمادي چه قبل و چه بعد از انقلاب در خصوص احزاب. تا اين زمينه ها فراهم نشود ، حزب واقعي هم شكل نخواهد گرفت بلكه احزابي شكل خواهند گرفت به مقتضاي وضعيت جريان هاي سياسي و دولت محور نه مردم محور و از پايين به بالا.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار