بازدید 8143

هر ایرانی چقدر لبنیات مصرف می‌کند؟

کد خبر: ۳۶۸۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹ 04 January 2014
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: در حال حاضر سرانه مصرف شیر و فرآورده های لبنی صنعتی، مصرف سنتی و شیرخشک برای هر ایرانی 120 کیلوگرم است.

سعید سلطانی سروستانی در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته حدود 9 میلیون و 200 هزار تن شیر خام در کشور تولید شد که این میزان تولید نشان دهنده سرانه مصرف 120 کیلوگرم شیر و فرآورده های لبنی برای هر ایرانی است.

وی میزان ورودی شیر در صنایع لبنی را حدود 6 میلیون تن اعلام و تصریح کرد: بدون احتساب مصرف شیرخشک، خودمصرفی و مصرف سنتی سرانه مصرف این محصول به 80 تا 85 کیلوگرم می رسد.

وی تاکید کرد در کشورهای پیشرفته جهان مصرف سرانه شیر و فراورده های لبنی برای هر نفر سالانه حدود 300 تا 450 کیلوگرم است که اختلاف قابل توجهی با ایران دارد و برای کاهش این میزان اختلاف باید سطح آگاهی مردم و پرداخت یارانه از سوی دولت افزایش یابد.

وی ادامه داد: در دو سال اخیر مصرف شیر و فراورده های لبنی به دلیل بالارفتن قیمت ها با کاهش مواجه بوده است، بنابراین به هر میزان که نرخ این محصولات باارزش غذایی بالا افزایش یابد، تقاضا برای مصرف آن کاهش می یابد که این امر به نفع سلامت و بهداشت عمومی جامعه نیست.

سلطانی با تاکید بر این که دامداران به دنبال افزایش نرخ شیرخام نیستند، گفت: معتقدیم در صورتی که نهاده های مورد نیاز بخش دامی کشور با قیمت مناسب سال گذشته تامین و در اختیار دامداران قرار گیرد، نیازی به افزایش قیمت شیرخام نیست چراکه افزایش نرخ شیرخام به طور قطع گرانی محصولات لبنی را در پی دارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران افزود: در حال حاضر هر کیلوگرم شیرخام درجه یک با بارمیکروبی 100 هزار و چربی 3.2 درصد با قیمت 10 هزار و 800 ریال در محل دامداری و 11 هزار و 100 ریال در محل کارخانجات فرآوری محصولات لبنی به فروش می رسد.

به گزارش ایرنا قیمت یک تا یک و نیم لیتر شیر فرآوری شده در دو سال قبل حدود شش هزار تا 65 هزار ریال بود که این نرخ اکنون به 25 هزار و 500 تا 27 هزار و 500 ریال رسیده است.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۰
تازه اگر همان میزان مصرفی خاصیت واقعی را داشته باشد.
متاسفانه یارانه ای از این بابت تعلق نگرفته ویارانه هم حتی جوابگوی هزینه انرژی خانواده هانمی شودوعدم مصرف سرانه شیر ولبنیات درایران دردرازمدت باعث بیماریهای مفصلی فپوکی استخوان ،بیماریهای تنفسی وموارد بسیار تخصص که ازاطلاعات افراد عادی مانند حقیر خارج است وبهتر است جهت مصرف سرانه شیر ولبنیات وگوشت قرمز چاره ای اندیشیده شود وحتی قراربوده که برای مصرف گوشت هم یارانه تعلق بگیرد.0000000
سطح آگاهی مردم؟؟!!!!!!! یعنی واقعا مردم خودشون نمیدونن شیر مفیده براشون؟؟؟!!!!!!! این مشکل و هزاران مشکل دیگه مثل بیکاری، تورم، ازدواج،طلاق،اعتیاد،بیماری های روحی و جسمی، دزدی، خشونت، ناامنی و..... نمیگم 100درصد ولی به میزان خیلی زیاد ریشه تو مشکلات اقتصادی داره
وقتی یارانشو حذف میکنید مصرف هم کم میشه ...حالا 8-9 سال دیگه باید برای درمان بیماری های چند میلیون نفر چندین برابر هزینه کنید
سوالتون اشتباهه. . ايراني ، سه دسته ميشه . . فقير ، حد وسط ، مايه دار .
فقير جماعت فقط ميدونه لبنيات چيه . . ولي گيرش نمياد بخوره !
حد وسطي ، ميخوره . . ولي بسختي !
ولي مايه دار جماعت ، نه تنها لبنيات ميخوره اونم كيلو كيلو ، بلكه اونقدر داره كه ميتونه با لبنيات حمام كنه . . . . !!!!!!
باسلام- من وهمسرم خانواده ای 2 نفره ایم و بدون فرزند.هم اکنون ماهانه با حداقل مصرف مورد نیاز ، صد هزارتومان تنها هزینه لبنیات ما خانواده 2 نفرس. شما بفرمایید با حقوق 900 تومن و هزینه گوشت و....چ باید کرد؟!!!
سرانه هر نفر به 12 کیلو گرم هم نمی رسد
چرا همش گیر داددین به لبنیات ؟چرااز سرانه مصرف گوشت چیزی نمی گین؟
سرانه هر نفر به ميزان 12 کیلو گرم منطقي بنظر مي رسد
اقای عزیز کارخانه ها یاد گرفته اند و قیمتها را افزایش داده و حجم تولید خود را کاهش داده و با همین مقدار تولید سودی بیشتری عایدشان شود و مدعای حرفم این است که شما یک کارخانه لبنی را پیدا کنید که فول ظرفیت تولید نماید.اگرسرانه مردم اروپا 300 الی 450 کیلو گرم است بیشترین فرهنگ سازی را کارخانه های تولیدی انجام داده و با افزایش ظرفیت تولید و با سودکم و فروش بالا به مردم کشور خود کمک کرده و سود مورد نظر خود را با فروش بالا و سود کم تامین می کنند نه مثل کشور ما که می خواهند با تولید کم و قیمت بالا همان سودی و شاید بیشتر را تحصیل نمایند که دو سال پیش با حجم بیشتر تولید می کردند .و اگر همین ماست بندی های سنتی نبود و شیر را به قیمت پایین نمی دادند شاید این سرانه مصرف هم محقق نمی شد و اگر دولت اجازه واردات شیرو محصولات لبنی را می داد هم قیمت ها شکسته می شد و هم سرانه مصرف افزایش پیدا می کرد.امید است که متولیان این صنعت کمی هم به فکر مردم می بودند.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر