صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
در آستانه رقابت‌های جام قهرمانان قاره‌ها؛

سرو قامتان ایرانی در راه افتخارآفرینی در جام جهانی کوچک

خولیو ولاسکو در هر دو دوره‌ای که در این رقابت‌ها شرکت کرده، دست خالی برنگشته و این ‌بار با تیم ملی ایران، راهی رقابت‌های بین قاره‌ای شده تا قدرت والیبال ایران را به رخ قهرمان دیگر قاره‌ها بکشد. همه منتظر سه‌شنبه هستند تا بار دیگر ‌دلاوری‌های والیبالیست‌های خوب کشورمان را جشن بگیرند.
کد خبر: ۳۵۸۰۷۴
| |
20611 بازدید
|
۲
سرو قامتان ایرانی در راه افتخارآفرینی در جام جهانی کوچک
چند سال پیش، شاید خیلی دور از ذهن بود که کشورمان در یکی از رشته‌های گروهی چنان پیشرفتی کند که بتواند حضوری غیر از توریست در رقابت‌های جهانی و المپیک داشته باشد، چه برسد به این که در رقابت‌های جمع و جوری مثل جام جهانی کوچک که اجتماعی است از چند تیم بر‌تر دنیا در این رشته حضور یابد؛ اما نه تنها این اتفاق برای والیبال کشورمان افتاده که حتی افکار عمومی انتظار کسب مقام هم در این رقابت‌ها را دارند.

به گزارش «تابناک»، پس از حضور چشمگیر تیم ملی کشورمان در رقابت‌های لیگ جهانی و پس از تکرار قهرمانی در جام ملت‌های آسیا، این روز‌ها همه منتظر آغاز رقابت‌های «جام قهرمانان قاره‌ها» هستند تا بازی‌های تیم ملی کشورمان را برابر ابرقدرت‌های دنیا ببینید. با توجه به کلاس بالای والیبالیست‌های کشورمان که روزهای طلایی را با خولیو ولاسکو پشت سر می‌گذارند، چندان عجیب نخواهد بود که از سه‌شنبه روزهای خوبی در انتظار هواداران والیبال کشورمان باشد.

بنا بر این گزارش، از سال ۱۹۹۳ بود که ژاپن پیشنهاد برگزاری رقابت‌هایی را به FIVB داد تا پای قهرمانان قاره‌ها را یک سال پس از هر المپیک به کشورش باز کند و رقابت‌های «جام قهرمانان قاره‌ها» که از آن به «جام جهانی کوچک» (Mini World Cup) هم یاد می‌شود، پایه‌گذاری کند؛ رقابت‌هایی که امسال ششمین دوره‌اش را برگزار می‌کند و ایران، ‌‌قهرمان آسیا در کنار پنج تیم دیگر از چهار قاره از روز سه شنبه، مسابقات سخت و نفس‌گیری را برگزار خواهد کرد.

بنا بر قانون، این رقابت‌ها تعداد تیم‌های حاضر در این مسابقات، شش ‌نیمی از تعداد تیم‌هایی است که در هر دوره جام جهانی حضور می‌یابند. به این ترتیب که چهار تیم از میان پنج قهرمان پنج قاره به همراه ژاپن میزبان و یک تیم مدعو شش تیم حاضر در این رقابت‌ها را تشکیل می‌دهند.

در هر دوره این رقابت‌ها، یکی از پنج تیم قهرمان قاره‌ها که بر اساس ارزیابی‌های فنی در رده پنج قرار گیرد، از حضور در این رقابت‌ها محروم می‌شود و به جای تیم دیگری بنا به صلاحدید اسپانسر و برگزار کننده به این رقابت‌ها اضافه می‌شود. معمولا تیم ششم میزبان المپیک بعدی است و در برخی موارد مانند امسال ایتالیا (نایب قهرمان جام ملت‌های اروپا) را به این رقابت‌ها دعوت کرده‌اند.

به این ترتیب، ایران در کنار برزیل (قهرمان آمریکای جنوبی)، آمریکا قهرمان منطقه نورسکا (آمریکای شمالی و مرکزی)، روسیه (قهرمان اروپا)، ایتالیا (نایب قهرمان جام ملت‌های اروپا) و ژاپن که به عنوان میزبان در همه ادوار این رقابت‌ها بوده، از روز سه شنبه، ۲۸ آبان ماه تا یکشنبه هفته آینده ،سوم آذر ماه، ‌شش روز در دو شهر کیوتو و توکیو به رقابت خواهند پرداخت.

حریفان ایران در این رقابت‌ها

روسیه؛ قهرمان اروپا

سرانجام روسیه در سال ۲۰۱۳ توانست برای نخستین بار قهرمانی قاره سبز را کسب کند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روس‌ها در هیچ کدام از رقابت‌های جام ملت‌ها نتوانستند مقام نخست را از آن خود کنند و این برای نخستین بار بود که سال گذشته در دانمارک و لهستان با شکست ایتالیا قهرمانی اروپا را کسب کرد.

تیم ملی کشورمان سابقه بازی با تیم ملی روسیه را دارد که مهم‌ترین آن به دو بازی رفت و برگشت در لیگ جهانی بر‌می‌گردد که البته در هر دو بازی ملی‌پوشان کشورمان مغلوب روسیه شدند. دیمیتری موزرسکی، دفاع وسط بلندبالای روسیه از ارزشمند‌ترین بازیکن این تیم است.

در میان شش تیم حاضر در جام قهرمانان قاره‌ها، «روسیه» هرچند برای نخستین بار پا به این پیکار‌ها می‌گذارد، ‌تنها تیمی است که از مجموع دیدارهای سابقش در برابر هر یک از پنج تیم دیگر، برنده از زمین بیرون آمده و به عبارت دیگر، برتری با پیروزی‌هایش است.

برزیل؛ قهرمان آمریکای جنوبی

شاید باورتان نشود ولی از سی دوره‌ای که رقابت‌های والیبال جام ملت‌های آمریکای جنوبی برگزار شده، برزیل ۲۹ طلا را به خود اختصاص داده و طول ادوار این رقابت‌ها از ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۳ تنها در ۱۹۶۴ بود که قهرمانی قاره نصیب زردهای برزیلی نشد.

سرو قامتان ایرانی در راه افتخارآفرینی در جام جهانی کوچک
 ۱۹۶۴ هم سالی بود که برزیل درگیر شورش و عملیات مسلحانه و حکومت نظامی بود و همه این‌ها دست به دست هم داد تا برزیل نتواند در جام شرکت کند و در تاریخ این رقابت‌ها بالاخره قهرمانی نصیب یک کشور دیگر شد. برزیل تابستان امسال هم در سی‌امین دوره این رقابت‌ها با برتری برابر آرژانتین قهرمان آمریکای جنوبی و راهی ژاپن شد.

ایران در هر سه بازی که پیش از این برابر برزیل انجام داده بود، مغلوب شده است.

ایالات متحده؛ قهرمان آمریکای شمالی و مرکزی

اینکه آمریکا در جامی که کوبا  حضور دارد عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهد نشان از آمادگی این تیم دارد،‌ به ویژه ‌که رقابت‌های جام ملت‌های امسال در کانادا برگزار نمی‌شود و کانادایی‌ها که سال گذشته در مرحله نهایی لیگ جهانی هم حضور داشتند، امیدوار بودند به یاری میزبانی قهرمانی قاره را به دست آورند؛ اما سرانجام این تیم ایالات متحده بود که پس از چهار سال، قهرمانی را از کوبایی پس گرفت که با پانزده قهرمانی پرافتخارترین تیم این قاره است.

تیم ملی والیبال کشورمان سابقه دو دیدار مقابل آمریکا را در کارنامه خود دارد که البته در هر دو دیدار شکست خورده است.

ژاپن و ایتالیا، تیم‌های بدون جام

ژاپن که به دلیل میزبانی این رقابت‌ها در هر دوره آن حضور دارد، بنا بر قانون این رقابت‌ها، در صورتی که ژاپن قهرمان آسیا هم شده باشد، نائب قهرمان آسیا به عنوان نماینده قاره در این رقابت‌ها شرکت می‌کند. علاوه بر ژاپن، این رقابت‌ها یک مهمان دیگر هم دارد که آن ایتالیاست.

سرو قامتان ایرانی در راه افتخارآفرینی در جام جهانی کوچک
‌معمولا از میزبان المپیک آینده به عنوان تیم ششم در این رقابت‌ها، دعوت می‌شد، ولی در این رقابت‌ها، ایتالیا به عنوان تیم ششم حضور دارد. ماجرا از این قرار است که فدراسیون جهانی، والیبال آفریقا را به دلیل این که نماینده این قاره در المپیک لندن، ضعیف‌ترین نتایج را گرفته و در رده آخر ایستاده و همچنین کنفدراسیون آفریقا در رده‌بندی عملکرد پنج کنفدراسیون زیر‌مجموعه فدراسیون بین‌المللی در رده آخر ایستاده، از حضور در جام قهرمانی محروم کرده و به منظور بالا رفتن سطح کیفی این رقابت‌ها، یک تیم را جایگزین می‌کند.

این جایگزینی هم به انتخاب و پیشنهاد اسپانسر (تلویزیون ژاپن) و برگزارکننده مسابقات (فدراسیون والیبال ژاپن) و هم در پایان‌ تأیید فدراسیون جهانی خواهد بود. سرانجام هم جمع‌بندی‌ها به انتخاب و دعوت ایتالیا انجامید. تیمی که نایب قهرمانی امسال اروپا را یدک می‌کشد و از هواداران پرشماری نیز در ژاپن بهره می‌برد، از این تیم «ایوان زایتسف» به عنوان بهترین زننده سرویس مسابقات اروپایی انتخاب و معرفی شد.

از پنج دیداری که ایران برابر ایتالیا برگزار کرده، در چهار دیدار شکست خورد و تنها در یک دیدار معروف سال گذشته و در لیگ جهانی توانسته برابر این تیم به پیروزی رسد.

جدول برد و باخت بازی‌های رو در روی شش تیم حاضر در این رقابت‌ها:

* یادآوری این مهم لازم است که در این محاسبه و رده‌بندی، تنها مسابقاتی ملاک قرار داده شده‌اند که ‌مستقیم توسط فدراسیون جهانی والیبال برگزار شده اند.

برزیل

ایران

ایتالیا

ژاپن

روسیه

آمریکا

برد

باخت

برد

باخت

برد

باخت

برد

باخت

برد

باخت

برد

باخت

برزیل

3

0

30

20

29

10

27

32

40

24

ایران

0

3

1

4

5

1

0

3

0

2

ایتالیا

20

30

4

1

32

7

24

29

23

17

ژاپن

10

29

1

5

7

23

10

56

9

29

روسیه

32

27

3

0

29

24

56

10

31

13

آمریکا

24

40

2

0

17

23

29

9

13

31


یک آمار جالب تکراری

مانند رقابت‌های لیگ جهانی موزرسکی، دیمیتری موزرسکی و ظریف، بلند‌ترین و کوتاه‌ترین بازیکنان این رقابت‌ها هم لقب گرفت. فرهاد ظریف، لیبروی تیم ملی والیبال ایران با ۱۶۵ سانتی متر قد، به عنوان کوتاه قامت‌ترین و ‌دیمیتری موزرسکی از روسیه با ۲۱۸ سانتی متر، بلندقامت‌ترین مرد حاضر در جام قهرمانان خواهد بود.

سرو قامتان ایرانی در راه افتخارآفرینی در جام جهانی کوچک

سومین حضور ولاسکو در بین‌قاره‌ای

مربی کارآزموده تیم ملی کشورمان برای سومین بار است ‌در رقابت‌های جام بین قاره‌ای حاضر می‌شود. وی پیش از این با تیم ملی ایتالیا قهرمان نخستین دوره این رقابت‌ها در سال ۱۹۹۳ شده بود و پس از آن هم در سال ۲۰۰۵ بار دیگر با ایتالیا به مقام سوم این رقابت‌ها دست یافت. این بار ولاسکو با تیم ملی ایران، سومین حضور خود در این رقابت‌ها را تجربه می‌کند و اشتهای بالای او در کسب موفقیت، ما را به روزهای خوب آینده امیدوار‌تر می‌کند.

‌تیم‌های بر‌تر مردان در جام بین قاره‌ای:


۱۹۹۳: ۱ ـ ایتالیا ۲ ـ برزیل ۳ ـ کوبا
۱۹۹۷: ۱ ـ برزیل ۲ ـ هلند ۳ ـ کوبا
۲۰۰۱: ۱ ـ کوبا ۲ ـ برزیل ۳ ـ یوگسلاوی سابق
۲۰۰۵: ۱ ـ برزیل ۲ ـ امریکا ۳ ـ ایتالیا
۲۰۰۹: ۱ ـ برزیل ۲ ـ کوبا ۳ ـ ژاپن

ترکیب ایران در این رقابت‌ها

خولیو ولاسکو روز جمعه لیست نهایی تیم ملی ایران را برای شرکت در مسابقات جام قهرمانان قاره‌ها اعلام کرد. به این ترتیب، ‌از بیست بازیکنی که در مرحله نخست به اردوی تیم ملی دعوت شده بود، پانزده تن به اردو نهایی رسیدند و از میان آن‌ها تنها یک بازیکن نتوانست در ترکیب نهایی جای گیرد و به این ترتیب کاروان تیم ملی با این بازیکنان راهی ژاپن شد.

سعید معروف، مهدی مهدوی، سید محمد موسوی، عادل غلامی، آرمین تشکری، حمزه زرینی، فرهاد قائمی، علیرضا مباشری، مجتبی میرزا جانپور، رحمان داوودی، شهرام محمودی، امیر غفور، فرهاد ظریف و ناصر رحیمی پناه چهارده بازیکن ولاسکو در این رقابت‌ها به شمار می‌روند.

برنامه بازی‌های ایران در این رقابت‌ها

سه‌شنبه ـ ۲۸ آبان ـ کیوتو

ساعت ۶:‌۴۰ صبح: ایتالیا ـ روسیه
ساعت ۱۰:‌۴۰ صبح: ایران ـ برزیل
ساعت ۱۳:‌۴۰ ظهر: ژاپن ـ ایالات متحده

چهارشنبه ـ ۲۹ آبان ـ کیوتو

ساعت ۶:‌۴۰ صبح: ایران - ایتالیا
ساعت ۱۰:‌۴۰ صبح: برزیل ـ ایالات متحده
ساعت ۱۳:‌۴۰ ظهر: ژاپن ـ روسیه

جمعه ـ اول آذر ـ توکیو

ساعت ۶:‌۴۰ صبح: ایتالیا ـ ایالات متحده
ساعت ۱۰:‌۴۰ صبح: ایران - روسیه
ساعت ۱۳:‌۴۰ ظهر: ژاپن ـ برزیل

شنبه ـ دوم آذر ـ توکیو

ساعت ۶:‌۴۰ صبح: ایران ـ ایالات متحده
ساعت ۱۰:‌۴۰ صبح: روسیه - برزیل
ساعت ۱۳:‌۴۰ ظهر: ژاپن ـ ایتالیا

یکشنبه ـ سوم آذر ـ توکیو

ساعت ۶: ۴۰ صبح: برزیل ـ ایتالیا
ساعت ۹: ۴۰ صبح: روسیه ـ ایالات متحده
ساعت ۱۲: ۴۰ صبح: ژاپن - ایران
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۶
انتشار یافته: ۲
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
ایران هورا
آمریکا سوراخ
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
با آرزوی موفقیت برای فرزندان برومند کشورمان.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟