بازدید 9710

کره شمالی آمریکا را تهدید کرد

کد خبر: ۲۹۹۶۲۵
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۳ 24 January 2013
به دنبال تشدید تحریم‌های سازمان ملل علیه پیونگ‌یانگ، کمیسیون دفاع ملی کره شمالی اعلام کرد، گام‌های مشخصی برای گسترش فعالیت‌های نظامی خود برخواهد داشت که شامل آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای نیز می‌شود.

به گزارش ایسنا، کمیسیون دفاع ملی کره شمالی در بیانیه‌ای اعلام کرد: کره شمالی در مرحله جدید مقابله با آمریکا برنامه‌هایش را برای ادامه انجام آزمایش‌های متعدد موشک‌های دوربرد پنهان نمی‌کند و آزمایش هسته‌ای در سطح بالاتری را به منظور هدف قرار دادن آمریکا انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی در این بیانیه از آمریکا به عنوان «دشمن قسم‌خورده مردم کره شمالی» یاد شده است.

در بیانیه کمیسیون دفاع ملی کره شمالی آمده است: حتی در صورتی که مذاکرات و رایزنی‌هایی با محوریت حصول اطمینان از برقراری صلح و ثبات در منطقه و شبه‌جزیره کره انجام شود، هیچ‌گونه مذاکراتی بر سر خلع سلاح هسته‌ای در شبه‌جزیره کره در آینده ممکن نخواهد بود.

این در حالی است که روز سه‌شنبه 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه 2087 را به تصویب رساندند که در آن از کره شمالی خواسته شده به تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت عمل کرده و از فناوری موشک‌های بالستیک استفاده نکند. طبق این مصوبه، دارایی‌های اداره‌ی فضانوردی کره شمالی، یک بانک، چهار شرکت و چهار تن از مقامات کره شمالی مسدود می‌شود.

در قطعنامه سازمان ملل متحد همچنین بر یافتن راهکاری دیپلماتیک، صلح‌آمیز و سیاسی در راستای از سرگیری مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی تاکید شده است.

خبرگزاری دولتی کره‌شمالی به نقل از بیانیه‌ وزارت امور خارجه‌ این کشور گزارش داد که این اقدام شورای امنیت سازمان ملل «به شدت ناعادلانه» است و هدف خدشه‌دار کردن حق حاکمیت کره شمالی را دنبال می‌کند.

به گزارش دویچه وله، وزارت امور خارجه‌ کره شمالی در بیانیه‌ خود همچنین اعلام کرده است: ما اقدامات فیزیکی برای گسترش و تقویت نیروی دفاعی نظامی خود انجام خواهیم داد و این امر شامل ارعاب اتمی نیز خواهد بود.

در این بیانیه آمده است: دانشمندان و مهندسان ما موشک‌های دیگری خواهند ساخت و موشک‌هایی با قابلیت‌های بیشتر به فضا پرتاب خواهند کرد.

تحریم‌های تازه در شورای امنیت به ابتکار واشنگتن اعمال شد و پس از مذاکرات منظم برای قانع کردن چین و جلب موافقت این کشور به تصویب رسید. چین مهم‌ترین متحد کره‌شمالی و در شورای امنیت از حق وتو برخوردار است.

منظور کره شمالی از «اقدامات فیزیکی» احتمالا یک آزمایش اتمی تازه است. ماه پیش انستیتوی آمریکایی - کره‌ای دانشگاه «جان هاپکینز» بر پایه‌ی تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرد که کره شمالی خسارت‌های سنگین ناشی از باران‌های مداوم در تاسیسات اتمی خود در شمال‌شرقی این کشور را برطرف کرده و در عرض دو هفته‌ آینده می‌تواند به آزمایش اتمی تازه‌ای دست بزند.

یو وو ایک، وزیر کره جنوبی برای وحدت دوباره اخیرا در یک کمیسیون پارلمانی این کشور اعلام کرد که به احتمال زیاد کره شمالی پس از آزمایش موشکی ماه دسامبر خود، به یک آزمایش اتمی دست خواهد زد.

دولت کمونیستی کره‌شمالی در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ به دو آزمایش اتمی دست زد که با واکنش انتقادی شدید جامعه‌ی جهانی روبرو شد. این کشور همچنین موشک‌هایی دوربرد آزمایش کرده است.

کره شمالی در تاریخ ۱۲ دسامبر سال گذشته موشکی دوربرد تازه‌ای به فضا پرتاب کرد که به گفته‌ی مقامات رسمی این کشور حامل ماهواره‌ای برای هدف‌های پژوهشی بود.

سازمان ملل تا کنون تحریم‌های گوناگونی علیه کره شمالی وضع کرده است. مذاکرات شش‌گانه بر سر برنامه‌ی اتمی کره شمالی که در آن افزون بر دو کشور کره شمالی و جنوبی، آمریکا، چین، روسیه و ژاپن نیز شرکت داشتند، از دسامبر ۲۰۰۸ به بن‌بست رسیده است.

از سوی دیگر، کره جنوبی از تحریم‌های تازه سازمان ملل علیه همسایه شمالی خود استقبال کرد و گفت کره شمالی باید به طور کامل از قطعنامه‌های سازمان ملل پیروی کند.

به گفته‌ مقامات کره جنوبی، معنای این سخن آن است که کره شمالی باید همه‌ی سلاح‌های اتمی و برنامه‌های مرتبط با آن را از بین ببرد و همه‌ی فعالیت‌های خود را در رابطه با موشک‌های بالیستیکی متوقف سازد.

به گزارش رسانه‌های کره جنوبی، این کشور همچنین در نظر دارد مستقل از تحریم‌های سازمان ملل، خود نیز تحریم‌هایی علیه کره شمالی وضع کند.

خبرگزاری یونهاپ به نقل از یک دیپلمات بلندپایه‌ کره جنوبی گزارش داد که احتمال اعمال تحریم‌های دیگر توسط کره جنوبی، در مذاکرات میان مقامات این کشور و آمریکا که امروز (پنجشنبه) برگزار خواهد شد، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. فرستاده‌ی ویژه‌ آمریکا برای سیاست‌گذاری در قبال کره شمالی روز چهارشنبه برای دیداری وارد سئول می‌شود. مقامات کره جنوبی و آمریکا پیش‌تر هم درباره‌ی تحریم‌های بیشتر علیه کره شمالی گفت‌وگو کرده‌اند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل