صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
بالاخره چه کسی راست می‌گوید؟

نماینده مجلس: یکی از بانک‌ها 100 میلیون رشوه خواست!

«قرار بود، برای راه‌اندازی کارخانه سیمان سمنگان و اشتغال‌زایی در آن منطقه، یکی از بانک‌ها مقداری ارز و تسهیلات به آن پروژه بدهد، ولی ۱۰۰ میلیون رشوه خواستند. کتبا نامه‌ای به وزیر امور اقتصاد و دارایی نوشتم و موضوع را توضیح دادم اما پاسخی نیامد، حضوری هم که با مدیرعامل آن بانک صحبت کردم، وی گفت: «شایعه است و روال کار این گونه نیست».
کد خبر: ۲۵۴۲۶۵
| |
36455 بازدید
|
امروز سخن از فساد اقتصادی و رشوه‌خواری در نظام مالی و اداری کشور به محافلی راه پیدا کرده که نشان می‌دهد، این بحث تا چه اندازه در کشور جدی است و چگونه به ساحت جامعه و اقتصاد ضربه وارد می‌سازد. سخن گفتن از رشوه‌خواری بانک‌ها برای انجام وظایفی که بر گردن آنهاست، به مجلس و شورای نگهبان رسیده است.

به گزارش «تابناک»، شاید ماجرای فساد مالی بزرگ و فساد در بیمه ایران، نمونه‌هایی از آن چیزی است که مدت‌هاست در کشور باب شده بود، ولی در لایه‌های زیرین جامعه بود و بروز نمی‌کرد؛ اما پس از افشا شدن این دست اتفاقات در کشور بود که مسئولان پی به عمق فاجعه بردند و اکنون سخن از رشوه‌گیری و فساد در کشور، به انتقادات علنی نمایندگان در مجلس تبدیل شده است.

بنا بر این گزارش، اما این روز‌ها زیاد شاهد انتقادات نمایندگان و کار‌شناسان از عملکرد اقتصادی دولت و وضعیت کلی اقتصاد کشور هستیم؛ اما کمی در خصوص این جمله که دیروز موسی الرضا ثروتی در مصاحبه با خانه ملت بیان کرده دقت کنید:

«برای راه‌اندازی کارخانه سیمان سمنگان و اشتغال‌زایی در آن منطقه، قرار بود یکی از بانک‌ها مقداری ارز و تسهیلات به آن پروژه بدهد اما ۱۰۰ میلیون رشوه خواستند؛ کتبا نامه‌ای به وزیر امور اقتصاد و دارایی نوشتم و موضوع را توضیح دادم اما جوابی نیامد، حضوری هم که با مدیرعامل آن بانک صحبت کردم، وی گفت: «شایعه است و روال کار این گونه نیست».

حال نگاهی به جملات دیروز محمود بهمنی در دفاع از بانک‌ها و سازمان‌های زیر نظرش بیندازید که در خصوص رد انتقادات از بانک‌ها برای در اختیار نگذاشتن تسهیلات به تولید بیان شده:

«بانک‌های دولتی و خصوصی با ارائه تسهیلات در این بخش، نقش موثری ایفا کردند و باید با اطلاع‌رسانی صحیح از فشار‌ها و انتقاد‌ها به شبکه بانکی جلوگیری شود».

اقتصاد کشور امروز در وضعیتی است که نظام بانکی برای کمک به راه اندازی یک واحد تولیدی در کشور ـ انجام بخشی از وظایفش ـ درخواست رشوه می‌کند. وزیر اقتصاد در جریان امر قرار می‌گیرد، اما واکنشی نشان نمی‌دهد و بعد رئیس کل بانک مرکزی با تمام وجود از عملکرد نهادهای زیر نظرش ـ نهادهایی که باید بر آنها نظارت کامل و دقیق داشته باشد ـ دفاع می‌کند.

البته دفاع این روزهای بانک مرکزی و مسئولین اقتصادی از عملکرد خود چیز جدیدی نیست. نکته در اینجاست که با وضعیت پدید آمده و رواج باج خواهی و رشوه‌گیری به شکل علنی در اقتصاد کشور، سخن از این می‌شود که مشکل تولید نقدینگی نیست و پایین بودن بهره‌وری و ساختار و کیفیت و... است.

اما در این میان، چه کسی باید از وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی بپرسد، مشکل شما چیست؟ اگر مشکل صنعت و تولید و مردم در این است، مشکل نهادهای تحت نظارت شما برای رشوه‌گیری و باج خواهی در قبال انجام وظایف قانونی چه می‌تواند باشد و این بی‌تفاوتی یا دفاع در مقابل چیست؟

باید توجه داشت که اختلاس و فساد مالی به یکباره ظهور نمی‌کند. جریان فساد از لایه‌های زیرینی آغاز می‌شود که رصد آن‌ها به شدت دشوار است؛ اما پس از مدت زمانی چند و در صورت جلوگیری نکردن از این امر، کار به آنجا می‌رسد که این فساد و رشوه خواری، آشکارا در سطح جامعه و اقتصاد رواج می‌یابد و به یک روزمره تبدیل می‌شود.

همچنین نباید فراموش کرد که ضعف در سیستم های مالی و اداری کشور که منجر به بروز پدیده اختلاس و ارتشاء میشود، ناشی از ضعف نظارت است. بخش های نظارتی یک اصل در بازار پول و سرمایه است چرا که هر هنگام این مهم ضعیف شده است مشکلی در سیستم بانکی به وجود آمده است و لذا باید مکانیزم های نظارتی را در کشور کنترل کرد.

بی گمان، دفاع یا بی‌تفاوتی در مقابل این پدید، در کنار ضعف نظارت و کنترل، بیش از هر چیز دیگری تسریع کننده جریان آن است. برگزاری دادگاه و محاکمه متخلفان، آخرین حلقه زنجیر فساد اقتصادی است و هرچند این امر برای تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی لازم و ضروری است، برای جلوگیری از فساد کافی نخواهد بود.

جلوگیری از پدیده اختلاس و فساد مالی هنگامی محقق خواهد شد که در عین دفاع از عملکرد مثبت نهاد‌ها، در مقابل بی‌قانونی آن‌ها بی‌تفاوت نباشیم و در جایی که می‌دانیم، بخش مهمی از مشکلات ناشی از ضعف عملکرد نهادهای زیر نظارتمان است، بی‌جهت و بدون منطق از عملکرد آن‌ها دفاع نکنیم؛ چیزی که متأسفانه امروز به ندرت آن را می‌بینیم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۶
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
ظاهرا فساد مالی در بانک ها رو به افزایشه
پاسخ ها
مهران
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
ظاهراً؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
در کجا روبه افزایش نیست؟!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
این بانک خیلی با انصاف بوده و عدد درخواستی خیلی کم بوده
نرخ از این بالاتره
سلام
| Ukraine |
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
بابا مگه شما ها خبر ندارین؟
کدوم فساد بانکی؟ چی میگین شما ها!!!
تقصیر استکبار جهانیه عزیز من.
تابناک راستی دلار شد 1990. یه چیزی به استکبار جانی بگو چون هر چی به این مسئولا میگی بهتر نمیشه که بدتر میشه:)
نیکو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
وقتی کاری یا مشکلی با ارگانها و نهادها داشته باشی اولین پیشنهاد یا راه حلی که به نظر میرسد یا پیشنهاد می شود برای تسهیل کارهها ،پرداخت رشوه است این خودش نشانگر وضعیت فر هنگ موجود جامعه است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
تابی جلوی خبر علامت تعجب گذاشتی بابا این چیزا عادی تعجب نداره
کی تا حالا رشوه نداده؟ تبدیل به یه سنت شده تو اداره ها کلانتری و اماکن خصوصی و دولتی یه کار عادی یه با عناوین مختلف از جمله کادو هدیه انعام پاداش و ...
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
سلام
حتما این این نماینده دروغ میگوید زیرا اگر راست بود بهمنی از ترس به دوزخ رفتن در ان دنیا حتما یه تحقیقاتی میکرد........ تابی جان مشکل از مسلمانی ماست خدایش بیامرزد که گفت در غرب رفتم اسلام ندیدم اما مسلمانی دیدم در شرق رفتم اسلام دیدم اما مسلمانی ندیدم اقای خاوری طفلک گناهی نکرده چون خواست بر او ظلم شود ابر و مه و خورشید به او کمک کردند و......... اتقوا...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
محمد خان برعکس گفتی ما همه مسلمانیم ولی چون به احکام اسلام عمل نمی کنیم در جامعه ما اثری از اسلام نیست
شهروز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
الحق نامبرده مثل آیه قرآن ر است گفته است
آشنا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
فساد سيستم بانكي نه تنها در لايه هاي مديران ارشد بانك ها بلكه در لايه هاي پايين بانك همانند كارمندان معمولي نيز رواج پيدا كرده وقتي براي انتقال يك كارمند معمولي به شعب معروف و نزديك بازار چه رايزني هاي كه انجام نمي شود به نظر شما دليل اين همه تقلا چيست ؟ خدمت به خلق الاه !!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
وقتی که از وام ازدواج که به قول خودشون قرض الحسنه است برای 2000000 تومان 200000 هزارتومان کسر میکنند دیگه چه انتظاری میشه داشت حداقل نگن که قرض الحسنه است. اسم قرض الحسنه رو خراب میکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
چون 2 درصد كارمزد ميخواي بدي ناراحتي ؟
کیامهر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
فساد اداری و مالی در کشور یعنی تهدید نظام

باید با تمام دانه درشت ها شدیدا و بدون هیچ گونه ملاحضه ای برخورد کرد .
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
آقا 18 میلیون گذاشتم بانک ... 9 ماه، 20 میلیون بمن وام دادند برای 12 سال باز پرداخت باید 44 میلیون پس بدم . تازه نزدیک به 1 میلیون از اون 20 میلیون خرج محضر و کارشناسی و .... شده که وام گیرنده بدبخت باید بده . یعنی اگر این اسمش نزول نیست پس چیه . تازه بردار خونت هم که در ید قدرت بانکه دیگه . یعنی 20 میلیون با منت گرفتی باید زندگیتو بدی به بانک.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
پس چرا ميريد همين وام رو با 4 يا 5 ميليون فايده به يه بدبخت ديگه ميفروشيد ؟ اسم اين چيه ؟
ایرج
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
واقعا چرا آقای بهمنی از حیثیت خود هزینه میکند ؟آ یادفاعیات ایشان در مورد آقای خاوری
یادتان هست؟ و آیا بهتر نیست نمایندگان مجلس به جای چانه زدن بر سر انتخاب اعضای کمسیون ها یک صدا در مورد عدم پاسخگویی وزیر مربوطه دلیل بخواهند بدون اینکه فضا را سیاسی کنند و مدام از استیضاح هایی که معمولا نتیجه ای از آن عاید نشده و فضای سیاسی کشور را متشنج میکند اقدامی اساسی کنند و نتیجه را با مردم در میان بگذارند
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار