طرح جدید «کوفی عنان»:

ایران و شورای امنیت، بحران سوریه را حل کنند

در طرح جدید کوفی عنان برای سوریه، دو کشور به عنوان مقصد احتمالی بشار اسد در نظر گرفته شده‌اند. جزيیات این طرح، یک روز پس از آن منتشر می‌شود که گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد، اعلام کردند از طرح صلح پیشین خارج خواهند شد.
کد خبر: ۲۴۹۴۶۱
| |
33486 بازدید
|
یک روز پس از اعلام خروج گروه‌های مخالف بشار اسد از طرح صلح کوفی عنان و شکست عملی این طرح، کشورهای غربی «نقشه راه» جدیدی را برای این کشور تدارک دیده‌اند که قرار است جایگزین طرح پیشین شود.

به گزارش «تابناک»، این طرح جدید که باز هم توسط خود کوفی عنان تهیه شده، شامل نقشه راهی برای گذار سیاسی در سوریه از طریق مذاکرات یک «گروه تماس» بین‌المللی است که روسیه و ایران نیز از اعضای آن خواهند بود.

روزنامه «واشنگتن پست» امروز ضمن انتشار این خبر نوشت: طرح جدید عنان که قرار است اواخر هفته جاری به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شود، مشتمل بر مواردی از جمله کنار رفتن بشار اسد از قدرت و واگذاری قدرت است. جزییات این طرح توسط یکی از دیپلمات‌های سازمان ملل در اختیار واشنگتن پست گذاشته شده است.

بنا بر گزارش این روزنامه، نکته مهم و جالب توجه در طرح جدید عنان، دخالت دادن ایران و روسیه در فرایند گذار سیاسی در سوریه و دادن تضمین‌هایی به این دو کشور، مبنی بر در نظر گرفته شدن منافعشان در این فرایند است.

واشنگتن پست می‌نویسد، دلیل اینکه عنان به چنین طرح غیرمنتظره‌ای روی آورده، این است که هیچ کار دیگری تاکنون کارگر نبوده است. آمریکا و متحدان غربی‌اش، مایل به مداخله نظامی در سوریه نیستند، زیرا بر این باورند، چنین کاری می‌تواند نتایج غیرمنتظره و بی‌ثبات کننده‌ای داشته باشد. غرب از روسیه می‌خواهد در این روند میا‌نجیگری کند، ولی پوتین تاکنون پاسخی به این درخواست نداده است.

بنابراین، عنان یک «گروه تماس» ایجاد خواهد کرد که از اعضای دائم شورای امنیت (روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه)، نمایندگان اتحادیه عرب (عربستان و احتمالاً قطر) و همچنین ترکیه و ایران تشکیل خواهد شد. در حقیقت، این طرح بر مبنای گرد هم آوردن کشورهایی است که بیشترین نفوذ و تأثیر را بر اوضاع سوریه دارند.

سپس این گروه تماس، یک برنامه‌گذار و انتقال را طراحی خواهد کرد تا آن را به اسد و گروه‌های مخالف سوری ارائه دهد. این برنامه شامل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برای تعیین جانشین اسد، برگزاری انتخابات پارلمانی و همچنین تدوین یک قانون اساسی جدید خواهد بود. برای هر یک از این برنامه‌ها نیز یک بازه زمانی تعیین خواهد شد.

واشنگتن پست ادامه می‌دهد، آن گونه که در این طرح پیش‌بینی شده، اسد احتمالاً به خارج از کشور و به روسیه منتقل خواهد شد؛ گزینه دیگر برای انتقال بشار اسد نیز می‌تواند ایران باشد.

در این باره، عنان برای جلوگیری از آشوب و بحرانی که ممکن است در پی سقوط اسد روی دهد، از یک برنامه مفصل برای اصلاحات در نیروهای امنیتی ـ مانند آنچه در اروپای شرقی پس از سقوط کمونیسم روی داد ـ حمایت خواهد کرد.

به این ترتیب، عنان در تلاش است با تغییر موارد مطرح در طرح گذشته خود و دخیل کردن بازیگران تأثیرگذار منطقه‌ای در فرایند گذار سیاسی در سوریه، زمینه‌ای را برای حل بحران در سوریه فراهم آورد.

اما نکته مهم در رابطه با این طرح، این است که بر پایه آنچه واشنگتن پست منتشر کرده، این طرح در حقیقت هم اکنون با همه جزییات آماده است و معلوم نیست، اصولاً منظور از مشارکت کشورهای منطقه از جمله ایران و روسیه در این طرح چیست!

از سوی دیگر، همه این موارد وابسته به پذیرش مفاد طرح از سوی کشورهای این به اصطلاح «گروه تماس» است؛ اما با توجه به منافع متضاد کشورهای منطقه و به ویژه دشمنی کشورهایی چون عربستان سعودی و قطر با ایران و تلاش برای ضربه زدن به منافع ایران، نفس تشکیل چنین گروهی در هاله‌ای ابهام است.
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۴۹
انتشار یافته: ۲۹
Ario
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
فقط کشتار مردم متوقف بشه... بیچاره ها
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
اسد بره کی جاش بیاد سگ وهابی های قطر و عربستان که تجاوز به زن شیعه رو حلال میدونن یا دست نشانده های آمریکا و اسرائیل ؟ ! اگر سوریه هم بشه مثل افغانستان و پاکستان که نا امنی و تروریسم در آنها بیداد میکنه و سالهاست که مرز های ما رو نا امن کرده و خسارت های فراوانی در بحث مواد مخدر تروریسم محاجرت شرارت و ... به ما زده واقعا باید ترسید چون ما حداقل هیچی که نداشته باشیم (که خیلی چیز ها داریم) تو شهر و خانه خودمان امنیت داریم چیزی که اکثر کشورهای هم مرز و همسابه ما ندارن .
پاسخ ها
ناشناس
| Lebanon |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
دمت گرم . تنها نيتشون اينه كه حاشيه امني براي اسرائيل درست بشه ميبينيم كه دنباله اين ناامني داره لبنان رو هم فراميگيره براي چي براي اين كه اذناب سعودي و قطر هم پيمان اسرائيل شدن (هرچند مخفيانة) و تركيه هم ياد امپراتوري عثماني افتاده و داره توي زمين اسرائيل بازي ميكنه ما نميدونيم قهر و ناز آقاي اردوغان رو توي كنفرانس با رژيم صهيونيستي باور كنيم يا حمايت از معارضه سوريه رو . هر چند به هيچ وجه اقداماتدولت سوريه رو هم به كشتن مردم تاييد نميكنم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
"دلیل اینکه عنان به چنین طرح غیرمنتظره‌ای روی آورده، این است که هیچ کار دیگری تاکنون کارگر نبوده است. "
سئوال:
اگر اين طرحنيز كارگر نيفتد؛ ترفند بعدي چيست؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
اصلا مسله گروه های مخالف نیستندبلکه مسله اصلی حامیان خارجی گروه های مخالف هستندومشکل بخاطرسیاستهای کشورهای حامی مخالفین اقای بشاراسدهستندبهتراست روسیه وچین هم به همراه جمهوری اسلامی ایران ازمخالفان حکومت بحرین حمایت کنندتامخالفان خارجی اقای بشاراسدنیزدست ازحمایت این سیاستهای کثیف وخطرناکشان دست بردارند وهمان شروط وسیاستهای که که برای کشورسوریه درنظردارندنیزبرای کشوربحرین داشته باشندانگاه مسله سوریه به نفع ملت ازاده سوریه بطورخودبه خودحل خواهدشد
پاسخ ها
Mostafa
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
آها،پس یعنی مبارزات مردم بحرین آزادی خواهی هست،اما سوریه نه!؟باشه باشه!مردم که شعور دارن،اما خواهشا خواهشا یه نظری بدید که فکر نکنیم به شعور مردم دارید توهین میکنید
سلگی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
سلام
دوست عزیز شما ناراحت حکام بحرین نباشید مرور زمان آنها را به سرنوشت طالبان ، صدام ، قذافی، شواردنادزه ، یلستین و صربهای بوسنی .... خواهد رساند این جماعت صهیون
دیروزشان در قتل عام مردم بوسنی ، افغانستان(دوران طالبان )،عراق (صدام ) ..بود امروز منافعشان در قتل عام مردم بحرین ، سوریه ، یمن و .....
فردا آنها را نیز به جرم نقض حقوق بشر به پای میز محاکمه می کشانند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
پذیرش این طرح بر امتیاز دهی غرب به ایران در مذاکرات هسته ای مسکو تاثیر مستقیم خواهد داشت.
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
تیتر خبر با مفهوم خبر کاملا دو موضوع جدا از هم است.تیتر باید این بود پیشنهاد جدید کوفی عنان برای حل بحران سوریه با مشارکت کشورهای منطقه
یا
مشارکت ایران و روسیه در حل بحران سوریه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
طرح ظاهرا" مسالمت آميز عنان نبايد ما را از اصل وابستگي اين شخص به استكبار جهاني غافل سازد.طرحي است با ظاهري سالم ولي از لحاظ باطني حداقل كاملا" مشكوك و غير قابل اعتماد.
سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
خدا به خیر کنه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
کنار رفتن اسد یعنی انحام کل خواسته های آمزیکا و غربستان
ناشناس
|
China
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
ایران به هیچ وجه نباید کنار رفتن اسد را بپذیرد. اینجا موضوع مرگ و زندگی است. ارزش حضور اسد در سوریه به اندازه انرژی هسته ای است. سوریه را حتی سر بحرین هم نباید معامله کرد. ایران، عراق، سوریه و لبنان آینده منطقه هستند و با ایجاد این منطقه مشترک میتواند بازار بزرگ و منطقه بسیار استراتژیکی را ایجاد کرد. رفتن اسد یعنی تسلط سعودی بر ایران
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # اسنپ بک
نظرسنجی
مهم‌ترین اولویت دولت چه باید باشد؟
الی گشت