نفت کانادا روانه چین می شود
خط لوله کیستون ایکس.ال قرار بود نفت تولیدی در ایالت آلبرتای کانادا را به پالایشگاه های جنوب آمریکا انتقال دهد اما وزارت کشور آمریکا به بهانه نداشتن فرصت کافی، از صدور مجوز برای ساخت این خط لوله خودداری کرد.
هارپر گفت: اگرچه دلم می خواهد خط لوله کیستون ایکس.ال ساخته شود اما رفتار دولت آمریکا نشان می دهد منافع کانادا ایجاب می کند بازارهای دیگری برای فروش نفت خود پیدا کند.
به گفته او، تغییر تصمیم آمریکایی ها در دیدگاه تازه کانادایی ها تأثیری نخواهد داشت و این کشور باید به دنبال بزرگترین بازارهای در حال رشد جهان بگردد و این بازارها در آسیا هستند.
طبق اعلام شرکت بی.پی، چین تا سال 2027 میلادی از آمریکا پیشی می گیرد و به بزرگترین مصرف کننده نفت خام جهان تبدیل می شود.
تولید نفت خام ماسه ای تولیدی در ایالت آلبرتای کانادا، آلودگی های زیادی ایجاد می کند و این مسئله، سبب خطرناک توصیف کردن این نوع نفت خام از سوی اتحادیه اروپا شده است.
بعضی از کارشناسان متعقدند با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت باراک اوباما رئیس جمهور این کشور نمی خواهد با صدور مجوز ساخت خط لوله یاد شده، وجهه خود را بین طرفداران محیط زیست در این کشور از دست بدهد.
کانادا با صادرات روزانه دو میلیون و 361 هزار بشکه نفت خام به آمریکا در نوامبر 2011، بزرگترین تأمین کننده نفت خام این کشور به شمار می آید.


