صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
سخنگوی طراحان سوال از رئیس جمهور؛

منظور احمدی‌نژاد از اینکه مشایی میراث فرهنگی را متحول کرده، چیست؟

پرسش ما این است که چه میزان از مدیرانی که در این دولت، بر ریاست این سازمان تکیه زده‌اند، تخصص و پیشینه‌ای در میراث فرهنگی داشته‌اند؟ وضعیت صنایع دستی شاهدی بر این مدعاست. واردات صنایع دستی، به ویژه محصولات چینی، صنایع دستی کشور را به نابودی کشانده است. قالی دستباف ایران رو به نابودی است. چقدر در این زمینه کار و حمایت کرده‌اند؟
کد خبر: ۲۲۲۴۸۱
| |
15917 بازدید
مصطفی رضاحسینی
سرویس مجلس ـ متأسفانه در دوران آقای احمدی‌نژاد، ‌میراث فرهنگی ما رو به قهقرا رفته است و به رغم سخنان وی درباره پیشرفت آن نشانه ای از توسعه و ترقی میراث فرهنگی نیست و این را می‌توان با بررسی گردشگری در ایران و میزان گردشگرانی که به ایران آمده‌اند، بازسازی آثار باستانی و همه رخدادهایی که در حوزه میراث فرهنگی روی داده است، این پسرفت نمود دارد.
 
به گزارش «تابناک»، مصطفی رضا حسینی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: جاهایی مانند میراث فرهنگی که نگهبان تمدن و فرهنگ ایرانی است، باید از ثبات برخوردار باشد و متأسفانه در دوران دولت نهم و دهم ثباتی در این سازمان وجود نداشته، بلکه سکوی پرتابی بوده برای یاران آقای احمدی نژاد به صدارت‌ها و مسئولیت‌های بعدی.

این نماینده شهر بابک در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: پرسش ما این است که چه میزان از مدیرانی که در این دولت، بر ریاست این سازمان تکیه زده‌اند، تخصص و پیشینه ای در میراث فرهنگی داشته‌اند؟ وضعیت صنایع دستی شاهدی بر این مدعاست. واردات صنایع دستی، خصوصا محصولات چینی، صنایع دستی کشور را به نابودی کشانده و قالی دستباف ایران رو به نابودی است. چقدر در این زمینه کار کرده و حمایت کرده‌اند؟

این عضو اصولگرای مجلس هشتم با بیان اینکه در همه عرصه‌های فرهنگی و هنری وضع به همین گونه است، خطاب به رئیس دولت گفت: آقای رئیس جمهور بگوید، چه چیزی را عرضه کرده است؟ ما تمدن و فرهنگی کهن و قدیمی داشته و داریم که با دین اسلام نیز همراه بوده است؟ در حوزه میراث فرهنگی توفیقی حاصل نشده است و هنوز نزد جهانیان ناشناخته هستیم. مشخص نیست منظور وی از اینکه آقای مشایی میراث فرهنگی را متحول کرده، چیست؟ آقای بقایی چه کاری انجام داده است؟
 
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: اگر دلتان به حال میراث فرهنگی می‌سوزد، نخست باید در این حوزه ثبات مدیریتی داشته باشید و استفاده از نیروهای متخصص را در دستور کار خود گذارید، نه صرفا وابستگی به دولت، حرف شنوی داشتن و بله گفتن ملاک باشد.
 
سخنگوی طراحان سوال از رئیس جمهور در ادامه گفت: منظورشان به دست آوردن کتیبه کورشی است که متعلق به خودمان است و با هزینه هنگفت و طی کارهای نمایشی آوردند و بردند، یا تلاش آقای مشایی  برای برگزاری جشن نوروز در تخت جمشید؛ کدام این کارها باعث پیشرفت و ترقی است؟!

به عنوان نماینده مردم کرمان، می‌گویم که هیچ توفیقی در زمینه میراث فرهنگی در استان کرمان نداشته‌ایم، مگر آثار باستانی جدیدی که ساخته‌اند. آبشار و قهوه‌خانه‌هایی بنا شده است که در این قهوه خانه‌ها چیزی جز رواج قلیان کشی دختران و پسران ندیده‌ایم؛ اینها فرهنگ جدید و توسعه ای است که به آن افتخار می‌کنند؟!
 

رضا حسینی با بیان اینکه به حوزه میراث حفاظت از فرهنگی و توسعه گردشگری توجهی نشده، اظهار داشت: نیت این است که اصلا توجهی نشود، وگرنه آماده ایم که مدعیان بیایند و در ایران بگردیم و کارهایی را که در این زمینه انجام داده‌اند به ما نشان دهند. در همین حوزه انتخابیه بنده میمند، منحصر به فرد ترین دهکده صخره ای جهان است، با هفت هزار سال قدمت، باید ببینید که به چه وضعیتی دچار شده است و به دلیل لج بازی‌های آقایان ببینید با آن چه کرده‌اند. حتی اجازه نداده اند برای ثبت جهانی به یونسکو برود و اگر لازم باشد مستندات آن نیز هست.
 
وی در ادامه به عملکرد ضعیف میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: همین نوروز امسال دیدیم که مجموعه تخت جمشید آب گرفتگی به وجود آمد و خسارت‌هایی به بار آورد و یا در مجموعه پاسارگارد، شاهد سلسله بی‌کفایتی‌هایی میراث فرهنگی و بی‌مسئولیتی مدیران دولتی بودیم. هر جای این کشور دست بگذاریم، خرابی‌هایی بالا آورده‌اند. کدام توسعه و پیشرفت؟ البته برای کسانی که از این پست استفاده کرده و به پستهای بالاتر رسیده اند، روند رو به رشد بوده است!
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟