صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
همیاران انرژی در راهند

کودکان؛ آقای ایمنی خانه‌هایشان می‌شوند!

باید الگوسازی مصرف انرژی در کتاب‌های درسی هم وارد شود. در این راستا، دانش‌آموزان به عنوان مدیران انرژی، اولیای حامیان انرژی و معلمان فرهنگ یاران انرژی در آینده تعیین خواهند شد تا کاهش مصرف انرژی به صورت درست نهادینه شود.
کد خبر: ۲۰۲۰۲۸
| |
6210 بازدید
|
۲
سرویس اجتماعی ـ  مصرف انرژی در همه جای دنیا، موضوعی است که به دلیل وجود محدودیت‌های دنیای انرژی مورد توجه مسئولان انرژی قرار گرفته است. در واقع هر کشوری در قبال حفظ انرژی برای آیندگان مسئول است و باید نحوه مصرف انرژی با رعایت الگوهای رفتاری مناسب همراه باشد.

در این میان، آموزش‌های پایه‌ای برای آشنایی دانش‌آموزان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه کودکان در دوران کودکی، هوش سرشاری دارند و حوصله بیشتری برای یادگیری دارند، از این روی، نخستین جشنواره کودک و انرژی با هدف ارتقای سطح آگاهی دانش‌آموزان در نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد و در نخسختین روز کاری، بیش از سیصد دانش‌آموز از این نمایشگاه بازدید کردند.

جلالی قائم مقام ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور با حضور در این نمایشگاه ضمن بازدید از آن به خبرنگاران گفت: در راستای تشکیل دبیرخانه انرژی در سال جهاد اقتصادی، پیش‌بینی شد تا جهادی در زمینه انرژی نیز انجام شود و با تشکیل این دبیرخانه، جشنواره‌ای هم در همین راستا برای آشنایی دانش‌آموزان و اولیای آنها امروز افتتاح شد.

وی فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف انرژی را از مهمترین علل برگزاری این نمایشگاه دانست و افزود: برای محکمتر کردن فرهنگ پایه‌های انرژی، باید آموزش‌ها در بخش دانش‌آموزی محکم شود و نیز زمینه‌های آموزش‌ها برای کاهش مصرف و نهادینه‌سازی مصرف درست با همکاری وزارت آموزش و پرورش فراهم شود.

قائم مقام ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور در ادامه با اشاره به اینکه این جشنواره برای نخستین بار در کشور برگزار می‌شود، گفت: بر پایه توافقی که با وزارت آموزش و پرورش شده، قرار است در مدت چهار روز نمایشگاه، روزانه پنج هزار دانش‌آموز دختر و پسر در مقاطع پیش دبستانی، دبستان و راهنمایی در دو شیفت از این نمایشگاه جشنواره بازدید کنند که علاوه بر آنها، والدینشان نیز آموزش‌هایی را خواهند دید.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه، آشنا شدن دانش آموزان با جنبه‌های کاهش مصرف انرژی است و شرکت ملی پالایش و پخش نفت، استاندارد، شرکت‌های مشارکت کننده اطلاعات خود را در زمینه مصرف انرژی در اختیار دانش آموزان و اولیای آنها می‌گذارند.

جلالی با بیان اینکه باید الگوسازی مصرف انرژی در کتاب‌های درسی نیز وارد شود، افزود: دانش‌آموزان به عنوان مدیران انرژی، اولیا حامیان انرژی و معلمان فرهنگ یاران انرژی در آینده تعیین خواهند شد تا کاهش مصرف انرژی به صورت درست نهادینه شود.

وی همچنین درباره برخی ناهماهنگی‌ها در برگزاری نمایشگاه تصریح کرد: برخی نواقص در برگزاری، مربوط به شرکت‌های شرکت کننده است که بموقع نتوانستند غرفه‌های خود را بر پا کنند و از طرفی، این نمایشگاه، نخستین تجربه در زمینه کودک و انرژی است و وجود چنین مشکلاتی نیز طبیعی است.

به گفته جلالی، این نمایشگاه تنها در تهران برگزار شده و هنوز برنامه ای برای اجرای آن در شهرستان‌ها نیست.

باطنی، رئیس دبیرخانه همیار انرژی و مشاور رئیس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور نیز در این نمایشگاه گفت: با امضای توافقنامه‌ای از سوی این ستاد به عنوان نماینده شرکت‌های سوختی و وزارت آموزش و پرورش، مقرر شده است که مجموعه دانش‌آموزان به ویژه پیش‌دبستانی‌ها و دبستانی‌ها و راهنمایی‌ها به عنوان همیار انرژی مدیریت مصرف انرژی در خانه باشند؛ این دانش آموزان با گرفتن حکم و کارت همیاری به صورت نمادین مدیریت مصرف انرژی را در خانواده عهده‌دار می‌شوند.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگری که در این نمایشگاه دنبال می‌شود، این است که فرهنگیان، معلمان، مدیران نیز آموزش‌هایی در این زمینه خواهند دید و به عنوان فرهنگ یاران انرژی، هم به دانش آموزان مدارس و هم فرزندان خودشان آموزش می‌دهند که در نتیجه این امر می‌تواند مسئولیت‌پذیری کودکان را افزایش می‌دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آموزش‌ها به همین نمایشگاه ختم می‌شود یا ادامه خواهد داشت، گفت: مدارس بر پایه نظر آموزش و پرورش و اعلام آمادگی از سوی خود آنها برگزیده شده و در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند و قطعا اگر قرار باشد دانش‌آموزان نقش حامیان و همیار انرژی را بازی کنند، مسلما نباید در میانه رها شوند و این فرهنگ‌سازی و پایه‌ریزی‌ها ادامه داشته باشد؛ البته هنوز آموزش‌ها در مدارس آغاز نشده است، ولی هم‌اکنون پنج کارگروه ویژه آموزش با همکاری ستاد حمل و نقل و سوخت کشور و وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده و به زودی رسما آموزش‌ها در مدارس آغاز می‌شود.

باطنی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده و بودجه مورد نیاز برای اجرای طرح همیار انرژی ادامه داد: قرار شده است تا آموزش و پرورش با برنامه‌ریزی و ظرفیت‌سازی، زمینه آموزش را فراهم کند و پس از آن، حامیان مالی نیز در کنار این طرح قرار می‌گیرند و هنوز رقم مشخصی برای بودجه وجود ندارد.

این نمایشگاه تا روز سه‌شنبه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ساعت 8:30 صبح تا 17 دایر است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۴
دخترها هم می شن آقای ایمنی؟
چرا از کلمه خانم ایمنی استفاده نکردید؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟