بازدید 10403
10403 بازدید
بهمني حذف صفرها را بسته به موافقت مردم خواند؛
فراز و نشيب هاي دمكراسي اقتصادي حذف صفرها!
پیشتر نيز در اظهارات مسئولين، اين مسأله گفته شده بود كه طرح حذف چهار صفر با وجود تصويب دولت در قالب لايحه اي به مجلس ارایه مي شود تا نمايندگان ملت پس از كارشناسي هاي لازم، تصميم نهايي را درباره اجرا شدن یا نشدن آن بگيرند كه همه اينها نشان دهنده قطعي بودن اجراي طرح و حركت آن در راه قانوني براي نهايي شدن است.
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۸ 20 July 2011
کد خبر: ۱۷۸۱۷۴
| ۲۹ تير ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۸ 20 July 2011
| 10403 بازدید
10403 بازدید
|
سرويس اقتصادي ـ محمود بهمني، رييس بانك مركزي، طي اظهاراتي اجراي مصوبه دولت مبني بر حذف چهار صفر از پول ملي را به رضايت بیشتر مردم وابسته دانست.
به گزارش «تابناك»، همچنين بانك مركزي روز شنبه با افتتاح يك پايگاه اينترنتي جهت اطلاع رساني در اين زمينه به مردم موضوع حذف صفرها و تغيير نام واحد پول ملي را به راي گذاشت.
البته آقاي بهمني در سخنان خود اظهار داشت: حذف چهار صفر از پول ملي، نزدیک دو سال در بانك مركزي مورد تحقيق و كار كارشناسي قرار گرفته و تمام جوانب طرح در نظر گرفته شده است.
پیشتر نيز در اظهارات مسئولين، اين مسأله عنوان شده بود كه طرح حذف چهار صفر با وجود تصويب دولت در قالب لايحه اي به مجلس ارایه مي شود تا نمايندگان ملت، پس از كارشناسي هاي لازم، تصميم نهايي را درباره اجرا شدن یا نشدن آن بگيرند كه همه اينها نشان دهنده قطعي بودن اجراي طرح و حركت آن در راه قانوني براي نهايي شدن است.
همچنين روز گذشته، قضاوي، معاون بانك مركزي در كنفرانس خبري از موافقت 83 درصدي شركت كنندگان در نظر سنجي سايت اصلاح پول ملي با حذف چهار صفر خبر داد.
وي با اشاره به كاهش بيش از حد ارزش پول ملي و سختي مبادلات گفت: تا كي خار در چشم و ريگ در كفش حركت كنيم. اين مدل پولي سه دهه دوام آورده و پيش بيني دوام پول جديد بيش از هفت دهه خواهد بود.
البته در ضرورت اصلاح پول ملي شكي نيست و در اثبات آن، همين بس كه مردم خود برای تسهيل در مبادلات، اين اصلاح را به نوعي اعمال كرده و از واحدي بزرگتر از واحد پول ملي به نام تومان استفاده مي كنند و افزون بر آن، باز هم به دليل ناكارآمدي و كاهش ارزش پول در دهه هفتاد لفظ يك تومان را مردم به معناي هزار تومان به كار برده و اين لفظ در دهه هشتاد معني يك ميليون تومان را به خود گرفت و در صورت تداوم اين وضع ... .
اما با وجود اصولي بودن پيشنهاد اصلاح پول ملي با توجه به وجود مكانيسم هاي جاري در كشور براي تصميم گيري ضرورت رسانه اي شدن اين طرح به شيوه جاري و شكل اين مدل خاص كسب نظر مردم اندكي مبهم است و در اين ميان، آوردن چند نكته قابل توجه خواهد بود:
نخست: بنا بر اظهارات آقاي بهمني و دیگر مسئولين اقتصادي، اين طرح دو سال كارشناسي شده و كاملا براي اقتصاد مفيد است؛ پس در اين صورت، منوط شدن اجراي آن به رضايت مردم به چه معناست و در صورت پاسخ منفي مردم، دولت از اجراي اين طرح مفيد كه البته در هيات دولت نيز به تصويب رسيده، صرف نظر خواهد كرد؟
دوم: بنا بر گفته هاي رييس و معاون بانك مركزي و آنچه در سايت اصلاح پول ملي ديده مي شود، تغيير واحد پول ملي و نام آن به نظرسنجي گذاشته شده است، نه اصل حذف چهار صفر؛ پس دست يافتن به نظر مردم براي حذف صفرها از طريق چه مكانيسمي حاصل خواهد شد؟
سوم: آيا نظر خواهي در يك سايت اينترنتي، مي تواند برآيند دیدگاه های همه مردم ايران را نشان دهد، در حالي كه بر پایه آخرين آمار مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت، شمار مشترکان اینترنت کشور تا پایان سال ۸۹ بالغ بر ۲۴ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر بوده است و بيش از نصف جمعيت كشور به اينترنت دسترسي ندارند؟
چهارم: مگر نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نمايندگان ملت نيستند و نظر كارشناسي آنان طبق رويه دمكراسي غير مستقيم نظر ملت نيست، پس هنگامي كه مي توان امري طبق روال همه تحولات قانوني كشور با نظر نمايندگان مردم پيش برد، اين تغيير رويه سياسي چه معنايي دارد؟
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید