بازدید 1461

دعواي تاريخي توليد و تجارت با ادغام حل مي‌شود

در برخي كشورها وزارتخانه‌هايي وجود دارد كه بستگي به شرايط آن كشور دارد به طور مثال در بنگلادش ما وزارت گوني داريم چرا كه اين كالا در آن كشور يك محصول استراتژيك محسوب مي‌‌شود و در برخي كشورهاي سوسياليستي سابق به دليل اينكه دولت در سياستگذاري و نظارت و اجرا حضور داشت براي هر رشته فعاليت يك وزارتخانه وجود داشت ما بايد در ابتدا بدانيم از ادغام چه مي‌خواهيم.
کد خبر: ۱۷۷۵۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۰ - ۱۸:۱۴ 17 July 2011
 رئيس اتاق بازرگاني تهران با تاكيد بر اينكه دعواي تاريخي توليد و تجارت با ادغام وزارت صنايع و بازرگاني حل مي‌شود گفت: ادغام در كنار سياست خارجي هم‌جهت و بانك مركزي هم‌جهت مي‌تواند ما را به اهداف استراتژيك برساند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، يحيي آل اسحاق در ميزگرد تخصصي ادغام وزارت صنايع و بازرگاني كه در محل خبرگزاري فارس برگزار شد در واكنش به اين سؤال كه آيا با ادغام اين دو وزارتخانه دعواي تاريخي توليد و مصرف مي‌تواند به حالت تعادل و هماهنگ برسد و يا وزير جديد ناچار است يكي از دو گزينه را در تصميم‌گيري‌هاي خود اتخاذ كند اظهار داشت: موضوع ادغام وزارت بازرگاني و صنايع بسيار قديمي و مربوط به امروز نيست و در خيلي از جاهاي دنيا نيز اين دو وزارتخانه با هم و در يك نهاد تصميم‌گير هستند. قبل از اين بحث وظايف وزارتخانه‌ها بايد ببينيم كه وزارتخانه جديد قرار است چه ساختاري داشته باشد. اهداف، سياست‌‌ها و استراتژي‌هاي آن چيست اگر به اين سؤالات جواب دهيم آنگاه مي‌توانيم با صراحت بگوييم كه ادغام صحيح است يا خير لذا ابتدا بايد هدف از ادغام را بدانيم.

* در كشورهاي سوسياليستي براي هر رشته فعاليت يك وزراتخانه است

وي افزود: در برخي كشورها وزارتخانه‌هايي وجود دارد كه بستگي به شرايط آن كشور دارد به طور مثال در بنگلادش ما وزارت گوني داريم چرا كه اين كالا در آن كشور يك محصول استراتژيك محسوب مي‌‌شود و در برخي كشورهاي سوسياليستي سابق به دليل اينكه دولت در سياستگذاري و نظارت و اجرا حضور داشت براي هر رشته فعاليت يك وزارتخانه وجود داشت ما بايد در ابتدا بدانيم از ادغام چه مي‌خواهيم.
رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: آنچه بعد از اصل 44 مطرح شده است مي‌گويد دولت بايد به سمت وظايف حاكميتي برود و سياستگذاري و نظارت و پشتيباني را انجام بدهد. اگر دولت كار حاكميتي انجام دهد نيازي به وزارتخانه‌هاي متعدد نيست لذا اين ادغام ضروري است. اساسا بايد به اين نتيجه برسيم كه موضوع توليد و تجارت يك فرآيند است يا دو فرآيند آيا توليد بدون تجارت مفهوم دارد يا خير. اساسا توليد يك قسمت از فرآيند تجارت است، توليد براساس سفارش تجارت بايد انجام گيرد اگر سفارش دهنده نباشد توليد نمي‌داند چه كند اگر توليد و تجارت همخوان نباشند به هم مي‌ريزد لذا بايد بين توليد و تجارت هماهنگي وجود داشته باشد.

* زماني مي گفتند تجارت جنايت است

آل اسحاق گفت: زماني وزير صنايع يك مشاور داشت كه مي‌گفت اگر يك گرم از منابع كشور به سمت تجارت برود جنايت است. دعواي توليد و تجارت از قديم مطرح بوده است از همان ابتدا وزارت بازرگاني به فكر تنظيم بازار و كاهش تعرفه‌ها و وزارت صنايع به دنبال خودكفايي و افزايش تعرفه‌ها بوده است.
رئيس اتاق بازرگاني تهران در واكنش به اين سؤال كه آيا مي‌توان بين توليد و تجارت تعادل ايجاد كرد گفت: اگر يك نفر مسئول باشد اين هماهنگي به وجود مي‌آيد زمانيكه من وزير بازرگاني بودم به دليل شرايط خاص آن زمان شوراهاي توليد و توزيع راه‌‌اندازي كرديم كه از آن موقع هنوز شوراي توليد و توزيع روغن وجود دارد در آن موقع يك سيستم هماهنگي در مورد كالاهاي استراتژيك شكل گرفت اتفاقا من معتقدم ادغام مي‌تواند اين تعادل را ايجاد كند.

* وزارتخانه جديد استراتژي جديد مي خواهد

وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا تاكنون اين تعادل اتفاق نيفتاده است گفت: چون مأموريت هر وزارتخانه متفاوت بوده است.
آل اسحاق گفت: اگر استراتژي ما اين است كه توليد صادرات محور باشد و اگر قرار است واردات در جهت توليد و توليد براي صادرات باشد بايد همه اين موارد اركان نظام تدبير ما را شكل دهد لذا كسي كه عهده‌دار وزارتخانه جديد مي‌شود بايد براي صادرات و توليد سهم مناسب در نظر بگيرد و هر دو را هدايت و پشتيباني كند كه اين جز با مديريت واحد امكان‌پذير نيست.
وي افزود: در شرايطي كه استراتژي اقتصادي كشور در حال عوض شدن است و سياست‌ها و نهادهاي قبلي پاسخگو نيستند و قرار است همه چيز براساس اصل 44 شكل بگيرد بايد براي وزارتخانه جديد هم استراتژي جديد تعريف شود.

* هنوز اصل 44 خودش را نشان نداده است

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: هنوز اصل 44 خودش را نشان نداده است اصل 44 يعني دولت به سمت وظايف حاكميتي برود.
وي با تأكيد بر اينكه به دلايل متعدد مديريتي، سياسي و ارتقاي بهره‌وري ادغام ضرورت دارد اظهار داشت: براي ادغام بايد از نگرش درون‌زاي برون‌نگر استفاده كنيم يعني با توجه به امكانات و ظرفيت‌هاي داخلي به بيرون نگاه داشته باشيم كه اگر اين اتفاق بيفتد مشكل قاچاق هم حل مي‌شود. براي رسيدن به نگاه برونگر ما نيازمند سياست خارجي متناسب با اهداف اقتصادي، داشتن شركت‌هاي بزرگ چند مليتي و شركت‌هايي كه شركاي آن ايراني و خارجي هستند مي‌باشد.

* سياست خارجي و بانك مركزي با ادغام هماهنگ شوند

وي افزود: مسائل اقتصادي مجموعه‌اي است كه برآيند آن رسيدن به هدف است فقط با ادغام نمي‌توان به اين اهداف رسيد بايد در مديريت اقتصادي تيم همگن، هم‌جهت و هم هدف داشته باشيم. بايد جهت‌گيري بانك مركزي و وزارت‌خارجه در جهت اهداف نظام و اهداف اقتصادي باشد. ادغام لازم و ضروري است ولي فقط يك قسمت از كار است ادغام در كنار سياست خارجي هم‌جهت و بانك مركزي هم‌جهت مي‌تواند ما را به اهداف استراتژيك برساند.
رئيس اتاق بازرگاني تهران در پاسخ به اين سؤال كه آيا در 33 سال گذشته هيچگاه شرايطي ايجاد شده است تا كه توليد به سمت رقابت‌پذيري برود اظهار داشت: تغيير جهت بايد با استراتژي باشد اگر عزم عمومي اين باشد شك نكنيم كه به آن مي‌رسيم. مقام معظم رهبري خط دادند و فرمودند كه توليد بايد صادرات محور باشند لذا مفهوم و جان پيام مقام معظم رهبري اين است كه صدور مجوزها و تسهيلات‌ بانكي نيز بايد صادرات محور باشد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار