بازدید 1959

صنعت نفت همچنان آبستن حادثه

حسینی‌صدر: با مقصران حوادث صنعت نفت باید برخورد کرد
کد خبر: ۱۷۷۰۷۲
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۶ 14 July 2011
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان این که وقوع حوادث در صنعت نفت در سال‌های اخیر از حد طبیعی خارج شده است، گفت: با توجه به این که صنعت نفت، پایه اقتصاد ایران به‌شمار می‌رود و صنعتی حساس و راهبری به شمار می‌رود، نباید از کنار افزایش حوادث در این صنعت به سادگی گذشت و باید با عامل‌های این حادثه‌ها که خسارت‌های جبران‌ناپذیری هم داشته‌اند، با جدیت برخورد کرد.

به گزارش خانه ملت "مؤید حسینی‌صدر" با بیان این که وقوع حوادث در صنعت نفت در سال‌های اخیر زیاد شده است، تصریح کرد: مسئولان اجرایی باید به شدت با عاملان اصلی این حادثه‌ها برخورد کنند.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به این که نفت یک کالای حساس در اقتصاد ایران به‌شمار می‌رود، وقوع حادثه‌های مکرر در پالایشگاه‌های کشور جبران‌ناپذیر است و باید با عاملان اصلی این حادثه‌ها برخورد شود.

وی ادامه داد: وقوع حادثه‌های پی‌درپی در صنعت نفت ایران به نقطه بحرانی و به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده است و مسئولان اجرایی باید با بررسی‌های دقیق این موضوع را پیگیری کنند.

 

کمیسیون انرژی حوادث زنجیره‌ای در صنعت نفت را پیگیری می‌کند

عضو کمیسیون در باره وقوع حادثه برق‌گرفتگی در پالایشگاه تهران توضیح داد: هنوز ابعاد دقیقی از علت وقوع این حادثه گزارش نشده است و به‌طور حتم پس از مشخص شدن علت‌های وقوع این حادثه، اعضای کمیسیون انرژی موضوع افزایش حادثه در صنعت نفت را پیگیری می‌کنند.

صبح امروز(چهارشنبه ۲۲ تیر) در یک حادثه برق گرفتگی در پالایشگاه تهران، سه تن از کارکنان این پالایشگاه دچار سوختگی شده‌اند که حال یک نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

 

صنعت نفت همچنان آبستن حادثه

صنعت نفت، صنعتی پیچیده، حساس و پرریسک است، به طوری که این صنعت همواره آبستن حادثه است، از این رو شاخص‌های ایمنی و پیشگیری از وقوع حادثه و خطر در این صنعت در سطح بالایی قرار دارد؛ بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، از مهمترین واحدها و مدیریت‌ها در شرکت‌های نفتی به شمار می‌رود.

این در حالی است که در سال‌های فعالیت وزارت نفت دولت دهم، وقوع حادثه در صنعت نفت از حد طبیعی خارج شده و به یک سریال دنباله‌دار تبدیل شده است؛ به‌طوری که در طول دو سال گذشته، بیشتر حادثه‌های صنعت نفت، افزون بر خسارت‌های مالی هنگفت، تلفات جانی داشته است.

پالایشگاه نفت تهران ‌(شهید تندگویان)، افزون بر حادثه امروز، در کمتر از سه هفته گذشته هم شاهد حادثه بود؛ روز سه‌شنبه هفتم تیر ماه جاری، حین انجام آزمایش‌های فنی در طرح بهینه‌سازی و بهبود کیفیت فرآورده‌های نفتی این پالایشگاه، بر اثر سقوط بار چرثقیل بر روی محل استقرار کارکنان، دو تن از آنان جان باختند.

پیش از این نیز، در خرداد ماه امسال، در زمان افتتاح رسمی واحد بنزین‌سازی پالایشگاه آبادان با حضور رئیس‌جمهوری، در یکی از واحدهای این پالایشگاه نیز انفجار و آتش‌سوزی رخ داد که یک نفر از کارکنان این پالایشگاه هم کشته شد و ۳۵ نفرشان هم مجروح شدند.

حدود سه هفته گذشته هم دو تن از کارکنان یکی از مجتمع‌های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، در مخزن اتیلن سقوط کردند و جان باختند.

انفجار در خطوط لوله اصلی انتقال گاز از جنوب به شمال کشور در منطقه سلفچگان - قم، حادثه در یکی از واحدهای پالایشگاه نفت اراک، انفجار خط لوله گاز سرخس با ۲۵ کشته، حادثه مجتمع پتروشیمی پردیس با سه کشته، حادثه مجتمع پتروشیمی خارگ با چهار کشته، حادثه  نفت شهر با چهار کشته و چند تن مجروح، از جمله حادثه‌های مهمی هستند که در طول دو سال گذشته، در صنعت نفت کشورمان رخ داده است.

کارشناسان، عامل اصلی بیشتر این حوادث را خطای انسانی و سوء مدیریت اعلام کرده‌اند؛ متأسفانه در وقوع این حوادث، هیچ مسئولی به‌طور مستقیم، مسئولیت حادثه‌ها را به عهده نگرفته است؛ این در حالی است که کمترین واکنشی که در برابر کشته شدن انسان‌ها در چنین حوادثی انتظار می‌رود، عذرخواهی یا استعفای مدیر مربوط است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر