بازدید 2071

راهکارهای خانه ملت برای قطع وابستگی نفتی

کد خبر: ۱۷۶۸۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۸ 13 July 2011
بهارستانی ها با اشاره به اینکه قطع وابستگی به نفت بر اساس رشد اقتصادی هشت درصدی، در سند چشم انداز ۲۰ ساله ترسیم شده است، اظهار داشتند: تقویت بخش خصوصی و بازاریابی قوی و سیاست زدایی از اقتصاد می‌تواند در قطع وابستگی نفتی نقش اساسی داشته باشد

تقویت بخش خصوصی، راهکار قطع وابستگی به نفت

در همین ارتباط، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطع وابستگی به نفت بر اساس رشد اقتصادی هشت درصدی در سند چشم انداز ۲۰ ساله باید با سطح واقعی همراه باشد، تصریح کرد:برای جبران هزینه های دولت پس از کاهش تولید نفت،تقویت بخش خصوصی بوسیله صندوق توسعه ملی ضروری است، زیرا با این کار، درآمد مالیاتی دولت نیز افزایش می یابد.

اسداله قره خانی الوستانی، نماینده مردم علی آباد کتول در خانه ملت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به این سؤال که درباره اجرایی شدن قطع وابستگی به نفت در سند چشم انداز ۲۰ ساله، چه اقداماتی باید انجام داد، گفت: شاید قطع وابستگی به نفت به شکل مستقیم انجام شود اما به شکل غیر مستقیم آن تنها در صورت رعایت رشد هشت درصدی اقتصاد در سطح واقعی، امکان پذیر خواهد بود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در راستای سیاستگذاری سند چشم انداز و همچنین برنامه پنج ساله، کاهش تولید نفت انجام خواهد شد،افزود: بر این اساس،صندوق توسعه ملی، ۲۰ درصد درآمد نفت را باید به تقویت شرکت های خصوصی و سندیکاهای داخلی، اختصاص دهد، بنابراین جایگزین شدن برای هزینه های جاری یا توسعه‌ای دولت ضروری است.

قره خانی الوستانی با بیان اینکه بهترین درآمد برای جبران هزینه‌های دولت، مالیات است، اظهار داشت: وقتی سرمایه گذاری لازم توسط صندوق توسعه ملی برای تقویت بخش خصوصی در قسمت های تولیدی، صنعتی، تجاری، خدمات فنی و مهندسی و ... درست انجام شود، درآمد دولت با خروج از حالت فربه‌گی،از وابستگی نفت به مالیات واحدهای تولیدی و خدماتی، انتقال می‌یابد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به لزوم اجرای اصل ۴۴ و واگذاری کارها به بخش خصوصی به شکل واقعی، گفت:حرکت دستوری و کم و زیاد کردن یک عبارت در اجرای این برنامه، تغییری ایجاد نمی‌کند و تنها تقویت بخش خصوصی و افزایش درآمد مالیاتی دولت از قبال آن،موجب قطع واقعی وابستگی به نفت در دراز مدت خواهد شد.

 قطع وابستگی نفتی در گرو تولیدات با کیفیت و بازاریابی قوی

همچنین، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد هشت درصدی اقتصاد کشور و در راستای آن عدم وابستگی به نفت یکی از اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور است، گفت: صادرات غیرنفتی با رشد ۳۰ الی ۳۵ درصدی پیشرفت خوبی داشته ولی انتظاری که از تدوین این سیاست مدنظر است، با تولیدات با کیفیت، بازاریابی قوی و جلب اعتماد محقق خواهد شد.

سید ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نجات از وابستگی نفت خواسته مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران است، گفت: زمانی کاملاً از وابستگی نفتی خارج می شویم که تولیدات غیرنفتی به حد و اندازه‌ای باشد که بتوانیم صادرات غیرنفتی را جایگزین صادرات نفتی کنیم که در این راستا توجه بیشتر به صنعت و تولید کشور می‌تواند راهگشای این امر باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه قانون هدفمندی یارانه ها مشکلاتی را برای بخش صنعت به وجود آورده است گفت: امیدواریم با سبد حمایتی که قرار است از بخش هدفمندی یارانه ها در اختیار صنعت قرار گیرد بتوانیم با به روز کردن ماشین آلات صنعتی، ضمن افزایش تولید، هزینه‌ها کاسته شود تا از وابستگی به نفت نجات پیدا کنیم.

موسوی با بیان اینکه مجلس و دولت در این زمینه مصمم هستند اظهار داشت: صادرات غیرنفتی با رشد ۳۰ الی ۳۵ درصدی پیشرفت خوبی داشته ولی انتظاری که از تدوین این سیاست مرتفع بود یعنی نجات از وابستگی به نفت هنوز محقق نشده است.

عضو کمیسیون اقتصادی در تشریح دلایل عدم موفقیت این طرح گفت: کیفیت پایین تولیدات ضربه بزرگی به نظام اقتصاد کشور می‌زند لذا باید صنعتگران و تولید کنندگان همواره با ارتقا کیفیت در صدد جذب مشتری از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس باشند چرا که بسیاری از این کشورها هنوز از داشتن صنعت‌های مختلف محروم هستند.

وی همچنین توجه به بسته بندی شکیل تولیدات را یکی دیگر از راهکارهای موفقیت در افزایش تولیدات غیرنفتی دانست و تصریح کرد: صنعت بسته بندی بحث مهمی در بخش صنعت است که ضمن ارتقاء کیفیت باعث رونق اقتصادی کشور و نجات از وابستگی به نفت خواهد شد که در این راستا جلب اعتماد مشتریان و بازاریان کشورهای خارجی می‌تواند در تکمیل این پروسه تاثیر گذار باشد.

 رشد ۸درصدی، نیازمند سیاست زدایی از اقتصاد است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ارائه راهکارهای مناسب برای رونق اقتصادی نیازمند رعایت مواد قانونی برنامه پنجم توسعه است، گفت: رشد ۸ درصدی و در پی آن قطع وابستگی به نفت، تنها در صورت سیاست زدایی از اقتصاد حاصل خواهد شد.

ارسلان فتحی پور نماینده مردم کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی و کاهش چشمگیر تولیدات داخلی افزود: ایجاد حرکت جهشی و وسیع در حوزه اقتصاد با توجه به منویات مقام معظم رهبری تنها راه افزایش نرخ رشد اقتصادی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنظیم روابط کار، ساماندهی نظام مالیات و واردات، پویایی نظام پولی و بانکی و افزایش تولید ناخالص ملی مقدمه رشد اقتصادی ۸ درصداست، اظهار داشت:قطع وابستگی به نفت و افزایش نرخ رشد اقتصادی نیازمند سیاست زدایی از اقتصاد است.

فتحی پور با اشاره به اینکه تاکید مجلس بر صادرات غیرنفتی است ادامه داد: کشور ما برای عبور از تحریم ها و بحران جهانی در حوزه اقتصاد، نیازمند اقدامات مثمر ثمر است

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر