شروط جديد مذاكره با غرب از زبان مهمانپرست
همچنين، سخنگوي وزارت امور خارجه در واكنش به اظهارات مشاور امنيت ملي رئيس جمهور آمريكا در خصوص از سرگيري مذاكرات هسته اي با ايران گفت: تنها پيش شرط پذيرفتن از سرگيري مذاكرات، پذيرفتن حقوق هسته اي جمهوري اسلامي ايران مي باشد و در غير اين صورت حاضر به مذاكره نخواهيم بود.
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۷ 09 July 2011
کد خبر: ۱۷۵۷۶۴
| ۱۸ تير ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۷ 09 July 2011
| سخنگوی دستگاه ديپلماسي كشورمان به تحليل چگونگي شکست پروژه موج سازي دیپلمات هاي فتنه 88،وضعیت زندانيان در امريكا،ادغام معاونت هاي وزارت امور خارجه،توافق مقامات ايراني و هندي ،راه اندازي نيروگاه بوشهر ،آزادي تاجيك و نحوه دريافت غرامت جنگي از عراق پرداخت و شروط ايران براي مذاكره با امريكا را بر شمرد.
رامين مهمانپرست در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: معاندین نظام با گذشت 2 سال از فتنه 88 تمامی تلاش خود را برای تخریب و جذب ديپلمات ها و چهره هاي سیاسی و سیاه نمایی دستگاه دیپلماسی کشور انجام داده اند اما رجل سیاسی و دیپلمات هاي کشورمان در خط مقدم جنگ نرم تمام توطئه های دشمن را خنثی و نقش بر آب کرده اند.
وی با بیان اینکه در بین هزاران مورد ماموریت خارجی کارمندان دستگاه دیپلماسی تا کنون هیچ مورد مبنی بر پیوستن کارمندان این دستگاه به جریانات اپوزیسيون وجود نداشته است، تصریح کرد:معاندین نظام و فتنه گران در صدد جذب دیپلمات های کشورمان در غالب موج سبز بودند که اهداف شوم آن ها همچون گذشته با ناکامی مواجه شد و افرادی که ادعا شده به فتنه پیوسته اند در حد کارشناس نیز نبودند.
* وضعیت شهرزاد میر قلی خان بسیار وخیم است
در ادامه سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به آخرین اخبار از پی گیری وضعیت شهرزاد میر قلی خان در زندان های آمریکا گفت: پرونده شهرزاد میر قلی خان از سوی وزارت امور خارجه کشورمان و سفارت سوئیس در حال پی گیری جدی می باشد.
رامین مهمانپرست وضعیت شهرزاد میر قلی خان را بسیار وخیم و نگران کننده اعلام کرد و گفت: وضعیت این فرد به نحوی شده است که حتی از کوچکترین دسترسی کنسولی و خانوادگی نیز محروم و در شرایط نامساعد بهداشتی به سر می برد.
* زندانیان بالای 65 سال ایرانی بدون محاکمه در زندان های آمریکا بازداشتند
وی با اشاره به پی گیری وضعیت زندانیان ایرانی در بند در کشورهای ناقض حقوق بشر تصریح کرد: در خصوص زندانیان ایرانی در بند غیر از شهرزاد میر قلی خان افراد در بند بالای 65 سال را داریم که از کشورهای مختلف ربوده شده اند و بدون محاکمه در بازداشت های طولانی به سر می برند بدون اینکه اتهامات آن ها شناسایی شود که این اقدامات آمریکا نیز کاملا غیر انسانی و ضد حقوق بشر می باشد.
مهمانپرست خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه بارها نگرانی خود را از طریق سفارت سوئیس که حافظ منافع آمریکا می باشد اعلام نموده و رسیدگی قانونی به وضعیت همه ایرانیان در بند آمریکا و خواستار آزادی شهرزاد میر قلی خان می باشد.
* آخرین خبرها از ادغام معاونت هاي وزارت امور خارجه
همچنین در ادامه رامین مهمانپرست با اشاره به ادغام معاونت های وزارت امور خارجه از 10 به 6 معاونت گفت: وزارت امور خارجه 10 معاونت داشته که این ساختار به 6 معاونت مبدل شده و این موضوع مورد تصویب قرار گرفته و قدم های اجرایی این ادغام ها برداشته شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: وزارت امور خارجه قبلا 5 معاونت منطقه ای داشته است که 3 معاونت منطقه ای ادغام شده که عبارتند از معاونت اروپا و آمریکا، معاونت اقیانوسیه و آسیا و معاونت کشورهای عربی و آفریقایی که هر سه معاونت فعالیت های اقتصادی در دستگاه دیپلماسی کشور را دنبال خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه در گذشته تنها یک معاونت اقتصادی داشته که فعالیت های اقتصادی دو جانبه یا چند جانبه را در سطح بین الملل دنبال می کرده است که در حال حاضر به این سه معاونت ارتقا پیدا کرده تا از این طریق توانایی پی گیری روابط اقتصادی با کشورهای مختلف و ظرفیت های خود را افزایش دهیم.
مهمانپرست با اشاره به ادغام دیگر معاونت ها افزود: 3 معاونت دیگر شامل معاونت های حقوق و بین المللی اداری و مالی و کنسولی و پارلمانی می باشد که همتراز با معاونت های دیگر فعالیتشان ارتقا خواهد یافت و فعالیت های دیپلماسی عمومی و رسانه ای و سخنگویی نیز از جایگاه بالایی در عرصه بین المللی برخوردار شده است.
* ایران دخالت پارلمان سوئد در امور داخلی ایران را محکوم می کند
سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم ساختن پارلمان سوئد در امور داخلی ایران گفت: پارلمان سوئد و دیگر کشورهای غربی حق دخالت در مسائل داخلی و خارجی ایران را ندارد.
رامین مهمانپرست در واکنش به دخالت پارلمان سوئد در مسائل داخلی ایران و حمایت از گروهک های منافقین گفت: برخی از پارلمان های کشورهای غربی اطلاعات دقیقی از وضعیت سوابق و عملکرد گروه های تروریستی ندارند و تحت تاثیر تبلیغات منفی آمریکا از ابراز ضد حقوق بشر دوستانه استفاده می نمایند.
وی با اشاره به مدعيان حقوق بشر تصریح کرد: ادعاهای کشورهای غربی در خصوص دفاع از حقوق بشر در عمل زیر پا گذاشتن حقوق بشر است و برای جمهوری اسلامی این سوال وجود دارد که چه طور برخی کشورها از فعالیت تروریستی حمایت می نمایند.
سخنگوي وزارت امور خارجه تأكيد كرد: منافقين كوچكترين مدافعي در ايران ندارد و اين ادعاهاي بي اساس كشورهاي عربي در حمايت از گروهك هاي منافقين و تشديد تحريم ها عليه كشورمان راه به جايي نخواهد برد و در استقلال و پيشرفت ايران تأثيري نخواهد داشت.
* توافق مقامات ايراني و هندي برسر بدهي هاي نفتي
در ادامه مهمانپرست با اشاره به تحريم هاي غيرقانوني شوراي امنيت عليه ايران تصريح كرد: تحريم ها عليه ايران به صورت غير قانوني توسط شوراي امنيت اعمال مي شود و با تحت فشار قرار گذاشتن بانك هاي دنيا برخي از كشورهارا تحت سلطه خود در آورده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به بدهكاري دو ميليارد دلاري نفتي هند به ايران خاطرنشان كرد: سيستم بانكي هند دچار نقص فني شده است و با مذاكرات بين مقامات بانكي و نفتي ايران و هند، اين مشكل به زودي برطرف خواهد شد و هند بدهكاري هاي خود را در اسرع وقت پرداخت خواهد كرد.
* سياست ايران و عربستان در برخورد با بيداري اسلامي منطقه متفاوت است
مهمانپرست در واكنش به دخالت هاي عربستان در بيداري اسلامي منطقه گفت: عربستان سياست هاي غلط خود را نسبت به كشورهاي منطقه و سركوب مردم تغيير دهد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به رابطه ميان ايران و عربستان در منطقه تصريح كرد: ايران و عربستان دو كشور اسلامي هستند كه مي توانند تأثيرات مثبتي در جهان اسلام و منطقه داشته باشند و بايد در بهبود روابط با يكديگر بكوشند.
وي با اشاره به اختلاف نظر ايران و عربستان در خصوص بيداري كشورهاي اسلامي در منطقه خاطرنشان كرد: اختلاف نظرهاي جدي ميان ايران و عربستان در خصوص اتخاذ سياست هاي منطقه در بيداري اسلامي وجود دارد و اقتدار يك كشور به برخورد خشونت آميز و لشكركشي نظامي براي سركوب جنبش هاي مردم نيست، بلكه اقتدار يك كشور به مشاركت دادن مردم به سرنوشت سياسي كشورمان مي باشد.
* رايزني براي حل اختلاف سليقه هاي كوچك در منطقه آغاز شده است
مهمانپرست افزود: جمهوري اسلامي ايران اختلاف سليقه هاي كوچكي با برخي از كشورهاي منطقه داشته است و مقامات ديپلماسي خارجي كه رايزني ها را شروع كرده و با سفرهاي وزير امور خارجه به اجلاسي كه در بعضي از كشورهاي منطقه برگزار شده است امكان ديدار با مقامات سياسي به وجود آمده است و موجب رايزني هاي جديدي شده است.
وي تأكيد كرد: عربستان بايد سياست هاي غلط خود در قبال كشورهاي منطقه را كنار بگذارد و كشورهاي منطقه بايد با همكاري و تعامل با يكديگر دست دخالت هاي رژيم صهيونيستي و آمريكا را در مسائل منطقه كوتاه نمايند.
* علي رغم تمام سنگ اندازي هاي غرب، نيروگاه بوشهر به زودي راه اندازي مي شود
در ادامه رامين مهمانپرست با اشاره به آخرين اخبار در خصوص راه اندازي نيروگاه بوشهر وعده داد: علي رغم تمام سنگ اندازي هاي غرب، نيروگاه بوشهر به زودي راه اندازي خواهد شد و به شبكه سراسري كشور متصل مي شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: كار ساخت نيروگاه بوشهر روبه اتمام است و مراحل پاياني را طي مي نمايد و بحراني كردن قلب نيروگاه كه آخرين مرحله ي پروژه نيروگاه بوشهر بود به اتمام رسيده است.
وي خاطرنشان كرد: كشورهاي عربي با سناريوسازي و مانع تراشي به دنبال اختلال واردكردن در راه اندازي نيروگاه بوشهر بودند كه با دانش هسته اي متخصصان كشورمان و تلاش شبانه روزي آنان در آينده اي نزديك نيروگاه بوشهر راه اندازي و حربه دشمنان نظام با ناكامي مواجه خواهد شد.
* حقوق هسته اي ما را بپذيريد، مذاكره مي كنيم
همچنين، سخنگوي وزارت امور خارجه در واكنش به اظهارات مشاور امنيت ملي رئيس جمهور آمريكا در خصوص از سرگيري مذاكرات هسته اي با ايران گفت: تنها پيش شرط پذيرفتن از سرگيري مذاكرات، پذيرفتن حقوق هسته اي جمهوري اسلامي ايران مي باشد و در غير اين صورت حاضر به مذاكره نخواهيم بود.
* بيشترين بازرسي در مقايسه با ديگر كشورها از تاسيسات ايران صورت گرفته است
وي تصريح كرد: فعاليت هاي هسته اي كشورمان كاملاً صلح آميز است و نسبت به كشورهاي ديگر بيشترين بازرسي از فعاليت هاي صلح آميز هسته اي از ايران صورت گرفته است.
مهمانپرست ادامه داد: كشورهاي غربي بايد از تشديد تحريم ها جلوگيري نمايند و حقوق هسته اي كشورمان را بپذيرند، تا دولتمردان حاضر به مذاكرات هسته اي شوند.
* روسيه در صورت همكاري با ايران در پرتاب ماهوراه زهره، منافع آينده اي خود را تأمين مي كند/ ايران نيازمند همكاري روسيه نيست
مهمانپرست با اشاره به تحقق نيافتن وعده هاي بيست ساله روسيه در خصوص تحويل ماهواره زهره با تصريح اينكه كشورهايي كه در اين خصوص با ايران همكاري لازم را نمايند منافع آينده خود را تأمين نموده اند افزود: جمهوري اسلامي ايران با داشتن متخصصان و دانشمندان ماهر در زمينه ي ساخت و پرتاب ماهواره پيشرفت چشم گيري در عرصه بين المللي داشته و هر كشوري كه در اين زمينه با ايران همكاري نمايد آينده خود را تضمين كرده است اما جمهوري اسلامي نيازمند همكاري كشورهايي كه در ساخت اين ماهواره سنگ اندازي مي كنند، نيست.
* آمريكا عامل ناآرامي هاي سوريه مي باشد
مهمانپرست در واكنش به اظهارات آمريكا در خصوص مداخله ايران در مسائل داخلي سوريه گفت: آمريكا خود عامل ناآرامي در سوريه مي باشد و خواستار تضعيف سوريه كه جبهه مقاومت در مقابل اسرائيل است مي باشد.
وي تصريح كرد: مسائل سوريه داخلي است و هيچ كشوري حق دخالت در كشورهاي منطقه را ندارد، مقامات كشور سوريه هم خواهان حل مشكلات مردم مي باشند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به مداخله گري هاي كشورهاي غربي به ويژه آمريكا در تحولات داخلي سوريه خاطرنشان كرد: مقامات آمريكايي در پي تضعيف كشور سوريه مي باشند تا از اين طريق پايگاه رژيم صهيونيستي در منطقه را قدرتمند سازند. اما با اين ابهامات بيشتر موجب خشم و تنفر مردم منطقه شده اند لذا شاهديم كه آمريكا و اسرائيل هيچ محبوبيتي در ميان مردم منطقه ندارند.
* همكاري ميان آذربايجان و ايران خار چشم رژيم صهيونيستي خواهد بود
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه روابط ميان ايران و آذربايجان بسيار گسترده مي باشد ادامه داد: رابطه ميان آذربايجان و ايران بسيار به هم پيوسته است و همكاري و تعامل اين دو كشور در تمام ابعاد مختلف قابل مشاهده مي باشد.
وي با اشاره به نفوذ رژيم صهيونيستي و مداخله اش در روابط ميان ايران و آذربايجان خاطرنشان كرد: رژيم صهيونيستي تلاش مي كند تا روابط ميان ايران و آذربايجان را خدشه دار سازد و نفوذ و قدرتش را در منطقه افزايش دهد.
مهمانپرست تصريح كرد: مناسبات فرهنگي و اقتصادي ميان ايران و آذربايجان بسيار زياد مي باشد و مردمان اين دو كشور رابطه ي نزديكي با يكديگر دارند، لذا مداخله گري آمريكا و اسرائيل در روابط ايران و آذربايجان هيچ تاثيري نخواهد گذاشت.
* همزماني اجلاس ايران و قره باغ دليل عدم حضور مقامات بلند پايه آذربايجان در تهران
مهمانپرست با اشاره به دامن زدن برخي رسانه هاي معاند به موضوع شركت نكردن آذربايجان در اجلاس مبارزه جهاني با تروريسم خاطرنشان كرد: همزمان با اجلاس مبارزه با تروريسم، اجلاس قره باغ در آذربايجان برگزار شده بود و آذربايجان نمايندگان ديگري به ايران اعزام كرده بود.
* كميته مرزباني ايران و آذربايجان پي گير حادثه مرزي دو كشور
وي با اشاره به حادثه اخير در ميان مرزهاي ايران و آذربايجان ادامه داد: درگيري در ميان مرز ايران و آذربايجان يك حادثه تصادفي بوده است كه اين اتفاقات در ميان مرزها عجيب نيست كه عده اي از مرزبانان آذربايجان وارد خاك ايران شده بودند و هشدار ماموران مرزي ايران را جدي نگرفتند و موجب مرگ يك تن از مرزبانان آذربايجان شد.
مهمانپرست تاكيد كرد: كميته مرزباني بين دو كشور در حال پي گيري اين موضوع مي باشد و اين مسائل خدشه اي به روابط ايران و آذربايجان وارد نخواهد كرد.
* غرامت جنگي از عراق پس از استمرار دولت مردمي در اين كشور دريافت مي شود
وي در ادامه گفت: جمهوري اسلامي ايران در زمان مناسب و استمرار دولت مردمي عراق، بحث پرداخت غرامت جنگي از عراق را مطرح خواهد كرد.
مهمانپرست تصريح كرد: با استمرار دولت مالكي و با حضور گسترده مردم با مشاركت در انتخابات، ثبات در عراق به زودي ايجاد خواهد شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: در مسائل مختلفي كه در روابط ايران و عراق وجود دارد دو جانبه مسائل مربوط به جنگ تحميلي است كه در زمان خودش محقق خواهد شد.
* ايران از طريق وزارت كشور انگلستان خواستار آزادي تاجيك مي باشد
مهمانپرست در واكنش به ادعاهاي بعضي رسانه هاي اپوزيسيون مبني بر سكوت وزارت امور خارجه در خصوص بازداشت خانگي تاجيك گفت: مقامات ديپلماسي كشورمان پي گيري جدي پرونده ي تاجيك را آغاز كردند و وكلايي گرفته شد كه آن ها مسائل مربوط به وضعيت جسماني وي را به گوش مقامات انگلستان برسانند.
وي تصريح كرد: مقامات انگلستان ويزاي خانواده ايشان را تمديد نكردند و وزارت امور خارجه بلافاصله كاردار انگلستان را به ايران احضار كرد و اقدامات لازم در حال عملياتي شدن است.
مهمانپرست خاطرنشان كرد: دستگاه دپيلماسي ايران از طريق وزارت كشور خواستار آزادي تاجيك شده است و تمام تلاش خود را براي تحقق شدن اين موضوع به كار خواهد گرفت./
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.