بازدید 14031

جزئيات تازه‌اي از هشدار ايران به هند

هشدار ارسال شده براي طرف هندي نامه رسمي شركت ملي نفت نبوده است؛ در عين حال اين هشدار قطع كامل صادرات نفت به هند را مد نظر نداشته و در آن ذكر شده است تنها در ماه آگوست امكان تحويل نفت به هند در صورت عدم تسويه بدهي‌ها وجود ندارد. وي افزود: طرف هندي هنوز پاسخي در اين خصوص ارائه نكرده است.
کد خبر: ۱۷۴۹۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۰ - ۱۹:۰۹ 04 July 2011
يك مقام آگاه با اعلام اينكه هشدار ارسالي براي طرف هندي نامه رسمي شركت ملي نفت نبوده، گفت: درعين‌حال اين هشدار قطع كامل صادرات نفت به هند را مد نظر نداشته و در آن ذكر شده تنها در ماه آگوست (تير - مرداد) امكان تحويل نفت به هند در صورت عدم‌تسويه بدهي‌ها وجود ندارد.

يك مقام مسئول در شركت ملي نفت ايران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با تاكيد بر اينكه هشدار داده شده به پالايشگاه‌هاي هندي درباره قطع صادرات نفت ايران به هند در صورت پيدا نشدن راه‌حلي در مورد تسويه بدهي نفتي ايران به هند يك هشدار رسمي نبوده است، گفت: هشدار ارسال شده براي طرف هندي نامه رسمي شركت ملي نفت نبوده است؛ در عين حال اين هشدار قطع كامل صادرات نفت به هند را مد نظر نداشته و در آن ذكر شده است تنها در ماه آگوست امكان تحويل نفت به هند در صورت عدم تسويه بدهي‌ها وجود ندارد.
وي افزود: طرف هندي هنوز پاسخي در اين خصوص ارائه نكرده است.

به گزارش فارس، اظهارات اين مقام آگاه گفته‌هاي ديروز احمد قلعه‌باني مديرعامل شركت ملي نفت را مبني بر عدم تحويل نامه رسمي درباره قطع صادرات نفت ايران به هند در صورت عدم تسويه بدهي‌ها تاييد مي‌كند.
احمد قلعه‌باني روز گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: در خصوص توقف صادارت نفت ايران به هند به دليل عدم تسويه بدهي نفتي هند به ايران هيچ نامه رسمي داده نشده است.
وي تاكيد كرد: در مذاكرات دوجانبه هشدارهايي جدي را به طرف هندي در خصوص امكان توقف صادرات نفت ايران به هند در صورت پيدا نشدن راه‌حلي براي تسويه بدهي نفتي هند به ايران داده‌ايم اما تاكنون هيچ نامه رسمي از سوي شركت ملي نفت در اين خصوص تسليم طرف هندي نشده است.

*ارقام ارائه‌شده درباره ميزان بدهي نفتي ايران به‌دليل بي‌اطلاعي از معيارها مبهم است

در عين حال يك مقام آگاه در شركت ملي نفت در گفت‌وگو با فارس تصريح كرد: ارقام ارائه شده در خصوص ميزان بدهي نفتي هند به ايران به دليل ذكر نشدن معيار آنها ارقام مبهمي است چنان‌كه بعضي اوقات ارقام بر اساس ارزش نفت تحويلي به طرف مقابل بدون احتساب رسيدن يا نرسيدن سررسيد پرداخت ارائه مي‌شود و گاهي ارقام بر اساس ميزان نفتي كه تخمين زده مي‌شود در طول يك بازه زماني يك‌ساله صادر شود بيان مي‌شود؛ بعضي ارقام ارائه شده درباره بدهي نفتي نيز مربوط به ميزاني از بدهي است كه از تاريخ پرداخت و سررسيد آن گذشته است.
وي افزود: رقم 2 ميليارد دلاري مطرح شده درباره بدهي نفتي هند به ايران مربوط به ميزاني از بدهي است كه سررسيد آن گذشته است و 9 ميليارد دلار رقمي است كه تخمين زده مي‌شود در طول يك بازه زماني يك‌ساله بدهي نفتي براي هند ايجاد شود و قطعاً اين رقم بدهي فعلي و سررسيد گذشته هندي‌ها نيست.
وي در خصوص اين موضوع كه سازگارترين نفت براي پالايشگاه‌هاي هندي نفت ايران است، گفت: اگر پالايشگاه‌هاي نفت هند با نفت ايران سازگاري نداشت كه هندي‌ها آن را خريداري نمي‌كردند اما هر كشور و هر مجتمع پالايشگاهي سبدي از نفت‌ها را خريده و بعد از تركيب آنها نفتي را كه حداكثر سازگاري با طراحي آن پالايشگاه دارد وارد فرآيند پالايش مي‌كند؛ به همين دليل چنين گزاره‌اي چندان درست به نظر نمي‌رسد.
اين مقام آگاه اضافه كرد: قراردادهاي لانگ ترم (طولاني‌مدت) صادرات نفت ايران به هند قريب به 350 هزار بشكه در روز است و با احتساب قراردادهاي خرده‌فروشي كه ميزان و زمان آنها نامشخص است تخمين زده مي‌شود كه در روز 400 هزار بشكه نفت به هند صادر شود.

به گزارش فارس، رويترز ديروز در خبري به نقل از منابع هندي نوشت: "شركت ملى نفت ايران به مقامات هندي هشدار داده است در صورتى كه دو كشور راه‌‌حلى براى پرداخت پول نفت صادراتى ايران نيابند اين شركت از ماه اوت (يك ماه ديگر) صادرات نفت خود به هند را متوقف خواهد كرد ".
بر اساس گزارش رويترز شركت ملى نفت ايران در ماه ژوئن با ارسال نامه‌اى به مسئولان پالايشگاه‌هاى هند اين تصميم خود را به آنها اطلاع داده است. در اين نامه آمده است: با كمال تأسف بايد به آگاهى شما برسانيم تا زمانى كه راه‌حل مشخصى براى پرداخت پول نفت صادراتى شركت ملى نفت ايران پيدا نشود اين شركت در موقعيتى نخواهد بود كه بتواند در ماه اوت همچنان به ارسال نفت براى شركاى هندى خود ادامه دهد ".
در عين حال روزنامه هندي اكونوميك تايمز نيز به نقل از منابع پالايشگاهي هند كه هويتشان فاش نشده اين خبر را تاييد كرد اما وزارت انرژي و مقامات رسمي پالايشگاهي هند اين خبر را مسكوت گذاشته‌اند.

*هشدار داده‌شده به هند رسمي نبوده است

اين در حالي است كه يك منبع آگاه در وزارت نفت ايران نيز دو روز پيش در گفت‌وگو با فارس، از هشدار به طرف هندي در مذاكرات خبر داده گفت: "در مذاكرات دو هفته پيش طرف‌هاي هندي و ايراني در خصوص نحوه واريز بهاي نفت صادراتي ايران به هند قرار بر اين بود كه اگر راه‌حلي پيدا نشد، صادارت نفت ايران به هند قطع شود ".
وي در پاسخ به پرسشي درباره ارسال نامه شركت ملي نفت براي طرف‌هاي هندي در خصوص توقف صادرات نفت ايران به هند تصريح كرد: "خبرگزاري‌هاي خارجي نيز بر اساس شنيده‌ها چنين موضوعي را منتشر كرده‌اند و بعيد است نامه رسمي در خصوص قطع صادرات نفت ايران به هند ارائه شده باشد چراكه تنها در صورت گرفته شدن يك تصميم قطعي و رسمي چنين نامه‌اي منتشر مي‌شود و رسماً هم رسانه‌اي خواهد شد ".
اين منبع آگاه اضافه كرد:‌ "تاكنون قريب به 2 ميليارد دلار از بدهي نفتي هند به ايران به‌وسيله واريز آن به حساب بانك EIP در آلمان تسويه شده است. بانك EIP با وجود مقاومت زياد تحريم شد و متاسفانه در نهايت دولت آلمان با تحريم‌كنندگان همكاري كرد ".
وي بدهي نفتي فعلي هند به ايران را نيز بيش از 2 ميليارد دلار اعلام كرد.

مشكل پرداخت پول نفت صادراتى ايران به هند پس از آن پديد آمد كه بانك مركزى هند در دسامبر گذشته با صدور دستوري انجام هرگونه داد و ستد با ايران و از جمله خريد نفت از اين كشور از طريق اتحاديه پاياپاى آسيايى را ممنوع اعلام كرده بود. از آن پس دو كشور به دنبال يافتن راه‌حلى جايگزين براى پرداخت پول نفت صادراتى ايران برآمده‌اند كه تاكنون موفقيتي در اين زمينه حاصل نشده است.
ايران پس از عربستان سعودى دومين صادركننده بزرگ نفت به هند به شمار مى‌آيد و روزانه حدود 400 هزار بشكه نفت به اين كشور صادر مى‌كند. ارزش نفت صادراتى ايران به هند سالانه به 12 ميليارد دلار بالغ مى‌شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل