صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
سیدامیرحسین‌قاضی‌زاده‌هاشمی

هدفمندی‌یارانه‌هاخودروسازان‌رامجبوربه‌اصلاح‌می‌كند

کد خبر: ۱۴۰۸۸۰
| |
2035 بازدید

در چند هفته اخیر كه آلودگی هوا علاوه بر پایتخت‌نشینان داد مردم شهرهایی چون مشهد، اصفهان و. . . را نیز درآورد اظهارنظرهای مختلفی دراین‌باره صورت گرفته است.

سیدامیرحسین‌قاضی‌زاده هاشمی نماینده مردم مشهد و كلات و عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز یكی از همین افراد بود. خوشبختانه او نماینده رك‌گویی است و كمتر بر اساس تعارفات اظهارنظر می‌كند. او انگشت اتهام به سوی خودروسازان گرفت و آنها را از عاملان اصلی آلودگی هوا عنوان كرد. روزنامه «شهرآرا» خراسان رضوی با وی گفت‌وگویی انجام داده كه می‌خوانید:

 شما درباره آلودگی هوا خودروسازان را مقصر شناختید. در چند سال اخیر و در سه دوره اخیر مجلس هرباره كه مجلس خواستهاست درباره خودروسازان تحقیق و تفحصی انجام دهد به نتیجه نرسیده است زیرا به شدت خودروسازان در این زمینه اعمال نفوذ میكنند. آیا بهتر نیست حال كه این نقیصه خودروسازان به سادگی ملموس شده و شما نیز از جمله نمایندگانی صریحگوی مجلس هستید این موضوع كالبدشكافی شود؟

ببینید تا خودروسازان دولتی باشند نمی‌توان امیدی به بهبود شرایط داشت. باید مجلس و دولت كمك كنند و هرچه زودتر این موضوع یعنی خصوصی شدن بخش خودروسازی تحقق یابد وگرنه هربار خودروسازان از طریقی از مجموعه خود دفاع كرده و اعمال نفوذ می‌كنند.

 مجلس تا كنون چند بار خودروسازان را زیر ذرهبین قرار داده اما نتیجهای از این بابت عاید مردم نشده است؟

ببینید آنها هربار یك جوری تقاضای خود را به مجلس و مردم تحمیل می‌كنند. بحث ایمنی خودرو و بحث كیفیت خودرو كه در بحث سلامت مردم دخیل است و همین‌طور مصرف انرژی كه منابع ملی ما را به هدر رفت می‌دهد از جمله نواقصی است كه این بخش به شدت درگیر آن است. اما هربار هم انگشت نشانه به سوی آنها می‌رود بحث تأثیر آنها بر سیستم اشتغال مستقیم و غیرمستقیم مطرح می‌شود. واقعیت این است كه با درنظرگرفتن بحث اقتصادی و سوددهی این كارخانه‌ها برای دولت و اشتغالزا بودنشان چشم برهزینه‌های سلامت و اقتصادی كه بر مردم تحمیل شده بسته نگاه داشته می‌شود. درحال حاضر عملكرد خودروسازان سلامت جامعه را به خطر انداخته و سلامت جامعه كه به خطر افتد آسیب‌های اجتماعی مختلفی به جامعه تحمیل می‌شود كه كسی به آن توجه نمی‌كند و آسیب‌اجتماعی هم آسیب‌های اقتصادی در پی دارد.

 چاره این وضع چیست؟

مسلماً یك راه مناسب وجود دارد و آن هم این است كه خودروسازان به مردم و به بخش خصوصی واگذار شوند و این باعث می‌شود هم در سیستم‌های تولید خود ارتاق بدهند هم كیفیت آنها موجب رقابت شود و هم محصول با كیفیت‌تری عرضه كنند. استانداردهای اجباری سوخت و استفاده از كیت‌های كاهش آلاینده نیز اجباری می‌شود.

  یك سئوال مطرح است. آن هم اینكه از هدفمندشدن یارانهها به عنوان جراحی بزرگ اقتصادی یاد میشود. هدفمند شدن یارانهها با آزاد شدن قیمت سوخت همراه است. خودروسازان ما خودروهایی تولید میكنند كه مصرف سوختشان بالاست و هزار عیب دیگر دارند. آیا بهتر نبود پیش از این جراحی بزرگ خودروسازان و عیوب آنها جراحی میشد و بعد وارد هدفمند شدن یارانهها میشدیم؟

به هر حال هدفمند شدن یارانه‌ها دیر یا زود باید عملی می‌شد. اما همین هدفمند شدن یارانه‌ها به تغییر ذائقه و بازار خودرو خواهد انجامید و اینك دیگر خودروسازان مجبور می‌شوند كه شرایط خود را تغییر بدهند. در این شرایط مردم دیگر زیر بار خرید خودروهای پرمصرف، بی‌كیفیت و آلاینده نخواهند رفت.

 اگر بخواهیم اقدام عاجلی برای بهبود شرایط آلودگی هوا از طریق خودروسازان بكنیم آنها باید چه كارهایی انجام دهند؟

نصب فیلترها و كاتالیزورهایی كه به كاهش آلاینده‌ها و گازهای سمی منتشره از احتراق نامناسب بنزین انجام می‌گیرد از این جمله است. در میان مدت هم باید از به طراحی و به كارگیری موتورهایی در خودروها اقدام شود كه مصرف آنها كم و تولید آلاینده‌هایشان كنترل شده و اندك است باید در دستور كار قرار گیرد. 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار