صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ماجرای سفر به شهر آزادي...!

به گزارش خبرنگار «تابناک»، در جنگ ايران و عراق عده‌اي از رزمندگان ما، براي نخستين بار، بندهاي اسارت را بر دست و پا و دهان خويش احساس كردند؛ تجربه‌اي تلخ و دردناك، درسي جديد، بي‌سابقه، امتحاني سخت و ابتلايي عظيم.
کد خبر: ۱۳۰۲۳۸
| |
7305 بازدید
|
۷
سرویس دفاع مقدس ـ به قول رهبر فرزانه‌مان «خاطرات جنگ گنجينه‌اي تمام نشدني است»، كه البته خاطرات دوران اسارت نيز بخشي از اين گنجينه‌ است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، در جنگ ايران و عراق عده‌اي از رزمندگان ما، براي نخستين بار، بندهاي اسارت را بر دست و پا و دهان خويش احساس كردند؛ تجربه‌اي تلخ و دردناك، درسي جديد، بي‌سابقه، امتحاني سخت و ابتلايي عظيم.

اسرا پا در مرحله‌اي نهاده بودند كه از آن هيچ نمي‌دانستند و تا آن زمان در هيچ مدرسه يا دوره‌ي آموزشي درس چگونه زيستن در اسارت به آنها تعليم داده نشده بود. مجموعه‌اي از افكار گوناگون، منش‌هاي متفاوت و انديشه‌هاي جدا از هم در اجتماعي كه نهايت راه مشتركشان بود، گرد هم آمده بودند. و تنها وجه مشترك آنان نيازمندي و ندانستن «شيوه زيستن در اسارت» بود.

كتاب سفر به شهر آزادي، وقايع اتفاقيه در دنياي اسارت را در قالبي موضوع‌بندي‌شده بيان مي‌كند. و به شرح يك اتفاق، و انعكاس و تبعات و تحولات آن در طول اسارت مي‌پردازد.

اين اثر بررسي روايي، تحليلي اسارت بوده و نويسنده در كتاب سفر به شهر آزادي در 13 گفتار به شرح و تحليل اسارت از جنبه‌هاي متفاوت زندگي در آن دوران پرداخته است.

گفتارها و فصول اين كتاب شامل موضوعات زير مي‌باشد:

1. اسارت هميشه از كجا شروع مي‌شود.           
2. موقعيت عراق و اسارتگاه‌هاي آن
3. فرار، واژه‌اي كه هميشه با لفظ اسارت به ذهن مي‌رسد
4. تغذيه و بهداشت در اسارت               
5. صليب سرخ بين‌المللي، عملكرد و موضع گيري آن
6. بررسي روانشناختي، مراحل تكوين و تحول در اسارت
7. درگيري با عراقي‌ها
8. عوامل مؤثر در پايداري اسرا
9. تهاجم دشمن توسط رسانه‌هاي گروهي
10. برنامه‌هاي تبليغي اسرا در مناسبتها
11. پذيرش قطع‌نامه 598
12. فرهنگ در اسارت
13. فراتر از رويدادهاي اسارت

در بخشي از اين كتاب نگارنده در شرح سفر كربلاي خود چنين مي‌نويسد:

«به شهر غربت‌زده‌ي كربلا رسيديم. خدايا اين كربلاي حسين است و اينقدر خاموش؟! خدايا اين شهر فرزند فاطمه (س) است و اين گونه مسكوت؟! هق هق گريه و شيون به اوج خود رسيد. گنبد طلايي و پرچم سرخ آن از دور نمودار شد. «السلام عليك يا اباعبدالله بابي انت و امي». همه گريان و حيران و سرگردانند.

چشم مي‌ديد و دل باور نمي‌كرد. مركب ايستاد و زائران دل‌خسته بر خاك سرد افتادند و با فرزندان لب‌تشنه حسين (ع) همراه و هم ناله شدند. به ناگاه همه‌ چيز دوباره زنده شد. اين خيمه حسين است؟ آة و ناله يتيمان او به گوش مي‌رسيد. صداي چكمه‌هاي عباس به ناگهان از خيام، و گويي اين علي‌اكبر است كه از ميدان بازگشته و آب مي‌طلبد. صداي چكاچك شمشيرها و شيون از خيمه‌هاي رباب بر گلوي پاره پاره اصغر و آه جانسوز زينب از فراق برادر...»

كتاب «سفر به شهر آزادي» بررسي روايي، تحليلي اسارت نوشته برادر آزاده سيامك عطايي است كه در سال 1389 و توسط «انتشارات پيام آزادگان» تجديد چاپ شده است . اين كتاب در 360 صفحه تنظيم و به قيمت 4500 تومان به چاپ رسيده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
labkhand
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۰
اسرا در نهان خانه ی تنهایی، عشق را به تصویر کشیده اند و در حصار بند آزادی را از حصار تن به تماشا نشسته اند...اجرشان با خدای کریم
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۴:۳۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۱
man mundam inaee ke mokhalefat ba commente shoma karda che bimariee daran
احمد یوسف زاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۰
سفر به شهر آزادی یکی از کتابهای ارزشمند در زمینه دفاع مقدس و آزادگان است .به عنوان یک آزاده که این کتاب را مطالعه کرده ام از سیامک عزیز تشکر می کنم .
محتوای این کتاب ، مستند به واقعیت هاست و بارزترین خصیصه آن پرهیز نویسنده از شعارزدگیست .
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟