بازدید 53548

نظر هاشمی در مورد آزادسازی ماهواره

هاشمی رفسنجانی در مورد کانال‌های ماهواره‌ای معتقد است که برخی از آن‌ها برای جامعه درست نیست ولی به برخی کانال‌ها باید گوش داد.
کد خبر: ۱۰۵۵۲۱
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۱ 21 June 2010
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که مدیریت رسانه موجود در کشور می‌تواند « باید خیلی حرفه‌ای‌تر از اکنون، واقعی‌تر و مخاطب‌شناس‌تر» عمل کنند.

به گزارش «فردا»، هاشمی رفسنجانی از وضعیت فعلی مدیریت رسانه‌ای کشور ابراز نارضایتی می‌کند و با بیان مطلب فوق، می‌گوید که کشور نیاز به رسانه‌ای دارد که واقعاً مورد اعتماد مردم باشد و مردم حرفش را بفهمند و قبول کنند.

به عقیده وی، این دور از دسترس نیست و قابل تأمین است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری این را در مورد همه رسانه‌ها، بویژه رسانه ملی که «تاثیرگذاری بیش‌تری» دارد، می‌گوید.

در همین حال، وی می‌گوید که « دروغ همه جا بد است، اما اگر از زبان یك روزنامه‌نگار و در یك رسانه پخش شود، به خاطر تأثیری كه در جامعه دارد، خیلی بدتر است.»

رئیس‌‌جمهور اسبق ایران از آنچه «دروغ‌گویی برای حمایت از انقلاب و ولایت فقیه» انتقاد کرده و این سئوال را طرح می‌کند « مگر انقلاب اسلامی در جذب حمایت مردمی ضعف دارد كه گروهی به بهانه حمایت از انقلاب و ولایت فقیه خود را مجاز به دروغ و تهمت می‌دانند؟»

وی می‌افزاید انقلاب اسلامی چون براساس تعالیم اسلام بنا نهاده شده آنقدر محتوا دارد كه اگر واقعیت‌ها بدون رنگ و لعاب دروغین به مردم گفته شود، مردم ایران، حتی پیروان اقلیت‌های دینی و مذهبی هم به آن علاقه‌مند می‌شوند. آنگونه كه در زمان مبارزه و در دوران پیروزی و تثبیت همه كارهای ما با مردم بود.

به گفته هاشمی رفسنجانی، «اگر مردم نبودند، شعارهای دهن پُركن احزاب و گروهك‌های متعددی كه آن روزها آزادانه بیان می‌شد، انقلاب را از مسیر خویش منحرف می‌كرد. ولی دیدیم كه ناپاكی‌ها در دریای مردمی كنار زده شدند.»

خطیب موقت جمعه تهران می‌گوید خطبه‌های نماز جمعه خود یک رسانه و نحوه برقراری ارتباط است.


بی‌بی‌سی

وی در همین حال می‌گوید که بی‌بی‌سی را گاهی اوقات می‌بینید و در مورد آن می‌افزاید بی‌بی‌سی در واقع برای نیل به اهدافی كه دارد، حرفه‌ای عمل می‌کند.

رئیس مجمع تشخصی مصلحت نظام در مورد بی‌بی‌سی فارسی و عربی معتقد است که «حرفه‌ای عمل می‌کنند» و می‌گوید خبرنگاران و گوینده‌های ورزیده‌ای دارند و از لحاظ جامعه‌شناسی و روابط عمومی مطلعند. در خیلی از جاها خبرنگار دارند و با سیاستی که خودشان دارند، خبرها را انتخاب می‌کنند و به خورد مردم می‌دهند، یعنی از لحن و شیوه‌هایی که تجربه شده استفاده می‌کنند. حرف‌ها را فشرده می‌زنند و سعی میكنند موذیانه اهداف خود را القا كنند.

وی می‌افزاید در زمان انقلاب، آن موقع آنها طرفدار شاه بودند، اما خبرهایی که بی‌بی‌سی می‌داد به ضرر رژیم شاه بود و خیلی وقت‌ها این اخبار به درد ما می‌خورد. در همه دنیا هم همین کار را می‌کند. این سیاستی است که مستمع جذب می‌کند و دولت‌ها گوش می‌دهند، برای اینکه بببینند چه دارد می‌گوید و چقدر به نفعشان می‌گوید و چطور می‌توانند جلویش را بگیرند. مردمی هم که مخالفند، گوش می‌دهند. آنها افکار و سیاست‌های خودشان را هم در اخبار می‌آورند و سیاست‌های خودشان را مخلوط اخبار می‌کنند.

به عقیده هاشمی رفسنجانی، راه مبارزه با این پدیده كه سابقه‌ای طولانی هم در گذشته دارد، امروزه یك علم است كه باید آن را داشته باشیم و به جوانان خود تعلیم بدهیم... باید اولاً واقعیت محیط و مخاطب را بشناسیم. ثانیاً حرف‌هایی که مخاطب را فراری بدهد، نگوییم و حرف‌هایی بزنیم که وجدان طرف را قانع کند. البته اگر کسی خودش عقیده‌ای دارد، حرف‌های خودش را هم در آن قالب می‌تواند در بیاورد. ما توقع نداریم بی‌بی‌سی بیاید سیاست کشور خودش را فراموش کند. سیاست آن کشور را در هر برنامه‌ای می‌بینید، حتی سیاست استعماری‌اش را. با شیوه‌ای حرف‌های خود را در مغز مردم جا می‌کند. ما باید با دانش روانشناسی، جامعه‌شناسی و پیش‌بینی آینده آشنا باشیم. الان خیلی چیزها در اطلاع‌رسانی شرط است.

رئیس‌جمهور سابق ایران در مورد حضور عطاالله مهاجرانی که معاون وی و وزیر ارشاد دولت خاتمی بوده است، می‌گوید مایل نیستم هیچ وقت از بی‌بی‌سی فارسی رسانه استفاده کنم. آنها [مهاجرانی] خودشان می‌دانند و من نمی‌دانم چه دلیلی برای خودشان دارند. حرف خودم را هم نمی‌خواهم به آنها تحمیل کنم.

آزادسازی ماهواره

هاشمی رفسنجانی در مورد کانال‌های ماهواره‌ای معتقد است که برخی از آن‌ها برای جامعه درست نیست ولی به برخی کانال‌ها باید گوش داد.

وی در پاسخ به این‌که رای وی در رای‌گیری آشکار در مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد آزادسازی ماهواره چه خواهد بود، می‌گوید موارد مبتذلی وجود دارد که جوان‌های مردم را به انحراف می‌کشاند و فکر نمی‌کنم برای جامعه درست باشد. اما باید به کانال‌هایی که مطلب می‌گویند، گوش داد. بالاخره اینها هستند و دیگران گوش می‌دهند.

وی معتقد است «اگر بخواهیم جلوگیری کنیم هم نمی‌توانیم».

هاشمی رفسنجانی که می‌گوید شخصا پشت کامپیوتر می‌نشیند و از اینترنت استفاده می‌کند و «بیش‌تر سایت‌های خبری را می‌بیند» می‌افزاید الان دشمنان ما، آمریکایی‌ها و دیگران هزینه زیادی انجام می‌دهند تا فیلترشکن‌هایی درست کنند که اصلاً نشود سانسور کنیم و به آنجا می‌رسند که جلوی سانسور را بگیرند.

به عقیده رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ اشکال بعدی که از نظر روانی پیدا می‌شود، این است که «الانسان حریص علی ما منع»؛ وقتی چیزی ممنوع شود، آدم‌های کنجکاو بیشتر دنبال آنها می‌روند تا ببینند آنچه بود؟ از همان اول می‌گویند این کار سیاسی است. آخر هم می‌بینند ما حق داشتیم.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار