بازدید 6616

انتقاد از قرعه کشی بانکها: لاتاری تبلیغ نکنید

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: باید بررسی شود که آیا بانکها از محل حاصل از سپرده‌ها درآمد کسب کرده‌اند یا خیر؟ اگر کسب کرده‌اند با چه مجوزی و اگر نکرده ‌اند چطور چنین هزینه ‌ای برای تبلیغ و جوایز صورت می گیرد.
کد خبر: ۱۰۴۸۶۹
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۶ 17 June 2010
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با انتقاد شدید از قرعه کشی، خطاب به بانکها گفت: برای لاتاری تبلیغ نکنید. قرعه کشی جوایز بانکی تکرار همان لاتاری غربی ها و بر خلاف نگرش اسلامی نظیر فرهنگ تلاش و اعطای قرض الحسنه است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان در گردهمایی قرض الحسنه های سراسر کشور با انتقاد شدید از قرعه کشی برخی بانکها گفت: ‌دراینکه برخی بانکها در تبلیغات گسترده وهزینه‌ های میلیاردی برای جوایز و لاتاری تبلیغ می ‌کنند، باید بازنگری جدی شود.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: باید بررسی شود که آیا بانکها از محل حاصل از سپرده‌ها درآمد کسب کرده‌اند یا خیر؟ اگر کسب کرده‌اند با چه مجوزی و اگر نکرده ‌اند چطور چنین هزینه ‌ای برای تبلیغ و جوایز صورت می گیرد.
 
وی با بیان این سوال که چه دلیلی دارد که از هزار نفر یک نفر متنفع شود و 999 نفر نشوند،تاکید کرد:‌ تشویق قرض‌الحسنه با حرکت فرهنگی عظیم و با نیت عبادی و نیت خیر باید انجام شود.
 
نهاوندیان گفت: دراین سال تمام سیگنال‌های اقتصادی این است که برای درآمد بیشتر باید کار بیشتر کنیم، لذا قرعه ‌کشی و پخش جایزه به شیوه ‌هایی شبیه لاتاری مبتنی بر نگاه حاکی از تلاش نیست.

وی تصریح کرد: قرض‌الحسنه به عنوان نهادی بسیار ارزشمند دینی، اگرچه هویت اقتصادی دارد، اما در عین حال یک امر عبادی است و اثرگذاری آن به عنوان کیفیت رفتار اقتصادی در مجموعه اقتصاد کشور قابل بررسی است.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: اینکه در یک اقتصاد، معاملات منطبق بر شرع باشد یا خیر، چه نیت عبادی کنیم یا خیر، اثر وضعی دارد؛ ربا ویرانگر است. اما قرض الحسنه آبادگر بوده و این آثار وضعی، مترتب و فارغ از نیت آن است.
 
وی تصریح کرد: تجربه نشان می ‌دهد که احکام اقتصاد اسلامی با رهنمودهایی که سرچشمه وحی به ما نشان داده، موفق ‌تر عمل کرده است.
 
نهاوندیان گفت: در جریان بحران اقتصاد جهانی، تنها در مدت یکسال، حدود 50 هزار میلیارد دلار دارایی مردم عمدتا به سبب نحوه معاملات بانکی ربوی، از بین رفت و صدها بانک ورشکسته شدند. این درحالی است که درهمین سالها، عملیات بانکداری اسلامی که در بسیاری کشورها گسترش یافته است، با نرخ 15 درصد رشد کرد.
 
به گفته رییس اتاق ایران، هزاران موسسه درکشورهای اسلامی وغیراسلامی ایجاد شده‌ اند که معاملات خود را مبتنی بر دارایی واقعی انجام می ‌دهند و بر این اساس، معامله واقعی اتفاق می ‌افتد. لذا تامین مالی مبتنی بر اهداف فقهی صورت می ‌گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر مرتبا کاری که در بخش مسکن اقتصاد آمریکا انجام شد تکرار شود، شکست قطعی است. این درحالی است که تجربه بشری نشان می ‌دهد که احکام منادی فقه، جامعه را از سلامت اقتصادی برخوردار می ‌کند.پ
 
به گفته نهاوندیان، نهاد قرض‌الحسنه با تاریخ 50 ساله که به صورت متشکل شکل گرفته است و صندوق‌های قرض‌ الحسنه، تجربه بسیار موفق و روشنی ‌بخش در اقتصاد ما بوده است.
 
وی اظهار کرد: در یکی دو سال اخیر تصمیمات خوبی در شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی اتخاذ شده است، اما در برخی مراکز با نگاهی نامهربانانه به صندوق‌ها نگریسته شد، این در حالی است که صندوق‌هایی که با نیت خیر ایجاد شده بودند سالم‌ ترین کارنامه عملکردی و کمترین تخلف را داشتند.
 
نهاوندیان یادآور شد: متاسفانه برخی نهادها با سو استفاده از نام قرض‌الحسنه، وجوهی را از مردم گرفته و در بعضی موارد مشکلات جدی ایجاد کرده بودند که با توجه شورای پول و اعتبار و با همکاری بانک مرکزی تصمیم گرفته شد برای عمل به وظیفه نظارتی بانک مرکزی، کار صندوق‌ های قرض ‌الحسنه به خود آنها واگذار شود و بانک مرکزی به سایر وظایف خود بپردازد و تنها به عملکرد برخی صندوق ‌ها که بهره ‌های بالای 20 درصد از مردم می ‌گرفتند، نظارت شود.
 
وی گفت: تجربه نشان داده است که سوء‌ظنی که نسبت به صندوق‌های قرض‌الحسنه وجود داشت بسیار بی ‌پایه بود و اگر از این سرمایه عظیم مردمی و دینی استفاده شود، بسیاری از مشکلات اجتماعی به کمک خود مردم برطرف می ‌شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
یک کم دیر نشده ؟ گرچه جلو ضرر را از هر جا بگیرند منفعت است.
چطور یکی پیدا شد حرف ما را زد؟
به راستی بانکها از کیسه چه کسانی برای این جوایز خرج می کنند؟ اگر قرض الحسنه برای بانکها اینقدر فایده دارد پس چرا درامد حاصله را بین همه حسابها تقسیم نمی کنند؟
بهترین روش مشروع در این است که بجای اعطای جوائز بلا عوش وام با عوض ارائه شود.

بدین ترتیب که بصورت قرعه کشی به حسابهای برنده وام با عوض شود.

برای حسابهایی هم که برنده نشده اند ضریب بیشتر برنده شدن در قرعه کشی های بعدی و یا کارمزد کمتر وام در نظر گرفته شود.
دست مریزاد آقای نهاوندیان حرف دل ما را زدی.
يادتان باشيد اگر در ان سالي كه در بانك افتتاح حساب داشتيد از بين ده نفر يك نفر انتخاب مي شود در غير اينصورت از بين 100 نفر يك نفر . مي خوهيد شماره حساب ها بعد از قر عه كشي را چك كنيد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان