بازدید 5090

دولت حوزوي فخر است اما حوزه دولتي عيب

وي با بيان اينكه دولت حوزوي فخر است اما حوزه دولتي عيب است، خاطرنشان كرد: حوزه مستقل؛ رهبر و مرجع مستقل تربيت مي‌كند و حوزه وابسته روحانيون وابسته تربيت مي‌كند.
کد خبر: ۱۰۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۱ 14 June 2010
مجمع نمايندگان روحاني مجلس، رييس سازمان ملي جوانان و مسوولان ششمين همايش بين المللي دکترين مهدويت به همراه برخي از پژوهشگران و نويسندگان مهدوي کشور، در نشست‌هايي جداگانه با آيت‌الله جوادي آملي ديدار و گفت‌وگو كردند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، اين استاد برجسته حوزه علميه قم در ديدار مجمع نمايندگان روحاني مجلس، ضمن تبريك ميلاد امام محمد باقر (ع) گفت: وجود روحانيون در مجلس شوراي اسلامي براي همه مايه دلگرمي است، گرچه شوراي نگهبان مواظب است تا چيزي خلاف شرع تصويب نشود؛ اما حضور علما باعث مي‌شود كه حكم الهي بيان شود و در صورت بروز خطا، تذكر داده شود.

وي اختلاف گروه‌ها را چيز بدي دانست و افزود: اختلافات سه قسم هستند كه نوع اول آن اختلاف علمي است كه منشاء خير و بركت است.قسم دوم اختلافات، اختلافات نژادي، حزبي و گروهي است كه اين موضوع نيز قابل حل است چرا كه هيچ گروهي نشده كه تا ابد با هم اختلاف داشته باشند.

جوادي آملي به نوع سوم اختلاف اشاره كرد و گفت: سومين نوع اختلاف، اختلافي است كه نسبت به ذات مقدس الهي است كه عذاب الهي را به دنبال دارد. ‌در اين خصوص در قرآن هم درباره قوم يهود و مسيحيت آمده است كه به آنها مهلت داديم تا برگردند اما بازنگشتند و خداوند هم آنها را به جان هم انداخت.

اين استاد حوزه علميه قم ادامه داد: اگر خداي ناكرده اختلاف، عذاب الهي باشد به اين آساني‌ها قابل حل نيست و بايد شبانه‌روز از خدا خواست كه اين كشور حضرت ولي عصر (عج) را از همه‌ي خطاها حفظ كند.

جوادي آملي اظهار كرد: روحانيون مجلس بايد رهبري اينگونه مسائل را در مجلس شوراي اسلامي بر عهده بگيرند و همچنين رهبري فكري جامعه را در دست بگيرند تا جامعه به سمتي كشانده نشود كه عذاب الهي را در برگيرد.

وي به انواع مال در اسلام اشاره كرد و گفت: اولين نوع اموال، اموال شخصي است كه هر كسي بر اساس تلاش و كوشش خود آن را به دست مي‌آورد.

وي دومين نوع از اموال را، بيت‌المال عنوان كرد و گفت: بيت‌المال مال همه مردم است و نمايندگان مجلس و دولت بايد اين ثروت را به طور صحيح در مسائل اشتغال و غيره صرف كنند.

جوادي آملي افزود: سومين نوع از اموال نه مال دولت است و نه مال مردم، بلكه مال اسلام است و از آن به اسم انفال ياد مي‌كنند.

وي ادامه داد: مراكز فرهنگي كه به قرآن و اهل بيت (ع) وابسته‌اند بايد بپذيريم كه اين انفال براي آنهاست و بايد در اين مسير خرج شود و نبايد توقع وابستگي به ائمه جمعه و جماعات و روحانيت داشت.

وي در ادامه تاكيد كرد: اگر حوزه مي‌خواهد مستقل شود بايد بگويد كه ما از دولت بودجه‌اي نمي‌گيريم بلكه بودجه ما از ولايت فقيه است.

جوادي آملي ادامه داد: حوزه‌ي وابسته؛ رهبر، مرجع و استاد وابسته تربيت مي‌كند، چرا كه نان وابستگي مي‌آورد و كسي كه به ما احسان كرده به او مديون مي‌شويم.

وي با بيان اينكه دولت حوزوي فخر است اما حوزه دولتي عيب است، خاطرنشان كرد: حوزه مستقل؛ رهبر و مرجع مستقل تربيت مي‌كند و حوزه وابسته روحانيون وابسته تربيت مي‌كند.

به گزارش ايسنا، همچنين در ديدار رييس سازمان ملي جوانان با آيت‌الله جوادي آملي، اين استاد حوزه با بيان اينكه اميدوارم خدماتي كه سازمان ملي جوانان ارائه كرده است، مورد قبول ذات اقدس الهي باشد و خدا توفيق بيشتري در اين راستا به شما عنايت كند، اظهار كرد: اگر انقلاب اسلامي با نيروي جوان خود به پيروزي رسيد اين پيروزي با رهبري پير جماران بود.

وي با بيان اينكه دوندگي، حركت و پويايي بايد با پايايي همراه باشد، افزود: دو نوع پويايي و حركت داريم؛ يك حركتي كه متحرك كار خود را پشت سر مي‌گذارد مثل ورزشكاري كه بعد از 40 سال توانايي اوليه را ندارد و يك نوع حركت كه متحرك آن را پشت سر نمي‌گذارد؛ اما زير پا مي‌گذارد مثل درخت گلابي كه تمام اين مدت ميوه خود را زير پا مي‌اندازد.

وي با اشاره به آياتي از قرآن كريم عنوان كرد: هر كس كار خيري انجام دهد مثل درختي است كه آب به زير ريشه خود مي‌ريزد.

جوادي آملي با بيان اينكه مسلمانان مانند برج‌هاي ساخته شده نيستند كه همين‌طور رشد كنند و بالا بيايند، گفت: اين برج‌ها چيزي از خود ندارند. مسلمان بايد همانند درختي كه بالا آمده هر چه دارد خود به دست آورده و از آن وي باشد.

وي افزود: مسلماني كه آب و خاك به اندازه كافي دارد اما گندم وارد مي‌كند، هويت ديني ندارد.

اين استاد برجسته حوزه علميه قم ادامه داد: ما قرآني حرف مي‌زنيم اما ماركسيستي يا انگليسي فكر مي‌كنيم. اين حرف‌ها، حرف‌هاي قرآن است و حرف‌هاي تازه‌اي نيست و بايد گفت اين نكات قبل از قرآن در تورات و انجيل نيز بيان شده است.

جوادي آملي در ادامه با بيان اينكه غيرت واژه مقدسي است، افزود: غيرت سه عنصر محوري دارد كه شناخت هويت، عدم تجاوز به غير و راه ندادن ديگري به محدوده خود از مصاديق آن است. اگر كسي محدوده خود را نشناسد نمي‌تواند بگويد چه كسي تجاوزگر است و چه كسي نيست.

وي گفت: شما بايد توجه داشته باشيد كه مرز خود را آشكار كنيد و مرز اسلامي بودن و ايراني بودن را مشخص كنيد.

به گزارش ايسنا، آيت الله جوادي آملي همچنين در ديدار مسوولان ششمين همايش بين‌المللي دکترين مهدويت و برخي از پژوهشگران و نويسندگان مهدوي کشور با وي، اظهار كرد: بايد انديشه انتظار را شکوفا کنيم و عالمانه سخن بگوييم تا بتوانيم هم انديشه و هم انگيزه انتظار را حفظ و صيانت کنيم.

اين استاد برجسته حوزه علميه قم با اشاره به اين که جريان مهدويت يک جريان جهاني است و فکر جهاني مي‌طلبد، بيان كرد: وجود مبارک حضرت مهدي(عج) جهان را به انتظار دعوت مي‌کند و تنها ما شيعيان يا برادران اهل سنت يا موحدان آسماني مثل يهود و مسيحيت را دعوت نمي‌کند، بلکه بشريت را به آينده روشن فرا مي‌خواند.

وي با اشاره به اختلاف آداب، عادات، سنن و فرهنگ انسان‌ها، همه بشر را منتظران يک آينده روشن خواند و گفت: تمام بشريت در فکر آينده‌اي روشن است كه نشان دهنده جهاني بودن و فرا زميني بودن اين فکر است.

جوادي آملي با بيان اينکه بشريت داراي يک ايده مشترک بوده و آن انتظار ظهور منجي و مصلح جهاني است، ادامه داد: هيچ فرهنگي اين ايده مشترک را از اقليم خاص خود و از زبان و زمان نگرفته است، بلکه از جايي گرفته که دل مايه را او آفريد.

وي با بيان اين‌که چيزي که کار ذات اقدس الهي است، جزو سنن الهي و تغيير و تبديل ناپذير است، اظهار كرد: ما بايد انديشه انتظار را روشن کنيم، اين فطرت الهي و سنت الهي را شکوفا کنيم و عالمانه سخن بگوييم تا بتوانيم هم انديشه انتظار و هم انگيزه انتظار را حفظ و صيانت کنيم.

اين استاد حوزه با اشاره به اين‌که همه مردم منتظر عدالت هستند و عدل در کام همه شيرين بوده و ظلم در کام همه تلخ است، گفت: مفهوم عدل و ظلم روشن است و همه آن را مي فهمند، اما حقيقت عدل و ظلم روشن نيست که اين اولين اختلاف بين ما و خيلي از صاحبان مکاتب است که بايد حل شود.

وي با بيان اينکه ما بايد به جامعه بشري در دکترين مهدويت بگوييم که مشترکاتي داريم، اظهار كرد: بايد در زمينه ظلم شناسي و ظلم ستيزي، ظالم را محکوم و طرد کنيم و به سمت عدل شناسي، عدل جويي، عدالت خواهي و عادل پروري حرکت نماييم.

جوادي آملي با بيان اينکه انسان به استناد خلافتش به خدا، موجودي کريم است و عدل خواهي و ظلم ستيزي بايد با کرامت او همراه باشد، گفت: آيا معني عدل خواهي اين است که به محرومان و فقرا برسيم و آنها را دريابيم يا اينکه درست اين است که با فقر بجنگيم؟

اين استاد حوزه با اشاره به اين که اوصاف و وظايف روشني که در روايات از ائمه معصومين(ع) به دست ما رسيده است، مي‌تواند شاخصي براي تبيين تکاليف ما در عصر غيبت باشد، افزود: حضرت ولي عصر(عج) که ظهور مي‌کند جامعه‌اي منتظر آن حضرت است که با کرامت حضرت را استقبال کند، نه جامعه‌اي که که آمادگي انجام دستورات حضرت را نداشته باشد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ممنون خیلی پر مغز بود
با این گفته های معظم له حجت برهمه تمام است. آیا پند می گیریم؟
گرچه عملكرد بذرپاش در سازمان جوانان اصلا قابل دفاع نيست ولي اينكه به ديدار آيت‌الله جوادي آملي رفته در خور تقدير است.
خدايا بر طول عمر و عزت علماي اعلام مخصوصا ايت ا.. جوادي املي بيفزا
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان