بازدید 6086

لاریجانی: پشت کردن به قانون ،ضعف است

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت قانون در کشور گفت : پشت کردن به قانون یک ضعف است و اینکه ما در مجلس به اجرای قانون اصرار داریم به دلیل این است که کشور را بدون قانون نمی توان اداره کرد .
کد خبر: ۱۰۳۴۶۳
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۱ 10 June 2010
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت قانون در کشور گفت : پشت کردن به قانون یک ضعف است و اینکه ما در مجلس به اجرای قانون اصرار داریم به دلیل این است که کشور را بدون قانون نمی توان اداره کرد .

به گزارش خبرنگار خانه ملت علی لاریجانی صبح امروز در گردهمایی ائمه جماعات با موضوع اقتدار رهبری و آگاهان سیاسی در محل سازمان فرهنگی ارتباطات اسلامی حضور یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت قانون از جانب همه اظهار داشت: این احترام به حقوق مردم است و به کار انسجام می دهد،

وی افزود: قانون برای جامعه محدودیت ایجاد می کند ولی کمال ساز است.

لاریجانی تاکید کرد: پشت کردن به قانون یک ضعف است و اینکه ما در مجلس به اجرای قانون اصرار داریم به خاطر مجلس نیست بلکه به دلیل این است که بدون قانون نمی توان کشور را اداره کرد و سعادت کشور در عمل به قانون است.

رئیس مجلس در ابتدای سخنان خود با بیان این که داشتن یک تشکیلات برای روحانیون امر پسندیده ای است اظهار داشت: البته داشتن تشکیلات به معنای حزب و گروه نیست این که مساجد مختلف از یک انضباط برخوردار باشند و کار و تحلیل مشترکی داشته باشند خوب است و این نکته ای بود که قبل از انقلاب نیز شهید مطهری به آن تکیه داشتند.

وی با اشاره به مصاحبه یک خبرنگار معروف در اوایل پیروزی انقلاب با امام خمینی خاطرنشان کرد: این مصاحبه بسیار جالبی بود و پس از این مصاحبه در غرب میزگردی در این خصوص برگزار کردند و از خبرنگار مصاحبه کننده سوال کردند که امام خمینی را چگونه دیدید و ایشان اطلاعاتش را از کجا به دست می آورد که خبرنگار پاسخ داد عده ای از شاگردان امام از جمله آقای خامنه ای آقای مطهری و آقای بهشتی کانال اطلاعاتی امام خمینی هستند.

لاریجانی افزود: در این میزگرد یک اسلام شناس هم حضور داشت و گفت: که برداشت من این است که رهبر انقلاب یک عارف و فیلسوف است و این شخصیتها صاحب تحلیل هستند و اطلاعات خرد تاکتیکی روی آنها تاثیر چندانی نمی گذارد.

لاریجانی با بیان این که تشخیص این اسلام شناس تشخیص درستی است یادآور شد: اگر کسی دارای تحلیل شود در بادهای موسمی سیاسی چه خارجی چه خارجی ره گم نمی کند و یا بعضی از اطلاعات تاکتیکی مشی او را تغییر نمی دهد.

وی با طرح این سوال که منظور از تحلیل داشتن چیست و چگونه می توان فرد صاحب تحلیلی شد خاطرنشان کرد: برای تحلیل داشتن پاسخ به چند سوال ضروری است اول اینکه ما در چه موقعیتی قرار داریم. کسی نمی تواند صاحب تحلیل باشد ولی به شرایط پیرامونی خود آگاه و مسلط نباشد.
لاریجانی درک درست از امکانات و ظرفیت ها را نکته حائز اهمیت دیگری دانست که در به دست آوردن تحلیل بسیار موثر است.

وی خاطرنشان کرد: صاحب تحلیل بودن با اوهام امکانپذیر نیست بلکه باید با واقعیات عینی زندگی کنیم که البته این نکته کلیدی در دیدار نمایندگان با رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفت که مجلس باید آرمانگرا باشد ولی پایه کارش واقعگرایی است.

لاریجانی گفت: سوال چهارم این است که مبانی کار ما چیست؟ یعنی در امور اجتماعی و سیاسی باید خیلی دقیق بود و تحلیل درستی از مبانی داشت.

رئیس مجلس افزود: نکته دیگری که برای داشتن تحلیل لازم و ضروری است شناخت مسیر است و اینکه باید از چه مسیری حرکت کرد که هزینه کمتر ولی توفیق بیشتری داشت.

وی گفت: ممکن است کسی به سوالات قبلی پاسخ داده باشد اما برای این سوال آخر پاسخ دقیقی نداشته باشد یعنی مسیر را تشخیص نداده باشد. به این فرد نمی توان گفت آدم بصیر.

لاریجانی تصریح کرد: در این مسیر ما با پیچیدگی هایی مواجه می شویم و ممکن است در تاکتیکها اختلاف نظر پیش بیاید. در حوادث پس از انتخابات نزاعهایی وجود داشت که باید در حد خود باقی می ماند اما عده ای هدف را گم کردند و این به مملکت ضربه زد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر ما سوالات اصلی را درست پاسخ دادیم اما در تاکتیکها اختلاف داشتیم و در تشخیص هدف دچار گم شدگی شدیم، راه حل رجوع به رهبری است.

وی افزود: جایگاه رهبری برای این است که اگر کسانی تلاش کردند به حقیقت راه یابند ولی پیچیدگی حقیقت مجال نداد که به حقیقت دست یابند از رهنمودهای رهبری استفاده کنند. البته تحلیل داشتن یک مساله شخصی است و در مسائل سیاسی کسی نمی تواند بگوید من انقلاب، امام و جمهوری اسلامی را قبول دارم پس فرد صاحب تحلیلی هستم. اگر کسی بخواهد صاحب تحلیل باشد باید به این سوالات پاسخ دهد و در مواردی که دچار گم شدگی شد از راهنمایی های رهبری استفاده کند.

لاریجانی گفت: طبقه روحانیت باید در این زمینه تلاش کند و از راهنمایی های رهبری نیز کمک بگیرند. یک سیاستمدار واقعی که باید صاحب تحلیل باشد نمی تواند بگوید من فقط مقلد هستم و انقلاب را قبول دارم. اگر اینگونه باشد او یک فرد عامی است اما اگر فردی بخواهد مدیریت استراتژیک داشته باشد باید صاحب تحلیل باشد.

وی اظهار داشت: اینکه ما چگونه موقف فعلی خود و شرایط حالمان را تشخیص دهیم مولفه هایی دارد که جنبه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد

لاریجانی اظهار داشت: از نظر حرکت سیاسی جمهوری اسلامی پس از انقلاب یک تغییر جایگاهی پیدا کرد و ارتقای عزتمندانه ای یافت که در پناه افکار امام خمینی (ره) و مسیر روحانیت بود.

وی افزود: از نظر فناوری پیشرفتهای مهم با تدابیر رهبری نظام جمهوری اسلامی مسیر خیلی خوبی را طی کرد البته ما بی نقص نیستیم اما راه ، راه درستی است. در فناوری های پیشرفته مثل بحث هسته ای جهش داشتیم و اینکه شاهدیم امروز برخی قدرتها در راه ما سنگ اندازی می کنند به دلیل اهمیت این موضوع است و اگر مهم نبود این عربده کشان بین المللی مقابل ما صف نمی کشیدند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: ممکن است ما در مقاطعی دچار زحمت شویم ولی دستاوردی که حاصل می شود ارزش این زحمت را دارد.

لاریجانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از نظر نقش آفرینی در منطقه از ابتکارات خوبی  برخوردار است. خیلی از کشورهای منطقه پتانسیل های ما را داشتند اما استراتژی آنها غلط بود و الان دچار آَشفتگی شده اند. اگر در 10 سال اخیر رفتار آمریکا را رصد کنیم می بینیم که اشتباهات فاحشی داشته اند و در حال حاضر دچار آشفتگی شده اند.

وی گفت: ما در قضیه عراق، لبنان و فلسطین به خاطر مسئولیتی که انقلاب بر دوشمان گذاشته بود استراتژی درستی انتخاب کردیم و یکی از قدرت هایی که جلوی این ستم بین المللی ایستاد جمهوری اسلامی بود و آمریکا توفیقی به دست نیاورد. در واقع نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران از سر مسئولیت و با دقت و هوشمندی صورت گرفت.

رئیس مجلس یادآور شد: از نظر روشنگری در بعد فرهنگی در منطقه خوب عمل کردیم اگرچه کاستی هایی وجود دارد و ما باید از پتانسیل های واقعی خود یعنی روحانیت و دانشمندان اسلامی در این زمینه استفاده کنیم.

لاریجانی تاکید کرد: عملکرد ما در بعد اقتصادی نیز خوب بود خصوصا در زمینه تولید محصولات استراتژیک و رسیدن به خودکفایی گامهای خوبی برداشتیم البته فراز و فرودهایی داشتیم ولی در کل مسیر، مسیر درستی بود. این موضوع نیز با راهنمایی رهبری صورت گرفت و در همه دولتها ایشان تاکید می کردند که باید در محصولات استراتژیک به خودکفایی برسیم.

وی با اشاره به پیشرفتهای خوب کشور درزمینه محصولات کشاورزی و صنایع اظهار داشت: البته ابتنای بودجه جاری کشور به نفت یک نقص است. اینکه در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری آمده است که بودجه جاری کشور باید از نفت به طور کامل قطع شود حرف کاملا استراتژیکی است اما متاسفانه عمل نشده است و ما در این زمینه  با نقص هایی  مواجه هستیم که باید آن را در سند چشم انداز رفع کنیم.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: همچنین ما از نظر فرهنگی اشکالاتی در داخل کشور داریم .اگر جوانان ما از یک عمق فکری و ایدئولوژیک برخوردار باشند دیگر کمتر دچار مشکل می شوند. اما اگر رابطه آنها احساسی باشد کافی نیست بلکه رابطه عقلایی با معارف دینی ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه سند چشم انداز برای ما روشن کرده است که باید به کجا برویم اظهار داشت: کسی نباید از خودش چیزی خلق کند و این موضوع که ما باید به کجا برسیم در سند چشم اندازطراحی شده است. عقل حکم می کند هر چه هدفها را بازه های زمانی کوتاهتری تعریف کنیم وصولمان امکانپذیرتر است.

لاریجانی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه بیشتری شود بحث سند چشم انداز است چون این مساله هنوز عام نشده است و به مساجد نرفته است. افراد جامعه باید نسبت به سند چشم انداز شناخت داشته باشند و این موضوع که سند چشم انداز چیست عمومی شود. این مهم است که روحانیون مردم را با این سند آشنا کنند.

وی ادامه داد: کسی نباید از سند چشم انداز جلو بزند. عده ای فکر می کنند اگر حرفهای بزرگ بزنند مشکل حل می شود.

لاریجانی با بیان این که ما در مسیر خود با چالش هایی مواجه هستیم اظهار داشت: بحث جهانی سازی یکی از چالشهایی است که ما با آن مواجهیم. ما باید بدانیم آیا در این راستا می خواهیم حرکت کنیم یا اینکه شرایط دیگری داشته باشیم و چه نوع مدل توسعه ای را انتخاب کنیم.

رئیس مجلس با بیان این که جمهوری اسلامی ایران بی دشمن نیست، خاطرنشان کرد: وقتی اوباما سر کار آمد حرفهایی زد و با رندی مباحثی را مطرح کرد همان موقع مقام معظم رهبری فرمودند که خیلی مراقب باشید و ما به عمل آمریکا نگاه می کنیم.

وی گفت: برخی کشورهای غربی هم هستند که در مسیر جمهوری اسلامی ایران سنگ اندازی می کنند البته میان کشورهایی که مقابل جمهوری اسلامی ایران سد می زنند و کشورهایی که سنگ اندازی می کنند فرق وجود دارد و رفتار ما در مقابل این دو گروه متفاوت است. برخی کشورهای دیگر هم هستند که رقابت می کنند و برخی دیگر ما را همراهی می کنند. ما باید این تقسیم بندی را درست بشناسیم

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم وضعیت داخلی کشور است. برخی افراد هستند که بر ضد انقلاب حرکت می کنند. برخی دیگر نیز در فهم مسائل عاجز هستند و سوء فهم دارند. کسی که با ولایت فقیه و قانون اساسی ستیز دارد دشمن است اما افرادی هستند که در فهم مسائل دچار مشکل می شوند لذا ما نباید نسبت به کسی که در فهم قصور دارد برخورد طردی داشته باشیم بلکه باید به او کمک شود که این کمک تاکتیکهای مختلف دارد. روش دشمن تراشی روش غلطی است.

لاریجانی تاکید کرد: ما در داخل کشور باید مراقب این مدرج بودن شرایط باشیم. چون افراد سنخهای مختلف دارند.

وی با بیان این که قانون اساسی و نهادهای کشور آورده های جمهوری اسلامی ایران است اظهار داشت: ما نباید این دستاوردها را مجانی هزینه کنیم و اینکه چه مسیری را طی می کنیم بسیار اهمیت دارد.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: توسعه کشور بدون برنامه امکانپذیر نیست. ممکن است خیلی کار صورت دهیم اما بدون برنامه به جایی نمی رسیم.

لاریجانی گفت: نکته حائز اهمیت دیگر مقید بودن به قانون است. اینکه ما به قانون مقید باشیم احترام به حقوق مردم است و به کار انسجام می دهد. قانون برای جامعه محدودیت ایجاد می کند ولی کمال ساز است. پشت کردن به قانون یک ضعف است و اینکه ما در مجلس به اجرای قانون اصرار داریم به خاطر مجلس نیست بلکه به دلیل این است که کشور را نمی توان بدون قانون اداره کرد. سعادت کشور در اجرای قانون است.

وی درخصوص توسعه اسلامی گفت: بحث توسعه اسلامی به فرموده مقام معظم رهبری نیازمند تلاش فراوان است. بعد از انقلاب مدل توسعه ای که ما انتخاب کردیم مدل وصله پینه ای بود و شاید در آن شرایط چاره دیگری نداشتیم اما امروز باید از مدل بومی توسعه اسلامی استفاده کنیم.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: حدود هفت هشت سال پیش بحثهایی راجع به ولایت فقیه مطرح می شد که این در جهت مخدوش کردن یک جایگاه مهم بود.

لاریجانی تصریح کرد: ولایت فقیه جایگاهی است که از حقوق مردم صیانت می کند و اسلامیت و جمهوریت نظام به وسیله ولایت فقیه حفظ می شود. لذا تحت هیچ شرایطی نباید اجازه داد که این جایگاه مخدوش شود.

وی افزود: جایگاه دیگری که باید به آن توجه کنیم روحانیت است. حرکت جمعی روحانیت حرکت اصیلی است خصوصا بعد از انقلاب اشکالات کمی داشته است و باید به این جایگاه احترام گذاشت. صیانت از نهاد روحانیت را فوق العاده مهم می دانم که هم خود روحانیت در این جهت باید تلاش کند و هم سایرین باید به این موضوع توجه داشته باشند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر ما در داخل کشور از یک نظام توسعه ای اسلامی برخوردار باشیم و از نظر اقتصادی توانمند شویم و وحدت درونی را نیز حفظ کنیم چالشهای بیرونی تاثیری نخواهند داشت. همه چالشهای بیرونی که مطرح می کنند با نیم نگاهی به داخل کشور است بنابراین اگر ما پیوسته باشیم و بر سر مسائل خرد مجادله نکنیم این چالشها تاثیرگذار نخواهد بود..
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر