رئیس اداره بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به مردم توصيه کرد: در فصل گرما براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي رودهاي از جمله وبا، سبزيجات و ميوهها را قبل از مصرف تميز بشوييد.
محسن زهرايي روز يکشنبه در گفتوگو با ايرنا افزود: بيماريهاي رودهاي در اثر مصرف ميوهها و سبزيجات آلوده و آب آشاميدني ناسالم به ويژه در فصل گرما بروز ميکند.
وي شايعترين بيماري رودهاي را، وبا بيان کرد و گفت: اصل و ريشه بيماري وبا مربوط به هندوستان است اما کشور ما طي سالهاي گذشته در معرض تهديد اين بيماري بوده و از 44 سال پيش در ايران، موارد ابتلا به وبا ثبت شده است.
زهرايي توضيح داد: در سال 1386، 57 مورد ابتلا به بيماري وبا در کشور داشتيم که اين ميزان در سال 87 به کمتر از 40 نفر رسيد و عمده موارد ابتلا مربوط به افراد بيگانه، افغانيها و پاکستانيها بود که براي کنترل اين بيماري نيازمند همکاري بين بخشي دستگاههاي دولتي هستيم.
به گفته وي، مهمترين راه انتقال اين بيماري رعايت نکردن بهداشت فردي و نشستن دستها قبل از غذاست و مردم تصور ميکنند که آب چاه، برکه، رودخانهها و چشمهها ظاهرا شفاف بوده و براي نوشيدن بسيار گواراست، در حالي که اين آبها داراي انواع انگل است و خوردن آنها باعث بيماريهاي رودهاي از جمله وبا ميشود.
زهرايي به مردم توصيه کرد: قبل از مصرف سبزيجات، آنها را پس از پاک کردن در ظرفي با افزودن کلر يا مايعي به مدت پنج دقيقه ضد عفوني کنند و ميوه ها را نيز تميز بشويند.
وي گندزدايي آب در محل مصرف با استفاده از "کلر" و انجام آموزشهاي بهداشتي را از عوامل مهم در پيشگيري از بيماريهاي رودهاي دانست.
زهرايي گفت: گندزدايي آب يک فرآيند از عمليات تصفيه است که در نتيجه آن باکتريهاي موجود در آب از بين ميروند و يک فرد ميتواند با داشتن حداقل يک ليتر آب براي آشاميدن و دو ليتر براي تهيه غذا و شست وشو در روز زنده بماند.
وي با بيان اينکه هر فرد به طور ميانگين روزانه به 20 ليتر آب نياز دارد، افزود: بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهاني، تأمين حداقل هفت ليتر آب روزانه به صورت گندزدايي شده و کاملا سالم ضروري است.
زهرايي تصريح کرد: براي استفاده از مواد شيميايي به منظور گندزدايي آب بايد در هنگام جابهجايي ظرف، نهايت احتياط به عمل آيد زيرا اين مواد خطرناک و سمي هستند و آنها بايد در محيط تاريک و خشک و دور از رطوبت و دسترس کودکان ، نگهداري و به اطلاعاتي که روي ظرف نوشته شده و تاريخ انقضای مصرف آن توجه خاص شود.