بازدید 1945
انتقاد يك استاد دانشگاه از شيوه‌ هزينه بودجه‌ ورزش در سازمان ورزش:

همه‌ پول ورزش خرج 15هزار نفر می‌شود

قبل از اختصاص اين بودجه ابتدا بايد تكليف سرانه هر نفر را به لحاظ ورزش از اين يك درصد مشخص كنيم تا معلوم شود سهم هر نفر چند تومان مي‌شود و در اين ميان سهم قهرمانان، سازمان و كميته ملي المپيك چقدر است. هر چند كه من اصلا باور ندارم كه دولت بايد به ورزش حرفه‌اي ورود كند و هزينه آن را بپردازد، اما مي‌دانيم كه هيات دولت 10 ميليارد تومان به تيم‌هاي قرمز و آبي مي‌دهند و اين‌گونه تقسيم‌هاي عملياتي در سطح عالي گرفته مي‌شود در حالي كه نبايد چنين موضوعاتي مصوبه دولت باشد.
کد خبر: ۱۰۲۱۸۴
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۵۹ 02 June 2010
رييس دانشكده تربيت بدني دانشگاه تهران گفت: ورزش قهرماني يك كودك گرسنه با معده‌اي ورم كرده و گشاد است كه هرچه به او بدهي مي‌بلعد، در اين شرايط يك درصد هم كه سهل است اگر ده درصد هم به ورزش بدهند همه‌اش صرف ورزش قهرماني و حرفه‌ايي خواهد شد.

محمود گودرزي در گفت‌وگو با ايسنا؛ درباره اختصاصي يك درصد از بودجه سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به ورزش اظهار كرد: بايد توزيع نرمال و منطقي بين جامعه هدف و هزينه‌ها وجود داشته باشد يعني بايد نحوه تقسيم كردن اين يك درصد معلوم باشد. در حال حاضر چه درصدي از مردم ايران ورزش حرفه‌اي مي‌كنند، مطمئنا بيش از 1500 نفر نيستند (ضمن اينكه در هيچ جاي دنيا مرسوم نيست پول ورزش حرفه‌اي را دولت‌ها بپردازند و سهم ورزش حرفه‌اي از كل بودجه ورزش كشور بايد صفر درصد باشد). از سوي ديگر چند نفر از مردم جامعه ما به ورزش قهرماني مي‌پردازند. پانزده هزار نفر هم نمي‌شوند، يعني بيش از 69 ميليون نفر خارج اين دو جامعه‌اند.

گودرزي ادامه داد: در حالي كه حالا تمام پول ورزش براي 15هزار نفر هزينه مي‌شود. در اين شرايط يك درصد هم كه سهل است اگر ده درصد هم به ورزش بدهند همه‌اش صرف ورزش قهرماني و حرفه‌ايي خواهد شد.

وي تاكيد كرد: قبل از اختصاص اين بودجه ابتدا بايد تكليف سرانه هر نفر را به لحاظ ورزش از اين يك درصد مشخص كنيم تا معلوم شود سهم هر نفر چند تومان مي‌شود و در اين ميان سهم قهرمانان، سازمان و كميته ملي المپيك چقدر است. هر چند كه من اصلا باور ندارم كه دولت بايد به ورزش حرفه‌اي ورود كند و هزينه آن را بپردازد، اما مي‌دانيم كه هيات دولت 10 ميليارد تومان به تيم‌هاي قرمز و آبي مي‌دهند و اين‌گونه تقسيم‌هاي عملياتي در سطح عالي گرفته مي‌شود در حالي كه نبايد چنين موضوعاتي مصوبه دولت باشد.

اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: يكي از راه‌حل‌هاي مفيد براي اصلاح درست هزينه اين يك درصد اين است كه اين مبلغ از سازمان‌ها بيرون نيايد و دانشگاه براي ورزش دانشجويي، آموزش و پرورش براي ورزش دانش‌آموزي، ارتش براي ورزش ارتشيان و ... هزينه كند. سازمان نيز صحت و درست هزينه كردن اين پول را نظارت كند. در غير اين صورت دريايي پول هم به سازمان تربيت بدني بدهيم اين پول خرج ورزش قهرماني خواهد شد زيرا كه ورزش قهرماني يك كودك گرسنه با معده‌اي ورم كرده و گشاد است كه هرچه به او بدهي مي‌بلعد.

رييس دانشكده تربيت بدني دانشگاه تهران گفت: قبول دارم كه اعتبارات ما كافي نيست، اما از همين اعتبارات كم هم به صورت درست استفاده نمي‌كنيم. قبل از اينكه تمامي اين پول‌ها را به سازمان بدهيم بايد باز تعريفي از نحوه هزينه‌كرد در بخش‌هاي مختلف از جمله ورزش دانش‌آموزي، دانشجويي، كارگري و ساير افرادي كه در جامعه هستند به صورت تكليف قانوني مشخص شود واگرنه بودجه 5 برابر يعني مسافرت‌هاي زيادتر، دستمزد بيشتر براي مربيان ملي، حضور در تورنمنت‌هاي غيرضروري و غيرمهم و ديگر هيچ.

وي در پايان تاكيد كرد: وقتي ورزش براي عموم نداشته باشيم پايه ورزش قهرماني هم سست مي‌شود و طبيعتا رشد نمي‌كند از دل ورزش در سطوح آموزش و پرورش، آموزش عالي، جوانان و نوجوانان، ورزش قهرماني بيرون مي‌آيد و توجه به يك تعداد محدود غلط است. در حالي كه ما هيچ گاه در كشور به افراد نگفته‌ايم بدوند تا ببينيم چه كسي بهتر مي‌دود. فقط كساني كه خودشان دنبال دويدن رفته‌اند را انتخاب كرده‌ايم و حتي نتوانسته‌ايم از آنها كه خوب مي‌دوند محافظت كنيم.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل