مجسمه‌هاي تهران به دنبال اتاق امن

روز گذشته تنها يك روز از انتشار خبر سرقت سريالي مجسمه‌اي ديگر از بوستان‌ها و ميادين شهري تهران نگذشته بود كه خبري ديگر، خبرگزاري‌ها را به تكاپو انداخت. مجسمه «شريعتي» و «مادر و فرزند» هم ربوده شد تا سريال سرقت‌هاي مجسمه‌هاي شهري تهران ادامه داشته باشد.
کد خبر: ۹۵۷۸۲
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۵ 29 April 2010
|
2151 بازدید
مشاهير و مفاخر ايران زمين اين روزها از ترس دزديده نشدن دنبال پناهگاهي مي‌گردند. سرقت تنديس‌هاي مفاخر ايران در روزهاي اخير نقل مجالس هنرمندان، نيروهاي انتظامي و البته از سويي دزدان هنردوست شده است تا به قول گزارشگران فوتبالي دوباره از آن اتفاقاتي در ايران رخ دهد كه تنها در اين كشور مي‌تواند به وقوع بپيوندد.

از نوروز امسال نزديك به 8 مجسمه از سراسر شهر تهران و از درون ميادين و پارك‌ها به سرقت رفته است و اگر مي‌خواهيد به تفسير اين جمله در يك كلمه بپردازيد يعني:‌ «فاجعه»

روز گذشته تنها يك روز از انتشار خبر سرقت سريالي مجسمه‌اي ديگر از بوستان‌ها و ميادين شهري تهران نگذشته بود كه خبري ديگر، خبرگزاري‌ها را به تكاپو انداخت. مجسمه «شريعتي» و «مادر و فرزند» هم ربوده شد تا سريال سرقت‌هاي مجسمه‌هاي شهري تهران ادامه داشته باشد.

خبرگزاري فارس كه اين خبر‌ها را دنبال مي‌كند، ابتدا خبر سرقت 6 مجسمه ستارخان واقع در خيابان ستارخان،‌ «باقرخان» واقع در خيابان شهرآرا، صنيع‌ خاتم واقع در پارك ملت اثر حميد شانس، دو مجسمه در خانه هنرمندان ايران از آثار محمد مددي و فاطمه امداديان، «استاد شهريار» در مقابل تئاتر شهر اثر علي قهاري را روي خروجي خود قرار داد، روز گذشته هم نوشت كه مجسمه «شريعتي» در پارك شريعتي اثر حميد شانس و «مادر و فرزند» اثر هژبر ابراهيمي واقع در شهرك غرب نيز به آمار مجسمه‌هاي سرقت‌شده اضافه شده است.

اما دقايقي از انتشار اين خبر در اين خبرگزاري نگذشته بود كه خبرگزاري شهر وابسته به شهرداري تهران به طور كامل سرقت‌ها را زير سوال برد تا بگويد كه سرقت‌ها تكذيب شده است.خبرگزاري شهر نوشت:‌ «تنديس استاد شهريار توسط شهرداري تهران برداشته شده است تا به جاي آن تنديس ديگري جايگزين شود و اساسا سرقتي در كار نبوده است. »

اين خبرگزاري اين مطلب را به نقل از هيچ مقام مسوولي منتشر نكرده بود و در اين زمينه تنها به پيگيري‌هاي شخصي خبرنگار خود اشاره داشت كه سرقت‌ها همگي دروغ بوده است و لاغير.اما در اين ميان صحبت‌هاي موسوي، رئيس اداره حجم سازمان زيباسازي شهرداري تهران نيز شنيدني است.

او خبر اين سرقت‌ها را تاييد كرده و از طرح شكايتي به مقامات قضايي خبر داده است.

سارق كيست؟

اما پرسشي كه درباره قسمت ديروز سريال سرقت مجسمه‌ها مطرح شده اين است كه چه كسي اين مجسمه‌ها را سرقت كرده است و البته چه كسي بايد مراقب مي‌بود تا دزدان هنردوست سراغشان نروند.

موسوي حفاظت از اين مجسمه‌ها را به عهده مسوولان هر منطقه و پليس پارك،‌ نگهبانان و پيمانكاراني مي‌داند كه محافظت از اين اموال را بر عهده دارند.

به گفته وي سازمان زيباسازي شهرداري تهران پس از آن كه مجسمه‌اي ساخته و آماده نصب مي‌شود، آن را به مسوولان همان منطقه تحويل مي‌دهد و حفاظت از اين آثار بر عهده مسوولان آن منطقه است.اما طاهر شيخ الحكمايي، رئيس انجمن مجسمه سازان ايران در اين زمينه حرف‌هايش شنيدني است. او نيز نمي‌تواند تعجبش را از سرقت اين مجسمه‌هاي چند صد كيلويي پنهان كند و به جام‌جم مي‌گويد: چطور مي‌توان در روز روشن يك مجسمه 800 تا يك تني را از وسط يك ميدان پر تردد شلوغ‌ترين شهر كشور به سرقت ببرند و هيچ اتفاقي نيافتد.وي جامعه هنري مجسمه سازان را به واسطه اين اتفاق عزادار مي‌داند و مي‌گويد: چه كسي بايد جوابگوي اين سرقت‌ها باشد. مطمئنا بايد با مسوولان حراست از اين آثار كه شايد قسمتي از آن به بخش خصوصي كه حفاظت از اموال عمومي پارك‌ها و ميادين را برعهده دارند، برخورد قانوني شود.

اين موضوع را موسوي نيز تاييد مي‌كند و معتقد است پيمانكاراني كه مسوول حفاظت از آثار در منطقه خود هستند بايد ضرر مادي اين سرقت‌ها را جبران كنند، اما ضرر معنوي آن هيچ گاه جبران نخواهد شد. ضرر معنوي كه موسوي از آن سخن مي‌گويد به وقت و زماني برمي‌گردد كه هنرمند براي تهيه و خلق مجسمه‌ها هزينه كرده است. هنرمندان مجسمه‌ساز براي ساخت يك نيم تنه از يك چهره از مشاهير 6 تا 8 ماه وقت صرف مي‌كنند تا يك نيمه تنه يا به نوعي يك سرديس از آن چهره شكل بگيرد.

در چنين شرايطي، روز گذشته شهرداري تهران به يكباره عرصه تغيير و تحولاتي بود كه شايد با موضوع سرقت مجسمه‌ها بي‌ارتباط نباشد.

براساس اخبار منتشره، ديروز اعلام شد محمدجواد شوشتري رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران از اين پس به جاي حجت‌الاسلام ملاصالحي به عنوان مديرعامل سازمان زيباسازي به فعاليت خواهد پرداخت.

سازمان زيباسازي شهرداري تهران مسووليت تهيه و نصب مجسمه‌هاي شهري تهران را بر عهده دارد.

به همين دليل، تلاش خبرنگار ما براي ارتباط با مسوولان جديد و قديم اين سازمان به خاطر شلوغي مراسم معارفه روز گذشته بي‌نتيجه ماند تا پرونده سرقت سريالي مجسمه‌ها همچنان باز بماند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت