بازدید 12656

موضع ایران در قبال سفر جان کری

این منبع آگاه با اشاره به درخواست‌‌های متعدد نمایندگان آمریکایی برای سفر به ایران، درخواست «رسمی و علنی» جان کری را از این جهت مهم ارزیابی نمود که وی از جمله نمایندگان سرشناس و پرنفوذ دموکرات به حساب می‌آید.
کد خبر: ۷۸۷۵۷
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۸۸ - ۰۳:۲۷ 26 December 2009
در پی اعلام درخواست نماینده پرنفوذ دموکرات کنگره آمریکا از سوی کاخ سفید برای سفر به ایران، یک منبع آگاه از «اما و اگر»های این سفر خبر داد.

یک منبع آگاه دیپلماتیک در گفت‌و‌گو با «فردا»، با اشاره به وضعیت فعلی رابطه ایران و آمریکا و اقدامات ضدایرانی متعدد کنگره آمریکا در هدف اصلی این سفر تشکیک کرد.

به گفته وی، پیش از هر امری باید هدف اصلی جان کری از سفر به ایران مشخص گردد و در صورت موافقت با سفر وی، دستور کار این سفر باید از پیش از سوی دو طرف تعیین گردد.

جان کری، نامزد اسبق ریاست‌جمهوری دموکرات اظهار داشته است که هدف‌اش از سفر به ایران، مذاکره در مورد موارد اختلافی میان ایران و آمریکا بوده و موضوع تبادل سوخت هسته‌ای نیز در رایزنی‌های وی جای دارد.

این منبع آگاه با اشاره به درخواست‌‌های متعدد نمایندگان آمریکایی برای سفر به ایران، درخواست «رسمی و علنی» جان کری را از این جهت مهم ارزیابی نمود که وی از جمله نمایندگان سرشناس و پرنفوذ دموکرات به حساب می‌آید.

وی پیش‌بینی نمود که کاخ سفید در حمایت از این درخواست نیز دست به اقدامات سیاسی – رسانه‌ای جهت بزرگ‌نمایی آن و فشار رسانه‌ای به ایران دست بزند.

این منبع آگاه در ادامه ضمن بیان این که «شورایعالی امنیت ملی نهادی است که قادر به پذیرش درخواست کری و یا رد آن می‌باشد» تصریح نمود که نظر رهبر انقلاب در این باره نیز به مثابه تصمیم جمهوری اسلامی ایران در قبال این سفر است.

این منبع مطلع اظهار داشت که جمهوری اسلامی ایران، نظر مثبتی به این درخواست ندارد اما تلاش خواهد کرد تا بر اساس سیاست خارجی و منافع ملی تصمیمی مقتضی در این رابطه بگیرد و افزود:« اما بعید به نظر می‌رسد که این سفر صورت بگیرد.»

وی در پایان از احتمال بررسی این درخواست در دیدار رئیس مجلس با اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خبر داد و تاکید کرد که سیاست نظام در قبال آمریکا با یک درخواست سفر و یا مانند آن تغییر نخواهد کرد و سیاست جمهوری اسلامی ایران با مسائلی اساسی‌تر تعیین می‌گردد.

ایران – آمریکا؛ از دیپلماسی رسمی تا دیپلماسی پارلمانی

با انتخاب باراک اوباما به ریاست جمهوری آمریکا، وی از لزوم گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

وی در مراسم تحلیف خود اظهار داشت که «ایران مشت‌‌های گره‌کرده‌ی خود را باز کند» و مدعی شد که دست‌اش بسوی ایران دراز است.

این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد نیز انتخاب وی به ریاست‌جمهوری را طی پیامی تبریک گفت.

وی در آستانه عید نوروز نیز طی پیامی بی‌سابقه خواستار ارتباط با جمهوری اسلامی ایران شد.

در همین حال، رهبر انقلاب نیز پس از صدور این پیام طی سخنرانی تاکید فرمودند که لازمه تغییر در ارتباط ایران با آمریکا، «تغییر واقعی» در رفتار آمریکا نسبت به ایران است و ایشان «تغییر لفظی» و یا «تغییر ظاهری» را بی‌اثر خواندند.

ایشان با اشاره به رفتارهای خصمانه آمریکا پس از انقلاب اسلامی و ادامه برخی از آنان در طول دوره ریاست‌جمهوری اوباما، از جمله تحریم‌های متعدد، این موارد را مانع برقراری ارتباط دانستند.

چندی پیش نیز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این رابطه تصریح فرمودند که ایران خواهان رابطه گرگ و میش و رابطه‌ای که پشت دستکش مخملی یک پنجه چدنی وجود دارد، نیستند.

مقام معظم رهبری فرمودند:«تا زماني كه دولت امريكا از روحيه استكباري خود و تهديد دست برندارد، ملت ايران فريب سخنان به ظاهر آشتي جويانه دولت امريكا را نخواهد خورد و به هيچ وجه نيز از استقلال، آزادي، منافع ملي و حقوق خود عقب نشيني نخواهد كرد.»

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به عملكرد دولت امريكا در كشورهاي مختلف دنيا به ويژه كشورهاي اسلامي، اين دولت را يك مستكبر به معناي واقعي دانستند و افزودند: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و آشكار شدن قدرت ملت ايران در برچيدن نظام پادشاهي فاسد و وابسته، دولت امريكا به جاي عذرخواهي از ملت ايران و جبران ضربه ها و خساراتي كه به اين ملت زده بود، و حل مسائل، از همان روزهاي اول انقلاب اسلامي به طراحي توطئه بر ضد ملت ايران و نظام اسلامي پرداخت و سفارت امريكا در تهران به مركز جاسوسي و توطئه برضد ايران تبديل شد. حضرت آيت الله خامنه يي با تاكيد بر اينكه فهرست جنايات 30 ساله دولت امريكا نسبت به ملت ايران، يك كتاب قطور است، خاطرنشان كردند: سال ها قبل يكي از وزراي دفاع امريكا، حرف دل دولتمردان اين كشور را زد و خواستار ريشه كني ملت ايران شد و هركاري هم كه توانستند، انجام دادند.

ايشان تاكيد فرمودند که «آمريكا هر اقدامي را كه مي توانسته بر ضد ملت ايران انجام دهد، انجام داده است.»

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به برخي اظهارات به ظاهر آشتي جويانه اخير مقامات امريكايي خاطرنشان كردند: هرگاه امريكايي ها لبخند ظاهري زده اند، پس از دقت و بررسي مشخص شده، خنجري نيز در پشت خود مخفي كرده اند و نيت آنها عوض نشده است.

حضرت آيت الله خامنه يي با تاكيد بر اينكه لبخند تاكتيكي، فقط كودكان را فريب مي دهد، افزودند: اگر يك ملت بزرگ و با تجربه، و مسوولان برگزيده اين ملت، فريب چنين لبخندهايي را بخورند، يا بايد بسيار ساده لوح، يا غرق در هوي و هوس باشند، كه بخواهند با دشمن سازش كنند. ا

يشان خاطرنشان كردند: اگر مسوولان كشور با هوش، مجرب، پخته و دل در گرو منافع ملت داشته باشند، فريب اين لبخندها را نخواهند خورد.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به برخي سخنان به ظاهر زيبا و پيغام هاي مكرر شفاهي و كتبي رئيس جمهور جديد امريكا، براي مذاكره با ايران و حل مشكلات، تاكيد كردند: جمهوري اسلامي ايران از همان ابتدا تصميم گرفت پيش داوري نكند و در عمل شعار «تغيير» را ملاحظه كند اما در اين مدت هرچه در عمل ديده شده، خلاف سخناني بوده كه بر زبان جاري شده است.

این اولین باری بود که جمهوری اسلامی ایران به طور تلویحی، پیغام‌های محرمانه شفاهی و کتبی اوباما را افشا نمود.

مهرماه سال گذشته نیز هیات مجلس ایران در اجلاس بین‌المللی پول که در واشنگتن برگزار شد، دیداری با چند نماینده آمریکایی دیدار کرده‌اند.

بنابر گزارشات تائیدنشده، طرف آمریکایی خواستار بررسی رابطه میان دو کشور در مجلس ایران شده بود که نمایندگان ایرانی در پاسخ از فرآیندی خاص در این رابطه خبر دادند و خواستار درخواست رسمی مقامات دولتی و پارلمانی آمریکا شدند.

پیش‌تر نیز اخبار متعددی مبنی بر احتمال سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ایران منتشر شده بود.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار