بازدید 2206

دادکان در رؤیای دریبل کفاشیان

دادکان در حالی از بازگشت دوباره‌اش به فوتبال خبر داد که هفت ماه پیش از این از عدم بازگشتش به فوتبال تا زمان حضور علی‌آبادی صحبت کرده بود. روزها گذشت و خبر بازگشت دادکان به همان ملاقات کوتاه خلاصه شد و برگشت دادکان به محاق رفت.
کد خبر: ۶۳۰۳۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۱:۰۲ 07 September 2009
محمد دادکان پس از 39 ماه دوری از فدراسیون فوتبال در آستانه بازگشت دوباره به ساختمان شیک خیابان سئول قرار گرفته است.

به نوشته جوان؛ علی سعیدلو که در دوره اول حضور دادکان در فدراسیون رابطه خوبی با وی نداشت و به همراه علی‌آبادی از مخالفان او به شمار می‌رفت پس از گرفتن حکم ریاست سازمان تربیت بدنی از دادکان خواسته است تا به فدراسیون برگردد. به نظر می‌رسد با گذشت زمان نگاه سعیدلو به دادکان عوض شده و دیگر خبری از اختلافات گذشته نیست؛ اختلافاتی که دادکان در روز خداحافظی‌اش از فدراسیون پس از برکناری‌اش در تیر ماه 85 از آن پرده برداشت؛ «علی‌آبادی و سعیدلو اعلام کرده بودند اگر ایران قهرمان جام‌جهانی هم بشود دادکان را برکنار می‌کنیم» و حال پس از گذشت 1180 روز از آن تاریخ در چند روز گذشته نمایندگان سعیدلو به دیدار دادکان رفته‌اند تا با دعوت از او برای بازگشت از شرایطش برای حضور دوباره در فدراسیون بپرسند؛ فدراسیونی که پنجم تیر 85 دادکان با آن خداحافظی کرده بود.

برکناری دادکان
«وقتی در آلمان نماینده کشورم بودم حکم من لغو شد؛ کاری که خارج از چارچوب اخلاقی و ورزشی بود. بعد از بازی با آنگولا ‌بلاتر ،رئیس فیفا از پشت به شانه من زد و گفت: ناراحت نباش حکم تو لغو شد» این حکایت دادکان است از شنیدن خبر برکنار‌ی‌اش که شامگاه 31 خرداد از تهران صادر شد. ساعاتی پس از پایان بازی ایران و آنگولا و نرفتن ایران به مرحله بعد جام‌جهانی علی‌آبادی سرانجام طاقت نیاورد و به بهانه حذف ایران از جام‌جهانی که او وعده صعود به مرحله بعدش را داده بود دادکان را که همه از اختلافاتش با رئیس سازمان تربیت بدنی خبردار بودند، برکنار کرد.

اختلافات علی‌آبادی و دادکان
اختلاف بر سر چگونگی برگزاری فینال جام حذفی در اوایل سال 85 باعث شد تا فدراسیون و سازمان تربیت‌بدنی به طور علنی روبه‌روی یکدیگر قرار بگیرند و آتش اختلافات دادکان و علی‌آبادی که تا پیش از این به صورت آتش زیر خاکستر بود، شعله‌ور شود. آن روزها لیگ نهم به پایان رسیده بود و تیم ملی خودش را برای رفتن به جام‌جهانی آلمان آماده می‌کرد. فدراسیونی‌ها معتقد بودند به خاطر اینکه تیم ملی فرصت بیشتری برای آمادگی داشته باشد طبق تصویب هیأت رئیسه فدراسیون، فینال جام حذفی بین پرسپولیس و سپاهان باید تک‌بازی و در یک زمین بی‌طرف برگزار شود ولی سازمان تربیت‌بدنی بر انجام دو بازی اصرار داشت. پس از آنکه محمدحسن انصاری‌فرد مدیرعامل وقت پرسپولیس به تک‌بازی بودن فینال جام حذفی و بازی در مشهد به شدت اعتراض کرد، فشار سازمان تربیت‌بدنی به فدراسیون در نهایت باعث شد تا حرف علی‌آبادی بر کرسی بنشیند و فینال جام حذفی به صورت رفت و برگشت برگزار شود. اختلافات فدراسیون و سازمان سرانجام باعث شد تا علی‌آبادی در آخرین روز بهار 85 حکم برکناری دادکان را امضا کند تا دادکان پس از برکناری‌اش جنبه‌های دیگری از اختلافاتش را با علی‌آبادی فاش کند؛ «علی‌آبادی برای برکناری قبل از جام‌جهانی، فدراسیون را تحت فشار قرار داد ولی ما کوتاه نیامدیم.»

خداحافظی در مجمع
محمد دادکان در اواخر سال 84 اعلام کرده بود که پس از جام‌جهانی از فدراسیون می‌رود به همین خاطر پس از شنیدن حکم برکناری‌اش گفت که نیاز به برکناری‌اش نبوده چون خود او از قبل تصمیم به رفتن گرفته بود. 23 اسفند 84 بود که مجمع عمومی فدراسیون رو به پایان بود که محمد دادکان با اعلام خبر خداحافظی‌اش از فدراسیون پس از پایان جام‌جهانی همه را شوکه کرد. دادکان در مجمع خطاب به حاضران گفت: «تحت فشار روحی و جسمی زیادی هستم و احساس می‌کنم پیش از آنکه نیاز به رفتنم باشد باید خودم کناره‌گیری کنم. در حال حاضر بین مقام خادم و خائن قرار دارم و می‌خواهم پیش از آنکه خائن عنوان شوم فوتبال را ترک کنم.» فشارهای سازمان بر فدراسیون و اختلاف سلیقه دادکان با علی‌آبادی باعث شده بود تا اینچنین دادکان از رفتن صحبت کند. دادکان در جمعی خصوصی پس از رفتنش از فدراسیون نکته جالبی را از پدرش حاج مصطفی نقل کرد که به پسرش گفته بود«مردم پهلوان روپا و ایستاده را دوست دارند» یعنی تا وقتی احساس می‌کنی عزت و احترامت سر جایش هست به کارت ادامه بده و اگر دیدی می‌خواهند خرابت کنند قبل از شکسته شدن برو، به همین خاطر بود که پسر حاج‌مصطفی تصمیم گرفت قبل از اینکه شکسته شود کنار برود و حرف پدر را گوش کند.

واکنش فیفا به برکناری دادکان
چهار روز پس از برکناری دادکان فیفا به کنار گذاشته‌شدن رئیس فدراسیون فوتبال واکنش نشان داد. مارکوس زیگلر، رئیس مطبوعاتی فیفا در چهارمین روز تیر 85 از ارسال نامه‌ای به فدراسیون فوتبال ایران خبر داد که در آن از ایران خواسته شده بود «درباره دلایل برکناری دادکان» توضیح بدهند. دادکان بارها عنوان کرده بود که فدراسیون فوتبال یک NGO است که دولتی‌ها حق دخالت در آن را ندارند و به سازمان تربیت‌بدنی در روزهای ریاستش در این باره هشدار داده بود ولی گوش کسی در سازمان بدهکار زنگ خطر دادکان نبود تا فیفا سرانجام پس از برکناری دادکان توسط علی‌آبادی از احتمال تحریم ایران خبر دهد البته آن روزها شایعه شد که خود دادکان این موضوع را به فیفا گزارش داده است تا فیفا با فوتبال ایران برخورد کند؛ مسأله‌ای که با گذشت سه سال از آن روزها ثابت نشده است.

ضرب‌الأجل فیفا به ایران
یک روز پس از نامه فیفا به فدراسیون فوتبال ایران، محمد دادکان برای خداحافظی به ساختمان خیابان سئول رفت و با کارکنان فدراسیون خداحافظی کرد. دادکان پس از آن به جمع خبرنگاران آمد و گفت:«علی‌آبادی و سعیدلو اعلام کرده بودند که اگر تیم ایران قهرمان جام‌جهانی هم بشود دادکان را برکنار می‌کنیم.» در پایان دادکان درباره تصمیم فیفا در رابطه با دخالت دولت ایران در فوتبال گفت: «نمی‌دانم فیفا چه تصمیمی خواهد گرفت.» پس از این نامه فیفا به فدراسیون بی‌‌جواب ماند، دوباره فدراسیون بین‌المللی فوتبال در 26 شهریور 85 با ارسال نامه‌ای به مسؤولان سابق فدراسیون یعنی محمد دادکان و دستیارانش از آنها خواست تا استعفای خود تا 24 آبان 85 را رسماً اعلام کنند. فیفا در این نامه تأکید کرد که در صورت سرپیچی دادکان و معاونانش از دستور فیفا، تیم ملی فوتبال ایران از حضور در تمامی دیدارهای بین‌المللی محروم خواهد شد. فیفا همچنین از ایران خواسته است اساسنامه این فدراسیون را مطابق با قوانین فیفا اصلاح کند. فیفا در پایان این نامه آورده است همچنان محمد دادکان را به عنوان رئیس قانونی فدراسیون به رسمیت می‌شناسد و تهدید کرده که اگر مقامات ایران تا پیش از ضرب‌الأجل تعیین شده به درخواست فیفا ترتیب اثر ندهند، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد که می‌تواند شامل تعلیق عضویت ایران در فیفا باشد.

مصطفوی: نیازی به استعفا نیست
روزها به سرعت می‌گذشت و خبری از استعفای دادکان نبود. داریوش مصطفوی، دبیر موقت وقت فدراسیون در 15 مهر 85 در مصاحبه‌ای اعلام کرد که نه دادکان و نه اعضای هیأت‌رئیسه و نه فیفا نمی‌توانند فوتبال ایران را محروم کنند در حالی که کمتر از 70 روز تا ضرب‌الاجل فیفا باقی مانده بود مصطفوی به دادکان توصیه کرد که اصلاً استعفا ندهد چون فوتبال کشور قانون دارد و محتاج استعفای دادکان نیست. مصطفوی که فکر می‌کرد این بار هم می‌شود با لابی‌گری و ریش گرو گذاشتن مانع از تحریم فیفا شد از مذاکره با بلاتر برای رفع این مشکل خبر داد و عنوان کرد که هیچ موردی فوتبال ایران را تهدید نمی‌کند.

استعفا قبل از پایان مهلت فیفا
سرانجام محمد دادکان در فاصله 72 ساعت تا پایان مهلتی که فیفا به ایران داده بود رسماً استعفا داد. دادکان پس از استعفای رسمی‌اش در یک کنفرانس مطبوعاتی حاضر شد و به بیان ناگفته‌ها پرداخت؛ «بارها اعلام کردند که مشکل بین ما و فیفا حل شده و نیازی به استعفای دادکان و همکارانش نیست، این در حالی بود که خودتان دیدید که چقدر فیفا بر انجام قانون مصر بود و کوتاه نیامد.» دادکان در ادامه به شایعاتی که پس از برکناری‌اش درباره راپورت او به فیفا برای محروم کردن ایران مطرح بود هم پاسخ داد؛«به من و همکارانم تهمت جاسوسی زده و به ما لقب بیگانه دادند در حالی که دیدید همه این شایعات تو خالی بود.» با استعفای دادکان همه چیز به پایان نرسید و عدم تغییر اساسنامه فدراسیون که جزو مسائل مورد اختلاف ایران و فیفا بود باعث شد تا در دوم آذر 85 فیفا فوتبال ایران را برای مدت نامعلومی تعلیق کند، آن هم در روزهایی که تیم امید خودش را برای بازی‌های آسیایی قطر آماده می‌کرد. فیفا تأکید کرد تا زمانی که اساسنامه استانداردی بر پایه قوانین تدوین نشود و انتخاب تحت کنترل این دو نهاد برقرار نشود، این تعلیق به قوت خود باقی است.

تعلیق ایران توسط فیفا
تعلیق فیفا بود که باعث شد اهالی سازمان تربیت‌بدنی از خواب غفلت بیدار شوند و آرزو کردند که کاش هشدارهای دادکان را جدی می‌گرفتند. پس از تعلیق فوتبال ایران مجلس هم وارد این قضیه شد. عماد افروغ از احضار دادکان به مجلس خبر داد و گفت:«در صورتی که برایمان مسجل شود این دعوی داخلی که به راحتی در داخل قابل حل و فصل بوده به خارج کشیده شده، مطمئن باشید رئیس قبلی را مقصر معنوی و اصلی معرفی خواهیم کرد.» به همین خاطر محمد دادکان به عنوان رئیس سابق فدراسیون که برکناری‌اش این مسائل را به وجود آورده بود هفتم آذر 85 به مجلس رفت تا با شرکت در کمیسیون ورزشی به ابهامات نمایندگان پاسخ بدهد. یحیی‌زاده، نماینده مجلس پس از این جلسه گفت: «آقای دادکان با پوشه‌ای از نامه‌هایی که دریافت کرده بودند به مجلس آمدند که بررسی آن زمان می‌برد. هر کاری برای تعلیق از جمله اصلاح اساسنامه را انجام خواهیم داد.» بعد از تعلیق نمایندگانی از سازمان و فدراسیون به زوریخ رفتند تا هر طور شده رضایت فیفا را جلب کنند. بالاخره در 26 آذر 85 پس از جلسه 11 ساعته نمایندگان اعزامی ایران به مقر فیفا در زوریخ، فوتبال ایران رفع تعلیق شد و قرار شد ایران در یک فرصت 100 روزه به اصلاح اساسنامه بپردازد و در این مدت هدایت فوتبال بر عهده یک کمیته انتقالی خواهد بود که سه عضو آن منصوب فیفا و سه نفر از طرف سازمان تربیت‌بدنی معرفی می‌شدند تا کار تدوین اساسنامه جدید را انجام بدهند.

شکستن سکوت
پس از این ماجرا دادکان سکوت اختیار کرد تا اینکه در اردیبهشت 86 سکوتش را شکست. دادکان در 11اردیبهشت پس از 10 ماه دوباره روبه‌روی خبرنگاران نشست و از شرایط فوتبال ایران انتقاد کرد؛ «تا وقتی این آقایان هستند برنمی‌گردم و در دانشگاه هم کار ورزشی نمی‌کنم.» دادکان سپس کمیته انتقالی را هم مورد حمله قرارداد و گفت: «این کمیته کار سه روزه تدوین اساسنامه را پنج ماهه انجام داد.» دادکان که از مسائل پیش آمده در فوتبال در چند ماهه اخیر به شدت ناراضی بود، گفت: «هم‌اکنون در فوتبال دروغ و دغل وجود دارد، «ف» فوتبال فتنه شده، «و» به وقاحت تبدیل شده، «ت» توطئه شده، «ب» به بزدلی تغییر کرده، «الف» افترا شده و «ل» لمپنی شده است.

دایی: اگر سه مرد در فوتبال باشد یکی از آنها دادکان است
مهر ماه 86 بحث کاندیداهای فدراسیون فوتبال داغ بود و قرار بود با برگزاری مجمع رئیس فدراسیون، رئیس جدید معرفی شود که انتشار نقل قولی از دادکان علیه دایی، رئیس سابق فدراسیون را دوباره خبرساز کرد. پس از دیدار علی دایی با علی‌آبادی که نامزد ریاست فدراسیون شده بود یکی از روزنامه‌ها از قول دادکان نوشت: «نشست دایی و علی‌آبادی خیانت به فوتبال کشور است.» نقل قولی که با توجه به رابطه صمیمانه دادکان و دایی تعجب همه را برانگیخت. ساعاتی پس از انتشار این خبر دادکان صحبت‌های منتسب شده به او درباره دایی را تکذیب کرد و گفت: علی دایی برای من قابل احترام است و این توطئه‌ای علیه من، دایی و فوتبال کشور است.» دایی هم در واکنش به این خبر دروغ گفت: «اطمینان دارم این صحبت‌ها غیرواقعی است و دکتر دادکان چنین ادبیاتی ندارد. اگر سه مرد در فوتبال ایران باشد یکی از آنها دادکان است.»

انتقاد احمدی‌نژاد از برکناری دادکان
اوایل زمستان 86 احمدی‌نژاد در یک مصاحبه تلویزیونی از برکناری دادکان انتقاد کرد تا احتمال پرونده بازگشت رئیس سابق به جریان بیفتد. دادکان پس از این ماجرا به دعوت داوود احمدی‌نژاد برادر رئیس‌جمهور و بازرس ویژه وی به خیابان پاستور و نهاد ریاست‌جمهوری رفت. دادکان در دیدارش با داوود احمدی‌نژاد از ابراز لطف رئیس‌جمهور به خودش تشکر کرد و گفت به عنوان سرباز نظام آمادگی خدمت به فوتبال را دارد. دادکان در حالی از بازگشت دوباره‌اش به فوتبال خبر داد که هفت ماه پیش از این از عدم بازگشتش به فوتبال تا زمان حضور علی‌آبادی صحبت کرده بود. روزها گذشت و خبر بازگشت دادکان به همان ملاقات کوتاه خلاصه شد و برگشت دادکان به محاق رفت.

دادکان؛ جانشین حاج حبیب
روزها گذشت و خبری از دادکان نبود تا اینکه استعفای حبیب کاشانی، مدیر موفق پرسپولیس به خاطر اختلاف با علی‌آبادی، بار دیگر نامه دادکان را برای جانشینی کاشانی سر زبان‌ها انداخت و شایعه شد که سازمان تربیت‌بدنی با دادکان برای پذیرفتن مدیرعاملی پرسپولیس صحبت کرده است. این شایعه با واکنش سازمان روبه‌رو شد و محمد آخوندی، سخنگوی سازمان با تکذیب این خبر اعلام کرد:«نه با دادکان و نه با هیچ کس دیگری در رابطه با مدیرعاملی پرسپولیس صحبت نشده و گمانه‌زنی رسانه‌ها واقعیت ندارد.» بدین ترتیب دوباره بازگشت دادکان به تعویق افتاد تا این موضوع که تا وقتی علی‌آبادی هست دادکان باز نخواهد گشت، بیشتر از گذشته خودنمایی کند.

شکایت از آخوندی
صحبت‌های جنجالی محمد آخوندی درباره دادکان در زمستان 87، بار دیگر رئیس سابق فدراسیون را که آن روزها بیشتر وقتش را در دانشگاه و به تدریس می‌گذراند روی صفحه روزنامه‌ها بود. آخوندی در مصاحبه با یک خبرگزاری مدعی شده بود که دادکان در دوران ریاستش در فدراسیون تخلفات مالی گسترده‌ای داشته است. صحبت‌های آخوندی با واکنش دادکان روبه‌رو شد و رئیس سابق فدراسیون از آخوندی به علت توهین و تهمت شکایت کرد. عسگری‌پیش‌بین وکیل علی دایی، وکالت دادکان را در این پرونده بر عهده گرفت. پس از بررسی این شکایت در دادسرای کارکنان دولت، دادکان در اردیبهشت 88 از اتهامات وارد شده توسط آخوندی تبرئه شد و برای آخوندی به خاطر نشر اکاذیب و افترا قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر شد.

ناکامی در آشتی
سخنان رئیس‌جمهور در جمع وزیران و مسؤولان ورزش کشورهای اسلامی در دومین ماه سال 88 و تأکید احمدی‌نژاد بر وفاق ملی در صحنه ورزش باعث شد تا نزدیکان علی‌آبادی و دادکان تصمیم بگیرند تا در محفلی دوستانه آنها را آشتی بدهند تا دوباره بازگشت دادکان به فدراسیون جدی شود.
دادکان 23 اردیبهشت 88 سکوتش را پس از چند ماه شکست و درباره شایعه بازگشت دوباره‌اش به فوتبال گفت:«احمدی‌نژاد بخواهد، برمی‌گردم» ولی باز هم اقدامات اطرافیان علی‌آبادی و دادکان کارساز نشد تا بازگشت دادکان حداقل تا زمانی که علی‌آبادی هست منتفی شود.

صدای پای دادکان
سرانجام شامگاه دوم شهریور 88 احمدی‌نژاد به گمانه‌زنی رسانه‌ها که از رفتن علی‌آبادی از سازمان خبر می‌داد پایان داد و علی سعیدلو را به عنوان رئیس سازمان تربیت‌بدنی منصوب کرد تا تحرکات برای بازگشت دادکان پس از رفتن علی‌آبادی دوباره از سر گرفته شود. براساس آخرین شنیده‌ها مشاوران سعیدلو به نمایندگی از رئیس‌ جدید سازمان با دادکان به توافق رسیده‌اند که او به فوتبال بازگردد البته دادکان برای بازگشت شرط‌هایی را از جمله اختیار تام فنی را به مشاوران سعیدلو اعلام کرده است که به احتمال زیاد مورد قبول رئیس جدید قرار خواهد گرفت.

دادکان گفته است« هیچ مشکلی برای شروع کار ندارم و اگر آقای سعیدلو به من اختیارات بدهند من آماده‌ام مسؤولیت را بپذیرم و در برابر آن جوابگو باشم.» دادکان در برنامه تلویزیونی «روز نو» هم اگرچه به طور صریح درباره بازگشتش حرف نزد ولی صحبت‌هایش نشان داد که او برای بازگشت چندان هم بی‌میل نیست، به خصوص در روزهایی که مخالف سرسختش علی‌آبادی جایش را به سعیدلو داده است. به هر حال باید به انتظار روزهای آینده نشست و دید آیا دادکان به فوتبال بازمی‌گردد یا باز هم مانند دفعات قبل بازگشت رئیس سابق منتفی می‌شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها