
مؤسسه مطالعات کشورهاي وارث تمدن ايراني ـ آرمان اعلام نمود: سريال يوسف پيامبر كه اثري ايراني است، پرفروشترين فيلم در چند ماه اخير در تاجيکستان به شمار ميرود.
بر پايه گزارشهاي منتشره در سايتهاي تاجيکستان، در همه کلوپهاي فروش فيلم در اين کشور، مردم به سراغ فبلم «يوسف پيامبر» ميروند، به گونه اي که هر سريال تازه به نمايش درآمده از اين فيلم که در يکي از شبکههاي تلويزيوني ايران نمايش داده ميشود، بلافاصله ضبط و فرداي آن روز به بازار فيلم تاجيکستان وارد ميشود؛ بهاي هر ديسک از سه تا ده ساماني (واحد پول تاجيکستان) است.
کارشناسان تاجيک، نقش سه عامل را در بالا رفتن محبوبيت اين سريال در کشور تاجيکستان مؤثر ميدانند:
1- مضمون ديني فيلم؛
2- زيان فارسي روان فيلم؛
3- و کيفيت بالاي بازي هنرمندان و فيلمبرداري آن.
از ديد طرفداران سريال يوسف پيامبر در تاجيکستان، اين سريال داراي جنبههاي بالاي اخلاقي و تاريخي است و همين، باعث شده تا فيلم بيشتر مورد توجه جوانان تاجيکستان قرار گيرد، چرا که زبانش، زبان رودکي و سعدي شيرازي و در واقع، زبان کلاسيک فارسي تاجيکستان است.
يوسف پيامير، ششمين قصه قرآني است که در مرکز فيلمسازي ايران تهيه شده و تا پيش از اين، فيلم و سريالهاي ديني ديگري چون «عيسي مسيح»، «ابراهيم پيامبر»، «اصحاب کهف»، «ابراهيم خليل الله» و «مريم مقدس» در ايران تهيه و پخش شده است.
موفقيت فيلمسازان ايراني در ساخت سريالهاي مذهبي، انگيزهاي براي سينماگران تاجيک شده است تا آنها نيز در سال آينده درباره زندگي «ابو حنيفه» فيلم هنري بسازند.
گفتني است، زبان مشترک، دين و تاريخ مشترک کشورهاي ايران، تاجيکستان و افغانستان، زمينههاي مناسبي را براي تبادلات علمي، فرهنگي و ادبي فراهم آورده است که گوشه کوچکي از آن، محبوبيت فيلمهاي ايران در آنجاست؛ بنابراين، مسئولان کشور ميتوانند از ظرفيتهاي خالي باقيمانده در روابط با اين کشورها بهرههاي بيشتري ببرند.