دود بی مسئولیتی وزارت نیرو در چشم امنیت ملی/پاسکاری به شیوه علی آبادی

بی نظمی در قطع برق خانگی، خاموشی گسترده صنایع و بهانه های واهی وزارت نیرو که نه تنها چاره سازی برای حل چالش ناترازی برق نمی شود بلکه رویه و پاسخ شفافی نیز برای آن وجود ندارد، این روزها تبدیل به سوهان اعصاب مردم شده و قطعا آسیب جدی به اعتماد و منافع ملی ایران وارد می کند.
کد خبر: ۱۳۰۶۶۴۴
|
۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵ 20 May 2025
|
5285 بازدید
|

دود بی مسئولیتی وزارت نیرو در چشم امنیت ملی/پاسکاری به شیوه علی آبادی

قطعی‌های برق پراکنده و بی نظم این روز‌ها تبدیل به سوهان اعصاب مردم و البته بخش صنعت شده است. بی نظمی‌های مکرر در قطع برق و ناهماهنگی برنامه قطعی اعلام شده و آنچه مردم تجربه می‌کنند، نه تنها آسیب‌های اقتصادی و تجهیزی به مردم وارد می‌کند بلکه نارضایتی‌های اجتماعی را نیز در پی دارد. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، متأسفانه، باوجود وعده‌های مکرر مسئولان مبنی بر مدیریت مصرف برق و عدم تکرار خاموشی‌ها، هنوز برنامه‌ریزی منسجم و پاسخگویی شفافی از سوی شرکت توزیع برق تهران مشاهده نمی‌شود. به گفته مخاطبان تابناک پس از ورود به سامانه اعلام خاموشی‌های برق و وارد کردن شناسه قبض، ساعت و تاریخی برای خاموشی‌ها اعلام می‌شود ولی در آن زمان و تاریخ اعلامی خاموشی رقم نمی‌خورد!

از سویی دیگر بعضا یک بازه زمانی در روز برای قطع برق اعلام می‌شود، اما دو یا سه مرتبه قطعی برق در ساعات غیراعلامی انجام می شود. این بی نظمی‌ها موجب می‌شود مردم نتوانند برنامه ریزی لازم برای انجام امور خود داشته باشند یا بسیاری از خانواده‌ها با مشکلاتی نظیر خراب شدن لوازم برقی، اختلال در استفاده از وسایل سرمایشی، یا حتی ناتوانی در مراقبت از بیماران بستری در منزل مواجه شوند. از سویی دیگر تغییرات ولتاژی نیز آسیب دیگری است که متوجه مردم می‌شود. 

خاموشی ها چهار فصل شد!

این در حالی است که پس از پاندومی کرونا، آموزش آنلاین و دورکاری به یک ضرورت تبدیل شده و نبود برق مساوی با توقف کامل فعالیت‌های آموزشی و شغلی برای بسیاری از شهروندان است.

نکته نگران‌کننده دیگر، نبود شفافیت درباره دلایل اصلی این خاموشی‌هاست. برخی مسئولان کمبود تولید برق را مطرح می‌کنند، در حالی که عده‌ای دیگر افزایش مصرف را دلیل اصلی می‌دانند. اما آنچه مسلم است، نبود زیرساخت‌های کافی و فقدان برنامه‌ریزی بلندمدت برای مدیریت مصرف و تولید برق، ریشه اصلی بحران کنونی است.

البته عباس علی آبادی، وزیر نیرو نیز به شیوه خود بجای برنامه ریزی و تلاش برای جذب سرمایه گذاری برای حل چالش ناترازی، طی اقدامی بی سابقه از زمان سکانداری وی در وزار نیرو، دامنه خاموشی‌ها به طور چهارفصل شد! به نحوی که در زمستان گذشته و در حالی که مصرف برق به حداقل کاهش می‌یابد، وزارت نیرو اقدام به خاموشی‌ها پراکنده بدون اطلاع در کشور می‌کرد. زمانی هم که علت را از وزیر جویا می‌شدند، وزارت نیرو را مقصر اعلام می‌کرد و نبود سوخت را بهانه قرار می‌داد که البته وزارت نفت قویا این موضوع را رد کرد و خبر از سوخت رسانی مایع و گازی به طور سبدی متناسب به نیروگاه‌های کشور داد. 

گویا وزیر نیرو بی اطلاع است!

اساسا یک نیروگاه به اگر با سوخت مایع یا گاز یا ترکیبی به تولید برق بپردازد، برای تامین سوخت خود در تمام ایام سال برنامه و البته ذخیره استراتژیکی را در اختیار دارد که بر اساس آن، برای مصرف خود برنامه ریزی می‌کند. به نظر می‌رسد وزیر نیرو از این روال قدیمی و جهانی در صنعت نیروگاهی بی اطلاع است که شرکت توانیر در خاموشی گسترده پایتخت در روز‌های پایانی سال گذشته نبود سوخت را دستاویز قرار داد! موضوعی که به سرعت از سوی وزارت نفت تکذیب شد. 

مردم و صنعت پاسوز بی تدبیری/یکه تازی وزیر نیرو به جای همه!

از طرفی در سال‌های گذشته که برای مدیریت بار شبکه برق اقدام به خاموشی‌هایی می‌شد، به طور متناسبی این خاموشی‌ها با بخش صنعت و تجاری تقسیم می‌شد که با تشدید ناترازی، اولویت تامین برق بخش خانگی قرار گرفت و شاهد خاموشی‌های بیشتری در بخش صنعت بودیم. با ورود علی آبادی به ساختمان شیشه‌ای وزارت نیرو، هم بخش خانگی و هم بخش صنعتی و تجاری با خاموشی‌های گسترده و بی نظم رو به رو شدند. تا جایی که به تازگی اعلام شد که برق صنایع برای ۱۵ روز قطع می‌شود. اتابک، وزیر صمت طی واکنشی تند خطاب به وزیر نیرو مطرح کرد که این تصمیم بدون هماهنگی و اطلاع وی بوده است!

فالش نوازی کابینه دولت

به نظر می‌رسد وزیر نیرو در زمستان‌ها توپ را در زمین وزارت نفت و در تابستان قصورات این وزارتخانه را به گردن وزارت صمت می‌اندازد، آن هم بدون هماهنگی! بد نیست برای جلوگیری از کشدار شدن این بازی کودکانه که دود آن در چشم مردم می‌رود، یک وزارت انرژی واحد تشکیل شود که یک نهاد واحد برای بخش انرژی کشور تصمیم بگیرد و شاهد این پاسکاری‌ها و شانه خالی کردن از بار مسئولیت وزیر نیرو نباشیم!

هنوز هم مشخص نیست چطور تصمیم گیری‌هایی به این مهمی که مستقیما درآمد‌های کشور، امنیت و رضایت اجتماعی، سیستم‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی را متاثر می‌کند، ملعبه دست یک وزیر مدعی دانایی شده است و بدون هماهنگی اعضای یک کابینه رقم می‌خورد!

از سویی دیگر در ایامی از سال خاموشی‌هایی را تجربه کردیم که هنوز در نیمه شمالی کشور دمای هوا افزایش چندانی نداشته است. و مشخص نیست این فشار بر مصرف از کجاست که به پای مردم فاکتور می شود. چطور می توان بدون زیر ساخت برق رونق در تولید، توسعه در اقتصاد، بهبود آموزش و شرایط بهداشتی و بهبود وضعیت معیشت و جمعیتی را برای ایران برنامه ریزی کرد!

تعمیرات نیروگاهی در تابستان؟! 

در پی خاموشی‌های روز‌های پایانی فروردین امسال (۱۷ فروردین)، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق علت را اورهال برخی نیروگاه‌ها و خشکسالی (ناتوانی در آزاد سازی آب سد‌ها و استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های برقآبی) عنوان کرد. بد نیست به وزیر نیرو یادآوری شود که فصل اورهال نیروگاه‌ها در زمستان است نه نیمه نخست سال و این انتظار وجود دارد که وزارت نیرو انجام منظم این روال را مدیریت کند. 

انتظار می‌رود مسئولان مربوطه، علاوه بر ارائه برنامه خاموشی منظم و اطلاع‌رسانی دقیق، با اقداماتی، چون افزایش ظرفیت تولید، به‌روزرسانی شبکه توزیع و فرهنگ‌سازی صحیح برای مدیریت مصرف، از تکرار چنین شرایطی جلوگیری کنند. همچنین پاسخگویی شفاف و پذیرش مسئولیت از سوی مدیران مرتبط، نخستین گام در راستای بازسازی اعتماد عمومی است.

آقای وزیر بپذیرید!

برآیند رفتار و اظهارات وزیر نیرو نشان می دهد، علی‌آبادی در مواجهه با انتقادات، به جای پذیرش مسئولیت، با ارائه دلایل غیرقابل قبول و عوام‌فریبانه، سعی در توجیه ضعف‌های مدیریتی خود داشته است. این رویکرد باعث افزایش نارضایتی عمومی و کاهش اعتماد به وزارت نیرو شده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
چرا دنبال واقعیت نمیگردین شما مثلا خبرنگارین برین تحقیق کنین به جای پرسیدن از وزیر ببینین نیروگاه هسته ای فعالن یا به خاطر مذاکرات خاموش ببینین واقعا نیروگاه برق تعمیرات میکنن یا به دروغ میگن وقتی شما کارتان شده خبر رو لقمه کنن بدن دهانتان ولی نپرسین چی هست راست هست خوب اونا هم همین خوراک رو بهتون میدن
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
نیروگاه هیچ وقت مشکل نداشته غنی سازی مشکل بوده و اینها همیشه این دوتا رو بهم گره زدن که بگن هسته ای شدن یعنی فقط غنی سازی باعث شدن که نه نیروگاه داشته باشیم نه ارامش بخاطر تحریمها!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
چرا مجلس طرح ایجاد وزارت انرژی رو مسکوت گذاشته؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
وزارت انرژی چی شد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
نیروگاه مگه علف هرزه که یه روزه در بیاد؟ دوره روحانی بجای ساخت نیروگاه طرح تحول جیب پزشکان اجرا شد در حالیکه کارشناسان هشدار انرژی رو همون موقع میدادن
ناشناس
| Germany |
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
این وزیر بی کفایت ترین فرد در تاریخ ایران است و باید استیضاح و محاکمه شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
تا پیر نشده مثل تمام کشورهای جهان وزارت انرژی را تشکیل دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
تابناک .
اوضاع خرابتر از آن است که می بینی . تازه تهران کمترین خاموشی‌ها را دارد سری به سایر استان‌ها بزن هرچه از مرکز دور تر اوضاع خراب تر .
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
دولت سیزدهم برق نمیرفت الان میره معلوم که عمدی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
دولت رئیسی تمام کارخانه های کوچک و بزرگ را تعطیل کرد و برق خانگی را داد تا دور دوم هم رای بیاره !!؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
پزشکیان هم مالواجرد رو وزیر زن راه و شهرسازی گذاشته تا دور دوم رای زن ها رو بیاره. تازه تو بهار هیچوقت کمبود انرژی نداشتیم که اینم با دولت سوم روحانی فراهم شد.
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
اینطور نیست کلا در این چند دهه کشور و منابعش را به عنوان یک کالای مصرفی نگاه کردند و تا توانستند آن را مصرف کردد بدون اینکه کمترین اهمیتی به تامین زیر ساخت های زیست محیطی و انرژی و آب بدهند اکنون به بحران رسیده اند و همه چیز را مصرف یا حراج کرده اند . و از این به بعد هم با این سیستم که کشور را مصرفی و غنیمتی می داند نه تنها مشلات حل نخواهند شد بلکه بدتر هم خواهد شد.
ناشناس
| Germany |
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
مطمئنی برق نمیرفت اون موقع؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
تو این وضعیت میلیون ها افقونی هم داریم
پاسخ ها
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
همه افغانهای اطراف تهران از برق پشت کنتور استفاده میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
این وضعیت نتیجه انتظار برای زمستان سخت اروپا و مجلسی بود که سال 99 ابتدای دولت بایدن اجازه مذاکره و توافق به دولت روحانی را نداد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
واقعا آدم ناامید میشه از سطح بعضی از تحلیلهای هموطنان و لایکی که میگیرن
ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
بسیاری از وزرا این کاره نیستند فقط صندلی وزارت رو اشغال کرده اند
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
دولت فقط یک تابلو است .
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
همه جا همین بلبشو هست فقط خاموشی برق، فساد فوتبال، شستایی که باید حقوق بده و نمیتونه و .... رو ما متوجه میشیم.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
این بی برقی چند سال دامن کشورو گرفته و داریم به سمت کشورهای پیشرفته دوست و برادر افغانستان و یمن نزدیک میشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
بعد یه سوال برای شخص خودم پیش اومده، چرا و دقیقا چرا بالاشهر برق نمیره یا خیلی کمتر از پایین شهر برق میره؟!
پاسخ ها
سهند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
برق شهرستان ها بيخبري كه از عيد هرروز 2 تا 4 ساعت قطع ميشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
چون اغلب ادارات نگو و نپرس و منزل نگو و نپرس بالا شهره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
در منطقه جماران تهران اصلا تا الان برق نرفته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
کی همچین اطلاعات غلطی رو به اطلاع رسونده؟!!!!!! الان چند وقت است روزی دو ساعت برق منزل ما که در منطقه نیاوران است قطع می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
آقا تشکیل وزارت انرژی به کجا رسبد؟ چرا رییس کمیسبون انرژی گفته تا پایان دولت چهاردهم یعنی نا سه سال دبگه منتظر لایحع دولت میمونیم . تا اون موقع حتما باید نصف روز بی برقی بکشیم.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
توی این سیستم وزارت انرژی هم درست کنند هیچ تاثیری نداره فقط شغال برای فرزندان و برادرزاده و خواهر زاده و باجناق و باجناق زاده و ... درست می شه مگه الان سازمان حفاظت محیط زیست نداریم آیا از نابودی محیط زیست جلوگیری شد؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
وقتی وزیر رییسی را حفظ می کنند باید تحمل عواقبش را هم داشته باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
مشکل برمیگرده به دوره روحانی که بجای نیروگاه سازی بودجه مملکتو با کارانه های هفتصد میلیونی اون زمان ریخت تو جیب پزشکان
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
این وزیر نه تنها باید برکنار بلکه باید محاکمه هم بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
معاون امور برق از زمان روحانی سر کاره کسی هم کاریش نداره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت