پروژه دانشگاههاي آلمان و ايران براي ساخت بناهاي ضد زلزله
دانشگاههاي وپرتال و اصفهان در يک پروژه مشترک براي ساخت ساختمانها و بناهاي مقاوم در برابر زلزله همکاري ميکنند که يکي از ضروريترين نيازهاي مناطق زلزلهخيز چون ايران است.
بر پايه بيانيه «ميشاييل کرومر» از بخش مطبوعاتي دانشگاه وپرتال، قرار است هشتاد دانشجوي ايراني رشته مهندسي، با حمايت آکادمي آلماني خدمات مبادله دانشجو و با مديريت پرفسور «جرج پگلس»، در يک پارکينگ دانشگاه وپرتال، يک نمونه مدرسه مقاوم در برابر زلزله احداث کنند.
بنا بر اين بيانيه، وزرات امور خارجه آلمان، بودجه مالي اين پروژه را تأمين ميکند که قرار است احداث آن امروز (27 اوت) آغاز و جشن پاياني آن 27 سپتامبر برگزار شود. دانشجويان ايراني و آلماني تحت سرپرستي يک تيم از دانشجويان بينالمللي مقطع دکترا، قرار است در سه شيفت، اجزاي اصلي يک مدرسه مقاوم در برابر زلزله را با معماري ايراني احداث کنند.
اين بيانيه افزود: مسکن جديد کافي (حدود يک ميليون در سال) و ايجاد فرصت شغلي جديد که دو مشکل اصلي ايران هستند، دسترسي به ايدهها و راهكارهاي علمي را براي حل اين مشکلات ضروري ميكنند.
ترجمه: مرتضي جواديان
منبع: بيانيه دانشگاه وپرتال، 27 اوت 2008


